Panny Młode 2014 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 14:49   #3901
Loczek_brown
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Loczek_brown u nas w liceum dostawało się świstek kursu przedmałżeńskiego i jeszcze wtedy księdza się pytalismy czy on będzie ważny przez cały czas...
Aż poszukam go w dokumentach u siebie...

Pogoda baaaardzo wisielcza... Ja dziś u siebie w domku pomagam tacie przy remoncie pokoju muszę urzeczywistnić swoją wizję rodziców sypialni

Miłeeeego dziooonka
niestety muszę Cię zmartwić... na 99% ten kurs jest nieważny trzeba robić od nowa kurs w kościele

monikadd

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:50   #3902
misiadelko
BAN stały

I już jestem pewna na 100% że będę tańczyła w.wiedeńskiego (wczesniej chciałam angielskiego)
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:55   #3903
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
I już jestem pewna na 100% że będę tańczyła w.wiedeńskiego (wczesniej chciałam angielskiego)
My zatańczymy przytulańca Nie chciałabym się jeszcze bardziej stresować jakimś skomplikowanym układem tanecznym

Patrzcie co fajnego znalazłam http://princessmisia.com/blog/?p=2506 Ciekawy pomysł

Edytowane przez kwiatuszek10031989
Czas edycji: 2012-03-31 o 14:58
kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:11   #3904
sensa
Przyczajenie

Co do zdjęć to mi się bradzo biało-czarne podobają
I bardziej mi się podobają te z linka który ja podałam niż Ty 90fasola ale to kwestia gustu.
A tej Pani zdjęcia:
http://www.karinafalinska.com/portfo...ografia-slubna

nie znam jeszcze ceny, napiszę dzisiaj do niej.

Ktos pytał o kamerzystę, zastanawiam sie nad tym. Ale jednak chyba bym chciała. Ale w sumie to niewiem, a wy dziewczyny kamerzystę będziecie brać??
Bo wiem że wiele osób woli zainwestować w dobrego fotografa rezygnując własnie z kamerzysty, wiec ten temat mam jeszcze do obgadania z MIskiem.

Mój Blog: www.projektmatka.blogspot .com
sensa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:23   #3905
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
My zatańczymy przytulańca Nie chciałabym się jeszcze bardziej stresować jakimś skomplikowanym układem tanecznym

Patrzcie co fajnego znalazłam http://princessmisia.com/blog/?p=2506 Ciekawy pomysł
My walce potrafimy tanczyć, nie chcemy jakiejś wymyślnej choreografii (w sensie, że nie będziemy się uczyć, tylko pójdziemy na żywioł), bo chcemy, żeby taniec był prosto z serca i od nas, ale skoro potrafimy i nieźle nam idzie to czemu nie poza tym jeszcze chcemy iść na kurs, ale to już mamy na oku inne tańce

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sensa Pokaż wiadomość
Co do zdjęć to mi się bradzo biało-czarne podobają
I bardziej mi się podobają te z linka który ja podałam niż Ty 90fasola ale to kwestia gustu.
A tej Pani zdjęcia:
http://www.karinafalinska.com/portfo...ografia-slubna

nie znam jeszcze ceny, napiszę dzisiaj do niej.

Ktos pytał o kamerzystę, zastanawiam sie nad tym. Ale jednak chyba bym chciała. Ale w sumie to niewiem, a wy dziewczyny kamerzystę będziecie brać??
Bo wiem że wiele osób woli zainwestować w dobrego fotografa rezygnując własnie z kamerzysty, wiec ten temat mam jeszcze do obgadania z MIskiem.
Stary 2012-03-31, 15:24   #3906
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
Jak na chwilę obecną mój numer jeden to: http://www.psfs.pl/galerie/galerie-f...barteczko.html ale pewnie nie będzie nas na nich stać...

