Panny Młode 2014 :) - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-02, 12:24   #3031
Loczek_brown
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez 90fasola Pokaż wiadomość
Szopka przebiegła pomyślnie. Nasi rodzice się jeszcze nie znali, parę razy mijali w drodze na lotnisko Oficjalnie u mnie w domu. Cały dzień sprzątania, przygotowywania itp. Przyjechali, posiedzieli, przedstawiliśmy im wstępnie datę ślubu oraz sale, które nam się podobają na zasadzie prezentacji. Wstępnie obgadaliśmy kwestię wesela i koniec. Najbardziej stresujące 4 godziny mojego życia. Tragedii nie było, ale nie wyobrażam sobie tego powtarzać
no właśnie mnie czeka coś w podobnym stylu
tasiulek, najgorsze, że mnie w domu nie ma tylko weekendy zostają i wszystko na moją Mamę spadnie

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 12:36   #3032
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
A kogo masz na uwadze ?

biore pod uwage
http://slubwtarnowie.com.pl/

ale to tez zalezy jaki pakiet wezmiesz i w ogóle
robi naprawdę ładne zdjęcia i super film

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
no właśnie mnie czeka coś w podobnym stylu
tasiulek, najgorsze, że mnie w domu nie ma tylko weekendy zostają i wszystko na moją Mamę spadnie
mnie też to czeka ale sądze ze sie polubia
zaprosze od razu siostre z męzem mojego TZ i moja siostre z rodzinka będzie troszke luźniej a wole żeby wszyscy się od razu poznali
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:05   #3033
kulbensikowa
Wtajemniczenie

U nas było tak... 2 tygodnie po naszych zaręczynach w Rzymie ja z moim M. zaprosiliśmy jego mamę do mnie niby tylko na herbatkę:P ( rodzice nasi się już znali). Ani moi rodzice ani mama mojego M. nie wiedzieli jaki był prawdziwy motyw spotkania trzymaliśmy do końca w tajemnicy wszystko ! Ja z moim M przygotowaliśmy kolację, ciasto kupiliśmy w cukierni, itd.. więc moja mama niczego się nie dotykała, kupiliśmy dla mam wielkie bukiety czerwonych róż, a dla taty butelkę dobrego alko Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, było bardzo miło Na temat wesela tata zapytał, co planujemy w związku z tym, ale mamy były zgodne razem z nami ( wtedy ja i mój M nie pracowaliśmy..) że najpierw trzeba znaleźć prace, więc temat się zakończył.

Jestem szczęśliwa że nasza szopka dobrze wyszła, stresu troszkę było i cieszymy się, że już to za nami... W tym roku w wakacje planujemy się spotkać i porozmawiać z rodzicami na temat wesela.

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:23   #3034
AnULka248
Zakorzenienie

A ja się nie boję takiego spotkania rodziców
Mam tak dobry kontakt z przyszłymi teściami, że się nie boję z Jego mamą potrafię gadać godzinami
będzie to fajne, luźne spotkanko, chyba nie ma czego się bać

Ogólnie w naszych rodzinach wszyscy się ucieszyli, że wreszcie coś ruszyło. Babcia Tż boi się, że nie dożyje ślubu i kiedy my albo rodzice Tż ją odwiedzamy zawsze mówi ( uwaga, pojadę śląskim) "2014... tak późno... jo żykom, żebyście wpadli!"

* żykom - modlę się
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 13:52   #3035
katarzyna8707
Raczkowanie

Moi rodzice nie wiedzą że jestem zaręczona - to skomplikowana sprawa :P
nie chce wywlekać brudów na forum

Co do spotkania rodziców - wiem że nasi się nie polubią. Lekarka nigdy nie polubi nauczycielki i vice versa
katarzyna8707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:03   #3036
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna8707 Pokaż wiadomość
Poznanianka - tak o nich myśle jestem cały czas u nich w strefie A
jest u mnie w koninie też facet co kręci na dwie kamery plus foto - zobaczymy jaki u nich jest koszt!

Załozyłam sobie notesik ślubny
Wypisałam co trzeba załatwić na ślub i ew. ile trzeba na to wydać. Podliczyłam i wyszło mi 45 tysięcy
Też muszę sobie coś takiego założyć Dzisiaj wpadnę do Empiku to kupię jakiś ładny zeszycik, bo dużą wagę przykładam do szczegółów...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja w dużej mierze opieram się na znajomościach i dzięki temu zaoszczędzę co nieco Zamiast kupić suknię, będę szyła. Dziewczyny z poznańskiego forum ślubnego płacą ok.1100-1500 za suknię z halką i welonem! I już 2 000 w kieszeni ;P Obrączki zamiast w sieciówkach, można zrobić na zamówienie u zwykłego jubilera, a jeszcze jak ma się złoto to wyjdzie taniej I tu bym mogła wymieniać wiele jeszcze innych zamienników ;P
Co do szycia sukni to ja bym się chyba nie zdecydowała, bo bałabym się że nie wyjdzie tak jak tego chcę a że jestem strasznie wybredna to najpierw muszę coś przymierzyć, żeby stwierdzić czy mi się podoba czy nie Ale jeśli chodzi o obrączki to myślę, że bardzo dobrym pomysłem jest zamówienie ich u mniejszego jubilera zamiast kupować w sieciówkach i tak chyba właśnie zrobimy.

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Ja za kamerzystę i zdjęcia wraz z plenerem będe płacić 3000zł troszke duzo ale wiem ze sie opłaca
W sumie? 3000 zł razem za kamerzystę i fotografa? Mi się wydaje, że to wcale nie jest dużo... Jak byliśmy na targach ślubnych to ceny kamerzystów zaczynały się od 2000 zł (a im lepszej jakości filmy tym wyższa cena), a fotografowie tacy lepsi byli też gdzieś od 2000 zł więc skoro znalazłaś kogoś w sumie za 3000 zł to moim zdaniem jest to bardzo dobra cena

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Dużo? Za tyle lat 700zł to dużo?
Moi rodzice i teściowie dostaną weekendowy wypad do SPA bo czekoladki to sobie mogą w sklepie kupić ( bez urazy dla nikogo, to nie ma na celu obrażania ani jednej przyszłej PMki )
( tak jestem dziwakiem )
Świetny jest ten pomysł ze SPA - bardzo oryginalny Też nie podoba mi się kupowanie tych koszy ze słodyczami w ramach podziękowania... Już wolałabym zrobić jakieś ładne albumy ze zdjęciami zamiast tego, bo byłby to bardziej spersonalizowany prezent i rodzice cieszyliby się z tego na pewno bardziej niż z kosza słodyczy...

Cytat:
U mnie proporcje rozkładają się trochę inaczej, ale wychodzi mniej więcej tyle samo

Gratulacje! Ja zmagam się z farmą i kończę w 2014 lek-dent.

Nie każdy płaci sam za wesele Trudno, żeby rodzice, którzy je sponsorują zapłacili sobie po 1000 zł za SPA. Sądzę, że w takim wypadku lepiej nazbierać przez te dwa lata z drobniaków na jakiś ładny prezent od serca, niż mieliby sami sobie zapłacić spa.
Przecież to nie rodzice zapłacą sobie za SPA, tylko PM...

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
Mi się wydaję, że skoro rodzice są w stanie urządzić nam wesele za np. 40 tyś. to my powinniśmy być w stanie odłożyć te np. 1000zł na ładny prezent w ramach podziękowania

Spa jest fajnym pomysłem... Mi osobiście chodzi tez po głowie w ramach podziękowania jakiś wypad dla rodziców na weekend lub coś w tym stylu

Każda z nas zrobi jak będzie uważała itd..bez obrazy oczywiście ,ale słodyczy będzie dużo i na weselu i na pewno coś po zostanie, więc ja ze słodyczy dla rodziców na pewno zrezygnuje:P
Ja również Zgadzam się z Tobą
Cytat:
Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka Oczywiście jeżeli ktoś pracuje i zarabia to oczywiście może sobie pozwolić na taki prezent dla rodziców, natomiast jeżeli ktoś mieszka z rodzicami, nie ma źródła dochodu i na wszystko pieniądze dostaje od rodziców to raczej wielkiego pola do popisu nie ma, bo z czego odłożyć? Z kieszonkowego? Ja do pracy najwcześniej pójdę właśnie po weselu, więc ewentualnie w następnym roku będzie mnie stać na to, żeby coś większego sprezentować rodzicom. Jedyne co mogę to kupić "razem" z TŻ coś za jego pieniądze co wydaje mi się dziwne i pewnie nie będzie to wielki prezent na miarę wycieczki na Karaiby Nie muszą to być słodycze ani jakieś wazony, ale coś od serca można nawet zrobić ręcznie i sądzę, że bardziej się z tego ucieszą niż z prezentu zakupionego w sklepie.
Rozumiem, że wtedy byłby problem, żeby odłożyć na prezent dla rodziców, ale moim zdaniem większym problemem byłoby utrzymanie się po weselu... Nie wyobrażam sobie, żeby wyjść za mąż i wciąż brać pieniądze od rodziców na utrzymanie mieszkania i codzienne wydatki... I jestem pewna, że rodzice też nie byliby z tego faktu zadowoleni... Takie jest moje zdanie i dlatego nie rozumiem osób, które biorą ślub nie będąc w stanie się utrzymać z własnych funduszy...

Cytat:
Chryste, ale żeście zrobiły halo z niczego
Ja po prostu napisałam że w MOJEJ opinii należy im się więcej niż kosz słodyczy. TYLE. Nie każe nikomu wykupywać weekendu w SPA, bo wiem że nie każdego może być na to stać. Ale można zrobić coś zdecydowanie bardziej przemyślanego i spersonalizowanego, ot takie MOJE zdanie. Szczerze wolałabym np zabrać rodziców na plener jeśli brałabym fotografa i zrobić sobie z nimi przepiękne zdjęcia i nanieść je na płótno koszt tego 50-150zł w zależności od rozmiaru bo kiedyś to robiłam. Chyba mieliby z tego lepszą pamiątkę.

I jeszcze chciałabym coś dodać do odpowiedzi fasoli bo ostatnio o to kłóciłam się z mamą Jeśli mieszkałabym z rodzicami nie mając pracy ewentualnie uczyłabym się nigdy nie zrobiłabym wesela dopóki bym nie pracowała. Bo jestem zdania że to nasza decyzja, nasze wesele i sami to sponsorujemy. I zaczęła się wojna z moją rodzicielką że tak utarte jest w kulturze i że jak to że ja nie chce pieniędzy od nich. Ale tu się znowu pojawia moje zdanie, które nie ma na celu nikogo urazić więc nie bierzcie tego do siebie. Od tego jest forum żeby wyrazić swoje zdanie a nie tworzyć nastrój słodko pierdzący że wszystko nam się podoba i wszystkie mamy podobne podejście

3/4 z was może powiedzieć mi że nie chciałoby takiego wesela jak ja bo jak wesele to cała rodzina, celebracja, tańce. Że może trochę tak stypowato i ok.
Zgadzam się z Tobą Tasiulku i chociaż za nasze wesele zapłacą rodzice (bo stać ich na to i wiemy, że sprawi im to przyjemność) to nie wyobrażam sobie po ślubie wciąż mieszkać z rodzicami, albo brać od nich pieniądze na utrzymanie...

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Ja zwlekam z weselem jak mogę, bo wiem, że rodzinka mi go nie sfinansuje w całości, zatem na większość muszę zarobić sama - co za tym idzie mam zamiar robić tak jak poznanianka i ciąć wszelkie możliwe koszty. W sumie nawet gdyby moją rodzinkę było stać na to, żeby mi zafundować wesele.. to nie wiem czy bym się na to zgodziła, żeby obarczać ich takim dużym kosztem.

Btw. Czy organizowałyście już po zaręczynowe spotkanie rodziców
Wiecie TŻ przychodzi z kwiatami itd itp. cała ta szopka
U nas nie było szopki, ale spotkanie było Zaraz po zaręczynach pojechaliśmy do moich rodziców z butelką dobrego winka i wtedy oznajmiliśmy rodzicom, że się pobieramy. Jakiś czas później zorganizowaliśmy grilla u TŻ-ta rodziców (bo mieszkają w domku, a my w bloku) na który zaprosiliśmy moich rodziców i było bardzo miło, bez zbędnej szopki i na luzie Pogadaliśmy wtedy wstępnie o weselu i po prostu spędziliśmy miły dzień wspólnie Potem jeszcze było spotkanie u moich rodziców i kolejne, na którym ustaliliśmy więcej szczegółów Na pewno się spotkamy jeszcze nie raz w celu obgadania wszystkich szczegółów... Nasi rodzice bardzo dobrze się dogadują, znali się wcześniej z widzenia i od samego początku dobrze im się rozmawiało Także jest pozytywnie
Cytat:
O matko o matko to tak trzeba?

Ja się będę wstydzić
Nie ma czego

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 14:20   #3037
kulbensikowa
Wtajemniczenie

kwiatuszek10031989
Zgadzam się z Tobą, my też sobie nie wyobrażamy brać ślubu bez pracy i bez jakiejkolwiek stabilności finansowej...:/ i nie dość że np. rodzice finansują wesele to jeszcze finansują nasze codzienne wydatki i rachunki??!!! o nie nie....na to bym sobie nigdy nie pozwoliła Wydaję mi się że jak się chce brać już ślub trzeba mieć świadomość wydatków nie tylko na urządzenie wesela ale również na życie po weselu.. Szczerze to nie rozumiem osób które nie mają swojej kasy i jakiejkolwiek pracy a biorą ślub... nie rozumiem bo ja bym tak nie mogła :P a każdy robi jak uważa, wiadomo

Stary 2012-03-02, 14:26   #3038
katarzyna8707
Raczkowanie

Ja już bede brała ślub po studiach i stażu ale mamy mieszkać z moimi rodzicami a rachunki beda na pół
Stary 2012-03-02, 14:41   #3039
kulbensikowa
Wtajemniczenie

My najprawdopodobniej ( niestety) będziemy mieszkali u mnie w domu z moimi rodzicami, góra będzie cała nasza..która jest jeszcze do wykończenia...

Stary 2012-03-02, 14:46   #3040
katarzyna8707
Raczkowanie

kulbensikowa to tak samo jak my góra dla nas która wymaga remontu - muszę zrobić tam kuchnie, i ogrodzić ściana wejście
Stary 2012-03-02, 15:00   #3041
kulbensikowa
Wtajemniczenie

No widzisz u mnie też kuchnia, łazienka pokój, sypialnia...a kasy trzeba na to..to się wydaje tylko że jak już z rodzicami i ma się górę swoją to już luks...Ja to bym chciała mieć oddzielne liczniki... bo mimo wszystko, nawet gdy jest superrr z rodzicami kontakt itd..a mój tata baaardzo oszczędny człowiek i wybuchowy...wolałabym płacić za to co sama zużyłam a jak to moja babcia zawsze powtarza.." kupa to jest d..a !!" ale wiadomo, nie wszystko na raz, nawet jeśli oboje pracujemy nie stać nas od razu po weselu kupić mieszkanie albo postawić dom.. dlatego pomieszkamy u rodziców kilka dobrych lat..mam nadzieję że uzbieramy pieniążków...i póżniej zainwestujemy w nieruchomości..marzę o czymś tylko naszym
Mój M się cieszy że będziemy mieszkać na górze..bo dla niego to jest faktycznie" nowa droga życia" nowe miejsce zamieszkania itd... ale w moim przypadku.. zostaję "na starych śmieciach" jak to się mówi... no ale.. takie życie już jest.. nie można mieć wszystkiego od razu i jak sobie wymarzymy...

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
kulbensikowa to tak samo jak my góra dla nas która wymaga remontu - muszę zrobić tam kuchnie, i ogrodzić ściana wejście
A, u nas wejście na szczęście jest oddzielnie, oddzielone klatką schodową- to jest duuuży plus.

Stary 2012-03-02, 15:04   #3042
anst
Raczkowanie

Witam wszystkie PMki 2014 Wydawało mi się że to odległy termin, a tu się okazuje że całkiem sporo nas jest
anst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:06   #3043
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anst Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki 2014 Wydawało mi się że to odległy termin, a tu się okazuje że całkiem sporo nas jest
Witamy !!! napisz nam o swoich już planach itd

Stary 2012-03-02, 15:19   #3044
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Moi rodzice nie wiedzą że jestem zaręczona - to skomplikowana sprawa :P
nie chce wywlekać brudów na forum

Co do spotkania rodziców - wiem że nasi się nie polubią. Lekarka nigdy nie polubi nauczycielki i vice versa
dlaczego lekarka nie polubi nauczycielki?

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 15:43   #3045
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

hej hej http://www.youtube.com/watch?v=oZMcsXpdtJE pisalam dzisiaj egzamin troche sie boje jak poszedl
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 15:44   #3046
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam

U nas Tż pracuje, w sumie sama jego pensja starczy (pewnie po ślubie będziemy z niej żyć i trochę odłożymy, a moje zarobki będą odkładane w całości na budowę) ja póki co dorabiam jak mogę, bo mało kto chce zatrudnić studenta po cichu marzę, że mój interes się rozkręci...

Pomieszkamy u mnie, na parterze, osobne wejście itd - będziemy dzielić wydatki. Ale to tak max 5 lat.
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:00   #3047
katarzyna8707
Raczkowanie

Ja tego nie potrafie dokładnie wytłumaczyć. Zauwazyłam że obie grupie społeczne pałają do siebie wyjątkową niechęcią...Nam na zajęciach ciągle powtarzają zeby unikać pacjentek nauczycielek. jeden zasugerował żeby nawet w historie choroby wpisać obciążenie - nauczycielka. Natomiast moja przyszła teściowa nauczycielka uważa że lekarze to oszołomy, i powinni pracować za darmo - w końcu to powołanie. a i powinni być dla pacjentów 24/h na dobe. Natomiast faktu że bierze kase za korepetycje nie potrafi wytłumaczyć. w końcu nauczyciel nie musi mieć powołania
Stary 2012-03-02, 16:05   #3048
anst
Raczkowanie

Cytat:
Witamy !!! napisz nam o swoich już planach itd
Oj, plany to mam wielkie, ale na razie mamy tylko listę gości, dj'a i fotografa A to też jeszcze nie do końca zapięte. Będę stopniowo informować o postępach
Marzy mi się sala w stylu Rezydencji w Piekarach Śląskich i koronkowa suknia z ogromnym dekoltem na plecach
anst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:10   #3049
90fasola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość

Rozumiem, że wtedy byłby problem, żeby odłożyć na prezent dla rodziców, ale moim zdaniem większym problemem byłoby utrzymanie się po weselu... Nie wyobrażam sobie, żeby wyjść za mąż i wciąż brać pieniądze od rodziców na utrzymanie mieszkania i codzienne wydatki... I jestem pewna, że rodzice też nie byliby z tego faktu zadowoleni... Takie jest moje zdanie i dlatego nie rozumiem osób, które biorą ślub nie będąc w stanie się utrzymać z własnych funduszy...

Zgadzam się z Tobą Tasiulku i chociaż za nasze wesele zapłacą rodzice (bo stać ich na to i wiemy, że sprawi im to przyjemność) to nie wyobrażam sobie po ślubie wciąż mieszkać z rodzicami, albo brać od nich pieniądze na utrzymanie...
Cytat:
kwiatuszek10031989
Zgadzam się z Tobą, my też sobie nie wyobrażamy brać ślubu bez pracy i bez jakiejkolwiek stabilności finansowej...:/ i nie dość że np. rodzice finansują wesele to jeszcze finansują nasze codzienne wydatki i rachunki??!!! o nie nie....na to bym sobie nigdy nie pozwoliła Wydaję mi się że jak się chce brać już ślub trzeba mieć świadomość wydatków nie tylko na urządzenie wesela ale również na życie po weselu.. Szczerze to nie rozumiem osób które nie mają swojej kasy i jakiejkolwiek pracy a biorą ślub... nie rozumiem bo ja bym tak nie mogła :P a każdy robi jak uważa, wiadomo
Właśnie w tym cały sęk tkwi, że po weselu zaczynam pracę. Poza tym mój przyszły mąż w tym roku kończy studia i chyba z pensji inżyniera i dentysty da się wyżyć, albo się mylę? Dla mnie dwie wypłaty to raczej jest stabilność finansowa, tym bardziej że będziemy mieszkać na piętrze w domu rodziców (osobne liczniki, kuchnie, łazienki itp) i po weselu nie zamierzamy wziąć od nich grosza. Oni finansują moją część wesela, czyli zupełnie jak u Ciebie, tylko ja nie mam oszczędności.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Ja nie potrafię tego logicznie wyjaśnić, ale niestety tak jest Przebywając w środowisku lekarskim praca nauczycielki nie jest specjalnie poważana. Najczęściej jeszcze jest tak, że nauczycielka jest wiecznie niezadowolona ze swojej pracy, bo uważa że ma jej nadmiar nawet w domu itp, co dla człowieka pracującego na dyżurach w szpitalu, po 12 h, w przychodniach itp wydaje się absurdem, że mając 3 mce wakacji w roku, każdy weekend itp można ciągle narzekać.

Oczywiście mam nadzieję, że się mylę i u Ciebie będzie zupełnie inaczej
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:20   #3050
tasiulek
BAN stały

Jeśli macie pracę od razu po zakończeniu nauki już nagraną to tylko pogratulować.

Szczerze? Nie szanuje lekarzy którzy pracują w Gdańskiej Akademii Medycznej. Wyżej srają niż głowę mają. Moja przyjaciółka jest ratownikiem medycznych i na własne oczy kilka razy widziałam jak ją traktują teoretycznie ludzie wykształceni i elokwentni, jak ściere... Jakby ona na studiach nie wiem co robiła. A tak naprawdę to najpierw ona ratuje tym ludziom życie...A nie będe się zagłębiać bo już mi ciśnienie skacze

Co do nauczycielek niestety 3/4 takie jest to potwierdza moja mama. Pracuje w szkole w administracji. Mówi ze są dziewczyny najczęściej od razu po studiach lub kilka lat po które są sympatyczne, zawsze powiedzą dzień dobry jak wchodzą do pokoju. A i są takie stare dewoty które obrabiają dupy dzieciakom ich rodzicom innym nauczycielkom i mają wieczną postawę roszczeniową. Ta praca oczywiście jest ciężka bo okiełznanie gimnazjalistów potrafi wykończyć, ale widziały gały co brały. Ale to jest perspektywa dużej szkoły.
Na pewno są też nauczycielki z powołania które po prostu się do tego nadają są odporne psychicznie i to sprawia im przyjemność. Całe szczęście że ja jak się uczyłam trafiałam na takie. Chociaż nie powiem moja babeczka w liceum od Chemii... Ostra jak żyleta i bezkompromisowa i te jej "idziesz!" BOŻE

Edytowane przez tasiulek
Czas edycji: 2012-03-02 o 16:23
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:37   #3051
90fasola
Raczkowanie

Pracę mamy już załatwioną.

Ja mówię jak jest z doświadczenia, że każdy myśli sobie o drugim, że ma się lepiej, bo ma więcej czasu/więcej zarabia itp.
Według mnie nauczyciele powinni być z powołania, podobnie jak lekarze i tego się od nich oczekuje. W każdym fachu występują ludzie z autorytetem i ludzie, którzy odbiegają od tego co powinni robić.

Ja osobiście nie lubię lekarzy z którymi miałam styczność i też uważam, że wyżej srają niż dupę mają, tak jak oni nie lubią dentystów, bo dentysta to nie lekarz I według mnie (mogę się mylić) najlepsi nauczyciele są po studiach, bo mają zapał i podejście do młodzieży, natomiast lekarze od razu po specjalizacji - już coś wiedzą i również mają zapał. Jak sobie pomyślę, że mają pracować do 67 to aż się boję
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:49   #3052
tasiulek
BAN stały

Co do lekarzy potwierdzam potwierdzam! Trafiałam do niby dobrych leciwych dermatologów którzy leczyli mnie 10 lat z miernym skutkiem. Aż w końcu koleżanka z owego szpitala dała mi namiar do lekarza w trakcie specjalizacji przyjmował w jakiejś małej przychodni, nie minął rok a nie mam ani jednego pryszcza, teraz walczymy już tylko z bliznami!
Okazało się że jest niewiele starszy ode mnie mamy dobry kontakt, przede wszystkim mnie słucha i nie bagatelizuje moich nawet najgłupszych problemów Oby nie zrobił się taki jak Ci z akademii
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-02, 16:53   #3053
Konto usunięte

nauczyciele nie lubia sie z lekarzami a my ogrodnicy z rolnikami ;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-02, 18:06   #3054
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Ale od każdej reguły są też wyjątki mojego M wujek jest lekarzem a jego żona nauczycielka i są bardzo fajnym małżeństwem....a może przeciwieństwa faktycznie się przyciągają?? hehheee

Stary 2012-03-02, 18:11   #3055
Konto usunięte

ja z TŻ jestesmy zabawni. ja jesteb typowym biochemem z nutka umyslu scislego a moj TZ to informatyk/grafik/webmaster moja siostra dla odmiany to human ale moi rodzice sa zabawniejsi pod tym wzgledem: mama wieczny bochem (po studiach pielegniarskich) a moj tata human ktory trafil na studia pielegniarskie a teraz jest glownym ksiegowym, takim dyrektorem finansowym (czyli umysl scisly )
Stary 2012-03-02, 18:14   #3056
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anst Pokaż wiadomość
Oj, plany to mam wielkie, ale na razie mamy tylko listę gości, dj'a i fotografa A to też jeszcze nie do końca zapięte. Będę stopniowo informować o postępach
Marzy mi się sala w stylu Rezydencji w Piekarach Śląskich i koronkowa suknia z ogromnym dekoltem na plecach
Słuchaj, to i tak dobrze A mi się tyle sukni podoba że nie wiem jak ja się zdecyduję...

Stary 2012-03-02, 18:40   #3057
katarzyna8707
Raczkowanie

kulbensikowa pokaż swoje typy
Stary 2012-03-02, 19:14   #3058
kulbensikowa
Wtajemniczenie

To tak kilka typów na szybko... bo wychodzę....a na komputerze mam sukienek muuuultum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30375_0.jpg (96,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1742000_1.jpg (58,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1742058_1.jpg (52,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1742088_1.jpg (57,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1800617_1.jpg (43,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 107506744.jpg (55,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polly181.jpg (30,3 KB, 21 załadowań)

Stary 2012-03-02, 19:16   #3059
Konto usunięte

Cytat:
To tak kilka typów na szybko... bo wychodzę....a na komputerze mam sukienek muuuultum
5. jak wybierzesz inna to Ci cos zrobie jest idelna
Stary 2012-03-02, 19:49   #3060
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
1,4,5 i 6
tylko w 4 wyrzuciłabym kwiatek a w 5 zrobiła tak żeby to coś z boku nie odstawało

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości