![]() |
#331 | |
Żona Idealna :)
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
gratuluję ![]() mój TŻ jakieś tam poczucie rytmu ma, ale nie ma za dużo praktyki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na początku chciałam powiedzieć, że nie sądziłam, że są już wizażanki, które myślą o ślubie w 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#333 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 |
Raczkowanie
|
Niektóre sale są już zarezerwowane na okres wakacyjny/letni na 2 lata wstecz, także my rezerwujemy salę na wiosnę.
![]() 170zł/os. to bardzo dużo jakby nie patrzeć (tzn. dla mnie), my znaleźliśmy taką za 130zl za jeden dzień (bez alkoholu, którego zresztą i tak nie będzie dużo z powodu mojej nieodwołalnej decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój brat będzie miał tam wesele za 2 lata ( już zamówiona, zgapił od nas, i wykorzystał fakt że my przełożyliśmy ślub ![]() ![]() ![]() Tak samo zespół. Najlepszy jaki znam, grał u mojego brata, zamówiony jest do 2 brata i my też pewnie będziemy go zamawiać bo jest dobry. Co prawda nieźle sobie liczy(4500 za 1 dzień na przyszły rok), ale warto, zwł że nieźle grają też " przy stołach" co u mnie w rodzinie bardzo się liczy(zwł tata jest przeczulony na tym punkcie), w sumie dla tych co nie tańczą jakaś rozrywka ![]() I powiedzieli że się nie podniosą już z ceną bo to kolejne wesele i brat powiedział że może rok później będą mieli jeszcze jedno u nas ![]() Mamy także w rodzinie kamerzystę, nie jest zapraszany jako gość bo to bardziej dalsza rodzina, który zawsze u nas filmuje i robi zdjęcia. Nie jest to co prawda 8 cud świata, czy coś artystycznego, ale film i zdjęcia są dobrej jakości. Zawsze liczy trochę taniej. Grosz do grosza ![]() Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-12 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
Mnie się bardzo podoba zespół "Gramofon" (polecam przejrzeć repertuar), ze względu na nowoczesność wykonań i na ich młody wiek. Oczywiście wesela w mojej rodzinie były bardzo tradycyjne, właśnie z grajkami przy stołach i typową "wiejską" muzyką. Ja chcę odejść troszkę od tej tradycji, bo to my chcemy się dobrze bawić i mieć do czego tańczyć (zespół ma bardzo trafione piosenki, znanych polskich grup i wokalistów). Zresztą, myślę, że ciocie i wujkowie też lepiej będą się bawić przy coverach Budki Suflera, Wilków, Kombi, Modern Talking, Brathanków, Dżemu, Niemena, Ani Wyszkoni, Czerwonych Gitar, Stinga, Abby, czy Big Cyca itd.
![]() Jeszcze powiedzcie mi - planujecie sesję ślubną w ten sam dzień? Bo my chcemy w zupełnie inny, po weselu - będzie się wiązał z dodatkowym kosztem za makijaż i fryzurę, ale chyba warto, booo... Na sesję ślubną pojedziemy na Zamek w Ogrodzieńcu (z mojej miejscowości to jakieś 150km, więc nie dałoby rady zrobić zdjęć w dzień wesela). Gorąco polecam! Byliśmy tam 2 miesiące temu i pierwsze co powiedzieliśmy - "tutaj będziemy mieć zdjęcia". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy zespól o którym mówisz to ten http://www.gramofon.wodzislaw.pl/index1.html . Przesłuchałam ich repertuar i na prawdę super. W mojej rodzinie ostatnio było bardzo dużo i wszystkie najlepsze zespoły z okolicy już był a moja rodzina tez woli tak bardziej biesiadnie ale może akurat by im się trochę nowszych utworów spodobało. Czy ten zespół jest z Wodzisławia Śląskiego?
![]() |
#339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak oglądałam zdj. plenerowe to często PM miały już bardziej naturalne włosy, więc wydaje mi się że można samemu się uczesać i umalować. Poza tym nasz foto/video robi taką mini sesję w czasie wesela w ogrodzie przed salą, ale to 15min max 30min zajmuje, a parę fajnych ujęć z dnia ślubu jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#340 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do Gramofonu - tak, to ten zespół, pochodzą z Wodzisławia Śląskiego, ale z tego co słyszałam grają nie tylko na Śląsku. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
ooo jak miło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
lilou_89 witamy
![]() A ja się nie pochwaliłam że zdałam ten egzamin z organicznej ![]() ![]() A ten zespół gramofon fajnie brzmi, ale ma 1 wade, dla mnie i TŻ - zasadniczą - nie mają perkusji i co logiczne w związku z tym nie grają na żywo. |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
Mnie sie marzy zespół który grał na mojej studnówce... ehh 7 tys. z poprawinami (choc nie wiem jeszcze czy chce poprawiny - idealnych rzeczy sie przeciez nie poprawia :P )
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Raczkowanie
|
Nudno troszke jeszcze u nas na wątku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Raczkowanie
|
I jeszcze 2
![]() P.S. Dla potencjalnie linczujących, po prostu zapisuje co mi się sie rzuci w oczy, nie planuję jeszcze szczegółów ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
My też nie chcemy poprawin. A suknie ślubne mają piękne w salonach w Katowicach, polecam tym dziewczynom, które mają w miarę blisko. Sama na pewno tam kupię, booo nie są wcale drogie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla ciekawych... pracuję praktycznie przy salonie "madonna" w Katowicach właśnie i co prawda nie wchodziłam tam ale wystawe mają bardzo kiepska za to te suknie na necie na ich stronce sa boskie (niektóre) ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
U mnie w rodzinie wszystkie panny młode wybieraja sobie suknie slubna i jada do krakowa tam jest podobno taki zespol krawcowych, ktore kazda suknie szyja za 900zl i dodaja do niej bolerko i welon (oczywiscie tez mozna sobie wybrac) i powiem Wam, ze naprawde suknie sliczne widzialam zupelnie proste i takie wiecie obfite (falbanki, koraliki, itd., itp.) i chociaz ja gustuje wlasnie w tych prostych to jesli chodzi o samo wykonanie to nawet te falbaniaste byly ok
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Przyczajenie
|
![]() Edytowane przez lilou_89 Czas edycji: 2011-09-13 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | ||
Żona Idealna :)
|
Cytat:
Cytat:
sukienki trafiają idealnie w mój gust ![]() ![]() ![]() ![]() co do poprawin to my nie planujemy ich.. nie widzę w nich sensu.. tak na siłe, kazdy zmęczony przychodzi i siedzi i je i nie ma siły na nic po całej nocy zabawy..
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Zadomowienie
|
Ja na pewno będę miała poprawiny, w naszych okolicach jest tak że ślub jest około godz. 12 a wesele gdzieś do 2 - 3 w nocy, poprawiny od 13 -14 do 19 - 20.
Mi też się marzy zespół z perkusją, skrzypcami, trąbką i z wszystkimi możliwymi instrumentami ![]()
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
wg. mnie poprawiny sa bez sensu ale szczerze mówiąc jest to chyba jedyny temat zwiazany ze ślubem o którym zapomnieliśmy porozmawiać z TŻem
![]() ![]() ![]()
![]() |
#355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast w ramach poprawin, najbliższą rodzinę zaprosimy na grila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Przyczajenie
|
A co myslicie o tzw. blogoslawienstwie?? Nie wiem czy w Waszych okolicach jest taki zwyczaj, bo wiem, ze nie wszedzie to sie praktykuje... U mnie jest tak, ze najpierw rodzina pana mlodego zbiera sie u niego w domu , a potem wszyscy jada do pani mlodej, gdzie tez gromadza sie jej goscie... i najblizsza rodzina wchodzi do domu pani mlodej i tam rodzice udzielaja blogoslawienstwa swoim dziecia...
Dla mnie - pokazowka... wiadomo, ze rodzice blogoslawia swoim dziecia... mozna to przeciez zrobic "po cichu"... a tak, zeby nie wiem domem sie pochawalic... slabe... A Wy co o tym sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale potem ile śmiechu przy oglądaniu wesela jak babcie z kropidełkiem latają i z krzyżykiem i gubią sie ![]() Chyba będe musiała poustawiać wszystkich bo u mnie oprócz rodziców to dziadkowie i chrzestni też błogosławią. Więc rodzice z kropidełkiem krzyżem i znak krzyża na czole, a reszta tylko znak krzyża. Bo tak to za dużo zamieszania. A propos oglądania wesele, będziecie mieć fotografa i kamerzyste? U mnie te filmy z wesel są strasznie nudne i dlugie. Ujęcia z za talerzyka, i inne dziwactwa. ![]() My chcielibyśmy film max 1,5-2 godzin, żeby przyjemnie się oglądało. A w nim najważniejsze rzeczy, jak przyjazd i wejscie mlodego, blogoslawienstwo rodzicow, i wjazd pod kosciol i wejscie, ew kazanie, przysiega, wyjscie, powitanie chlebem i solą, pierwszy taniec, gorzko gorzko, wywiady z goscmi o nas, oczepiny,tort podziekowania rodzicom, a z parkietu to najfajniejsze momenty przyspieszone z muzyka z benny hilla. Z grubsza tyle. ZERO ujęć gości przy talerzyku, w kościele i życzen przed kościołem. To momenty których sama nie cierpie ogladac i nie cierpie jak mnie kamerują wtedy. zapomniałam dodać o ubieraniu, ost widziałąm fajnie zrobione, ajk pantofelki same szly do mlodej ![]() Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-13 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Co do blogoslawienstwa to dla mnie to tez bez sensu... Jeszcze nie wiem czy bede miec, wolalabym nie... A jezeli juz to na pewno odbedzie sie to bez kamery, bo ludzie pozniej nie musze tego ogladac.
Ja na sale, kamerzyste, fotografa i orkiestre nie zamierzam oszczedzac, bo od tych rzeczy tak na prawde zalezy udane wesele. Postaram sie zaoszczedzic troche na "dodatkach"... ![]() iwoncia8 "wywiady z goscmi o nas" ???? ![]() Edytowane przez Ewelka90 Czas edycji: 2011-09-13 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
widziałam raz na płycie i bardzo mi się podobało. Może wywiady to za dużo powiedziane. kamerzysta podchodzi do niektórych gości,goście też mogą podejść do kamerzysty, do rodziców, rodzeństwa i KTO CHCE może powiedzeć pare słów do kamery, życzenia, jakieś śmieszne sytuacje związane z PM, co kto chce
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=hR0AgHUqTuE http://www.youtube.com/watch?v=Yk_KJ...eature=related Powiedzmy że coś takiego. ( na 1 chyba już podpici goście) http://www.youtube.com/watch?v=NUJteSg856g&NR=1 Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-13 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.