No może nie numer jeden, ale jeden z numerów jeden

To kolejny: http://www.martapotoczek.com/portfolio/index2.php?v=v1

No i ta Pani też mnie urzekła na targach ślubnych na których byliśmy http://www.martapotoczek.com/portfolio/index2.php?v=v1
PSFŚ jest praktycznie gwarantem przepięknych zdjęć
Wiele osób kupuje lustrzanki i już nazywa się fotografami i to niestety widać w co niektórych raz w czas wklejanych tu linkach.

Misiadelko kiedyś pokazywałaś Videogroszka, wczoraj odkryłam że współpracują z moim numerem jeden Fotogrupą
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:25   #3907
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
My walce potrafimy tanczyć, nie chcemy jakiejś wymyślnej choreografii (w sensie, że nie będziemy się uczyć, tylko pójdziemy na żywioł), bo chcemy, żeby taniec był prosto z serca i od nas, ale skoro potrafimy i nieźle nam idzie to czemu nie poza tym jeszcze chcemy iść na kurs, ale to już mamy na oku inne tańce

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

No chyba że tak My nie jesteśmy zbyt dobrymi tancerzami dlatego nie chcemy się dodatkowo stresować

My kamerzystę na pewno weźmiemy i fotografa też, bo ja przywiązuję dużą wagę do takich pamiątek

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 15:37   #3908
stworzonadlaciebie
Raczkowanie

Jak dla mine kamrzysta musi byc miloby bylo zobaczyc teraz podczas naszych przygotowan do slubu plyte od rodzicow, a niestety oni takiej mozliwosci nie mieli.
Wiec nawet jesli ja zobacze ja 2 czy 3 razy, to w przyszlosci z dziecmi fajnie bedzie usiasc do tego raz jeszcze i powspominac ten cudowny dzien nei tylko ze zdjec.
Lecz niestety na slasku ciezko z dobrym kamerzysta za rozsadna cene (my planuejmy wydac na 2 dni 4tys) a to co znalezlismy bylo totalna klapa, a tez 10tys nie dam za film z dwu dniowego wesela..
Cale szczescie ze jeszcze troche czasu jest.
Jakby ktos mial na oku fajnego kamerzyste ze slaska lub okolic to dajcie znac
stworzonadlaciebie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:21   #3909
poznanianka1990
Zakorzenienie

My mamy za to odwrotnie niż większość - bardziej stawiamy na kamerzystę. Dla mnie większą pamiątką jest film - zdjęcia wielu rzeczy nie oddają Ja filmy ze ślubów znajomych/rodziny mogę oglądać non stop, nawet te kilkugodzinne Po prostu uwielbiam Dlatego nie wyobrażam sobie nie mieć kamerzysty na własnym ślubie
A co do fotografa... Albo znajdziemy jakiegoś taniego (np. są takie firmy, które zajmują się wideofilmowaniem i fotografią i wtedy w pakiecie wychodzi taniej), albo poprosimy brata mojego narzeczonego (ma dobry sprzęt i robi fajne fotki), żeby nam zrobił zdjęcia. W sumie my potrzebujemy fotografa tylko na czas przed i w czasie uroczystości w kościele, bo brat mojego C. będzie najprawdopodobniej świadkiem, więc wtedy nie mógłby robić zdjęć, ale na weselu jak najbardziej. On nie lubi tańczyć, nie pije, a fotografia to jego pasja, więc to byłoby bardzo dobre rozwiązanie

A co do pierwszego tańca - my też zatańczymy taki prosty taniec - przytulaniec Nie jesteśmy mistrzami parkietu, po drugie będę dość zestresowana w tym dniu i nie chcę jeszcze sobie tego stresu mnożyć niepotrzebnie, a po trzecie wg mnie te układy wyreżyserowane są takie na pokaz, sztuczne. Ale to moje zdanie

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2012-03-31 o 16:25
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:30   #3910
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
niestety muszę Cię zmartwić... na 99% ten kurs jest nieważny trzeba robić od nowa kurs w kościele

monikadd
Blech, ja jakoś przeżyje, gorzej z TŻ

A my wolimy jednak fajnego fotografa niż kamerzystę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:37   #3911
malutka155
Zakorzenienie

My zdecydowani jesteśmy tylko na fotografa
A co do pierwszego tańca to chyba zrezygnujemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 16:44   #3912
monikkad
Wtajemniczenie

Dziewczynki kochane, bardzo dziękuję za tyle trzymanych kciuków Opłacało się D

Narzeczony się na chwilkę wyrwał i pomaga mojej mamie w przeprowadzce, więc mam chwilę i postanowiłam Wam napisać wszystko

A więc było doooooobrze Mama się ucieszyła, gratulowała, wycałowała nas Byli też z nami moi dziadkowie i moja babcia w ogóle powiedziała TŻ-towi, że teraz jest już jej drugim wnukiem Wypiliśmy szampana, kawkę, zjedliśmy ciacho Także wszystko dobrze, teraz to już w pełni się cieszę A na Wielkanoc druga impreza zaręczynowa tym razem u rodzinki narzeczonego

Widziałam, że pisałyście coś o tańcach, nie mam teraz czasu, żeby przeczytać. Jutro jak TŻ pojedzie to nadrobię Tymczasem miłego weekendu kochane
Stary 2012-03-31, 16:48   #3913
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Narzeczony się na chwilkę wyrwał i pomaga mojej mamie w przeprowadzce, więc mam chwilę i postanowiłam Wam napisać wszystko

A więc było doooooobrze Mama się ucieszyła, gratulowała, wycałowała nas Byli też z nami moi dziadkowie i moja babcia w ogóle powiedziała TŻ-towi, że teraz jest już jej drugim wnukiem Wypiliśmy szampana, kawkę, zjedliśmy ciacho Także wszystko dobrze, teraz to już w pełni się cieszę A na Wielkanoc druga impreza zaręczynowa tym razem u rodzinki narzeczonego

Widziałam, że pisałyście coś o tańcach, nie mam teraz czasu, żeby przeczytać. Jutro jak TŻ pojedzie to nadrobię Tymczasem miłego weekendu kochane
No widzisz I po strachu
Stary 2012-03-31, 16:52   #3914
poznanianka1990
Zakorzenienie

monikkad, no widzisz, a Ty się tak stresowałaś. Super, że wszystko poszło dobrze Miłego świętowania

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-03-31, 16:55   #3915
MoTyleKsw
Zakorzenienie

monikkad jak to mówią strach ma wielkie oczy cieszymy się z Tobą

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:00   #3916
poznanianka1990
Zakorzenienie

Pytanie do dziewczyn, które mają już zarezerwowaną salę. Czy wpłaciliście tylko zaliczkę i to jest jakby potwierdzeniem rezerwacji terminu, czy też od razu podpisywaliście umowę? Jeśli nie, to kiedy się podpisuję umowę?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-03-31, 17:04   #3917
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Blech, ja jakoś przeżyje, gorzej z TŻ

A my wolimy jednak fajnego fotografa niż kamerzystę
ale kurs przedmałżeński to podobno nic w porównaniu z wizytą w poradni małżeńskiej

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-03-31, 17:06   #3918
poznanianka1990
Zakorzenienie

W mojej okolicy są poradnie (2 na pewno, może nawet i więcej), gdzie jest tylko jedno spotkanie (a nie 3 jak powinno być), podobno fajnie prowadzone, trwa max 2 godziny, od razu dostaje się potwierdzenie odbycia i nie trzeba robić wykresów Czyli coś dla mnie i mojego narzeczonego Nie wiem tylko jak on przeżyje katechezy... Bo jest podobno 6 spotkań...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2012-03-31 o 17:07
Stary 2012-03-31, 17:10   #3919
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
W mojej okolicy są poradnie (2 na pewno, może nawet i więcej), gdzie jest tylko jedno spotkanie (a nie 3 jak powinno być), podobno fajnie prowadzone, trwa max 2 godziny, od razu dostaje się potwierdzenie odbycia i nie trzeba robić wykresów Czyli coś dla mnie i mojego narzeczonego Nie wiem tylko jak on przeżyje katechezy... Bo jest podobno 6 spotkań...
hihi to masz szczęście

17.02 16.09
[*][*][*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 17:13   #3920
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mam tylko nadzieję, że ta forma się utrzyma do przyszłego roku Jeśli tak, to w przyszłym roku szybko zrobimy poradnię, a dopiero później katechezy.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-03-31, 17:48   #3921
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My mamy za to odwrotnie niż większość - bardziej stawiamy na kamerzystę. Dla mnie większą pamiątką jest film - zdjęcia wielu rzeczy nie oddają Ja filmy ze ślubów znajomych/rodziny mogę oglądać non stop, nawet te kilkugodzinne Po prostu uwielbiam Dlatego nie wyobrażam sobie nie mieć kamerzysty na własnym ślubie
A co do fotografa... Albo znajdziemy jakiegoś taniego (np. są takie firmy, które zajmują się wideofilmowaniem i fotografią i wtedy w pakiecie wychodzi taniej), albo poprosimy brata mojego narzeczonego (ma dobry sprzęt i robi fajne fotki), żeby nam zrobił zdjęcia. W sumie my potrzebujemy fotografa tylko na czas przed i w czasie uroczystości w kościele, bo brat mojego C. będzie najprawdopodobniej świadkiem, więc wtedy nie mógłby robić zdjęć, ale na weselu jak najbardziej. On nie lubi tańczyć, nie pije, a fotografia to jego pasja, więc to byłoby bardzo dobre rozwiązanie

A co do pierwszego tańca - my też zatańczymy taki prosty taniec - przytulaniec Nie jesteśmy mistrzami parkietu, po drugie będę dość zestresowana w tym dniu i nie chcę jeszcze sobie tego stresu mnożyć niepotrzebnie, a po trzecie wg mnie te układy wyreżyserowane są takie na pokaz, sztuczne. Ale to moje zdanie
Ja tak samo wolę film

No jasne, jeśli ktoś ma wymyślać specjalny układ czy coś w tym stylu to traci swój sens i urok, ale dla mnei jako osoby, która "walcuje" od siódmego roku życia musi być walc

Tasiulek, nawet nie wiedziałam, że oni z jakimiś foto. współpracują, muszę się bliżej zainteresować tematem
Stary 2012-03-31, 17:49   #3922
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

to świetnie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
ale kurs przedmałżeński to podobno nic w porównaniu z wizytą w poradni małżeńskiej
też tak słyszałam....

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:50   #3923
misiadelko
BAN stały

Cytat:

aaa wiiidzisz to nasza moc podziałała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 18:10   #3924
tasiulek
BAN stały

Gdzieś ktoś mi kiedyś powiedział albo przeczytałam w jakiejś książce że 97% naszych obaw jest bezpodstawnych. Po prostu lubimy się umartwiać Także moniaaaa za udany weekend
Stary 2012-03-31, 18:46   #3925
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Super!! wszystkie cieszymy się Twoim szczęściem miłego świętowania

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Ja tak samo wolę film

No jasne, jeśli ktoś ma wymyślać specjalny układ czy coś w tym stylu to traci swój sens i urok, ale dla mnei jako osoby, która "walcuje" od siódmego roku życia musi być walc

Tasiulek, nawet nie wiedziałam, że oni z jakimiś foto. współpracują, muszę się bliżej zainteresować tematem
Ja również wolę film
Mi taniec baardzo łatwo "przychodzi", szybko łapie różne gatunki tańca, nawet tańczyłam kiedys w zespole i występowałam na scenie również chciałabym na 99% zatańczyć walca tylko ciekawe co mój na to:P hehe jak mu będzie szło..

