Panny Młode 2014 :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 11:23   #3871
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
A ja chyba latem wybiorę się do parafii i po prostu popytam czy mogę już robić ten kurs czy jeszcze bez sensu i w ogóle jak to wygląda wszystko.

Dziewczyny, panika mi się włącza!!! Za jakieś 2 godziny przybywa TŻ i informujemy moją mamę... Boże, zaraz zwariuję ze stresu, ona nic się nie domyśla, z tego co widzę... Jak walnie komentarzami w stylu, że marnuję sobie życie ze starszym sporo facetem bez matury to chyba padnę... Ona jest zdolna do takich akcji ;/;/;/;/
ja bym wtedy powiedziała, że każdy ma prawo do własnych wyborów a tylko z tym facetem będę szczęśliwa, a to jakim jest cudownym mężczyzną zupełnie niezależy od tego jakie ma wykształcenie!
Zależy jej na Twoim szczęściu czy na tym "co ludzie powiedzą"?

trzymam kciuki za spotkanie

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:27
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:28   #3872
misiadelko
BAN stały

Cytat:
A ja chyba latem wybiorę się do parafii i po prostu popytam czy mogę już robić ten kurs czy jeszcze bez sensu i w ogóle jak to wygląda wszystko.

Dziewczyny, panika mi się włącza!!! Za jakieś 2 godziny przybywa TŻ i informujemy moją mamę... Boże, zaraz zwariuję ze stresu, ona nic się nie domyśla, z tego co widzę... Jak walnie komentarzami w stylu, że marnuję sobie życie ze starszym sporo facetem bez matury to chyba padnę... Ona jest zdolna do takich akcji ;/;/;/;/
Wdech i wydech! Ułóż sobie masę argumentów "za" i pamiętaj, żeby być spokojną i opanowaną - nawet jeśli coś powie, policz do dziesięciu, żeby nie było krzyku i płaczu (znam trochę Twoją sytuację bo moja kuzynka tak miała, teraz są super małżeństwem no i mama przekonała się do zięcia, bo oprócz tego, że jest dużo od niej starszy i nie ma matury, to okazało się, ze ma super płatną pracę, w ogóle nie pali, nie pije alkoholu, nie jest degeneratem jak wcześniej mamuśka myślała i jednak spodobał się teściówce Głowa do góry!
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:30   #3873
poznanianka1990
Zakorzenienie

monnikad, będzie wszystko dobrze! Trzymaj się

Mój narzeczony też jest ode mnie starszy (7 lat różnicy) i też różnimy się pod względem wykształcenia (ja kończę licencjat i zacznę mgr w październiku, a mój C. ma skończoną zawodówkę i technikum - ma zawód i maturę), ja mieszkam w Poznaniu, a on na wsi. I co? To jest mało istotne! Ważne, że się darzymy wielkim, cudownym uczuciem jakim jest miłość i to się liczy! Moi rodzice od początku naszego związku nie mieli nic przeciwko mojemu C., wręcz przeciwnie - bardzo go polubili A teraz już jest nazywany przez moich rodziców zięciem A ja przez rodziców C. - synową

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:30   #3874
katarzyna8707
Raczkowanie

U mnie lecą teksty w stylu : co Ty z nim będziesz miała....
katarzyna8707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:55   #3875
tasiulek
BAN stały

Cytat:

Żeby w tych czasach deprecjonować kogoś ze względu na wykształcenie które nie jest absolutnie żadnym wyznacznikiem inteligencji i umiejetności to chore!

Ale trzymaj się! Kochacie się to najważniejsze a ile dzieli Was lat? A czy to ważne. Stać Cię na kogoś lepszego? Już wybrałaś najlepszego! Mama to mama, ale to z mężem spędzisz resztę życia. Jak misiadełko powiedziała, może z czasem Twoja mama się przekona, że czasami może nie mieć racji!
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:03   #3876
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Na jakie dwa dni Ja robię tylko obiad i deser z drinkami na 16 osób Dlatego pozwoliłam sobie na takie szaleństwo cenowe.
Ciasta do deseru są wliczone sernik,jabłecznik i tiramisu. Chodzi mi o tort. Tzn tort z babeczek I to chcę załatwić sama bo praktycznie na sali wszystko zrobią za mnie więc to taka misja A mają wyglądać tak, żeby pasowały do wystroju sali

Edit: uuuuu, widzisz jak czasami renoma wpływa na "umysły" właścicieli...
Rewelacyjny ten " tort babeczkowy" ajjjj

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:07   #3877
monikkad
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane za wsparcie

Dzieli nas 11 lat różnicy, ale naprawdę na co dzień nie jest to w ogóle odczuwalne. Moja mama jest średnio przekonana z tych powodów co wymieniłam, ale też dlatego, że Krzyś jest raczej takim facetem co to nie liże nikomu tyłka, żeby się przypodobać, w kłótni z mamą zawsze bierze moją stronę, a mama do tego nie przyzwyczajona, bo mój eks zachowywał się jakby to z nią był w związku, a nie ze mną ;/ Tak się uwielbiali ;/ I teraz już wiecie, żaden nie dorówna ;/

Ogólnie to rozmawiają ze sobą, przez trzy lata jakoś się tam dotarli trochę (mam nadzieję). Liczę więc, że może jakoś pójdzie. Chociaż dzisiaj rano już był zgrzyt, bo coś tam z mamą rozmawiamy o samochodach, a ona na to: "Ja na miejscu Krzyśka już dawno bym kupiła nowe auto, a nie jeździ tym rupciem, ale co ja tam mu będę gadać, on i tak jak zawsze ma moje zdanie w głębokim poważaniu" --- no, taki tekst na kilka godzin przed informacją o zaręczynach Fajnie nie? D

Na szczęście ja z jego rodzicami nie mam tego problemu. Oni od początku traktują mnie jak swoją trzecią córkę (TŻ ma 2 siostry), przyszły teść zawsze do mnie jak przyjeżdzam "Oooo, moja córcia ukochana przyjechała"
Stary 2012-03-31, 12:20   #3878
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Tasiulek jak przypadkiem znajdziesz coś w pudrowym lub brudnym różu to podziel się

http://www.youtube.com/watch?v=kY-68...feature=relmfu

Te poniżej to butki moich marzeń odkąd wybrałam kolor przewodni (róż + biel)
o jejku....ten link z pierwszym tańcem katowałam ostatnio chyba przez 2 miesiące oglądając ich taniec codziennie...boskiii:love : muzyka...ajjj , jestem całością strasznie zauroczona

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Już pisałyśmy wcześniej o kursie kilka razy My robimy już teraz, bo akurat się u nas rozpoczął i chcemy mieć z głowy ale później krótko przed ślubem będzie trzeba jeszcze iść do poradni małżeńskiej i na kilka spotkań z księdzem właśnie, bo ten kurs to tylko takie zaświadczenie potrzebne do właściwego zaświadczenia czyli masło maślane... tak nam powiedział ksiądz...

Ja też nie mam zaświadczenia z liceum, a na religię chodziłam ale myślę, że wystarczy pokazać świadectwo ze szkoły średniej na którym jest ocena z religii
Koleżanka w czerwcu br. bierze ślub,mówiła że tu chodzi o świadectwo z oceną z religii i tyle

Stary 2012-03-31, 12:24   #3879
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieli nas 11 lat różnicy, ale naprawdę na co dzień nie jest to w ogóle odczuwalne. Moja mama jest średnio przekonana z tych powodów co wymieniłam, ale też dlatego, że Krzyś jest raczej takim facetem co to nie liże nikomu tyłka, żeby się przypodobać, w kłótni z mamą zawsze bierze moją stronę, a mama do tego nie przyzwyczajona, bo mój eks zachowywał się jakby to z nią był w związku, a nie ze mną ;/ Tak się uwielbiali ;/ I teraz już wiecie, żaden nie dorówna ;/

Ogólnie to rozmawiają ze sobą, przez trzy lata jakoś się tam dotarli trochę (mam nadzieję). Liczę więc, że może jakoś pójdzie. Chociaż dzisiaj rano już był zgrzyt, bo coś tam z mamą rozmawiamy o samochodach, a ona na to: "Ja na miejscu Krzyśka już dawno bym kupiła nowe auto, a nie jeździ tym rupciem, ale co ja tam mu będę gadać, on i tak jak zawsze ma moje zdanie w głębokim poważaniu" --- no, taki tekst na kilka godzin przed informacją o zaręczynach Fajnie nie? D

Na szczęście ja z jego rodzicami nie mam tego problemu. Oni od początku traktują mnie jak swoją trzecią córkę (TŻ ma 2 siostry), przyszły teść zawsze do mnie jak przyjeżdzam "Oooo, moja córcia ukochana przyjechała"
posłuchaj, przede wszystkim to Ty musisz być stanowcza i sprawę postawić jasno: KOCHAM GO, TO MĘŻCZYZNA MOJEGO ŻYCIA. I nie mogą nic zrobić tak naprawdę, na pewno będzie dobrze

2015 - 38
Stary 2012-03-31, 12:34   #3880
velika
Winter is coming

Matki to chyba zawsze mają jakieś "ale" do wybranków córek. Moja na mojego też czasami krzywo patrzyła, a to chłopak z fajnej rodziny, z wyższym wykształceniem, pracowity. Nie należy się tym przejmowac, bo to z facetem się spędzi resztę życia, a nie z mamą Poza tym ja jej mówię, że faceta to ona już sobie wybierała, więc niech teraz da mi to zrobić po swojemu
A kursami przedmałżeńskimi i innymi takimi zajmę się za rok, teraz mi się nie chce i czasu nie mam W ogóle tak jak małej czarnej też już mi zeszła ta euforia cała i czekam sobie cierpliwie ;]
Co do ceny za salę, to u mnie w okolicy jest tak 130-150 zł z poprawinami normą, oczywiście bez ciast/wódy i napojów, ale myślę, to niezłe ceny.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:45   #3881
misiadelko
BAN stały

Moja mama mojego byłego nie lubiła, ale miała ku temu PRAWIDŁOWE przeczucia akurat (okazał się być najbardziej toksyczną osobą jaką mogłam wpuścić do swojego świata), na szczęście mojego narzeczonego bardzo lubi, ale nie ma do czego się przyczepić, chyba tylko tego, że jest ode mnie młodszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 12:51   #3882
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się z dziewczynami, wykształcenie nie czyni człowieka innym i lepszym od wszystkich!!!! to tylko kwestia dla rodziców typu" co ludzie powiedzą", lub " jak jest mgr dr. hab. to jest się czym pochwalić u sąsiadów i znajomych jakiego się ma mądrego zięcia" ( w ogóle w dzisiejszych czasach ta pogoń -kto lepszy- staje się bardzo chora,męcząca i niezrozumiała) Ważne żeby był dla Ciebie dobry, kochał Cię całym sercem !!! dbał o Ciebie Tego Ci bardzo z całego serca życzę !!! Nie przejmuj się gadaniem mamy i ludzi... Dobrze też w takiej sytuacji mieszkać poza zasięgiem mamy, odizolować się od swoich rodziców !!!

Stary 2012-03-31, 12:53   #3883
monikkad
Wtajemniczenie

Mój ode mnie 11 lat starszy, a od mojej mamy 9 lat młodszy DD Dzieli ich mniejsza różnica wieku niż nas - może dlatego tak ciężko obojgu wpasować się w rolę teściowej i zięcia...

W ogóle powinnam właśnie zjeść obiad, a nie mogę nic a nic przełknąć z nerwów... TŻ właśnie dzwonił, że za 3 minuty będzie :P To pewnie chwilkę posiedzimy u mnie a potem pójdziemy mówić...

Ja z moją mamą mieszkam i dopóki nie skończę studiów i nie zdobędę pracy to nie mam możliwości przeprowadzki, bo za jedną pensję TŻ-ta się nie utrzymamy, a nie chcemy sobie odejmować od ust i liczyć każdy grosz do pierwszego. Więc postanowiliśmy zamieszkać razem za rok, jak już będę po studiach i jak już DAJ BOŻE znajdę robotę.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2012-03-31 o 12:57
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:04   #3884
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój ode mnie 11 lat starszy, a od mojej mamy 9 lat młodszy DD Dzieli ich mniejsza różnica wieku niż nas - może dlatego tak ciężko obojgu wpasować się w rolę teściowej i zięcia...

W ogóle powinnam właśnie zjeść obiad, a nie mogę nic a nic przełknąć z nerwów... TŻ właśnie dzwonił, że za 3 minuty będzie :P To pewnie chwilkę posiedzimy u mnie a potem pójdziemy mówić...

Ja z moją mamą mieszkam i dopóki nie skończę studiów i nie zdobędę pracy to nie mam możliwości przeprowadzki, bo za jedną pensję TŻ-ta się nie utrzymamy, a nie chcemy sobie odejmować od ust i liczyć każdy grosz do pierwszego. Więc postanowiliśmy zamieszkać razem za rok, jak już będę po studiach i jak już DAJ BOŻE znajdę robotę.
To zroumiałe, bardzo dobrze, życzę powodzenia oczywiście
Moja ciocia ma 15 lat starszego męża, a jej mama jest od niego niewiele starsza... sporo już takich przypadków się słyszy, więc nie ma co się przejmować Pani mamo hehe

Stary 2012-03-31, 13:15   #3885
misiadelko
BAN stały

Monika już pewnie jest w trakcie !!!!
Stary 2012-03-31, 13:21   #3886
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

2015 - 38
Stary 2012-03-31, 13:24   #3887
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam mocno kciuki
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:26   #3888
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2012-03-31, 13:29   #3889
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-03-31, 13:41   #3890
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
ło matko ile załatwiania do samego slubu kościelnego.
Zdecydowanie łatwiej jest wziąść cywilny z tego co widzę.

ja tam w szkole zadnych nauk małzeńskich nie miałam.

U dziewczyn na watku śląskim zgapiłam fajnego fotografa przynajmniej mi się podobają jej fotki. Co myslicie:
http://www.karpiel.com.pl/
mi szczerze powiedziawszy tak średnio sie podoba za dużo zdjęć czarno białych i mało twarzy widać i sukni i takie jakieś smutne sa;p ale cena w mare;p a bd brać też kamerzystę;p???

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Loczek_brown u nas w liceum dostawało się świstek kursu przedmałżeńskiego i jeszcze wtedy księdza się pytalismy czy on będzie ważny przez cały czas...
Aż poszukam go w dokumentach u siebie...

Pogoda baaaardzo wisielcza... Ja dziś u siebie w domku pomagam tacie przy remoncie pokoju muszę urzeczywistnić swoją wizję rodziców sypialni

Miłeeeego dziooonka
a mi się wydaje że potrzeba taką karteczke ze szkoły że się uczęszczało na religię + dodatkowo te nauki;p

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Matki to chyba zawsze mają jakieś "ale" do wybranków córek. Moja na mojego też czasami krzywo patrzyła, a to chłopak z fajnej rodziny, z wyższym wykształceniem, pracowity. Nie należy się tym przejmowac, bo to z facetem się spędzi resztę życia, a nie z mamą Poza tym ja jej mówię, że faceta to ona już sobie wybierała, więc niech teraz da mi to zrobić po swojemu
A kursami przedmałżeńskimi i innymi takimi zajmę się za rok, teraz mi się nie chce i czasu nie mam W ogóle tak jak małej czarnej też już mi zeszła ta euforia cała i czekam sobie cierpliwie ;]
Co do ceny za salę, to u mnie w okolicy jest tak 130-150 zł z poprawinami normą, oczywiście bez ciast/wódy i napojów, ale myślę, to niezłe ceny.
To u was ceny jak za darmo a to w restauracjach czy jakiś remizach czy coś w tym stylu????
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:47   #3891
velika
Winter is coming

W normalnych restauracjach ale to zadupie, więc dlatego Naczytałam się na forach o mega cenach, więc jak mi powiedzieli ile biorą, to aż mi gały na wierz wyszły
O na przykład tu 150 zł;
http://www.zajazd-staropolski.com.pl/

Stary 2012-03-31, 13:50   #3892
mala_czarna_21
Zakorzenienie

to bardzo niedrogo jak za taką restaurację

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W normalnych restauracjach ale to zadupie, więc dlatego Naczytałam się na forach o mega cenach, więc jak mi powiedzieli ile biorą, to aż mi gały na wierz wyszły
O na przykład tu 150 zł;
http://www.zajazd-staropolski.com.pl/

2015 - 38
Stary 2012-03-31, 14:04   #3893
velika
Winter is coming

No najwyżej u mnie się jedna ceni, wołają 180 zł, taka w centrum miasta
W ogóle życie na zadupiu ma dużo plusów - zarabia się prawie tyle, co w dużym mieście, a koszty życia nieporównywalnie mniejsze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 14:05   #3894
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Jak się ma te świadectwo to może i łatwo gorzej jak się spaliło... któregoś pięknego dnia moja babcia zostawiła palącego się papierosa na mojej komodzie... no i chyba nie muszę mówić co dalej było
Oj to współczuję... ale myślę, że jak udasz się do liceum to Ci dadzą jakiś odpis czy coś
Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
mi szczerze powiedziawszy tak średnio sie podoba za dużo zdjęć czarno białych i mało twarzy widać i sukni i takie jakieś smutne sa;p ale cena w mare;p a bd brać też kamerzystę;p???

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

a mi się wydaje że potrzeba taką karteczke ze szkoły że się uczęszczało na religię + dodatkowo te nauki;p

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

To u was ceny jak za darmo a to w restauracjach czy jakiś remizach czy coś w tym stylu????
Mi też się nie podobają te czarno-białe zdjęcia... są takie smutne wiadomo, że kilka może być czarno-białych, ale jak przeglądam niektóre strony to tam prawie same takie robią...

Też trzymam kciuki za Monikę będzie dobrze

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:08   #3895
90fasola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
90fasola a kwotowo to ile mniej więcej w jakich pulach mieści się jej oferta??

U tej Pani co pokazałam to jest od 1400 do 2000 zalezy jaki pakiet.
Mniej więcej 2200-2600 na 2013 w zależności od wybranej opcji. Z tym, że według mnie zdjęcia z zabawy weselnej są o niebo lepsze, nie ma czarnobiałych/rozmazanych zdjęć, które nie trzymają się kupy. Plenerowe też są zdecydowanie ładniejsze. Nie mówię oczywiście o starych budynkach, ale bardzo podobają mi się zdjęcia z parków itp miejsc. Umie dziewczyna uwiecznić fajne momenty. Ten który przedstawiłaś moim skromnym zdaniem nie potrafi zrobić dobrych zdjęć, więc lepiej dać kilka stów więcej, bo jednak to pamiątka na całe życie, tym bardziej że nie biorę fotografa. Jeszcze z jednym się spotkałam, bo moja koleżanka będzie ich miała, ale też mi nie przypadli do gustu, znów jej bardzo:
http://www.guaranastudio.com/

Także to chyba kwestia gustu.
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:10   #3896
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Jak na chwilę obecną mój numer jeden to: http://www.psfs.pl/galerie/galerie-f...barteczko.html ale pewnie nie będzie nas na nich stać...

No może nie numer jeden, ale jeden z numerów jeden

To kolejny: http://www.martapotoczek.com/portfolio/index2.php?v=v1

No i ta Pani też mnie urzekła na targach ślubnych na których byliśmy http://www.martapotoczek.com/portfolio/index2.php?v=v1

Edytowane przez kwiatuszek10031989
Czas edycji: 2012-03-31 o 14:15
kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:13   #3897
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na chwilę obecną mój numer jeden to: http://www.psfs.pl/galerie/galerie-f...barteczko.html ale pewnie nie będzie nas na nich stać...
podobają mi się ich zdjęcia

2015 - 38
Stary 2012-03-31, 14:14   #3898
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
cudne zdjęcia

Stary 2012-03-31, 14:25   #3899
90fasola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
cudne zdjęcia

Zdecydowanie najładniejsze ze wszystkich jakie widziałam!
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:47   #3900
misiadelko
BAN stały

Mi bardzo podobają mi się foty mojego znajomego (ale może nie jestem obiektywna, bo to mój znajomy?)
http://brodowscy.com/

o tutaj są jego zdjecia (więcej):
http://www.blog.brodowskilukasz.pl/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości