Szczęśliwie zakochane od 2007 roku! - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-12, 13:05   #2131
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Szczęśliwie zakochane od 2007 roku!

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
ja powiedziałam sobie, że w naszym mieszkaniu też będą zwierzęta. na stancji mamy chomika a we własnym mieszkaniu chcę mieć psa i kota. ale chciałabym wziąć je ze schroniska tylko podejrzewam, że przy wybieraniu będę ryczeć, że nie mogę wziąć ich wszystkich, jestem bardzo wrażliwa w stosunku do zwierząt...
Mam tak samo. Teraz nie mamy zwierzaka, ja wcześniej miałam świnkę morską ale zdechła mi i bardzo to przeżywałam jak sie chomiczek wabi?
Stary 2012-09-12, 13:33   #2132
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Mam tak samo. Teraz nie mamy zwierzaka, ja wcześniej miałam świnkę morską ale zdechła mi i bardzo to przeżywałam jak sie chomiczek wabi?
haha, ciekawie
TŻ chciał Alberta ale mnie coś za bardzo z Adolfem się kojarzyło
dlatego dostał takie imię, jak ja nazywam czasami TŻa gdy zrobi coś głupiego: Ciumek
Stary 2012-09-12, 13:38   #2133
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
haha, ciekawie
dlatego dostał takie imię, jak ja nazywam czasami TŻa gdy zrobi coś głupiego: Ciumek
Ciumek.. hehe fajnie
Stary 2012-09-12, 13:39   #2134
ruda1984m
Raczkowanie

A nie gryzie? Jak byłam mała to miałam chomika ale jakiś taki nie towarzyski był. Ostatnio miałam szczura i był bardzo towarzyski więc kiedy trzeba było go zamknąć w klatce to strasznie się burzył
Stary 2012-09-12, 13:46   #2135
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ruda1984m Pokaż wiadomość
A nie gryzie? Jak byłam mała to miałam chomika ale jakiś taki nie towarzyski był. Ostatnio miałam szczura i był bardzo towarzyski więc kiedy trzeba było go zamknąć w klatce to strasznie się burzył
W pierwszych dniach po zakupie gdy się go wystraszyło (np. chciało się go złapać od tyłu gdy tego nie widział) to potrafił ugryźć ale nie do krwi - a miałam już takiego chomika przez którego trochę krwi straciłam - później jak oswajaliśmy go z braniem na ręce to tak podskubywał dłoń, żeby sprawdzić czy się do jedzenia nadaje ale to nie bolało. Teraz to swój chłop I też się burzy jak się go wkłada do klatki, potrafi się obrócić i wspiąć po ręce na plecy byle tylko nie wejść z powrotem do klatki I wydaje taki fajny dźwięk przy tym, jakby cykanie

Jak się go obudzi to jest taki pół przytomny i obcych może ugryźć - moja mama się o tym przekonała
Stary 2012-09-12, 16:13   #2136
bojatoja
Zakorzenienie

A my mamy psa i rybki
Tż dał mi pieska na imieniny jest już z nami ponad 3 lata.
Rybki mamy prawie 2 lata.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-12, 22:38   #2137
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

a my mamy 4 gekony: Helenę, Nekę, Lu i Kazia pierwsze trzy to samicę, ostatni to samiec do tego mamy świerszcze i drewnojady jako karmę ah no i karaczany (bodajże madagaskarskie), takie duże, ale nie jako karma ale czysto for fun, dla hodowli

tak właśnie wygląda moje życie z TŻ-Biologiem

jak tylko nie będziemy mieszkać w akademiku, a we własnym mieszkanku, planujemy zakup labradora

Viva, świetne imię Ciumek
irmusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-12, 23:05   #2138
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
O matko jak wam zazdroszczę! Wy tu o mieszkaniach, domach a ja myślę skąd kasę wziąć żeby kawalerkę z moim TŻ wynająć. No ale szukamy pracy i w przyszłym roku powinno się wreszcie udać

Nie tylko ty :P

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
haha, ciekawie

ja tez mam chomika dżungarskiego Lolek sie nazywa
a ponad to mam dwa psy
Jeden to york 7 miesieczny- Baduś (jest na moim awatarze)
Drugi to sznaucer miniaturka- Chester(8lat ma)

Edytowane przez ane3kaa
Czas edycji: 2012-09-12 o 23:07
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 07:21   #2139
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a tez mam chomika dżungarskiego Lolek sie nazywa
a ponad to mam dwa psy
Jeden to york 7 miesieczny- Baduś (jest na moim awatarze)
Drugi to sznaucer miniaturka- Chester(8lat ma)
Rany jaki ten york jest słodki rodzice mojego TŻ też mają yorka Figiel się wabi jest świetny! Tak się cieszy jak przyjedziemy, że szok butów ściągnąć nie mogę
Stary 2012-09-13, 07:44   #2140
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez irmusiek Pokaż wiadomość
a my mamy 4 gekony: Helenę, Nekę, Lu i Kazia pierwsze trzy to samicę, ostatni to samiec do tego mamy świerszcze i drewnojady jako karmę ah no i karaczany (bodajże madagaskarskie), takie duże, ale nie jako karma ale czysto for fun, dla hodowli
bardzo podobają mi się gekony ale właśnie - problemem jest ich karma
Stary 2012-09-13, 14:23   #2141
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
bardzo podobają mi się gekony ale właśnie - problemem jest ich karma
kwestia przyzwyczajenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-13, 14:28   #2142
HisHoney
Zakorzenienie

A my nie mamy żadnych zwierzątek póki co, choć myślimy nad rybkami

'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.'

'
If a book is well written, I always find it too short.'

HisHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-13, 20:43   #2143
Michasia222
Zadomowienie

my mamy 1 rybkę, bojownika "opel" się nazywa
Stary 2012-09-17, 16:29   #2144
lupinka
Zadomowienie

mi kiedyś koleżanki jeszcze w gimnazjum kupiły na urodziny bojownika razem z taką małą kulą, do dzisiaj wspominam jak go chyba zagłodziłam, a TŻ (zapalony akwarysta, cały czas powtarza, że jak już będziemy na swoim to będzie mieć wielkie akwarium ) robi wyrzut, że takie mini akwarium, (a już w ogóle, że kula!) to nic dobrego dla rybki

a poza tym to oboje uwielbiamy koty, też bardzo chciałabym mieć od małego takiego kotka, TŻ w swoim domu to miał i malutkie kociaki kiedyś jak im się kotka okociła, ale wtedy nie byliśmy jeszcze razem i ominęły mnie te perypetie
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-17, 16:35   #2145
viva91
na przekór do celu

Wiecie już, co dacie swoim TŻom na Dzień Chłopaka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-17, 16:42   #2146
ruda1984m
Raczkowanie

Ojoj... ja już sie pogubiłam z tymi dniami 30 wrzesień czy 10 marca? Dzień chłopaka czy mężczyzny?
Stary 2012-09-17, 16:50   #2147
lupinka
Zadomowienie

no 30.09 to chłopaka, z tego co ja się orientuję... a 10 marca jako dzień mężczyzny to chyba jakiś niedawny wynalazek, bo nie wiem, może najdalej kilka lat temu o tym pierwszy raz słyszałam? a 30 września to się od dziecka w szkole kolegom prezenty dawało na dzień chłopaka

co do prezentu to nie wiem, na szczęście trochę czasu jeszcze zostało, żeby się ogarnąć, a od tygodnia jestem chora, mam teraz 3 dni wolnego na wykurowanie się na maxa, bo już mnie to męczy strasznie... więc mam nadzieję, że jak coś mądrego wymyślę to się pochwalę i dam tu znać
Stary 2012-09-17, 22:50   #2148
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

na razie nie mam pomysłu, co kupię, ale mam jeszcze troszkę czasu myślałam nad zakupieniem jakiejś książki, kryminału skandynawskiego możecie coś polecić? mój TŻ uwielbia te klimaty? (jak da radę, to podajcie parę tytułów)
Stary 2012-09-18, 00:26   #2149
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez ruda1984m Pokaż wiadomość
Ojoj... ja już sie pogubiłam z tymi dniami 30 wrzesień czy 10 marca? Dzień chłopaka czy mężczyzny?
o 10 marca jeszcze nie słyszałam

ja rozważam też opcję zrób to sam - niekoniecznie chcę prezent kupić, może być nim jakaś dobra kolacja, zorganizowanie TŻowi niecodziennego masażu (sama nie wiem co wymyślić pod tym pojęciem ale można popracować) czy taki specyficzny prezent -> w wątku listopadówek chyba ktoś pisał o włożeniu do słoika 365 cukierków lub 365 woreczków herbaty z kolorową karteczką, na której będzie coś miłego napisane fajne coś takiego. choć może to bardziej pasuje na urodziny ale u mnie to nie problem, bo mój 9 dni po dniu chłopaka ma urodziny więc prezent dostanie jeden

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-18, 15:06   #2150
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
o 10 marca jeszcze nie słyszałam

ja rozważam też opcję zrób to sam - niekoniecznie chcę prezent kupić, może być nim jakaś dobra kolacja, zorganizowanie TŻowi niecodziennego masażu (sama nie wiem co wymyślić pod tym pojęciem ale można popracować) czy taki specyficzny prezent -> w wątku listopadówek chyba ktoś pisał o włożeniu do słoika 365 cukierków lub 365 woreczków herbaty z kolorową karteczką, na której będzie coś miłego napisane fajne coś takiego. choć może to bardziej pasuje na urodziny ale u mnie to nie problem, bo mój 9 dni po dniu chłopaka ma urodziny więc prezent dostanie jeden
to jest fajny pomysł, ale roboty sporo. ja w listopadzie rok temu zrobiłam coś takiego na urodziny TŻa właściwie jako dodatek do prezentu, a zajęło mi to naprawdę dosyć dużo czasu, bo szukałam w necie ładnych albo śmiesznych 100 obrazków, potem je pomniejszałam, żeby wszystkie były takie malutkie i równej wielkości, wycinałam, na odwrocie każdego pisałam to "coś miłego" na każdym co innego i przywiązywałam kolorową tasiemką do wcześniej zrobionej w kawałku papierka cukierka dziurki (hahaha, teraz do mnie doszło, że zszywaczem byłoby szybciej je przyczepić ale tak było ładniej ). inna sprawa, że skompletowanie 100 cukierków też było wyzwaniem finansowym, bo fundusze prezentowe pożarły droższe części prezentu, a chciałam kupić po kilka z takich rodzajów jakie TŻ lubi - i niby "tylko" sto sobie wymyśliłam, ale już końcówkę musiałam jakimiś zwykłymi landrynkami uzupełniać (one oczywiście też zniknęły z pudełka jako ostatnie jak już je TŻ zjadał, to chyba oczywiste ). no i pudełko do którego to włożyłam też było pięknie oklejone - mozaiką z tych obrazków które były na cukierkach, a w środku życzeniami ode mnie

ale się rozpisałam, ale musiałam się pochwalić, bo to chyba najładniejszy prezent z takich hand made jaki zrobiłam na szczęście TŻowi też się bardzo podobało no ale w tym roku trzeba będzie wymyślić coś nowego viva masz szczęście, że w takim krótkim odstępie czasu dasz jeden prezent, ja to chyba i tak zawsze najbardziej staram się z prezentem urodzionym, a o dniu chłopaka to zdarzyło mi się nawet raz zapomnieć
Stary 2012-09-18, 16:23   #2151
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
to jest fajny pomysł, ale roboty sporo. ja w listopadzie rok temu zrobiłam coś takiego na urodziny TŻa właściwie jako dodatek do prezentu, a zajęło mi to naprawdę dosyć dużo czasu, bo szukałam w necie ładnych albo śmiesznych 100 obrazków, potem je pomniejszałam, żeby wszystkie były takie malutkie i równej wielkości, wycinałam, na odwrocie każdego pisałam to "coś miłego" na każdym co innego i przywiązywałam kolorową tasiemką do wcześniej zrobionej w kawałku papierka cukierka dziurki (hahaha, teraz do mnie doszło, że zszywaczem byłoby szybciej je przyczepić ale tak było ładniej ). inna sprawa, że skompletowanie 100 cukierków też było wyzwaniem finansowym, bo fundusze prezentowe pożarły droższe części prezentu, a chciałam kupić po kilka z takich rodzajów jakie TŻ lubi - i niby "tylko" sto sobie wymyśliłam, ale już końcówkę musiałam jakimiś zwykłymi landrynkami uzupełniać (one oczywiście też zniknęły z pudełka jako ostatnie jak już je TŻ zjadał, to chyba oczywiste ). no i pudełko do którego to włożyłam też było pięknie oklejone - mozaiką z tych obrazków które były na cukierkach, a w środku życzeniami ode mnie

ale się rozpisałam, ale musiałam się pochwalić, bo to chyba najładniejszy prezent z takich hand made jaki zrobiłam na szczęście TŻowi też się bardzo podobało no ale w tym roku trzeba będzie wymyślić coś nowego viva masz szczęście, że w takim krótkim odstępie czasu dasz jeden prezent, ja to chyba i tak zawsze najbardziej staram się z prezentem urodzionym, a o dniu chłopaka to zdarzyło mi się nawet raz zapomnieć
wiem, że roboty sporo dlatego już od jakiegoś czasu nad tym myślę choć bardziej skłaniam się do herbat, TŻ lubi różne smaki
Stary 2012-09-18, 21:24   #2152
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmusiek Pokaż wiadomość
na razie nie mam pomysłu, co kupię, ale mam jeszcze troszkę czasu myślałam nad zakupieniem jakiejś książki, kryminału skandynawskiego możecie coś polecić? mój TŻ uwielbia te klimaty? (jak da radę, to podajcie parę tytułów)
Może Yrsa Sigurdardóttir? Ostatnio jest bardzo popularna, ale ponoć jest to popularność uzasadniona poziomem jej twórczości

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-18, 21:54   #2153
irmusiek
Rozeznanie

GG do irmusiek

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Może Yrsa Sigurdardóttir? Ostatnio jest bardzo popularna, ale ponoć jest to popularność uzasadniona poziomem jej twórczości
o, dziękuje!
Stary 2012-09-19, 18:28   #2154
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
wiem, że roboty sporo dlatego już od jakiegoś czasu nad tym myślę choć bardziej skłaniam się do herbat, TŻ lubi różne smaki
o, to ja chyba w ramach "dnia chłopaka" i prezentu uzupełnię nasze herbaciane zapasy, bo też uwielbiamy pić herbatę, a ostatnio szafka opustoszała w zastraszającym tempie, a tak połączę przyjemne z pożytecznym

a oboje uwielbiamy różne rodzaje zielonych, białych, czerwonych herbat, rooibosów i innych wszelakich mniam, aż mi się zachciało jakiejś dobrej herbatki

a co do prezentu to mogę jeszcze zaproponować "box of pleasure", moje box to była akurat papierowa torba którą ozdobiłam i w ten sposób opisałam, ale co tam a w środku co tylko lubicie, żel intymny, do masażu, jakieś zabawki erotyczne, śmieszne/dziwne/oryginalne prezerwatywy etc. chociaż może to się bardziej na walentynki wydaje dobry prezent to ja to akurat też TŻowi jako dodatek do głównego prezentu urodzinowego podarowałam
Stary 2012-09-19, 18:53   #2155
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a co do prezentu to mogę jeszcze zaproponować "box of pleasure", moje box to była akurat papierowa torba którą ozdobiłam i w ten sposób opisałam, ale co tam a w środku co tylko lubicie, żel intymny, do masażu, jakieś zabawki erotyczne, śmieszne/dziwne/oryginalne prezerwatywy etc. chociaż może to się bardziej na walentynki wydaje dobry prezent to ja to akurat też TŻowi jako dodatek do głównego prezentu urodzinowego podarowałam
fajne ale chyba nie miałabym życia później TŻ chciałby wszystko zaraz wypróbować
Stary 2012-09-20, 12:00   #2156
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie obchodzimy tego 'święta'
ale dzień wcześniej mój ma imieniny więc i tak kupię mu coś

Cytat:
to jest fajny pomysł, ale roboty sporo. ja w listopadzie rok temu zrobiłam coś takiego na urodziny TŻa właściwie jako dodatek do prezentu, a zajęło mi to naprawdę dosyć dużo czasu, bo szukałam w necie ładnych albo śmiesznych 100 obrazków, potem je pomniejszałam, żeby wszystkie były takie malutkie i równej wielkości, wycinałam, na odwrocie każdego pisałam to "coś miłego" na każdym co innego i przywiązywałam kolorową tasiemką do wcześniej zrobionej w kawałku papierka cukierka dziurki (...)
lupinka też coś podobnego robiłam. Do każdego cukierka przywiązywałam karteczkę dlaczego go kocham. Strasznie było to dla mnie pracochłonne, ale fajnie to wyszło. Tż spodobało się, no ale do dzisiaj nie odwiązał każdego cukierka , a było to trzy lata temu. Ja zjadłam w końcu cukierki, a papierki z karteczkami dalej siedzą w pudełku
Niby mówi że przeczytał

A w tamtym tygodniu miał urodziny i upiekłam dla niego tort. Próbowałam zrobić chłopelka z masy cukrowej ale nie wyszedł mi tak jak powinien a trochę się namęczyłam
Zrobiłam też dla niego kronikę od początku naszej znajomości. Powklejałam tam zdjęcia, bilety i różne pierdółki. Powymyślałam do każdego zdjęcia/daty/ wycieczki etc. rymowany wierszyk. Robiłam tą całą kronikę od początku lipca więc trochę czasu mi zajęło
Stwierdziłam że mu się w sumie nie spodoba, bo to takie babskie jest ale się ucieszył nawet bardzo.
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-20, 12:18   #2157
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Raczej nie obchodzimy tego 'święta'
ale dzień wcześniej mój ma imieniny więc i tak kupię mu coś
u mnie też do tej pory jakoś specjalnie obchodzone to nie było, tylko życzenia i jakiś mały szczegół, podarunek ale po tym jakie zrobił mi miesiąc temu urodzino-zaręczyny muszę i bardzo chcę zrobić mu niespodziankę, bo pewnie się nie spodziewa
Stary 2012-09-20, 12:38   #2158
Waniliova
Zakorzenienie

ja na dzień chłopaka też kupię TŻ jakąś pierdółkę albo zrobię niespodziankę ostatnio na urodziny (w czerwcu miał) i rok temu też zrobiłam mu tort wstałam wcześniej rano, poszłam do kuchni, włożyłam i zapaliłam świeczki a potem poszłam do pokoju z nim zaskok totalny miał

już tyle rzeczy mu kupiłam, że pomału brakuje mi pomysłów
Stary 2012-09-21, 10:55   #2159
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem kompletnie a macie jakies pomysły ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-25, 15:35   #2160
Waniliova
Zakorzenienie

Ja na razie nie mam żadnego pomysłu może go po prostu gdzieś zaproszę nie ma sensu kupować czegoś, co mu się w ogóle nie przyda.

Wczoraj zrobiłam TŻ niespodziankę ale taką wiecie... erotyczną o, chyba, że kupię mu męskie stringi hehe

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości