Panny Młode 2014 :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 11:54   #361
lilou_89
Przyczajenie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

A u mnie kamerzysty nie bedzie Za to fotograf z prawdziwego zdarzenia... ta kase ktora dalibysmy kamerzyscie i fotografowi przeznaczymy tylko dla fotografa... bez zadych sesji, ktore tez mi sie nie podobaja (mnie ogolnie malo kwestii jakos tam tradycyjnych zwiazanych ze slubem sie podoba) Powiedzmy, ze troche mam stycznosci z "biznesem slubnym" i juz mi sie to wszystko chyba opatrzylo Dobry fotograf - moim zdaniem - nie porzebuje sesji aby miec piekne ujecia dla mnie fotograf musi umiec uchwycic ulotna chwile, pokazac to co bez jego obecnosc nie zostaloby zauwazone (jak to pieknie brzmi tylko ciekawe czy gdzies takiego znajde :P)
lilou_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:40   #362
Ewelka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
widziałam raz na płycie i bardzo mi się podobało. Może wywiady to za dużo powiedziane. kamerzysta podchodzi do niektórych gości,goście też mogą podejść do kamerzysty, do rodziców, rodzeństwa i KTO CHCE może powiedzeć pare słów do kamery, życzenia, jakieś śmieszne sytuacje związane z PM, co kto chce Takie miłe potem to obejrzeć, zwł że dowiesz się dopiero na kasecie co ludzie mówili

http://www.youtube.com/watch?v=hR0AgHUqTuE
http://www.youtube.com/watch?v=Yk_KJ...eature=related

Powiedzmy że coś takiego. ( na 1 chyba już podpici goście)
http://www.youtube.com/watch?v=NUJteSg856g&NR=1
aaa no to juz wiem, pelno teraz tego, zmyliło mnie właśnie sformułowanie "wywiady o nas" zwykle to są po prostu zwykłe zyczenia do kamery, a przy okazji %%% ludzie zawsze coś dodadza smiesznego
Ewelka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 15:41   #363
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Ewelka90 Pokaż wiadomość
aaa no to juz wiem, pelno teraz tego, zmyliło mnie właśnie sformułowanie "wywiady o nas" zwykle to są po prostu zwykłe zyczenia do kamery, a przy okazji %%% ludzie zawsze coś dodadza smiesznego

Cała ja, zawsze coś "urozmaice" albo przekręce
Może powinnam zapisać się na kurs komunikacji
iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 11:02   #364
ane3kaa
Zakorzenienie

Te wywiady z goścmi są fajne
Ja na pewno na swoim weselu będe chciała mieć "Księga Gośći" bo to fajna pamiątka jak ludzie powpisują się do niej.

Co do błogosławieństwa to u mnie tez jest taki zwyczaj ze najpierw błogosławią rodzice u pana młodego a pózniej jada do panny młodej.

Na pewno nie chce mieć całej rodziny pod domem bo i po co? nie bede miała żadnych odgrywek pod domem bo juz wiemy ze chcemy dj.

I jeszcze jedno sobie przyrzekłam: Ze mój narzeczony nie zobaczy sukni az do dnia ślubu
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 17:43   #365
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno sobie przyrzekłam: Ze mój narzeczony nie zobaczy sukni az do dnia ślubu
Ja natomiast nie przywiązuje do tego wagi Chociaż NA MNIE też ją zobaczy pewnie w dniu ślubu dopiero. Pożyjemy, zobaczymy
Stary 2011-09-15, 12:56   #366
paula_mysza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość

mam nadzieje, ze nie usnęłaś z farbą na głowie
Na szczęście nie
Wow dziewczyny, miałam być następnego dnia, jestem prawie 2 tygodnie później. Czas tak zap***rza, że faktycznie, te 3 lata do ślubu to jak nic

Witam wszystkie nowe w wątku.

Poczytałam co tam naskrobałyście i teraz ja się wypowiem.

