|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Decoupage na styropianie
Witajcie
![]() Jeszcze nie siłowałam się z decoupage na styropianie ![]() Moze ktos mi doradzi jak zaczac zeby było dobrze ![]() ![]() Chce zrobić bańkę na święta. Pozdrawiam Joanna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Decoupage na styropianie
Ja malowałam zwykłą akrylową farbą, styropian jest porowaty więc całkiem dobrze się go farba trzyma
![]() Ale tak jak na korku - nigdy nie pozbędziesz się porowatej struktury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Można się pozbyć tej sktruktury najpierw pokrywając ją pastą, np. do 3D, albo nawet szpachlem do drewna.
No i trzeba uważać z lakierami, bo rozpuszczalnikowe mimo wielu warstw farby, papieru, szpachli, mogą "zjeść" styropian. Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2008-12-01 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Musisz kupić dobrą bańkę.Raz kupiłam takie równiutkie,po pomalowaniu nie były porowate.następnym już mi sie nie udało i zniechęciłam sie do styropianu
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Bede musiala sprobowac i zobaczymy co wyjdzie ![]() Jak to mowia nie ma jak metoda prob i bledow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.