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 19:37   #3926
misiadelko
BAN stały

Ja mojego nauczyłam angielskiego i było cacunio, zobaczymy co teraz powie
Za to jemu łatwo tańczy się tak hmm "normalnie" jak to na weselach, ja jestem zbyt wyrywna i lubię prowadzić, dlatego chcemy się przejść na kurs dla narzeczonych by się tak "normalnie" nauczyć tańczyć Przynajmniej ja, bo on tańczy świetnie (nauczył się choćby na studniówce, gdzie miał orkiestrę i "weselne" hity, ja za to miałam dj i muzykę raczej dyskotekową )

Tylko nie lubie tańczyć z napitymi wujkami itp., no a na weselu trzeba z każdym i to jest trochę stresujące. Ale co mi tam, do mojego wesela jeszcze odwiedzimy kilka innych i będzie dobrze

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-03-31 o 19:38
Stary 2012-03-31, 19:44   #3927
aszuelka
Zakorzenienie

Jestem z☠☠☠a** jak kon po westernie ale pierwszy dzien w pracy zaliczony zimno dzisiaj u nas, skonczylo sie londynskie lato.

Wszystko slicznie przeczytalam, ale nie chce mi sie cytowac itd Jesli chodzi o pierwszy taniec, to wybralismy z TZ-tem ten utwor:

http://www.youtube.com/watch?v=zb1oJwD_Ktk

Do tego jakis walc (nie wiem ktory), ale nie jakis mega wypasny uklad, tylko taki raczej delikatny plas

Kamerzysta oczywiscie musi byc, nawet juz wiem czego chce

http://www.prokadr.pl/

Jak ktos slucha disco polo, to oni np. nagrywali teledysk Jorgusa "Ja chce miec zone" i inne

Wyslalam TZ-ta po piwo, wypije i chyba zasne na kanapie, bedzie mial co TZ ze mna robic

A tak jeszcze od mojego kamerzysty, zeby sie posmiac

http://www.youtube.com/watch?v=ikrPAE73V4Q

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png

Edytowane przez aszuelka
Czas edycji: 2012-03-31 o 19:47
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 19:50   #3928
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mojego nauczyłam angielskiego i było cacunio, zobaczymy co teraz powie
Za to jemu łatwo tańczy się tak hmm "normalnie" jak to na weselach, ja jestem zbyt wyrywna i lubię prowadzić, dlatego chcemy się przejść na kurs dla narzeczonych by się tak "normalnie" nauczyć tańczyć Przynajmniej ja, bo on tańczy świetnie (nauczył się choćby na studniówce, gdzie miał orkiestrę i "weselne" hity, ja za to miałam dj i muzykę raczej dyskotekową )

Tylko nie lubie tańczyć z napitymi wujkami itp., no a na weselu trzeba z każdym i to jest trochę stresujące. Ale co mi tam, do mojego wesela jeszcze odwiedzimy kilka innych i będzie dobrze
hehe no masz rację, wujek podpity jak pójdzie w tany to już ekstremalne sporty wychodzą u nas jest odwrotnie, ja uwielbiam jak ktoś prowadzi taniec...zmiana partnera w tańcu co chwilę nie sprawia mi problemu..mój narzeczony tańczył by tylko ze mną, muszę więc nad nim popracować do naszego wesela, bo w końcu jako Pan Młody musi tańczyć z większą połową weselnych kobitek

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:08   #3929
tasiulek
BAN stały

O matko! Podpite wujaszki z którymi walczą nie tylko partnerki na parkiecie ale i antyperspirant
Stary 2012-03-31, 20:32   #3930
misiadelko
BAN stały

aszuelka wiedeński do tego co wybrałaś, piękna melodia

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
O matko! Podpite wujaszki z którymi walczą nie tylko partnerki na parkiecie ale i antyperspirant
byłam kilka lat temu na weselu gdzie facet byl cały mokry i strasznie śmierdział... nie wiem czy to wujaszek czy kto, ale taniec z nim nie był przyjemny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości