|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Problem z dietą! Pomóżcie!
Do tej pory moja dieta polegała na zmniejszeniu porcji i omijaniu słodyczy i tłuszczów. Schudłam 5 kg i na tym koniec. Pomyślałam, że:
1. powinnam się więcej ruszać (trudne - zero kondycji, ale próbuję się rozruszać), 2. powinnam zacząć liczyć kalorie (gdzieś posiałam wszystkie tabele, całe lata ich nie używałam, poza tym chyba potrzebna jest waga kuchenna), 3. jak to zrobić, gotując normalne obiady dla rodziny (do tej pory jadłam prawie to samo co moja rodzinka), 4. jedzenie białka zalecane na wizażu nie jest takie proste - mam alergię na mleko i wszelkie mleczne przetwory, jajka i ryby,a także cytrusy i orzechy. Starałam się nie odchudzać gwałtownie, ale z pewnością moja dieta musi ulec zmianie i to nie tylko z powodu zatrzymania wagi. Mam niski poziom żelaza, w buzi gigantyczną aftę i okropny ból dziąseł. Pomóżcie, doradźcie, help! |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z dietą! Pomóżcie!
Nie powinno się omijać wszystkich tłuszczy:
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tluszcze.htm http://testosterone.pl/index.php?cPath=23 2 punkt- jestem zdanie, że można spokojnie schudnąć bez liczenia kalorii ![]() Na co masz konkretnie alergię? Masz to potwierdzone badaniami? Jest dużo rodzajów białek w proszku, a jeszcze większy wybór jest w pozywnieniu
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie próbowałam białek w proszku, bo domyślam się, że piszesz o takich przeznaczonych dla sportowców. Nie podam nazw białek, na które jestem uczulona, bo dopiero teraz, po kilku latach będę powtarzać badania. Od poprzednich badań przybyło sporo produktów, na które źle reaguję.
Bywają np. takie okresy, że nie mogę jeść soi, która występuje w większości wędlin. Wszystkich tłuszczy jednak nie omijam, ale te zalecane - jak Omega 3 czy omega 6, występują głównie w takich produktach, których nie mogę jeść. Jem np. kanapeczkę z najchudszym "masełkiem" jakie udało mi się znaleźć i zatykam nim tylko dziurki w chlebie (całkiem wyrzec się jakoś nie mogę ).Wracając do tych białek dla sportowców - gdzie je mogę kupić w poza netem? |
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
ale czy ta twoja dieta to dlugo juz trwa? moze jest tak, ze stracilas wode, troche tluszczu i masz tzw. zastoj chwilowy - organizm reaguje, przyzwyczaja sie...moze po prostu jeszcze za wczesnie by dopatrywac sie bledow w diecie i starac sie ja jakos zmienic, bo moze ona jest po prostu dobra, a na efekty jak zawsze trzeba poczekac?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dieta trwa od połowy grudnia. Miałam już po drodze przestoje, jednak tym razem już dość długo nie ma spadku wagi. Fakt, że ostatnio mniej się ruszam. Nawet zaczęłam się martwić, żeby znów nie przytyć.
Poza tym martwię się o to, czy moja dieta nie jest jednak zbyt uboga w witaminy i minerały, skoro mam aftę i niski poziom żelaza (z dziąsłami jakby lepiej). Może należałoby w moim przypadku (dieta + alergia) włączyć jakieś preparaty witaminowe i - jak radziła Suzana- białka w proszku. A może te białka już są wzbogacane i nie potrzeba dokładać witamin? |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Rzęso białka, o które pytasz można zakupić w sklepach z suplementacją. Na stronach internetowych powinny być informacje o składzie tych białek - podobne informacje powinnaś uzyskać w sklepie.
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a propos białek w proszu to polecam ostrowie 80 g w 100g proszku http://allegro.pl/item87423923_bialk...nal_0_5kg.html
cena duzo niższa od np wyrobu treca
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu akurat z allegro? nie lepiej kupić prosto od producenta? też mam ten koncentrat białka w domu
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację. Mam nadzieję, że sprzedawca udzieli mi rad na temat zakupu i "instrukcji obsługi". Z tego co pamiętam z wizażu to należy, to "wchłaniać" wieczorkiem.
Mam nadzieję, że mój zastój wagowy wkrótce minie. |
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
mi by się to nie oplacalo własnie na allegro
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
widzę ża pani mederatorka ma dojścia w ostrowi
ja przeważnie zamawiam tak z 20 kg odrazu braciszki sie załapują więc stosunkowo dużo zyskuje bo przesyłke nam za free dają //sory za ot
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A ta ostrowia na co? Mam nadzieję, że po tygodniu używania nie zobaczę we własnym lustrze Arnolda S.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
arni to w sumie chudziutki był w prównaniu do roniego colemana a co do białka
niezbędne jest jego spożywanie w ilosciach ok 2g jeśli trenujemy ponieważ rganizm dziennie traci ok 30g albo 30% nie pamiętam już
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, to mój organizm pewnie wcale białka nie ma! A jak je teraz zacznę wchłaniać, to mi się nie rzuci na wagę i kuper? Bo w sumie mało się ostatnio ruszam.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Sewyer, nie mam zadnych dość w ostrowii
po prostu hurtem bardziej się opłaca brać od producenta.Rzęso to niemożliwe, by Twój organizm nie miał białka
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem wiem, w końcu to budulec. Ale u mnie ta konstrukcja musi grozić zawaleniem
![]() Nie, no... mięseczka troszkę wcinam ;-) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

).

ja przeważnie zamawiam tak z 20 kg odrazu braciszki sie załapują