|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przekupka
Od paru dni chodziło za mną wystawienie się na jakimś bazarku. W końcu się przemogłam i poszłam. Jak klienci nie chcą do mnie przychodzić, to przyjdę do nich.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i klienci... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak to zawsze - spotkałyśmy się z ciekawymi osobistościami. ![]() ![]() Ogółem jestem zadowolona, więc mówię: dziewczyny (i ryjku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Przekupka
Gratuluję odwagi!! Sama bym się też chętnie wystawiła, no ale właśnie...ja nie mam nawet siostry, która by mi potowarzyszyła
![]() A mogę zapytać ile łącznie udało ci się sprzedać par? (na ile godzin stania) Acha, i nie czepiał się nikt na tym bazarku? Bo teoretycznie to chyba trzeba mieć pozwolenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Tońka, SUUUUUPER ja mam zamiar robic to samo tyle, że w Amsterdamie, zobaczymy, może coś z tego wyjdzie gratuluję odwagi, i zyczę wielu wielu zadowolonych , i powracających klientów
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
O właśnie!! Myślę, że za granicą to jest duża szansa!! Weź tego sporo annika1982, bo jestem pewna, że tam to pójdzie szybciutko!! tam doceniają hend mejdy, w przeciwieństwie do Polski, gdzie preferowane są masówki z h&m'ów, bądz z Chin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Natewa, odpowiadam:
Ogółem, na 3,5 godziny poszło mi 9 par. Nie wiem czy to dużo, czy mało, ale mnie jak na początek zadowoliło. ![]() Jeśli chodzi o pozwolenie, to tylko przyszedł tylko jakiś nie narzucający się pan z obsługi bazarku, co brał 5 za handlowanie. Nie jest to cena straszna, więc nie było nawet po co prostestować i szukać wyjaśnień. Moja siostra momentami nawet przeszkadzała, a w pewnym momencie poszła sobie gdzieś usiąść. Zaprzągnij do roboty przyjaciółkę wiszącą Ci przysługę. ![]() ![]() Annika - dziekuję i życzę wielu bogatych klientek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
jestem pod wrażeniem... no właśnie mnei też zastanawiała sprawa pozwolenia. moim zdaniem 9 par to sporo, przemóżmy to przez np 20 dni w miesiącu hehehe. Wujek proponował mi, że zabierze mnei na giełdę samochodową, ale ja wolę zostać in kognito (nawet nie wiem jak to sie pisze hehehe) zresztą nie wiem czy ktoś by się zainteresował, choć widziałem tam wiele rzeczy z motoryzacją wogóle nie związanych (jakieś tam kwiatki, szmatki i takie pierdółki
![]() aha jeszcze wracając do upierdliwych klientów..... domyślam się, że ot musiało być straszne. gadanie hmm to niepsauje to za drogie to niestarannie wykonane.. również nie rozumiem dlaczego hand made nie spotyka sie z uznaniem???? za granicą napewno świetnie Ci pójdzie annika1982
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Super. Ale czy do takiego wystawienia sie na bazarku nie potrzeba prowadzenia dzialalnosci?
U mnie jest pchli targ i w sumie zastanawialam sie czy tam nie sprobowac. Tylko ze widzialam jakies dziewcze z tekturka i powczepianymi kolczydlami i mnie zniechecilo. Miala straszne rzeczy i w strasznych cenach. W sumie moglam poobserwowac czy cos jej zchodzilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Joanna d'Moder
|
Tońka super!Śmię wątpić żebyś w ciągu 3,5 godziny sprzedała tyle par np. w Wylęgarni (nie dlatego że są ładne czy nie,ale ze względu na ruch).No i prowizja, którą zapłaciłaś to tylko 5 zł,a nie 40%
![]() Qbek Ty się nie wstydź tylko maszeruj na giełdę.Będziesz sprzedawać biżuterię (zawsze możesz powiedzieć,że Ty tylko sprzedajesz).Ogólnie chyba lepiej sprzedawać biżu,bo co mają powiedzieć faceci którzy handlują biustonoszami i stringami?Zresztą nikt się ich nie pyta czy to oni to szyją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Super! Gratuluję sprzedanych 9 par
![]() ![]() Podłączam się do pytania - czy do takiej sprzedaży na bazarku nie potrzeba mieć działalności gospodarczej? Z jednej strony wydaje mi się, że tak, ale z drugiej - te wszystkie babcie z warzywami i różnym badziewiem chyba nie mają ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
To super wynik!!!!
![]() Otóż nie, działalności mieć nie trzeba, ale kiedyś widziałam ile się płaci u nas w Kraku na placu żydowskim (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi). Facet zbierał od każdego chyba 25, albo 35 zł, a gdy ja się zdziwiłam to mi pani sprzedająca jeszcze powiedziała, że płacą także za zarezerwowanie miejsca .... No, ale na żydzie to jest taki ruch w niedziele, że na pewno się to mimo wszystko opłaca. Sądzę też, że właśnie tam takie oryginalne, ręcznie robione kolczyki by miały szansę... Z drugiej zaś strony widzę czasem sceny, jak policjant każe się zwijać jakiejś babci sprzedającej kwiatki, albo oscypki, bo nie ma pozwolenia...więc już nie wiem od czego to zależy. Ale dziłalności na 100% mieć nie trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Tońkaa ty skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Miu_miu - dokładnie. Musieliby 70% ludziska z bazarku zapuszkować.
![]() ![]() Co pójścia kolejny raz - zamierzam wykonać. Kilku osobom obiecałam, że bedę za miesiąc (bo od piątku czeka na mnie piękne polskie morze ![]() ![]() Qbek, naprawdę, polecam iść. Co do wykonania, to ludzie raczej nic nie gadali, ew. jeśli chodzi o ceny. Natewa - bazarkowy potentant - Warszawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie trzeba to fajnie
![]() ![]() Ale to wybrzydzanie ludzi jest jak dla mnie trochę dziwne. 10 zł za kolczyki hand made to dużo? Wiadomo, że cena zależy od ilości zużytych materiałów, czasu wykonania itp. Ale dycha to na pewno nie jest za dużo!
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A ja bym na marudzenie o cene powiedziala ze zawsze mozna sie targowac. Uwielbiam sie targowac ;P Sadze ze czasem udaloby mi sie wycyganic lepsza cene niz startowa jakbym sie postarala.
na egipskim targowisko polowa sprzedawcow mnie przeklinala :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tońka super pomysł!!! Gratuluję odwagi.
Zastanawiam się czy w moim Milanówku udałoby się coś takiego ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Gratuluje udanego dnia handlowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję!! To naprawdę dużo- 9 par to wcale nie tak mało, zwłaszcza jak na pierwszy raz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Według mnie to bardzo dobry wynik i się opłacił
![]() ![]() Co do upierdliwych klientów to wiem coś o tym:P często siadałam na kawę u cioci na stoisku i przyglądałam się przechodniom. Przyszła pewna pani, zadała mase pytań,nic jej sie nie podobało, pokręciła nosem, wymacała wszystkie warzywa, stwierdziła że za drogo i poszła. Ciocia uśmiechnęła się. A kiedy starsza pani odeszła dalej, to poleciały niezłe wiązanki pod nosem :P mówiła że tacy klienci zdażają się często i poprostu czasami puszczają jej nerwy. Ale jak to mówią - klient nasz pan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Shiz - w takim razie tym bardziej Cię podbuduję, że to było dość mierne stanowisko, bo za głównym skupieniem "budek" i nie po drodze dla niektórych. Teraz zamierzam stanąć na drodze do głównego targowiska (czytaj: w piątek i/lub sobotę), gdzie jest pełno sprzedawców najróżniejszych ubrań czy pierdółek do postawienia.
![]() ![]() Edytowane przez Tońka Czas edycji: 2006-08-22 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł, fajnie że Ci się udało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
![]()
Gratuluję i podziwiam. Ja nie ma tyle odwagi i wiary w swoje umiejętności. Mnie też próbowano nakłonić do tego bym wyszła z tym z domu i poza komputer (Allegro) ale jak na razie się nie dałam. Może kiedyś.
Życzę dalszych sukcesów i czekam na kolejną porcję wieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś na spotkanku przy odbiorze koralików padł pomysł, żeby wrocławskie biżuteryjki wyszły z tablicami korkowymi na plac niedzielny, ale umarł śmiercia naturalną, (albo wraz z wywietrzeniem oparów piwa)
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
![]()
Oooooooooooooooo - Eklerka - to nie tylko ja o tym myślałam. Jestem tu nowa więc nie wychylałam się z takimi propozycjami, bo większość z Was dobrze się już zna i zapewne rozmawiało o wielu sprawach, o których nie wszędzie można przeczytać i sądziłam że to jest jedna z nich. Poprostu nie chciałam jako nowa wpychać się z pomysłami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
E tam nowa, czy stara. Teraz już raczej każdy sam odbiera koraliki i od dawna "piwek" nie było.
![]() Pomysł z "przekupkowaniem" nie wypalił do tej pory. Tylko Guga coś pisała, że tam sprzedaje ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Tońka mam jeszcze pytanie, bo mowisz ze zawiesilas kolczyki na styropianie z brystolem. Z tymze mialas jakis stolik? Jak oparłas te tablice. ja nie mam zadnej np sztalugi do oparcia swojej wykombinowanej tablicy i nie mam zadnego innego pomyslu jakby ta tablice postawic- nie mozna jej o nic oprzec-np o sciane na targowisku-bo to jest jakby pusty plac.
Moja sprzedaz na bazarku zostala zawieszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
JoannM - Postawiłam na małym betonowym klocu i oparłam o "ścianę" (murek, za którym jest budowa Metra).
Obecnie się rozwijam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Tońka-super pomysl!
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
No wlasnie, z tymze u mnie nie ma w ogole o co oprzec,ani powiesic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.