|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Depresja? Dysmorfofobia? A może to normalne?
.
Edytowane przez Ashe05 Czas edycji: 2017-02-08 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Depresja? Dysmorfofobia? A może to normalne?
Tak, to może być dysmorfofobia. Może być - niekoniecznie jest. Musisz się udać do psychologa/psychoterapeuty, żeby to zdiagnozować i ew. leczyć. Tu Ci nikt nie pomoże, bo to zbyt poważnie brzmi, żeby udzielić porady typu "kochaj siebie i się maluj".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety, ale temat jest głębszy, siedzi w Tobie, czytalam Twoje wcześniejsze posty i tez mnie martwily, dlatego tutaj nic nie ugrasz. Psycholog, psychoterapeuta, zarówno w akceptacji siebie, jak i z "naprawy stosunków" z rodzicami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też nie szaleję za swoją twarzą, ale staram się być obiektywna - wiem, że jest pełno dziewczyn ładniejszych ode mnie, ale i pełno brzydszych. Nawet nierzadko stwierdzam, że jestem ładna, jak się pomaluję i uda mi się coś zrobić z włosami. Jak patrzę w lustro i coś mi się nie podoba to poprawiam makijaż (często się świecę) albo coś w tym stylu, ale na pewno nie sprawdzam w necie jakichś dziwnych proporcji. Warto wiedzieć, że to, jak wyglądamy w lustrze zależy bardzo często od oświetlenia, samego lustra - pamiętam takie lustro w szkolnej toalecie, w którym zawsze wyglądałam tragicznie, a potem jak przyglądałam sie sobie w domu to było normalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A Ty się żalisz czy chwalisz?
![]() Wybacz, nie chcę Cię urazić, ale czytałam Twoje poprzednie posty i w każdym z nich podkreślasz, że masz fajne ciało, ludzie mówią, że jesteś ładna. Czy to nie jest tak, że znasz swoją wartość, ale fajnie jest się "wyżalić", żeby usłyszeć więcej pochwał? Są dziewczyny, które z powodu kompleksów nie mają TŻ (a Ty z tego co zrozumiałam to miałaś kilku), mają problem w funkcjonowaniu w społeczeństwie. Nie zrozum mnie źle, ale wydaje mi się, że wyolbrzymiasz i po prostu chcesz zwrócić na siebie uwagę... Może psycholog, ale ze względu na to, że Twoje życie kręci się wokół Cb, a są też inne wartości niż piękna buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ja takie "jazdy" miałam podczas pierwszej terapii hormonalnej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.