![]() |
#361 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
A u mnie kamerzysty nie bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cała ja, zawsze coś "urozmaice" albo przekręce ![]() Może powinnam zapisać się na kurs komunikacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Te wywiady z goścmi są fajne
![]() Ja na pewno na swoim weselu będe chciała mieć "Księga Gośći" bo to fajna pamiątka jak ludzie powpisują się do niej. Co do błogosławieństwa to u mnie tez jest taki zwyczaj ze najpierw błogosławią rodzice u pana młodego a pózniej jada do panny młodej. Na pewno nie chce mieć całej rodziny pod domem bo i po co? nie bede miała żadnych odgrywek pod domem bo juz wiemy ze chcemy dj. I jeszcze jedno sobie przyrzekłam: Ze mój narzeczony nie zobaczy sukni az do dnia ślubu ![]()
#365 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Raczkowanie
|
Na szczęście nie
![]() Wow dziewczyny, miałam być następnego dnia, jestem prawie 2 tygodnie później. Czas tak zap***rza, że faktycznie, te 3 lata do ślubu to jak nic ![]() Witam wszystkie nowe w wątku. Poczytałam co tam naskrobałyście i teraz ja się wypowiem. My też. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że pod koniec przyszłych wakacji będziemy już mieć wszystko, co ma takie długie terminy (sala, foto, video, zespół) Byłoby już z głowy, bo przyszły rok akademicki będę mieć max napięty ![]() No więc, biorąc pod uwagę tematy, o których pisałyście: 1. sukienka - Jestem pewna tylko tego, że będę szyć. Pewnie z rok przed. Na dzień dzisiejszy podoba mi się koronka, koronka i dla odmiany koronka. Linia A, bo w żadnym innym fasonie nie wyglądam jak człowiek. I kolorowe buty. Jeśli chodzi o TŻ, to pewnie zabiorę go na przymiarki. 2. obrączki - oglądaliśmy sobie w sobotę, w sumie tak tylko przy okazji... ale chcemy takie najzwyklejsze z białego złota, więc szybko nam z tym pójdzie ![]() 3. pierwszy taniec - pełna improwizacja ![]() 4. błogosławieństwo - baardzo prywatne, tylko my i Mamy, inaczej sobie nie wyobrażam. 5. video - bardzo mi się podobają krótkie filmy, 1-2 h, na oglądaniu kilkugodzinnego wesela, nawet własnego, niechybnie zasnę z nudów ![]() 6. oczepiny - tylko i wyłącznie rzucanie bukietu i muchy, oczepin nie trawię z całego serca. 7. poprawiny - brak Cytat:
![]()
Edytowane przez paula_mysza Czas edycji: 2011-09-15 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hmm... tak sobie teraz pomyślałam że kiedyś mówiłam TŻ że wole białe złoto i żeby mi pierścionka nie odpalił takiego, bo mi się odmieniło na żółte ![]() ![]() A na pierwszy taniec, tylko ja będe musiała sie męczyć i walca wiedeńskiego uczyć? Nie wiem czy pisałam na tym wątku że TŻ kiedys tańczył w zespole ludowym więc jak kreci, to kreci, nie żartuje, obrót ma 360 stopni, a mi się robi troszke niedobrze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Nareszcie mam avatarka ![]() Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-15 o 16:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chuck ![]() Jeśli chodzi o taniec, to będzie pewnie zwykły przytulaniec u nas ![]()
![]() |
#369 |
Przyczajenie
|
Jak dobrze...
![]() Ja bym chciała taki zupełnie prosty pierścionek zaręczynowy z białego srebra najlepiej z czarnym oczkiem, bo obrączki będziemy mieć czarne ![]() Edytowane przez lilou_89 Czas edycji: 2011-09-16 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
A ja już zapierścionkowana i TŻ trafił w mój gust
![]() ![]() ![]() Troszkę mnie dziwi, że planujecie już na poważnie wesele jak jeszcze zaręczyn nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zadomowienie
|
No właśnie tez zauważyłam że parę z nas jeszcze nie zaręczona i planujecie wesele razem z TŻ czy po prostu sobie same na razie marzycie. Może i mysle jak jakaś babcie ale to zareczyny powinny byc tym pierwszym krokiem do ślubu.
#372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie jako takich zaręczyn nie było, ale usłyszałam już kilka razy od TŻ że bardzo chciałby mnie poślubić i spedxic ze mna reszte zycia ![]() I to co usłyszałam dla mnie jest ważniejsze niż to czy dostałam pierścionek czy nie. Bo pierścionek to tylko tradycja i ja to tak traktuję, a miłość jest nasza ![]() Rozmawialiśmy nawet kiedyś o tym kiedy "powinno się zrobić" zaręczyny i stwierdziłam że tak ok rok przed ślubem, ale jak mnie zaskoczy wcześniej to będzie miło ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście nie krytykuje dziewczyn które czekają na ten pierścionek z utęsknieniem, czy tych które nie zaczęłyby wcześniej planować ślubu. Natomiast ja już dostałam to co chciałam i mi wystarczy by planować wspólną przyszłość. ![]()
![]() |
#373 |
Raczkowanie
|
Pewnie zaraz zostanę tu zjechana za poglądy, ale w tej chwili po prostu TZ nie stać na pierścionek, a ja wolę poczekać i dostać coś konkretnego, a nie jakieś srebro i cyrkonie (bez urazy). A nasze "planowanie" ślubu wygląda tak, że ustaliliśmy datę, oglądamy sobie powoli różne opcje, a po zaręczynach ogłosimy fakt oficjalnie i wtedy będziemy wszystko rezerwować.
#374 |
Zakorzenienie
|
Poczytam sobie Was, jeśli można, z miłą chęcią
![]() ![]()
![]() |
#375 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Juz nie mogę się doczekać, żeby móc sobie wszystko planować ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() Szczerze mówiąc to nawet jakbym dostała kapsel od tymbarka ![]() ![]() Ale rozumiem Cie, a raczej Twojego TŻ że nie chce swojej przyszłej żonie dać "byle czego" zwł. że będzie nosić ten pierścionek do końca życia. Ja mam trochę inne poglądy, ale nie będę CIę "zjeżdzać" ![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Co do zaręczyn, to ja słyszałam opinie, że pół roku przed ślubem. Ja się zastanawiam, co można pół roku przed załatwić? Chyba nic -.- dlatego trzeba planować wcześniej, nawet jak się nie ma pierścionka, bo żeby wszystko mieć dopięte na ostatni guzik w dniu ślubu, to ze 2 lata wcześniej trzeba wszystko zacząć załatwiać
![]() ![]() ![]()
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Zadomowienie
|
Moja siostra zorganizowała ślub w 5 miesięcy
![]() TŻ wczoraj chciała jechać na kolacje na jedna ze sal która myśli wziąć a ja jakoś nie miałam nastroju i chciałam jechać do pizzeri i teraz sobie pluje w twarz za to, tak to juz bym coś wiedziała ceny itp bo byśmy się przy okazji popytali ![]() ![]() ![]() Zaraz jadę na uczelnie, dzisiaj czeka mnie poprawka ![]()
#379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybrać najfajniejszą dla nas salę, zgrać z wybranym zespołem i kamerzystą. Ale rzeczywiście wszystko zależy OD WIELU czynników. Np czy ślub robimy w sezonie - tak jak my w sierpniu- czy poza sezonem ślubnym, czy robimy w sobote czy w piątek lub niedziele, czy nasza sala i zespół są oblegane czy nie, od tego w jakim miejscu mieszkamy itp itd. I oczywiście od szczęścia, bo można w ost chwili trafić na wolny termin, bo np ktoś zrezygnował ![]() Czasem na samą suknie można czekać 3 - 5 miesięcy, ktoś pisał na innym wątku że rok przed ślubem w kościele została tylko 1 godzina na całą sobotę, i zostali "zmuszeni" wziąc ślub akurat o tej godzinie. A jak ktoś przyjdzie za pol roku to albo zmienia datę albo kościól. Upatrzony przez nas zespół nie ma już ani jednej wolnej soboty na przyszły rok w okresie maj-październik, na 2013 też już część pozajmowana i na 2014 już mają kilka rezerwacji;p Swoją drogą (mimo że fajnie byłoby już mysleć o przygotowaniach) to wolałabym zamówić wszystko na rok przed ślubem,bo może mi się coś innego spodoba w tym czasie, ale branża ślubna tak gna z tym wszystkim że muszę myślec o tym wcześniej bo nie chce się denerwować że miałam szanse zarezerwować ale już ktoś mnei ubiegł. Chce wybierać w fajnych ofertach a nie w tym czego nikt nie chciał. A przede wszystkim na spokojnie ![]() Trzymam kciuki za poprawkę ![]()
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
W sumie racja, wszystko zależy od bardzo wielu czynników, choć osobiście chciałabym mieć wszystko gotowe wcześniej, by mieć w miarę spokojną głowę przed ślubem, ale to tylko na razie moje rozmyślania i czas pokaże, jak to wszystko będzie
![]() iffonka7 powodzenia na poprawce! ![]()
![]() |
#381 |
Przyczajenie
|
Oj ale sie zaniedbalam z czytaniem i bywaniem na tym watku :P co do zareczyn to powiem tak... jakos to rowniez dla mnie jest tak srednio wazne, a slub planujemy bo od dwoch lat mieszkamy razem... z bizuteria u mnie jest tak, ze ehee lipa :P a pierscionkow nie nosze, wiec juz powiedzialam mojemu TŻ-owi, ze poprosze do pierscionka lancuszek i tak zamierzam go nosic :P
aaa co do planowania 2 czy nawet 3 lata wczesniej slubu to powiem tak... moja przyjaciolka zaczela planowac swoj slub 3 lata wczesniej i dwa tygodnie przed slubem zadzwonila do niej pani z restauracji, ktora zamowila (2 lata wczesniej), ze pomylila sie i zapisala dwa sluby na jeden termin i jej odmawia... no i co... kurcze mozna klnac, mozna isc z tym do sadu i co z tego jak to co tak misternie planowalas ktos rozwalil w 3 minuty... ale znalazlysmy sale i slub sie odbyl, ale to co ta dziewczyna przezyla to masakra... ile par planujacych slub tyle pomyslow, oczekiwan i zalozen co do tego dnia... my na tym watku to kropla w morzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko chyba bym sie zaryczala!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję jej, dobrze że się wszystko pomyślnie skończyło. PS. Też nie lubię nosić pierścionków ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Rozeznanie
|
cześć przeczytałam wasze forum dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Rozeznanie
|
Dołączam i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
do Moniczka 90 najlepsze wg salony w Katowicach to http://www.evita.com.pl/ niedaleko empika i mc donaldu http://www.lisaferrera2011.pl/ widze że są jakieś dziewczyny z okolic Katowic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
to moja wymarzona suknia
![]() http://www.youtube.com/user/yobdag#p/u/0/dbamrID3B_4 http://www.youtube.com/watch?v=syfh-KGutJw Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2011-09-19 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast nikt nie każe Ci trzymać się tradycji, tylko zastanów się czy masz na tyle nerwów żeby znosić uwagi i mamrotanie ciotek, matek, teściów i innych, że to tradycja, że nei wypada itd. Kwestia charakteru. ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Zupełnie nie w moim stylu. Pierwsze skojarzenie - ptak z ulicy sezamkowej. Ale góra mi się bardzo podoba. ![]() Natomiast to przede wszystkim Ciebie ma zachwycać ![]()
Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-19 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Przyczajenie
|
a mnie sie marzy taka suknia w stylu greckim... prosta z jakims zdobieniem niewielkim, zadnych trenow, koronek, kokardek... welonu tez nie chce... kolorowe buciki i niewielki bukiecik taki na reke jak bransoletka
![]() ![]()
"Zdecydowanie się na aktorstwo jest jak prośba o przyjęcie do domu wariatów. Każdy może się starać, lecz tylko patentowani pomyleńcy zostaną przyjęci" Eldo => Zapiski z 1001 nocy => jak ja sie tym jaram :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.