![]() |
#3241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Wszystkiego najjjjjj najjjjj najjjjjj z okazji naszego dnia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3242 |
BAN stały
|
Jadę na obiad i przy okazji zobaczę pierwszą salę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Najlepszego kobitki!
![]() a u nas ani grama słońca dziś. Jak na złość, tyle dni było, a w dzień kobiet nie ma ![]() zaproszenia ładne ![]() ![]() ![]() Swoją droga, męczy mnie pewna myśl. Wczoraj uświadomiłam sobie, że w pierwszy dzień wesela będziemy mieli urodziny gościa. Bratowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Raczkowanie
|
a duzo dzieciakow bedzie? Mozna urzadzic jakis konkurs do wygrania bedzie czekolada czy cos :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale za to (chyba) przeforsowałam u rodziców brak poltera, więc jak coś to przynajmniej będą 2 dni a nie 3... Choć będę pawdopodobnie pierwszym takim przypadkiem i moi rodzice mogą mieć przekichane u sąsiadów. Ale szanują moją decyzję na szczęście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego kobietki!
![]()
#3247 |
Zakorzenienie
|
Dzieci będzie siedmioro (chociaż za 2 lata może być więcej). Konkursy i tak będą, u nas zawsze jest coś takiego dla dzieci jak są dwa dni... może do tego damy im furę balonów, które potem wypuszczą w powietrze
![]() Misiadełko, fajnie, jeśli będziecie ślubować 31 maja ![]() teraz doczytałam, co to jest ten polter. Padłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Winter is coming
|
laski też wam najlepszego życzę z okazji naszego święta
![]() dostałam od chłopa śliczny bukiet, postarał się w tym roku ![]() sorki, że nie zaglądam, ale w ciągu dnia jestem w pracy, wieczorami zakuwam, jeszcze 2 tygodnie takie mi zostały ![]()
#3249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego naj z okazji naszego święta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
U nas robią tzw. szlogi (bramy) w dzień wesela - kiedy młodzi wyjeżdżają do kościoła, czy to z domu młodej, czy młodego, sąsiedzi i znajomi zastawiają auta (są przy tym poprzebierani jakoś śmiesznie) i młodzi zwykle dają wódkę, a goście jakieś tam drobne, dzieciom czekolady, czy coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Konto usunięte
|
Hej. sorki ze mnie nie ma zajeta jestem ostatnio. od mojego TZ zyczen ani kwiatow nie dostalam. jak sie wieczorem spotkalismy to staral sie zrehabilitowac ale bylam od 5:30 na nogach i nie mialam sily jeszcze wybierac sobie kwiatow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
O matko
![]() ![]() ![]() Mi Tż wczoraj przyniósł wiosnę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Ja bym musiała iść na szkołę do przyszłej teściowej, tej to kwiaty rosną
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale takich typowo kwiatowych to się boję, bo zawsze źle przy mnie kończą. Ja nawet kaktusa umiem wysuszyć ![]() Kurde, umiem się rozpisać nawet o kwiatkach, byle tylko nic nie robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas dzień przed ślubem stroi się klatke schodową i potem jest taka impreze dla sąsiadow trwa nawet do 12 w nocy. ale w tą no to i tak bym chyba nie zasneła;p a na dzień kobiet byliśmy w kinie na Kacwawa polecam ![]()
![]() |
#3258 |
Wtajemniczenie
|
Mama właśnie wróciła z pracy i przekazała mi newsa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A i przeglądałam wczoraj forum lokalne w poszukiwaniu zespołu i kilka nazw się powtarzało więc przesłuchałam sobie niektóre z nich... Niestety obawiam się, że te które zrobiły na mnie największe wrażenie będą strasznie drogie i nie będzie nas na nich stać ![]() 1. http://www.d-tonacja.com.pl/mp3 - Mój numer jeden! Jest to chyba jedyny zespół z przesłuchanych przeze mnie, który nie kaleczy języka angielskiego i utwory w ich wykonaniu bardzo mi się podobają ![]() ![]() 2. http://expressduo.pl/demo.html - podoba mi się wokal, i zespół ten był bardzo zachwalany przez byłe PM-ki, które miały ich na swoich weselach. Podobno potrafią świetnie zabawić gości, są otwarci i bardzo fajny kontakt jest z nimi. 3. http://www.dejavu.net.pl/index.html - Co do tego zespołu mam mieszane uczucia(bo te dema nie powalają), ale był bardzo zachwalany, więc może skusimy się na przesłuchanie ich na żywo ![]() 4. http://zwierzak.eu/ - był bardzo zachwalany, ale podobno nie zajmuje się graniem na weselach więc trzeba się nagimnastykować żeby go przekonać... Dlatego chyba zrezygnujemy i wcale nie będziemy brać go pod uwagę... Przecież to głównie zespołowi powinno zależeć na kliencie, a nie żeby klient błagał zespół, żeby zagrał na weselu... Poza tym dema nie powalają... Co myślicie? A może znacie któryś z tych zespołów i możecie coś o nich powiedzieć? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Raczkowanie
|
kwiatuszek ja umowe na sale musze podpisac rok przed, teraz dajemy tylko zaliczke. Damy chyba 300-400 zl. Zeby trzymali termin. Poki co jestesmy zapisani olowkiem. Jak bede wplacac ta zaliczke chce sie spytac o menu, dekoracje, kelnerow itp. Co do zespolow. Najlepiej jest podzwonic. Spytac sie ile biora, jaka zaliczka. Nasz zespol zapisal nas w kalendarzu ale kazal sie zglosic pod koniec roku zeby wplacic zaliczke.. Tak samo kamera i foto...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaki masz zespół? Podeślij mi może linka do nich na PW co? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, że nie złożyłam Wam życzeń wczoraj, ale nadrabiam szybko!
Wszystkiego naj naj naj najlepszego z okazji Dnia Kobiet! ![]()
![]() |
#3262 |
Raczkowanie
|
kwiatuszek PW poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny wybrałam na 90% salę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W 200 zł za osobę się zmieszczę z owocami i ciastami i pokrowcami ![]() I obniżą dla nas cenę za pokoje z 230 do 80/os a może i mniej ![]() Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-03-09 o 20:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek, wszystkie zespoły, które podałaś podobają mi się
![]() ![]() misiadelko, bardzo ładna sala ![]()
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-03-09 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3265 |
BAN stały
|
Dziękuję, ona nie jest w rzeczywistości żółta, nie wiem dlaczego tak na fotach wychodzi, chyba przez ciepłe oświetlenie, to zdjęcie najbardziej oddaje jej kolor
![]() ![]() PS. Oczywiście zawsze jest COŚ co mi się nie podoba - jest w mieście, ale na szczęście nie w Trójmieście, tylko bliżej mojego poprzedniego miejsca zam. PS. Nie będę miała żółtych dodatków, cały czas myślę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My jutro jedziemy jednak podpisać tą wstępną umowę. Dzisiaj robiliśmy listę gości i niestety wyszły z tego same nieporozumienia... Bo najpierw spisaliśmy sami z TŻ-tem te listy (on swoją rodzinę, a ja swoją) i potem pokazaliśmy to moim rodzicom no i się zaczęło... A to, że po co zapraszać kuzynki z dziećmi (w sumie z tym rodzice mieli racje, bo są to małe brzdące, więc pewnie i tak by kuzynki z nimi nie przyszły tylko zostawiły je pod czyjąś opieką w domu, ale myślałam, że wypadałoby na zaproszeniach jednak uwzględnić te dzieci... rodzice byli innego zdania...), a to, że może wypadałoby zaprosić kuzynostwo rodziców z którym mają dobry kontakt, no i potem kwestia kogo wypada zaprosić, a kogo nie i kogo zaprosić z osobami towarzyszącymi, a kogo nie... Wywiązała się burzliwa dyskusja i w końcu doszliśmy do wniosku, że zaprosimy rodzeństwo rodziców i ich dzieci wszystkie (czyli moje kuzynki i kuzynów) z rodzinami (jeżeli już są zamężne/żonaci), do tego jak któraś z kuzynek/kuzynów będzie do tego czasu zaręczona/y to wtedy zaprosimy z osobami towarzyszącymi, a jak nie to nie... (wiem, że zamotane to wszystko jest i sama się zastanawiam czy to wszystko ogarniam...) Chociaż nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie, bo co z tymi którzy spotykają się z kimś długi czas, a nie są zaręczeni? Wstępnie nam wyszło po ok. 40 osób od każdej ze stron, czyli w sumie 80 osób, ale nie wiem co będzie jak TŻ skonsultuje swoją listę ze swoimi rodzicami... Jak Wy rozwiązujecie tą kwestię? Ustalacie listy sami z narzeczonymi czy bierzecie pod uwagę zdanie rodziców i razem z nimi zastanawiacie się kogo zaprosić? U mnie jest taki problem, że mam bardzo dużą rodzinę i gdybym chciała wszystkich zaprosić to bym musiała chyba 6 w totka strzelić... ![]() W ogóle TŻ uważa, że trochę przesadzam z tym planowaniem wszystkiego tak wcześnie i zaczynam myśleć, że chyba jednak ma rację... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam liste z TZ a potem konsultowaliśmy z rodzicami, ale niewiele zmain wprowadziliśmy
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- misiadelko gratuluję sali ![]()
![]() |
#3268 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to my tak robimy (ale tatuś ma 6. rodzeństwa ![]() I zapraszam tylko najbliższą rodzinę (rodzeństwo taty i ich dzieci to moja najbliższa rodzina przecież) i tych z którymi utrzymujemy kontakt i maaasę znajomych i wyszło nam ok. 100 osób ![]() PS. Nic nie uzgadniałam z rodzicami tylko dałam im listę do zaakceptowania, ale nie mieli żadnych zastrzeżeń, zresztą... wiedziałam że tak będzie ![]() A co do rodziców TŻ-ta... Nie wiem jak to będzie, bo już się zaczyna,a jeszcze listy nie widzieli. Ja po prostu nie chcę ludzi, których "wypada" zaprosić i nawet nie są rodziną, bo to jakiś szef wszystkich szefów farmaceutów czy coś takiego, co mnie to obchodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Konto usunięte
|
My ustalimy liste jak juz bedziemy pewni kiedy slum ;-) ale wstepnie bedzie to 40 osob, rodzice (moi przynajmniej) juz gadaja ze malo ale powiedzialam ze ja place ja zapraszam i nie bede na wesele zapraszac osob ktore chca sie tylko najesc. no i sie zaczelo ze jak to ja place ze oni chca itd. oj bedzie ciezka przeprawa.
wstepnie gadalam z wlascicielem restauracji i powiedzial ze jako ze jestem jak rodzina to liczy nas za to co zjemy a nie "za talerzyk". I tym sposobem kosz sali spadl o 3/4. Edytowane przez e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 Czas edycji: 2012-03-10 o 06:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.