|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Maybelline Smooth Result mi zaszkodzi???
Ja już pisałam kilka dni temu. Mam bardzo nierówną twarz, jakieś dziurki na policzkach i inne takie. Przeczytałam chyba całe KWC i zdecydowałam się na podkład Maybelline Smooth Result. Poszłam do drogerii sobie go zobaczyć i porównać z innymi i zdecydowałam sie go kupić. Podeszła do mnie Pani i powiedziała mi, że ten podkład to mi może tylko zaszkodzić bo jestem na niego za młoda, że dla takich jak ja to nie będzie juz ratunku jak faktycznie będziemy potrzebowały pomocy kosmetyków i że ona się na tym zna bo ma certyfikaty z kosmetologii a my wszystkie młode i naiwne co czytamy te głupie gazety myślimy, że będziemy wyglądały jak na okładkach kolorowych czasopism a tak naprawdę tylko sobie szkodzimy....
![]() ![]() Pozdrawiam. Justyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maybelline Smooth Result mi zaszkodzi???
Ta madra pani niech sie puknie w glowe.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Nie jestem jakąś ekspertką i najlepiej jest poczekac na wypowiedzi wizazanek , które bardziej się na tym znają, ale dla mnie słowa tej pani nie są przekonujące. Nie sądzę,aby fluid Maybelline miał az takie właściwości aby drastycznie wygładził twarz , a więc takie składniki , które zaszkodziłyby jakoś szczególnie skórze twarzy. Nie uważam też by różnił sie pod tym wzgledem od innych . Mnie ta argumentacja nie przekonuje, tym bardziej, że nie jestem już taka młódka ( mam 23 lata, choć jakis wiek z brodą to tez nie jest
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Justyno, dzisiejsze podklady maja czesto dzialanie wrecz lecznicze a nie zapychajace... nowoczesne kosmetyki potrafia pomagac w problemach... z tego co widze, Ty nie masz tez 13 lat i byc moze chec skorygowania wygladu cery jest wynikiem nie tylko "zachcianki" czy "mody" na makijaz, ale na przyklad jest spowodowana wymogami Twojej pracy czy najzwyczajniej w swiecie checi poczucia sie dobrze we wlasnej skorze. Mysle, ze ta pani absolutnie nie ma racji. Sama uwazam, ze skorze czasem trzeba dac pooddychac, ale bez przesady - dzisiejsze kosmetyki kolorowe nie tylko maskuja i koryguja ale takze moga pielegnowac a czasem nawet leczyc. To tak jak z kremami - nadal mozna slyszec wszedzie powtarzany mit, ze kremy dla osob starszych nie moga byc uzywane przez mlode dziewczyny bo skora sie "przyzwyczai" a pozniej juz nie bedzie sie dalo znalezc odpowiednio wysokich stezen - kompletna bzdura - skora wyciagnie z kosmetyku dokladnie to, czego potrzebuje i nic ponadto, kosmetyki stosujemy zreszta nie w ramach regul wypisanych na opakowaniach tylko wedlug potrzeb skory, a kazda z nas ma inna cere... pamietaj tylko - wszystko z umiarem i bez przesady - korzystajmy z dobrodziejstw wspolczesnej kosmetyki tylko zachowajmy przy tym zdrowy rozsadek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki! Jutro pójde i kupie ten podkład na jej oczach! Tylko mam nadzieję nic jej nie będzie
![]() ![]() Pozdrawiam. Justyna ![]() Hej! Ja wiem, że jestem montematyczna, ale chciałam prosić o jeszcze kilka opinii. Poszłam do tej drogerii dzisiaj i pomalowałam się testerem. I efekt jest naprawdę jak dla mnie bomba! Nie spodziewałam się, że będzie aż taki fajny. Na szczęście wieczorem jak się myłam sklep był zamknięty, bo pewnie już dzisiaj bym go kupiła. Zastanawiam się tylko czy aby na pewno on mi nie zaszkodzi... Jest przeznaczony dla kobiet po 30 a ja mam 22 lata... Czy to nie będzie tak, że po 30 moja skóra nie będzie już taka elastyczna? Nie znam się na tym, jestem informatykiem a nie kosmetyczką. ![]() Pozdrawiam. Justyna ![]() P.S. Przeczytałam właśnie podobne wątki i chyba się przekonałam ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-24 o 00:35 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja go uzywalam,hm,z 5 lat temu minimum bedzie,wiec mialam wtedy niespelna 20 lat.Naprawde nie masz sie czego obawiac.Nawet jesli tam sa juz jakies witaminy to i dobrze,choc watpie,by skora je wchlonela z podkladu.O ile dobrze pamietam w nim sa jakies skladniki,ktore optycznie wygladzaja skore.A te witaminki,jesli Twoja skora ich akurat nie potrzebuje poprostu ich nie przyjmie.Nawet,jesli jest napisane,ze stosowac od 30 roku,hm,jakis tam jest chwyt marketingowy,nigdy nie wierze do konca w to co podaje producent.Takze jeszcze raz,bez obaw mozesz go uzywac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.