Cytat:

My za salą będziemy jeździć pewnie w przyszłe wakacje
My też. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że pod koniec przyszłych wakacji będziemy już mieć wszystko, co ma takie długie terminy (sala, foto, video, zespół) Byłoby już z głowy, bo przyszły rok akademicki będę mieć max napięty

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Macie już jakieś pomysły na swój wymarzony dzień ?
No więc, biorąc pod uwagę tematy, o których pisałyście:
1. sukienka - Jestem pewna tylko tego, że będę szyć. Pewnie z rok przed. Na dzień dzisiejszy podoba mi się koronka, koronka i dla odmiany koronka. Linia A, bo w żadnym innym fasonie nie wyglądam jak człowiek. I kolorowe buty. Jeśli chodzi o TŻ, to pewnie zabiorę go na przymiarki.
2. obrączki - oglądaliśmy sobie w sobotę, w sumie tak tylko przy okazji... ale chcemy takie najzwyklejsze z białego złota, więc szybko nam z tym pójdzie
3. pierwszy taniec - pełna improwizacja
4. błogosławieństwo - baardzo prywatne, tylko my i Mamy, inaczej sobie nie wyobrażam.
5. video - bardzo mi się podobają krótkie filmy, 1-2 h, na oglądaniu kilkugodzinnego wesela, nawet własnego, niechybnie zasnę z nudów
6. oczepiny - tylko i wyłącznie rzucanie bukietu i muchy, oczepin nie trawię z całego serca.
7. poprawiny - brak

Cytat:
(...)czy przyczepienie puszek do samochodu, albo kilo cukru na "gorzka wódka" ażeby sobie goście niby tym posłodzili ( widziałam kiedyś na kasecie starej)
Dobre

Edytowane przez paula_mysza
Czas edycji: 2011-09-15 o 14:57
paula_mysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 16:37   #367
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez paula_mysza Pokaż wiadomość

2. obrączki - oglądaliśmy sobie w sobotę, w sumie tak tylko przy okazji... ale chcemy takie najzwyklejsze z białego złota, więc szybko nam z tym pójdzie
3. pierwszy taniec - pełna improwizacja

Dobre
A my chcemy najzwyklejsze obrączki ale z żółtego złota i z grawerem, co prawda wole srebro ogólnie, ale jakoś pierścionek zareczynowy i obraczki chciałabym złote

Hmm... tak sobie teraz pomyślałam że kiedyś mówiłam TŻ że wole białe złoto i żeby mi pierścionka nie odpalił takiego, bo mi się odmieniło na żółte Musze mu jakoś delikatnie zasugerować

A na pierwszy taniec, tylko ja będe musiała sie męczyć i walca wiedeńskiego uczyć? Nie wiem czy pisałam na tym wątku że TŻ kiedys tańczył w zespole ludowym więc jak kreci, to kreci, nie żartuje, obrót ma 360 stopni, a mi się robi troszke niedobrze Dla mnie nie pojęte jak można robic kółko kręcąc sie w kólko, ale może sie nauczeMarny ze mnei tancerz.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Nareszcie mam avatarka

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-09-15 o 16:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 19:50   #368
paula_mysza
Raczkowanie

Cytat:
Hmm... tak sobie teraz pomyślałam że kiedyś mówiłam TŻ że wole białe złoto i żeby mi pierścionka nie odpalił takiego, bo mi się odmieniło na żółte Musze mu jakoś delikatnie zasugerować
Ja tak kiedyś TŻtowi napomknęłam, że jeśli chodzi o pierścionki to jestem konserwa totalna i uwielbiam klasykę... Jak się potem zastanowiłam, to klasyka to właśnie żółte złoto bardziej. Ale już jest TŻ uświadomiony

Cytat:
Nareszcie mam avatarka
Chuck

Jeśli chodzi o taniec, to będzie pewnie zwykły przytulaniec u nas

Stary 2011-09-16, 08:51   #369
lilou_89
Przyczajenie

Jak dobrze... że nie tylko ja mam taki powiedzmy "problem" z pierwszym tańcem... Ja ogólnie tak średnio lubie tańczyć i poczucie rytmu, też takie jakieś... :P za to mój TŻ ma świetne poczucie rytmu i tańczyć lubi... Ja mam z tym największy problem, że nie lubie jak ktoś mnie prowadzi... Więc... :P
Ja bym chciała taki zupełnie prosty pierścionek zaręczynowy z białego srebra najlepiej z czarnym oczkiem, bo obrączki będziemy mieć czarne

Edytowane przez lilou_89
Czas edycji: 2011-09-16 o 08:52
Stary 2011-09-16, 12:07   #370
Ewelka90
Raczkowanie

A ja już zapierścionkowana i TŻ trafił w mój gust

Troszkę mnie dziwi, że planujecie już na poważnie wesele jak jeszcze zaręczyn nie było
Stary 2011-09-16, 12:28   #371
iffonka7
Zadomowienie

No właśnie tez zauważyłam że parę z nas jeszcze nie zaręczona i planujecie wesele razem z TŻ czy po prostu sobie same na razie marzycie. Może i mysle jak jakaś babcie ale to zareczyny powinny byc tym pierwszym krokiem do ślubu.
Stary 2011-09-16, 13:36   #372
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
No właśnie tez zauważyłam że parę z nas jeszcze nie zaręczona i planujecie wesele razem z TŻ czy po prostu sobie same na razie marzycie. Może i mysle jak jakaś babcie ale to zareczyny powinny byc tym pierwszym krokiem do ślubu.
Już na jakimś wątku prowadziłam o tym dyskusję Planujemy to za dużo powiedziane, bo planowac pierwsze rzeczy będziemy za rok, ale rozglądamy się razem z TŻ.

U mnie jako takich zaręczyn nie było, ale usłyszałam już kilka razy od TŻ że bardzo chciałby mnie poślubić i spedxic ze mna reszte zycia i pytał się czy ja też bym chciała, no i jakoś tak przeszło w ustalanie daty planowanie ślubu no a potem niestety przełożenie.

I to co usłyszałam dla mnie jest ważniejsze niż to czy dostałam pierścionek czy nie. Bo pierścionek to tylko tradycja i ja to tak traktuję, a miłość jest nasza I nie wiem czemu ludzie czasem traktują zaręczyny jak jakiś moment odniesienia- po zaręczynach można już planować ślub, a przed nie. Jak da pierścionek to bardziej kocha?

Rozmawialiśmy nawet kiedyś o tym kiedy "powinno się zrobić" zaręczyny i stwierdziłam że tak ok rok przed ślubem, ale jak mnie zaskoczy wcześniej to będzie miło.To już taka powiedzmy formalność będzieCo nie wyklucza tego, że mimo wszystko chciałabym żeby ta chwila była w jakiś sposób wyjątkowa i żeby pierścionek mi sie podobali będę narzeczoną

Oczywiście nie krytykuje dziewczyn które czekają na ten pierścionek z utęsknieniem, czy tych które nie zaczęłyby wcześniej planować ślubu. Natomiast ja już dostałam to co chciałam i mi wystarczy by planować wspólną przyszłość.

Stary 2011-09-16, 13:51   #373
paula_mysza
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie zaraz zostanę tu zjechana za poglądy, ale w tej chwili po prostu TZ nie stać na pierścionek, a ja wolę poczekać i dostać coś konkretnego, a nie jakieś srebro i cyrkonie (bez urazy). A nasze "planowanie" ślubu wygląda tak, że ustaliliśmy datę, oglądamy sobie powoli różne opcje, a po zaręczynach ogłosimy fakt oficjalnie i wtedy będziemy wszystko rezerwować.

Stary 2011-09-16, 17:41   #374
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Poczytam sobie Was, jeśli można, z miłą chęcią ostatnio dużo rozmawialiśmy z TŻtem o ślubie i wstępna data padła na 06.09.2014 jeszcze nic pewnego, ale miejmy nadzieję, że się uda, bo za rok o tej porze już trzeba zacząć szukać sali itd.

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-16, 21:13   #375
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Poczytam sobie Was, jeśli można, z miłą chęcią ostatnio dużo rozmawialiśmy z TŻtem o ślubie i wstępna data padła na 06.09.2014 jeszcze nic pewnego, ale miejmy nadzieję, że się uda, bo za rok o tej porze już trzeba zacząć szukać sali itd.
Witamy i zapraszamy do udzielania się Nie tylko czytania. I tzrymam kciuki żeby się udało z tą datą.

Juz nie mogę się doczekać, żeby móc sobie wszystko planować

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paula_mysza Pokaż wiadomość
Pewnie zaraz zostanę tu zjechana za poglądy, ale w tej chwili po prostu TZ nie stać na pierścionek, a ja wolę poczekać i dostać coś konkretnego, a nie jakieś srebro i cyrkonie (bez urazy). A nasze "planowanie" ślubu wygląda tak, że ustaliliśmy datę, oglądamy sobie powoli różne opcje, a po zaręczynach ogłosimy fakt oficjalnie i wtedy będziemy wszystko rezerwować.
Mi cyrkonie nie przeszkadzają ogólnie nie noszę biżuteri, no czasem, więc nawet jakby położyli przede mną diament i cyrkonię to nie wiem czy bym poznała co jest co. Chyba że byłaby cena
Szczerze mówiąc to nawet jakbym dostała kapsel od tymbarka czy pierścionek z odpustu z regulowanym rozmairem od mojego TŻ , albo taki normalny ale by nie był w moim guście to i tak bym nosiła z wielką radością. Ważne że dany z serca.

Ale rozumiem Cie, a raczej Twojego TŻ że nie chce swojej przyszłej żonie dać "byle czego" zwł. że będzie nosić ten pierścionek do końca życia.

Ja mam trochę inne poglądy, ale nie będę CIę "zjeżdzać" bo każdy ma prawo do swojego zdania. Nawet jak jest ono inne niz większości.

Stary 2011-09-16, 22:09   #376
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Co do zaręczyn, to ja słyszałam opinie, że pół roku przed ślubem. Ja się zastanawiam, co można pół roku przed załatwić? Chyba nic -.- dlatego trzeba planować wcześniej, nawet jak się nie ma pierścionka, bo żeby wszystko mieć dopięte na ostatni guzik w dniu ślubu, to ze 2 lata wcześniej trzeba wszystko zacząć załatwiać więc pierścionek pierścionkiem, a terminy swoje co i tak wszystko nie jest najważniejsze, a najważniejsze jest uczucie i chęci

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-09-17, 05:06   #377
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Co do zaręczyn, to ja słyszałam opinie, że pół roku przed ślubem. Ja się zastanawiam, co można pół roku przed załatwić? Chyba nic -.- dlatego trzeba planować wcześniej, nawet jak się nie ma pierścionka, bo żeby wszystko mieć dopięte na ostatni guzik w dniu ślubu, to ze 2 lata wcześniej trzeba wszystko zacząć załatwiać więc pierścionek pierścionkiem, a terminy swoje co i tak wszystko nie jest najważniejsze, a najważniejsze jest uczucie i chęci
kuzynka mojego TŻa wszytsko załatwiła w 2 miesiące przed ślubem i uwierz mi, że jakbyś była na tym slubie to też byś myslała, że wszytsko było załatwiane z dokładnością i 2 letnim wyprzedzeniem bo niczego nie brakowało ani nic tego typu wiec myśle, ze wszystko zalezy od wielu czynników
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-17, 06:29   #378
iffonka7
Zadomowienie

Moja siostra zorganizowała ślub w 5 miesięcy i to nie z powodu ze zaszła w ciąże tak jak wszyscy myśleli tylko poczuli taka potrzebę serca aby odbyło się to jak najszybciej.

TŻ wczoraj chciała jechać na kolacje na jedna ze sal która myśli wziąć a ja jakoś nie miałam nastroju i chciałam jechać do pizzeri i teraz sobie pluje w twarz za to, tak to juz bym coś wiedziała ceny itp bo byśmy się przy okazji popytali

Zaraz jadę na uczelnie, dzisiaj czeka mnie poprawka
Stary 2011-09-17, 06:53   #379
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Moja siostra zorganizowała ślub w 5 miesięcy i to nie z powodu ze zaszła w ciąże tak jak wszyscy myśleli tylko poczuli taka potrzebę serca aby odbyło się to jak najszybciej.

TŻ wczoraj chciała jechać na kolacje na jedna ze sal która myśli wziąć a ja jakoś nie miałam nastroju i chciałam jechać do pizzeri i teraz sobie pluje w twarz za to, tak to juz bym coś wiedziała ceny itp bo byśmy się przy okazji popytali

Zaraz jadę na uczelnie, dzisiaj czeka mnie poprawka
Można, oczywiście że wszystko można załatwić na ostatnią chwilę, ale po co biegać, denerwować się, załatwiać jak można wszystko na spokojnie. I cieszyc sie przygotowaniami.
Wybrać najfajniejszą dla nas salę, zgrać z wybranym zespołem i kamerzystą. Ale rzeczywiście wszystko zależy OD WIELU czynników. Np czy ślub robimy w sezonie - tak jak my w sierpniu- czy poza sezonem ślubnym, czy robimy w sobote czy w piątek lub niedziele, czy nasza sala i zespół są oblegane czy nie, od tego w jakim miejscu mieszkamy itp itd. I oczywiście od szczęścia, bo można w ost chwili trafić na wolny termin, bo np ktoś zrezygnował

Czasem na samą suknie można czekać 3 - 5 miesięcy, ktoś pisał na innym wątku że rok przed ślubem w kościele została tylko 1 godzina na całą sobotę, i zostali "zmuszeni" wziąc ślub akurat o tej godzinie. A jak ktoś przyjdzie za pol roku to albo zmienia datę albo kościól.
Upatrzony przez nas zespół nie ma już ani jednej wolnej soboty na przyszły rok w okresie maj-październik, na 2013 też już część pozajmowana i na 2014 już mają kilka rezerwacji;p

Swoją drogą (mimo że fajnie byłoby już mysleć o przygotowaniach) to wolałabym zamówić wszystko na rok przed ślubem,bo może mi się coś innego spodoba w tym czasie, ale branża ślubna tak gna z tym wszystkim że muszę myślec o tym wcześniej bo nie chce się denerwować że miałam szanse zarezerwować ale już ktoś mnei ubiegł. Chce wybierać w fajnych ofertach a nie w tym czego nikt nie chciał. A przede wszystkim na spokojnie

Trzymam kciuki za poprawkę

Stary 2011-09-17, 09:42   #380
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

W sumie racja, wszystko zależy od bardzo wielu czynników, choć osobiście chciałabym mieć wszystko gotowe wcześniej, by mieć w miarę spokojną głowę przed ślubem, ale to tylko na razie moje rozmyślania i czas pokaże, jak to wszystko będzie

iffonka7 powodzenia na poprawce!

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-09-19, 08:13   #381
lilou_89
Przyczajenie

Oj ale sie zaniedbalam z czytaniem i bywaniem na tym watku :P co do zareczyn to powiem tak... jakos to rowniez dla mnie jest tak srednio wazne, a slub planujemy bo od dwoch lat mieszkamy razem... z bizuteria u mnie jest tak, ze ehee lipa :P a pierscionkow nie nosze, wiec juz powiedzialam mojemu TŻ-owi, ze poprosze do pierscionka lancuszek i tak zamierzam go nosic :P
aaa co do planowania 2 czy nawet 3 lata wczesniej slubu to powiem tak... moja przyjaciolka zaczela planowac swoj slub 3 lata wczesniej i dwa tygodnie przed slubem zadzwonila do niej pani z restauracji, ktora zamowila (2 lata wczesniej), ze pomylila sie i zapisala dwa sluby na jeden termin i jej odmawia... no i co... kurcze mozna klnac, mozna isc z tym do sadu i co z tego jak to co tak misternie planowalas ktos rozwalil w 3 minuty... ale znalazlysmy sale i slub sie odbyl, ale to co ta dziewczyna przezyla to masakra... ile par planujacych slub tyle pomyslow, oczekiwan i zalozen co do tego dnia... my na tym watku to kropla w morzu
Stary 2011-09-19, 09:12   #382
Ewelka90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilou_89 Pokaż wiadomość
Oj ale sie zaniedbalam z czytaniem i bywaniem na tym watku :P co do zareczyn to powiem tak... jakos to rowniez dla mnie jest tak srednio wazne, a slub planujemy bo od dwoch lat mieszkamy razem... z bizuteria u mnie jest tak, ze ehee lipa :P a pierscionkow nie nosze, wiec juz powiedzialam mojemu TŻ-owi, ze poprosze do pierscionka lancuszek i tak zamierzam go nosic :P
aaa co do planowania 2 czy nawet 3 lata wczesniej slubu to powiem tak... moja przyjaciolka zaczela planowac swoj slub 3 lata wczesniej i dwa tygodnie przed slubem zadzwonila do niej pani z restauracji, ktora zamowila (2 lata wczesniej), ze pomylila sie i zapisala dwa sluby na jeden termin i jej odmawia... no i co... kurcze mozna klnac, mozna isc z tym do sadu i co z tego jak to co tak misternie planowalas ktos rozwalil w 3 minuty... ale znalazlysmy sale i slub sie odbyl, ale to co ta dziewczyna przezyla to masakra... ile par planujacych slub tyle pomyslow, oczekiwan i zalozen co do tego dnia... my na tym watku to kropla w morzu

o matko chyba bym sie zaryczala!!!!!!
Stary 2011-09-19, 09:14   #383
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez lilou_89 Pokaż wiadomość

Współczuję jej, dobrze że się wszystko pomyślnie skończyło.
PS. Też nie lubię nosić pierścionków kolczyki, wisiorki, ale nie pierścionki i nie bransoletki, ale jakoś się poświęcę dla dobra zaręczyn

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2011-09-19, 15:37   #384
wioliix
Rozeznanie

cześć przeczytałam wasze forum dziewczynki można się dołączyć????? też planujemy ślub na 2014 rok ale o dokładnej dacie jeszcze nie myśleliśmy
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:49   #385
malenstfo24
Rozeznanie

Dołączam i ja ponieważ nikt kasy na ślub mi nie da zdecydowaliśmy się na 2014rok tak żeby nas nie przytłoczyło, Tż ubiorę w przyszłym roku, obrączki też kupimy, srebrne z pozłacanym pośrodku paseczkiem niedrogie ale mogły by być nawet metalowe nie jestem pazerna na biżuterie chciałabym kupić sukienkę......jest możliwe żeby Tż zobaczył mnie w niej dopiero w kościele,marzy mi się jak na filmie wchodzę a jemu szczęka opada jak widzi swoją księżniczkę

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:01   #386
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
może jakieś szczegóły który salon ma wg. Ciebie najładniejsze ? bo takie hasło "w Katowicach" to wiesz... ciężko obejść wszytskie

dla ciekawych... pracuję praktycznie przy salonie "madonna" w Katowicach właśnie i co prawda nie wchodziłam tam ale wystawe mają bardzo kiepska za to te suknie na necie na ich stronce sa boskie (niektóre)

do Moniczka 90 najlepsze wg salony w Katowicach to
http://www.evita.com.pl/ niedaleko empika i mc donaldu
http://www.lisaferrera2011.pl/

widze że są jakieś dziewczyny z okolic Katowic
Stary 2011-09-19, 16:08   #387
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
może jakieś szczegóły który salon ma wg. Ciebie najładniejsze ? bo takie hasło "w Katowicach" to wiesz... ciężko obejść wszytskie

dla ciekawych... pracuję praktycznie przy salonie "madonna" w Katowicach właśnie i co prawda nie wchodziłam tam ale wystawe mają bardzo kiepska za to te suknie na necie na ich stronce sa boskie (niektóre)
do Miniczka90 najlepsze wg mnie salony to Evita ul.Chopina6 i Lissa Ferrera na ul.Mikołowskiej widze że są dziewczyny z okolic Kato
Stary 2011-09-19, 16:26   #388
wioliix
Rozeznanie

to moja wymarzona suknia

http://www.youtube.com/user/yobdag#p/u/0/dbamrID3B_4

http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b154.jpg (38,1 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:28
Stary 2011-09-19, 16:54   #389
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Dołączam i ja ponieważ nikt kasy na ślub mi nie da zdecydowaliśmy się na 2014rok tak żeby nas nie przytłoczyło, Tż ubiorę w przyszłym roku, obrączki też kupimy, srebrne z pozłacanym pośrodku paseczkiem niedrogie ale mogły by być nawet metalowe nie jestem pazerna na biżuterie chciałabym kupić sukienkę......jest możliwe żeby Tż zobaczył mnie w niej dopiero w kościele,marzy mi się jak na filmie wchodzę a jemu szczęka opada jak widzi swoją księżniczkę
W Polsce jest to mało prawdopodobne, a to ze względu na tradycję, pan młody przyjeżdża pod dom panny młodej, potem błogosławieństwo itd.

Natomiast nikt nie każe Ci trzymać się tradycji, tylko zastanów się czy masz na tyle nerwów żeby znosić uwagi i mamrotanie ciotek, matek, teściów i innych, że to tradycja, że nei wypada itd. Kwestia charakteru.

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
cześć przeczytałam wasze forum dziewczynki można się dołączyć????? też planujemy ślub na 2014 rok ale o dokładnej dacie jeszcze nie myśleliśmy
Witamy jest nas więcej , takich " wariatek" co 3 lata planuja ślub

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
to moja wymarzona suknia
Zupełnie nie w moim stylu. Pierwsze skojarzenie - ptak z ulicy sezamkowej.
Ale góra mi się bardzo podoba.
Natomiast to przede wszystkim Ciebie ma zachwycać

Edytowane przez iwoncia8
Czas edycji: 2011-09-19 o 16:56
Stary 2011-09-19, 17:53   #390
lilou_89
Przyczajenie

a mnie sie marzy taka suknia w stylu greckim... prosta z jakims zdobieniem niewielkim, zadnych trenow, koronek, kokardek... welonu tez nie chce... kolorowe buciki i niewielki bukiecik taki na reke jak bransoletka czerwone usta, czerwone paznokcie i czarna kreska na oku i moge isc chocby jutro :P

Eldo => Zapiski z 1001 nocy => jak ja sie tym jaram :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości