Depresja? Dysmorfofobia? A może to normalne? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-29, 14:04   #1
Ashe05
Raczkowanie

Depresja? Dysmorfofobia? A może to normalne?

.

Edytowane przez Ashe05
Czas edycji: 2017-02-08 o 15:06
Ashe05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 15:42   #2
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Depresja? Dysmorfofobia? A może to normalne?

Tak, to może być dysmorfofobia. Może być - niekoniecznie jest. Musisz się udać do psychologa/psychoterapeuty, żeby to zdiagnozować i ew. leczyć. Tu Ci nikt nie pomoże, bo to zbyt poważnie brzmi, żeby udzielić porady typu "kochaj siebie i się maluj".
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 16:32   #3
Andz126p
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Tak, to może być dysmorfofobia. Może być - niekoniecznie jest. Musisz się udać do psychologa/psychoterapeuty, żeby to zdiagnozować i ew. leczyć. Tu Ci nikt nie pomoże, bo to zbyt poważnie brzmi, żeby udzielić porady typu "kochaj siebie i się maluj".
Ale nawet jak jej powiesz ze "ma się malować" to i tak Ci powie ze jest pomalowanym brzydalem.

Niestety, ale temat jest głębszy, siedzi w Tobie, czytalam Twoje wcześniejsze posty i tez mnie martwily, dlatego tutaj nic nie ugrasz.

Psycholog, psychoterapeuta, zarówno w akceptacji siebie, jak i z "naprawy stosunków" z rodzicami.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-29, 19:13   #4
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ashe05 Pokaż wiadomość
Jednak moj humor zmienia sie co chwile, dzisiaj rano wymalowalam sie i czulam jak mln dolarow, jednak jak poszlam na uczelni do ubikacji i na siebie popatrzylam to zrezygnowalam z zajec i ucieklam do domu, zeby zjesc pol czekolady i tabletke hydroksyzyny, zmierzyc twarz metrem, przyrownac do proporcji z neta, porobic sobie zdjecia, a nastepnie wszystkie usunac ze stwierdzeniem ze jest gorzej niz myslalam.
Poważnie? Szczerze mówiąc mnie to zszokowało, zdrowo to nie wygląda. Nie wiem, co to jest, ale na pewno przeszłabym się do psychologa.
Też nie szaleję za swoją twarzą, ale staram się być obiektywna - wiem, że jest pełno dziewczyn ładniejszych ode mnie, ale i pełno brzydszych. Nawet nierzadko stwierdzam, że jestem ładna, jak się pomaluję i uda mi się coś zrobić z włosami. Jak patrzę w lustro i coś mi się nie podoba to poprawiam makijaż (często się świecę) albo coś w tym stylu, ale na pewno nie sprawdzam w necie jakichś dziwnych proporcji.
Warto wiedzieć, że to, jak wyglądamy w lustrze zależy bardzo często od oświetlenia, samego lustra - pamiętam takie lustro w szkolnej toalecie, w którym zawsze wyglądałam tragicznie, a potem jak przyglądałam sie sobie w domu to było normalnie.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 23:51   #5
lu roh
Przyczajenie

A Ty się żalisz czy chwalisz?

Wybacz, nie chcę Cię urazić, ale czytałam Twoje poprzednie posty i w każdym z nich podkreślasz, że masz fajne ciało, ludzie mówią, że jesteś ładna. Czy to nie jest tak, że znasz swoją wartość, ale fajnie jest się "wyżalić", żeby usłyszeć więcej pochwał? Są dziewczyny, które z powodu kompleksów nie mają TŻ (a Ty z tego co zrozumiałam to miałaś kilku), mają problem w funkcjonowaniu w społeczeństwie. Nie zrozum mnie źle, ale wydaje mi się, że wyolbrzymiasz i po prostu chcesz zwrócić na siebie uwagę... Może psycholog, ale ze względu na to, że Twoje życie kręci się wokół Cb, a są też inne wartości niż piękna buźka
lu roh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-07, 00:39   #6
Sofiax
BAN stały

Ja takie "jazdy" miałam podczas pierwszej terapii hormonalnej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Sofiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości