|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zwariowany rocznik 1990 :D cz. II
freedka: No u mnie właśnie całkiem odwrotnie - omawianie lektury trwa z ponad 2 tygodnie tak, że wałkujemy ją w tą i spowrotem. Nie mówię, żeby to było złe, ale właśnie nie wiem jak my się wyrobimy z tym wszystkim.
Cóż... życie
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
My w sumie tydzien omawiamy, ale to omawianie to sa po prostu interpretacje jakichs fragmentow, wszystko pod kontem matury a nie samej tresci. Teraz omawiamy Pana Tadzia ale cos jej nie ma ciagle, a to wycieczka, a to chora, wiec polskiego nie ma
A kobiety niecierpie, zmienili nam niestety w tym roku W zeszłym roku mielismy strasznie orająca na lekcji, ale ona potrafila uczyc po prostu, nie bylo osoby ktora by z nia matury nie zdala, bo potrafila wszystko ladnie przekazac, wytlumaczyc. A ta nowa... szkoda gadac
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Evvcia: Orkiestra nie była zła Źle się wyraziłam...
Fajnie grali Ładnie śpiewali Wytańczyłam się i wyskakałam (tak samo a nawet bardziej niż na piosenkach puszczanych przez DJ'a Krzystofa z nowego chłopak) Ale były też takie piosenki które można było poznać np dopiero po refrenie albo w ogóle nie poznać... Ale jeśli chodzi o całokształt to super było Poszłabym jeszcze...
|
|
#604 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Najgorsze jest to, ze oni nie boja sie ze zorganizuje jakas impreze (mieszkanie tak male, ze jak 4 znajomych wpada to jest juz niezly tlok ) ae ze sa tacy nietowarzyscy. na wyprawie raz dostalam esa, ze poslzi na noc do rodzicow kumpli to omal z krzesla nie spadlam
|
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu tak cichutko? ;>
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
cisza przed burzą
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xD
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
No faktycznie troche przycichło. Może dlatego że środek tygodnia i wszyscy się uczą hihi (?) Ja mam jakieś głupie 2tyg Same pr kl i spr... Wkurza Mnie to że co jakiś czas wszystko się nakłada...
Dziś np uczę się z bio i geo (ale te przedmioty akurat lubie; nie cierpie chem!) Pzdr ![]()
|
|
#608 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja dzisiaj mam luźniejszy dzień choć trzeba będzie sie pouczyć ;]] ja mam tak samo z tymi sprawdzianami niestety - jak nie robią to nie robią, a jak się im zachce to wszystko naraz. ale cóż... Dziś jestem happy do poprawiłam fizyke ;D mama poszła na wywiadówkę i nie będzie krzyczeć ;] hihihi.
_a jakie plany na weekend macie? ;>
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
ale sie naprodukowalyscie
![]() lektury...łooo matko. My teraz omawiamy cierpienia mlodego wertera. A sprawdzianow mamy hoho ;/ Byle do swiąt
|
|
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
My męczymy Kordiana teraz. Ale całkiem fajna lekturka, więc spoko
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
My za tydzien Dziady zaczynamy. Werter i PT za nami już. a potem nie-boska komedia. Oj jak dobrze ze Potop byl w zeszlym roku chociaz juz;/
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
łoj tam, szkoła, szkoła, marzą mi sie już święta
a weekend? hmm zapowiada się milusio ![]() ![]()
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Moj weekend bedzie przeswietny
A potem ja bede musiala paradowac w tym przed cala szkola Nie wiem czemu ale nie bawia mnie takie rzeczy
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
shewa: To musicie zrobić coś na prawdę fajnego ;]] heh u nas na szczęście nikt nie wpadł jeszcze na pomysł zorganizowania jakiegoś święta w szkole, choć zawsze pierwsze klasy na I dzień wiosny mają przewalone bo muszą się przebierać ;/ my w tamtym roku przebraliśmy się za biedroneczki ^^ ajj jakie to było słodkie
No a co do lektur to ja mam Dziady za sobą, teraz Pan Tadeusz, potem Konrad Wallenrod i dopiero Kordian...
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie nie usmiecha tego robic. Nie mam ani ochoty ani czasu ;] A do szkoly na lekcje i tak bede musiala isc. U nas takie 'swieta' wygladaja tak ze jest jedna godzina do dyspozycji i siedza z 3-4 klasy w auli i ogladaja
A ja zostalam do tego wrobiona po prostu, do tego rozumialam co drugie slowo bo mielismy akurat to z rodowita francuska. Nikt sie mnie nie pytal czy chce, musze i juz Co to za przyjemnosc? Żadna ;] Ja ledwo co sie z lekcjami wyrabiam a mam robic niewiadomo co jeszcze. Nie wspomne ze w ten sam dzien mam 2 prace klasowe ;] Tak... napewno sie wyrobie
|
|
|
|
#616 |
|
|
Weekend:
- sobota: a) rano - olimpiada z chemii (3mać kciuki!!!) b) wieczorem - polmetek LO z naprzeciwka ![]() - niedziela: a) rano - spanie b) popoludniu - spanie c) wieczorem - spanie
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
ja podobnie do kasienki tylko na żadną olimpiade nie ide
ale półmetek oo tak
|
#618 | |
|
|
Cytat:
) a w styczniu II etap olimp z geo. I znow czekaja mnie pracowite 2 miesiace :|Ale ile imprez po drodze
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
to jakaś rozrywka jest
![]() a wogóle to zazdroszcze chęci, zapału i wiedzy, bo moje lenistwo góruje nad wszystkim
|
|
#620 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie zaraz wywiadówka....
![]() ale na szczescie nie mam sie jeszcze czego bać. półmetek mamy za tydzień. co do lektur to skonczylismy juz Dziady i Kordiana ( z racji tego ze to odniesienie do Dziadów) a teraz leciemy z Panem Tadeuszem juz 3 tydzien a jestesmy w połowie... przed świętami bedziemy recytowac każdy 30 wersów ktore sobie wybierzemy własnie z P.T....ehhh. az strasz myslec. ale jestem zmeczona.... wam tez weekendy lecą tak szybko ? ja nawet nie zauważam kiedy mijają .. oby tylko do świąt.
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
z lektur my przerobiliśmy Konrada Wallendroda, Cierpienie młodego Wertera i kończymy Dziady cz III, zaraz bedzie Pan Tadeusz
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Pana Tadeusza mielismy w tamtym roku, a w tym- Tristan i Izolda juz za nami, a obecnie dopiero 2. lektura. Mamy malo godz polskiego w tyg.
A jutro ide na konkurs recytatorski
|
|
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
o widzę, że u Was konkursowo teraz ;]] ja też brałam udział w olimpiadzie geograficznej i pisałam pracę, ale jeszcze nie ma niestety żadnych wyników, choć nie łudzę się, że wygram czy coś takiego :P ale nie powiem, że dużo roboty mnie kosztowało napisanie tej pracy ;/
|
#624 | |
|
|
Cytat:
A lektur nie czytam, nie chce mi sie ![]() Wywiadowke mialam dzis, jeszcze zyje
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja tylko chcialam sie freedzi napisac ze mam popsute gg i nie widze coz ona tam do mnie wypisuje :P jesli mozna to prosze informacji tuti dziewuchy pozdrawiam goraco
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
nic istotnego :P taki link co by zagłosowac :P
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
to przeslij mi na gronie ale tutaj na priv
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
z tym, że sonda sie skonczyła
ej dziewuchy! ![]() O czym są dziady III ? dziś zaczynamy a ja nawet nie mam porządnego streszczenia z którego bym coś wiedziala ;/
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
miałam dziady pare tygodniu temu i juz nie pamietam :P
wiem ze jest tam WIelka Improwizacja, jak to poeta jest niemalże równy z bogiem, sceny dzieja sie w wiezieniu, Gustaw jest Konradem, jest dużo o tym, jak to zsyłano polaków na syberie, i wogóle o carze. ale my nie czytalismy szczegółowo, tylko wazne fragmetny na lekcji. ach, uwielbiam piątki. tydzien temu miałam wreszcie półmetek. impreza była wspaniała i z checia poszłabym drugi raz. oczywiscie nie obyło sie bez interwencji ochroniarzy , policji (%) i lokal w ktorym bylismy powiedzial ze nie robi juz wiecej polmetkow. ale wspomnienia wspaniałe
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
a ja nie lubie piątków, mam na 13 do szkoły i się już człowiekowi nic nie chce na samą myśl, ze "prawie weekend" . Co innego gdy już po szkole w piątek wtedy to lubie dziś normalnie od niepamiętnych czasów piątkowy wieczór spędzę (chyba) w domu ale za to jutro sobie odbiję na 18stce kumpla
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.

A kobiety niecierpie, zmienili nam niestety w tym roku
W zeszłym roku mielismy strasznie orająca na lekcji, ale ona potrafila uczyc po prostu, nie bylo osoby ktora by z nia matury nie zdala, bo potrafila wszystko ladnie przekazac, wytlumaczyc. A ta nowa... szkoda gadac 
tylko jak zwykle źle napisałam
) ae ze sa tacy nietowarzyscy. na wyprawie raz dostalam esa, ze poslzi na noc do rodzicow kumpli to omal z krzesla nie spadlam 

A potem ja bede musiala paradowac w tym przed cala szkola