|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja też prosze o wasze komentarze :)
cze wszyskim chcialam prosic was o komentarze o rady
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez ml843 Czas edycji: 2009-11-09 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny ja też prosze o wasze komentarze :)
Ten kolor włosów na zdjeciu to Twoj naturalny?
![]() 1.Jak się opalasz-szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły-złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony,szaro-beżowy? 2.Kolor oczu-ciemne,jasne...czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę,czy kolor ich jest czysty ,a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? 3.Piegi-jesli występują,to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? 4.Cera-jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy ,oliwkowy,złotawy czy jasny,chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz,to na jaki kolor-czerwony czy różowy? 5.naturalny kolor włosów-ciemny ,jasny.Jaki odcień?czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie,bardziej popielate? 6.kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny ,różowy czy ciepły-nasycona czerwień,brzoskwinia czy koral? 7.W jakich kolorach czujesz się dobrze,a które źle podkreślają Twoja urodę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Joey dziękuje ci bardzo za to ze napisałs juz ja pisze to co wiem
![]() ![]() ![]() 1 opalam sie dość szybko ,najpierw na lekko rózowawy ale szybko schodzi na jak to napisalaś ![]() 2 kolor oczu-niebieske w miare jasne bo za ciemne tez nie są takie posrednie ,nie mają ciemniejsze obwódki,kolor czytsy bez plamek,Oprawa oczu brwi-średni bląd ciemniejsze od włosów farbowanych ![]() 3 piegów brak ![]() 4 no a co do cery to tak wydaję mi sie ze ciepły brzoskwiniowy,jak już sie zarumienie to na delikatny róż 5 jak juz to bardziej moze w mysie -popielate 6 usta-jasny delikatny róz 7 kolory -brąz ,morski,czarny .zielony ,fiolet no to chyba tyle ![]() Joey czekam na dalsze wskazówki ![]() Pozdrawiam i czekam!!!! ![]() ![]() A I JESZCZE MAM PYTANKO JAK SĄDZICIE KTÓRE DO MOJEGO RODZAJU I KOLORU CERY BEDĄ LEPSZE -PUDER W KULKACH BRĄZUJĄCY CZY ROZŚWIETLAJĄCY???CZEKAM NA OPI ![]() ![]() Edytowane przez ml843 Czas edycji: 2005-09-22 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
z tego co widze to twarz masz okragla masz podobna buzke do tej pani na zdjeciu mysle ze taki podklad i makijaz jaki posiada ona bedzie ci pasowal
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
i jeszcze makijaze oczu moze cos ci sie spodoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jestem ci wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A moze ktoś coś jeszcz dopisze
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]()
Powinnaś robić nieco mocniejszy makijaż oczu;-) Propozycje które wysłały Ci dziewczyny są dla Ciebie idealne;-)
Co do koloru włosów to na tym zdjęciu poniżej jest on fajniejszy - nie wiem czy faktycznie inny niż na pierwszym ........?, może ta różnica wynika z różnego oświetlenia...? Powinnaś nieco mocniej zaczesywać grzywkę na czoło - tak ukośnie;-) Proponowałabym długość włosów do ramion lub troszkę dłuższe;-) Podsyłam kilka propozycji........ pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hmm ml843 powiedz mi jeszcze w czym Twoja twarz wyglada lepiej: w pomaranczowym czy rozowym? (moze zapytaj kogos, to ocena bedzie obiektywna).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
na mój gust to ty masz typ urody 'lato', panie wizażystki niech sie wypowiedza co do kolorów, bo ja chwilowo mam pustke w głowie, tak zwany 'syndrom dnia wczorajszego' a ścislej nocy .....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
I ja coś dołączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja myslę, że dobrze by ci zrobiły pasemka. Ja też mam dość szeroką, "pulchną" buzię i z doświadczenia wiem, że jednolity kolor nie pomaga. Proponowałabym jakis kontrastowy średni, ciepły brąz, pasemek sporo, ale nie grubych, tylko dość drobnych. Ewentualnie jakiś blond ciemny, czy innykolorek pomiedzy srednim brazem a cieplym blondzikiem jaki masz teaz. Np. Jakiś z rudościa, aby je ożywić
![]() ![]() Co do makijażu - poeksperymentuj z modelowaniem twarzy (zdjecia zamieszczone powyżej) - z tego też jestem zadowolona. Kolory - cóż widzę cię w ciepłych. Podobno czekoladowy brąz jest teraz modny. Pasowałby do twojej buzi, tak myslę, i w ciuchach i w makijażu. Makijaż delikatny, dzienny, dobrze roztarty. Usta jakiś błyszczyk (masz ładny kształt ust - musisz dbać, żeby się błyszczały ![]() Informuj na bieżąco!! ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
hej
ja tez uwazam, ze pasemka byłyby w twoim wypadku najlepsze. Ja wybrałabym na twoim miejscu chłodne odcienie: popielaty blond, jasny blond i troszeczke jasnego brazu, ale tez wpadającego w popiel. włoski bym troszke podcieła, wyrównała końcówki a po bokach zrobiła tzw pazurki by zachidziły nieco na twarz.No i grzywka czesana na bok "wtapiająca" sie we włosy. Acha i robiłabym wszystko by włosy były idealnie proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mona 1978 jak ty to zrobila to jest super dziekuje ci bardzo pokombinuje napewno a tobie kóry kolorek jest najodpowiedniejszy ??Wszystki bardzo dzikeuje za rady, piszcie jestem otwarata na wasze komentarze z góry bardzo dziekuje to bardzo miło ze mi pomagacie POzdrawiam Was wszystkie
![]()
![]() |
#15 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a co z podklądem ?a moze korektor na rumieńce ?co mi radzicie ,mam tez pytanko dotyczące pudru w kulce?co o tym sadzicie jaki mi pasuje?brażujaćy rozświtaljaćy chcalbym zakupic ,ale najpier chcialbym poznac wasze zdanie Pozdrawiam
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
witaj moja mala rada na temat doboru koloru podkładu
Do chłodnego koloru karnacji bardziej pasują podkłady z przewagą różowego pigmentu, do ciepłego - te w odcieniu brzoskwini. Wybierając, korzystaj z testera. Wypróbuj go na szyi. Jeśli podkład nie będzie odcinał się od koloru skóry, jest odpowiedni. Nie powinnaś sprawdzać go na nadgarstku - w tym miejscu skóra ma inny odcień niż na twarzy. Uwaga! Zbyt ciemne podkłady są niemodne. Wyglądają nienaturalnie i postarzają. Jeśli chcesz zbrązowić cerę, użyj samoopalacza. Jesli chodzi o korektor powinien on byc zawsze o ton jasniejszy niz kolor twojej skóry Edytowane przez aga21087 Czas edycji: 2006-01-19 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to powinnac malowac ciemnym fioletem. I tak jak radza inne dziewczyny walnac sobie jakies pasemeczka brazowe.
![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
![]()
Widze, że buzie masz skłonną do zaczerwienienia więc unikaj różu w kolorze różu;-) (masło maślane- ale mam nadzieje, że wiesz o co chodzi;-))
Polecam delikatne pastelowe odcienie lub puder brązujący - tylko przed nałożeniem go na twarz zmieszaj z pudrem naturalnym - efekt będzie subtelniejszy i unikniesz ciemnych plam;-)) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Witam jestem wam bardzo wdzieczna za rady to miło ze jest ktos kto komus doradzi jeśłi macie jeszcze jakieś uwagi z chęcią poczytam Pozdrawiam was wszystkie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.