|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak samodzielnie zdjac tipsy?
Witam! Jak samodzielnie zdjąć tipsy nie niszcząc zbytnio płytki paznokcia?
Ostatnim razem poradziłam się koleżanki, która mówiła by "trzeć" pilnikiem i maczać w zmywaczu acetonowym. Po "zdarciu" tipsów pazurki bardzo bolały i były gumowe oraz cienkie. co zrobić tym razem by uniknąć tego co uprzednio? Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak samodzielnie zdjac tipsy?
Cytat:
1. paznokcie akrylowe najlepiej zdejmuje poprzez moczenie w acetonie, (i najlepiej zeby to byl czysty aceton bo lepiej zchodzi niz po moczeniu w zmywaczu z acetonem)najlepiej potrzymac troche paznokcie w acetonie bo akryl pod wplywem acetonu staje sie taki gumowaty i wtedy najlepiej jest pilniczkiem zedrzec to co jest wlasnie gumowate ![]() 2. paznokcie zelowe to niestety ale trzeba pilowac pilniczkiem bo aceton go nie ruszy ![]() i jeszcze jedna uwaga jezeli robilas akryle: przewaznie warstwa nablyszczajaca to jest po prostu zel i zanim wsadzisz paznokcie do acetonu to trzeba go spilowac. mimo wszystko namawiam Cie do udania sie do specjalistki pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie robi się tego samemu.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wyzej juz wszystko zostalo wytlumaczone ja tylko dodam ze lepiej pilowac delikatniej co zabierze wiecej czasu niz szybko a pozniej nie zauwazysz jak bedziesz pilowac swoj paznokiec,sprawdzaj co pewien czas,ja np zaczynalam z boku paznokcia tam szybciej odchodzi (zel czy akryl) i bedziesz widziec ile trzeba jeszcze spilowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmmm ja za namową kosmetyczki kupiłam u niej w gabinecie opakowanie kremu za 39 zł ,do którego wkłada się pazurki [ lub nasmarowuje się nim ]. paznokcie robią się wtedy mięciutkie i łatwo odchodzą... POLECAM!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
najlepiej idz do kompetentnej kosmetyczki.sciagniecie tipsow to chwila moment a nie narobisz sobie problemow..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Tu masz poradnik ściągania tipsów ale uwierz, że nie jest łatwo... tipsy są dobre do czasu, ja po moich pierwszych w życiu tipsach, postanowiłam nigdy ich już nie zakładać więcej. Szkoda paznokci...
Edytowane przez Wera43 Czas edycji: 2016-10-15 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam
A ja mam takie pytanie. Miałam tispy, jednak zaczął pękać żel. Obcięłam je oraz zdjęłam za pomocą pilnika. Jednak została resztka żelu, ale bardzo cienka. I teraz chciała bym założyć ponownie tipsy. czy muszę usunąć cały żel z paznokci czy też mogę założyć tipsy na tą cienką warstwę żelu, który pozostał na paznokciach? bardzo proszę o szybką odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najlepiej byłoby iść do kogoś kto paznokcie robił żeby teraz pomóc w usunięciu ;> z takich prostych sposobów to jedynie aceton, ale to też średnio "zdrowe" dla paznokci
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Z tego co wiem to acetonem zdejmuje się hybrydę, a reszta do spiłowania, ewentualnie czekać aż odrosną paznokcie, ale to beznadziejnie wygląda, poza tym zdjęcie zawsze zniszczy płytkę. Będą ładne dopiero po odrośnięciu całego paznokcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.