![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
misiadelko, http://www.pod-lipami.com.pl/galeria/sala-japonska/ - ta sala mi się najbardziej podoba z tych, które podałaś. Ta pierwsza też bardzo ładna, choć ja w dworkach w ogóle nie gustuje.
#3182 |
BAN stały
|
No właśnie ja bardzo gustuję, szukałam czegoś w bardziej "lokalnym" stylu jako że pochodzę z Kaszub, ale nic tu nie ma:/ A jeszcze mam kawałek bo już na Kaszubach od ponad dwóch lat nie mieszkam i nie chce mi się jeździć, a myślałam, że to wszystko będzie takie lekkie, łatwe i przyjemne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzice fundują nam w prezencie koszty przyjęcia - tzn. i moi rodzice i Tż po 7 tys. Tak chcieli, taka jest u nas tradycja ![]() Tylko że więcej kosztują te "drobiazgi" - zespół, fotograf, kamerzysta, ubrania itd. A na to już zbieramy sami ![]() Cytat:
Napisałam do tych moich dokładnie, biorą 4000 za dwa dni, ale cena ta obejmuje pierwszy dzień bez ograniczeń, rugi do godziny 21.00, potem każda następna godzina 200zł. Dlatego wolę, żeby rodzina Tż zmyła się koło 0.00 najpóźniej ![]() a ze wszystkich zespołów ci grają najlepiej, bez fałszu ![]() swoją drogą posłuchajcie tego, co znalazlam przesłuchując różne zespoły (pierwsza pozycja - Nossa - toż to profanacja ![]() http://www.atomy.com.pl/mp3.php |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczne te sale...szkoda że koło mnie jest taki słaby wybór...ehhh.... ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Mi jak na razie najbardziej podoba się ta sala... http://www.trzyroze.pl/galeria.html i jeszcze tu zdjęcia z zewnątrz.. ![]() Będę w czerwcu tam na weselu (w roli starszej) obadam dokładnie i jak wszystko będzie grać zamówię pod koniec wakacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() w ogóle mi się nie podoba jak ta laska śpiewa... A to zespół, który jest moim numerem 1: http://www.proforma.webd.pl/ wejdźcie w zakładkę GALERIA, a potem po prawej wybierzcie FILMY ![]() "Biały Miś" w ich wersji wymiata! (w nawiasie nr 10) ![]() kulbensikowa, wow! Sala extra, robi wrażenie! ![]()
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-03-06 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() piękna ta sala ![]() a co to znaczy w roli starszej? ![]() ps. teraz zobaczyłam cennik, ja szukam czegoś do 180 zł/os (bez ciast i owoców), na ta nie było by mnie stać,buuuu ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-03-06 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to tylko i wylacznie kwestia gustu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny zespół, też myślałam, że sami faceci to może być słabo, ale byliśmy na weselu gdzie grało dwóch facetów i po prostu wymiatali, ci których ja znalazłam też są całkiem całkiem. To też się podzielę: http://www.zespolvizard.pl/?sekcja=posluchaj "Stumblin in" mi się podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Zakorzenienie
|
Mi "stumblin in" w ich wykonaniu się nie podoba... To jedna z moich ulubionych piosenek, a oni ją zepsuli... Ale to moje zdanie
![]() ![]() Ja też kiedyś koniecznie chciałam zespół z wokalem damskim, ale ten zespół, który Wam pokazałam jest naprawdę świetny! Nie raz ich na żywo słyszałam i wymiatają! Moi rodzice byli na weselu, gdzie grał ten zespół i bawili się super ![]() A jak wysyłałam zapytania do zespołów (właśnie z wokalem damskim) to chcieli tyle kasy, że szok... A Pro-Forma jak na taki zespół wcale dużo nie bierze ![]()
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-03-07 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Raczkowanie
|
ja w moim zespole mam dwoch facetow i kobiete. Biora tyle ile pisalam. Bylam na weselu gdzie grali i byli naprawde super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
3 osoby to też nie jest dużo
![]() W nazwie mają zespół, bo jak zakładali było ich 3. Biorę ich pod uwagę, bo mając do wyboru zespół 4 osobwy, który weźmie mi 7tys, a gra tak, że pożal się Boże, wolę ich. Przydałby się perkusista, fakt, ale ważne, że ludzie fajnie się przy nich bawią ![]() A niestety nie mamy zbyt dużego wyboru... ![]() tu jest zespół pięcioosobowy: http://www.hibaband.pl/index.php?nrpoz=3&s=posluchaj ale co z tego, skoro vocal męski jest do ![]() Więc nie można wrzucać wszystkich do jednego wora ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
Może i masz rację, mi się po prostu tak to kojarzy i nic za to nie mogę. Ja osobiście nie chciałabym mieć na swoim weselu zespołu, który gra z playbacku, ale byłam we wrześniu na weselu kuzyna i "grało" dwóch facetów (puszczali podkłady, to było słychać), ale ludzie się tak bawili, że szok.
Ja mam dwa zespoły na oku - ten który podałam (4osoby) i inny, który nie ma strony, bo działa głownie z polecenia (też 4 osoby). Oprócz zespołu chciałabym trio, które jest odrębnym zespołem (moi znajomi to są ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-03-07 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
Ale oni nie grają z playbacku
![]() Ja też bardzo dobrze wspominam wesela z duetami ![]() ale zobaczymy, mogę zmienić zdanie jeszcze sto razy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Raczkowanie
|
ja szukam jakiegos kwartetu smyczkowego czy cos do kosciola w rozsadnej cenie. Zawsze marzylam zeby cos takiego miec ale niektorzy biora za msze po 3 kola. Zalozylismy sobie budzet 50 i na takie rzeczy juz nas nie stac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Ja do kościoła chcę dwóch trębaczy. Trąbka jak zagra to aż ciarki przechodzą, a skrzypce dla mnie kwiczą ;P Może będzie też jakaś solistka, któraby Ave Maria zaśpiewała, ale to się jeszcze zobaczy
![]() ![]() A jak się u Was kształtują ceny kamerzystów? Bo ja się boję, że w cenie, którą chcę przeznaczyć na kamerzystę, nic nie znajdę... Myślę, czy może nie lepiej wziąć razem wideo+foto z jednej firmy...
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-03-07 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
BAN stały
|
A ja byłam na weselu gdzie był taki piękny chór dziewczynek, że wszyscy płakali jak śpiewały... Coś wspaniałego
Ave Maria w ich wykonaniu - wszyscy gęsia skórka na rękach |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
fajnie
![]() Ja jak byłam prawie 2 lata temu u kuzynki na ślubie to był skrzypek i śpiewaczka. Ta śpiewaczka to pożal się Boże... "oooo aaaa" i tak piała... Nic twórczego, każdy tak potrafi...
#3198 |
Raczkowanie
|
poznanianka ja juz gdzies pisalam odnosnie foto i kam. Bierzemy camona - pakiet za 6 tys. I mamy dwoch fotografow na oku. .biora okolo 3 za reportaz ze slubu i plener
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
CamOn robi świetne filmy, ale dla nas jest za drogi... Gdybyśmy nie mieli ograniczonego budżetu to byśmy się pewnie na nich zdecydowali
![]() ![]()
#3200 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądałam kamerzystów w obrębie 20-30km ode mnie i wydaje mi się, że zatrzymali się na 2000 roku... Fakt, że chcą tylko 1000zł, no ale... chyba nawet tyle im się nie należy za takie amatorskie filmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
BAN stały
|
Ja już pisałam, że chciałam zawsze Videogroszka (poniżej kilka jego prac, nie jest najgorszy), ale... nie wiem czy przy tak ograniczonym budżecie będzie nas na niego stać...
A tego znajomego nie wezmę jednak, zdjęcia robi piękne, ale jest drogi, a nawet jakby dał rabat to i tak mi się nie opłaca, a zresztą... chyba wolę płacić i wymagać niż wziąć znajomego bo wiecie jak to ze znajomymi... http://www.youtube.com/user/videogroszek/videos |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Raczkowanie
|
Heeej dziewczynki
![]() Sporo napisałyście od ostatniego momentu jak tu byłam. 2 tygodnie temu miałam zabieg;/ Chyba nie będę udzielać się już tu na forum, nie pasuje do was.. Wy macie już swoje plany, organizujecie ślub itd. A ja niestety nie.. nie wiem na obecna chwilę kiedy wyjdę za mąż .. plany jakiekolwiek są zamrożone.. ane3kaa widzę że Twoja data ślubu 16.08.2014 była także moją wymarzoną ![]() ![]() w każdym razie przepraszam za wszystko jeśli coś złego uczyniłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Raczkowanie
|
ja kamerzyste daje 6 tys, jest ich dwoch i pewnie stad cena. Za fotografa - mam dwoch na oku - oboje biora po okolo 3 tys. Sesja przedslubna, reportaz ze slubu do oczepin i plener w innym dniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz..z tego co śledzę niestety ciężko znaleźć salę na prawdę wyjątkową za mniej niż 180zł ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3206 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
My robimy tak samo a gdzie chcecie lecieć ![]() Nasz budżet to 30tyś 1 dzień. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]()
Razem od 06.05.2008 Zaręczeni 25.12.2011![]() ![]() Ślub 12.07.2014 ![]() Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2012-03-07 o 15:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Wtajemniczenie
|
Dziś napisałam maila do Pani właścicielki sali która mi się podoba... Odpisała mi że :
- jak najbardziej przyjmują już rezerwacje na rok 2014 - zadatek jaki trzeba byłoby wpłacić to 3.000 zł ![]() ![]() Cenowo oferta (porównywalnie z rokiem 2013) na rok 2014 to wzrost kosztów o 5 zł...więc niby nie dużo... Pani przesłała mi cennik i: Koszt wesela zależy od terminu oraz ilosci osób na przyjeciu. W miesiącach: kwiecień - październik Powyżej 170 osób - 185 zł/os. Od 140 do 169 osób - 195 zł/os. Od 120 do 139 osób - 205 zł/os. Od 100 do 119 osób - 210 zł/os. W pozostałych miesiącach i w niedziele: 160 zł/os. W koszt wesela NIE jest wliczone: ciasto, owoce oraz alkohol Aż boję się brać za podliczanie wszystkiego...ile kasy trzeba na ten wymarzony dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
BAN stały
|
No ja myślałam, żeby razem z ciastem i owocami wyszło mi do 200 zł/os, ale widzę, że to nierealne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() *POD LIPAMI Tu nie będe obiektywna bo ta sala mi po prostu pasuje. Byłam tam na komunii jedzenie super, sala super, obsługa plus! Minusem może być to że jest blisko drogi, ale za to w kręgielni można zrobić fajną sesję bo wnętrza w Tokio Station są fajne ![]() *ADLER Bywam tam często bo mam domek nad drugim jeziorem w Łączynie i wizualnie jest super. Co do jedzenia niestety nie wiem. Nie chce Ci odradzać, ale tam jest strasznie głośno od wczasowiczów bo te domki są bardzo blisko. Nie zdziwiłabym się gdyby ktoś "wbił się " na wesele, to pewnie nie byłoby wielkim problemem. Na dole jest wypożyczalnia kajaków rowerków itp. I jeśli wesele zaczęłoby się powiedzmy o 17 to w czasie obiadu będziecie słyszeli krzyki kąpiących się dzieci i podpitych tatusiów. DWOREK NA BŁOTACH Podobają mi się takie sielskie klimaty, bardzo fajnie wizualnie, ale ta jedna sala...wydaje mi się że krzesła są ustawione za gęsto i będzie bardzo ciasno. Raz byłam na takim weselu ze siedzieliśmy prawie na baczność i mieliśmy "małe pole manewru" WICHROWE WZÓGRZE Na pierwszy rzut oka mogę powiedzieć, że mają wygodne krzesła ![]() ![]() ![]() SZARLOTA Fajne proste, ale eleganckie pokoje ![]() ![]() Mini Zoo wielki plus !! Jeśli na weselu będą dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.