Panny Młode 2014 :) - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 15:18   #4111
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Hej Dziewczyny!

Ze mną do liceum chodziło dwóch chłopaków, których ojciec zginął w katastrofie Smoleńskiej. Szkoła nie roztrząsała tego jakoś nadmiernie, wiadomo, msza była i delegacja na pogrzeb wysłana, chłopaki dostali opiekę, jeden zdawał maturę, więc dostał jakieś specjalne warunki - przedłużony czas chyba itp.
Tyle.
Nie uważam żeby przeżywanie tego rok w rok pomogło w jakiś sposób rodzinom, dzieciom, żonom, ojcom itp. Być może niektórzy pozbierali się jakoś przez dwa lata, mają jakoś stabilność psychiczną, a jednak przeżywanie tego "ogólnonarodowo" może źle wpłynąć na tą gojącą się ranę. Gdy ktoś przeżywa czyjąś śmierć w spokoju, ciszy, w gronie rodzinnym, indywidualnie to chyba łatwiej mu żyć, niż taka żałoba, śmierć pokazywana w TV, jakieś oficjalne uroczystości z rodzinami ofiar. Wydaje mi się że większość tych ludzi tego wcale nie chce!
Jeśli Wam się uda znaleźć, w którymś z ostatnich newsweeków był wywiad z wdową po Pawle Janeczku - sama powiedziała wprost, że cieszy się że rocznica Smoleńska przypada w tym roku tuż po świętach, bo może sępy dziennikarskie dadzą jej spokój i nie będą już tydzień wcześniej wydzwaniać z pytaniem "jak spędzi dzień 10 kwietnia".

Chyba biorę tylko ślub cywilny...?
Stary 2012-04-10, 15:22   #4112
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Oj, Polscy polityce zajmują się wszystkim...tylko nie Polską i obywatelami...
Ja już się na tematy polityczny nie wypowiadam...od lat się nic nie zmiania...

Media lubią wałkować tematy...które ciągną się miesiącami do znudzenia... np. Matka Madzi z Sosnowca..

Litości...

Dobrze że piękne słonko wyszło, tym bardziej nie będzie chęci włączania Tv

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:23   #4113
malutka155
Zakorzenienie

exist jak to cywilny?
Stary 2012-04-10, 15:25   #4114
exist_
Zakorzenienie

Malutka tak jakoś sama nie wiem.
Moja babcia jak to usłyszała to prawie spadła z krzesła, moja mama znowu powiedziała że jak tak to tak i dostanę jej błogosławieństwo

Oczywiście i tak chce mi zafundować ten ślub, nieważne czy cywilny czy kościelny.

Do tego moja babcia mnie szantażuje swoją śmiercią
Stary 2012-04-10, 15:27   #4115
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Moja babcia jak to usłyszała to prawie spadła z krzesła, moja mama znowu powiedziała że jak tak to tak i dostanę jej błogosławieństwo

Oczywiście i tak chce mi zafundować ten ślub, nieważne czy cywilny czy kościelny.

Ojoj to babcia wyciągnęła ciężką broń
Najważniejsze żeby wam pasowało
Stary 2012-04-10, 15:28   #4116
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
No tak, tylko jak na razie politycy którzy są przy władzy obecnie, którzy uważają, że sprawa smoleńska jest zakończona nie zajmują się niczym, nawet tym aby w Polsce żyło się lepiej..a co rok jest gorzej... drogo, pracy po studiach nie ma... jak żyć?! Im łatwo odpowiedzieć na pytanie bo zarabiają duuuuże pieniądze.. Oj, nic po tej gadce... tematy polityczne zawsze mnie doprowadzały do zawrotu głowy

Zasugerowałam, ale na fakt, że mi się takie pomysły podobają jeszcze gorzej się zbulwersowała... mówiłam jej, że nikt nie zmusza do kupienia wina...a ona powiedziała, że tak jej się ten pomysł nie podoba, że specjalnie kupiłaby kwiaty:| ...na złość..
W ogóle ostatnio mówiłam że podoba mi się konkretny dom weselny...tata już skrytykował że za daleko, na co tak daleko jechać..itd..na razie straciłam swoje pozytywne nastawienie do planowania ślubu i wesela.. Poza tym mama dziś się oburzyła, że nie chcę pieniędzy od nich na wesele...powiedziała że mam głupie poglądy.. A ja chciałabym zapłacić sama aby móc zrobić sobie tak jak chce...a nie ciągła krytyka..
O tak, polityka to niestety nie jest ostatnio dobry temat

Kochana Jeśli sami płacicie za wesele, to nie powinno nikogo obchodzić gdzie, jak i za ile.
Kurde, zauważyłam, że ludzie lubią się wpychać młodym w planowanie wesela. Całe życie też im będą planować? Dzieci też?
Głowa do góry, przestaną lamentować

Cytat:
Chyba biorę tylko ślub cywilny...?
Czemu a miał być kościelny?
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:28   #4117
kulbensikowa
Wtajemniczenie

No Tasiulku, właśnie NASZ to dzień ma być, a wszyscy chcą kierować..i rządzić... Wydaję mi się że to przez jakieś niespełnione marzenia wychodzą i gorycz cioci odnośnie swojego ślubu i wesela... W ogóle powiedziała do NAS..( bo ona po rozwodzie) " ajj wesele dobra sprawa tylko żeby była na długo, a to zazwyczaj rok uciechy a później rozwód..." niezła motywacja nie? Od str taty ciężką mam rodzinę...tzn. bardzo dziwni ludzie o dziwnych charakterach... ciągle krytyka..

Stary 2012-04-10, 15:30   #4118
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Oj, Polscy polityce zajmują się wszystkim...tylko nie Polską i obywatelami...
Ja już się na tematy polityczny nie wypowiadam...od lat się nic nie zmiania...

Media lubią wałkować tematy...które ciągną się miesiącami do znudzenia... np. Matka Madzi z Sosnowca..

Litości...

Dobrze że piękne słonko wyszło, tym bardziej nie będzie chęci włączania Tv
Ja po tych wszystkich doniesieniach z Syrii nie włączałam wiadomości bo jakoś mnie to dobijało i prawie 2 tygodni bez tv sprawiły że byłam jakaś taka...spokojniejsza?
Słonko jest ma być coraz cieplej więc zacznie się przesiadywanie na dworzu
Cytat:

Ojjjj babcia ciężkie działo wypuściła. Ale kościelny trzeba brać kiedy jest się do tego absolutnie przekonanym. Bo brać żeby brać...no bez sensu

No właśnie, ciotka to ciężki przypadek a jak nie zaprosisz...ujjjj to to by było...

Edytowane przez tasiulek
Czas edycji: 2012-04-10 o 15:31
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:32   #4119
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość

Kochana Jeśli sami płacicie za wesele, to nie powinno nikogo obchodzić gdzie, jak i za ile.
Kurde, zauważyłam, że ludzie lubią się wpychać młodym w planowanie wesela. Całe życie też im będą planować? Dzieci też?
Głowa do góry, przestaną lamentować

Czemu a miał być kościelny?
Miał być, a sama nie wiem co będzie.

Nie mniej mam wrażenie że przynajmniej moi rodzice nie będą się wtrącać w organizację wesela, obawiam się o teściową, bo ona chce mi życie układać. A ja wesela nie chcę i to wcale nie z braku kasy. Może jakieś skromne przyjęcie, coś małego, dla najbliższych. A teściowa skoro mi się w moje studia wtrąca, to napewno w ślub i wesele też będzie

Malutka - jak babcia się dowiedziała że w najbliższej dziesięciolatce nie chcę dzieci to powiedziała że w takim razie jutro umrze, bo jej życie straciło sens, skoro ma 10 lat czekać na prawnuka
Stary 2012-04-10, 15:36   #4120
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
No Tasiulku, właśnie NASZ to dzień ma być, a wszyscy chcą kierować..i rządzić... Wydaję mi się że to przez jakieś niespełnione marzenia wychodzą i gorycz cioci odnośnie swojego ślubu i wesela... W ogóle powiedziała do NAS..( bo ona po rozwodzie) " ajj wesele dobra sprawa tylko żeby była na długo, a to zazwyczaj rok uciechy a później rozwód..." niezła motywacja nie? Od str taty ciężką mam rodzinę...tzn. bardzo dziwni ludzie o dziwnych charakterach... ciągle krytyka..
A to nie tylko starzy niestety tak mają... że młodym podcinają skrzydła moja bratowa, lat 28, 5 lat po ślubie, powiedziała mi kiedy się zaręczyliśmy "eee... tak planujecie, a za 2 lata to możecie już nie być ze sobą" miło co może zazdrość, bo ona planowała wesele w 3 miesiące i to z musu, bo chcieli razem zamieszkać szybko. Żenada.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Miał być, a sama nie wiem co będzie.

Nie mniej mam wrażenie że przynajmniej moi rodzice nie będą się wtrącać w organizację wesela, obawiam się o teściową, bo ona chce mi życie układać. A ja wesela nie chcę i to wcale nie z braku kasy. Może jakieś skromne przyjęcie, coś małego, dla najbliższych. A teściowa skoro mi się w moje studia wtrąca, to napewno w ślub i wesele też będzie

Malutka - jak babcia się dowiedziała że w najbliższej dziesięciolatce nie chcę dzieci to powiedziała że w takim razie jutro umrze, bo jej życie straciło sens, skoro ma 10 lat czekać na prawnuka
Babcię masz zaborczą babcia Tż otwarcie życzy nam wpadki, żebyśmy się prędzej pobrali
Stary 2012-04-10, 15:36   #4121
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też się zastanawiam coraz częściej nad cywilnym.... bo wszystko na razie coś marnie idzie... Fajnie że TY masz takie wsparcie u mamy, widać że zależy jej na WASZYM szczęsciu a nie na rodzaju ślubu... i o to właśnie chodzi!
A babcia nieźle kombinuje...chce wywrzeć na Was swoją presję
Moja też często powtarza kiedy ślub bo w końcu nie dożyje..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 15:37   #4122
exist_
Zakorzenienie

A ja jeszcze się boję o siostrę TŻ i o to co ona wykombinuje. Podobno biorą ślub w czerwcu 2013 a nie mają nic załatwione, nic nic nic. Żadnej sali nie widzieli, nie oglądali, nigdzie nie byli, kompletnie nic! Może im nie zależy żeby było tak jak sobie zamarzą, ale jeśli uznają że się do 13 nie wyrobią to mi się wtranżolą w 2014 i wtedy to niestety, ale będzie przesuwanie o rok... a\
Anulka - babcia nie wychowała więc pewne rzeczy można jej wybaczyć, ale nie taki szantaż.

Kulbensikowa - to że do ślubu nie dożyje to też stała gadka. Niestety...

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2012-04-10 o 15:39
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 15:38   #4123
malutka155
Zakorzenienie

Nie ma to jak babcie
Stary 2012-04-10, 17:16   #4124
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jako chyba jedyna tutaj będę innego zdania... Bardzo współczuję do dnia dzisiejszego rodzinom ofiar katastrofy Smoleńskiej...uważam, że to był zamach... od początku tak uważałam.. Jest mi żal Polski... nie szanuje się tego pięknego kraju..robi się z niego cyrk.. nie szanuje się obywateli... nie dba się o dobre imię narodu..co się dzieje na tym świecie to nie mam pojęcia... o zgrozo, by Rosjanom w dupę wchodzić... Nie rozumiem tego.
Nie będziesz jedyna. Ja uważam, że jest w dniu dzisiejszym stanowczo za mało programów poświęconych WSPOMNIENIOM na temat ofiar. Bardzo chętnie bym w takim dniu jak dzisiejszy pooglądała sobie wspomnienia o nich, jakieś zdjęcia, wypowiedzi bliskich jacy byli. Przepychanek politycznych też nie mam ochoty oglądać, ale uważam, że pamięć ofiarom się należy. Wspomnienia o parze prezydenckiej pooglądałabym jeszcze chętniej.

I bez przesady, wcale nie jest tak, że wszystkie kanały nadają relacje z obchodów rocznicowych - jedynie kanały typowo informacyjne w stylu tvp info, polsat news, tvn 24.

No ale jak ja to mówię, każdy ma swoje zdanie
Stary 2012-04-10, 17:27   #4125
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Odnośnie polityki wolę się w dyskusje nie wdawać bo jak widzę jak jartosłw polskęzbaw robi bohaterów narodowych z ofiar tej katastrofy to cholera mnie bierze... rozumiem, że to straszna tragedia dla rodzin ofiar ale dlaczego mają dostawać po 200 tys odszkodowania??? który krewny osób ginących w kopalniach albo na drogach dostaje taką kasę? poza tym bohater to ktoś kto ODDAJE życie za ojczyznę a nie traci je na skutek wypadu. Bo jeśli tak jest to dziennie powinno się chować około 10 osób na wawelu bo tyle ginie na drogach w wypadkach...

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
A ja jeszcze się boję o siostrę TŻ i o to co ona wykombinuje.Podobno biorą ślub w czerwcu 2013 a nie mają nic załatwione, nic nic nic. Żadnej sali nie widzieli, nie oglądali, nigdzie nie byli, kompletnie nic! Może im nie zależy żeby było tak jak sobie zamarzą, ale jeśli uznają że się do 13 nie wyrobią to mi się wtranżolą w 2014 i wtedy to niestety, ale będzie przesuwanie o rok... a
to oni powinni przesunąć a nie wy! Weźcie od razu salę zaklepcie i oni mają problem. Krótka piłka

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 17:31   #4126
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Odnośnie polityki wolę się w dyskusje nie wdawać bo jak widzę jak jartosłw polskęzbaw robi bohaterów narodowych z ofiar tej katastrofy to cholera mnie bierze... rozumiem, że to straszna tragedia dla rodzin ofiar ale dlaczego mają dostawać po 200 tys odszkodowania??? który krewny osób ginących w kopalniach albo na drogach dostaje taką kasę? poza tym bohater to ktoś kto ODDAJE życie za ojczyznę a nie traci je na skutek wypadu. Bo jeśli tak jest to dziennie powinno się chować około 10 osób na wawelu bo tyle ginie na drogach w wypadkach...
Kocham cię za tę wypowiedź

I proszę was, wystarczy, że w tv, radiu i na większościach stron w necie jest o Smoleńsku, ale odpuśćmy tu na Wizażu
Stary 2012-04-10, 17:48   #4127
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram w 100%. Ale lepiej zmieńmy temat

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:56   #4128
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
Kocham cię za tę wypowiedź

I proszę was, wystarczy, że w tv, radiu i na większościach stron w necie jest o Smoleńsku, ale odpuśćmy tu na Wizażu

no więc ten tego... ale mam piękny zachód słońca za oknem

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 17:58   #4129
monikkad
Wtajemniczenie

Ja w ogóle świeżo po poinformowaniu teściów. TŻ do teścia czy się cieszą. Teściowa, że bardzo, a teść: "Wasza decyzja! Co my tu mamy do akceptowania! My z Wami mieszkać nie będziemy". No okej... ale kurde mógłby chociaż powiedzieć, że się cieszy, no nie???

Było mi tym bardziej przykro, bo do tej pory wydawało mi się, że ojciec TŻ-ta naprawdę bardzo mnie lubi. Zawsze ze mną chętnie gada, nazywał mnie córką i w ogole... Teściowa zawsze była bardziej obojętna. A tu takie coś ze strony teścia. Zgorszyło mnie to, coż, może nadwrażliwa jestem ;]

Teściowa w ogóle, że co mój TŻ mi kupił, takie małe oczko w pierścionku !!! A ja mówię, że to brylant, a ona, że to co, że za mały ;] No lol ;] Niby potem mówiła, że żartowała, ale trochę niezręczne to było, moim zdaniem.

Potem natomiast zaczęła się debata, bo teściowie przyszli stwierdzili, że to oczywiste, że ślub będzie u nich w mieście, czyli w rodzinnym mieście TŻ, no gdzieżby u mnie! Przecież u nich taniej ;] I zaczęło się wielkie porównywanie jak to bylo na weselu przyszłej szwagierki... O masakra ;] Też widzę, że będą chcieli porządzić, w odróżnieniu od mojej mamy, która nie wtrąca się kompletnie w nic ( i ta postawa też mnie irytuje).

Najbardziej cieszę się z postawy sióstr TŻ-ta, które naprawdę szczerze się ucieszyły. Miło, że chociaż one.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 17:58   #4130
malutka155
Zakorzenienie

Taaak, aż bije po oczach ten zachód słońca w pochmurny wieczór
Stary 2012-04-10, 18:26   #4131
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Popieram w 100%. Ale lepiej zmieńmy temat
Może jakie wybieracie wódki na wesele? Bo tak to mi się dzisiaj nasunęło

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja w ogóle świeżo po poinformowaniu teściów. TŻ do teścia czy się cieszą. Teściowa, że bardzo, a teść: "Wasza decyzja! Co my tu mamy do akceptowania! My z Wami mieszkać nie będziemy". No okej... ale kurde mógłby chociaż powiedzieć, że się cieszy, no nie???

Było mi tym bardziej przykro, bo do tej pory wydawało mi się, że ojciec TŻ-ta naprawdę bardzo mnie lubi. Zawsze ze mną chętnie gada, nazywał mnie córką i w ogole... Teściowa zawsze była bardziej obojętna. A tu takie coś ze strony teścia. Zgorszyło mnie to, coż, może nadwrażliwa jestem ;]

Teściowa w ogóle, że co mój TŻ mi kupił, takie małe oczko w pierścionku !!! A ja mówię, że to brylant, a ona, że to co, że za mały ;] No lol ;] Niby potem mówiła, że żartowała, ale trochę niezręczne to było, moim zdaniem.

Potem natomiast zaczęła się debata, bo teściowie przyszli stwierdzili, że to oczywiste, że ślub będzie u nich w mieście, czyli w rodzinnym mieście TŻ, no gdzieżby u mnie! Przecież u nich taniej ;] I zaczęło się wielkie porównywanie jak to bylo na weselu przyszłej szwagierki... O masakra ;] Też widzę, że będą chcieli porządzić, w odróżnieniu od mojej mamy, która nie wtrąca się kompletnie w nic ( i ta postawa też mnie irytuje).

Najbardziej cieszę się z postawy sióstr TŻ-ta, które naprawdę szczerze się ucieszyły. Miło, że chociaż one.
Co tym rodzicom odwala Nie mam słów. Powinno być tak, że dowiadują się o ślubie dacie miejscu i przychodzą na gotowe bez marudzenia...
Stary 2012-04-10, 18:43   #4132
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość

Co tym rodzicom odwala Nie mam słów. Powinno być tak, że dowiadują się o ślubie dacie miejscu i przychodzą na gotowe bez marudzenia...
Nam jeszcze daleko to planowania takich szczegółów W ogóle temat chyba zawieszamy na jakiś czas. Jeszcze tyle miesięcy, ponad 2 lata, nie ma spiny. A jak teraz będę się tym za bardzo jarać to później przed samym ślubem już mi obrzydnie wszystko.

W ogóle jakoś tak mi obrzydło wszystko po tej wizycie u teściów. Pokłóciłam się też z TŻ-tem trochę, bo on jak zwykle uważa, że przesadzam. Już się pogodziliśmy, ale mi jakoś tak przykro ;]
Stary 2012-04-10, 19:21   #4133
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś moim idolem Pogrubione jest boskie chociaż "kupy wybranki nie pachnącej fiołkami" nic nie przebije

monikkad, faceci chyba nie lubią pokazywać radości w takich sytuacjach pamiętam jak moim mówiłam na drugi dzień rano, to tata oglądał pierścionek z każdej strony i powiedział "fajniiieee" za to mama "mhmm... to wczoraj?", a kiedy zapytałam, czy się cieszy, to odpowiedziała bez entuzjazmu "noo", więc Twój teść nie był najgorszy ale za to potem przez tydzień trzymała na widoku kwiaty, które dostała potem od Tż i chwaliła się każdemu, kto przychodził do domu

Cytat:
Tż by chciał Finlandię, ale to droga zabawa jak na 2 dni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-10, 19:23   #4134
velika
Winter is coming

Cytat:
oo o wódkach to ja mogę gadać chciałabym stocka mniam mniam
Współczuję wam, że macie takie jazdy z rodziną. U mnie w pewnych kwestiach pójdę na ustępstwa - na przykład zespół zamiast DJa. Ale generalnie nawet moja teściowa o dziwo specjalnie się nie wtrąca. Przynajmniej na razie W każdym razie na łeb se wejść nie dam
monikkad, ja myślę, że teść się cieszy, tylko jak to facet - po swojemu Ani mój tata, ani przyszły teść radości nie okazywali, ale wiem, że są zadowoleni z naszej decyzji.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:57   #4135
poznanianka1990
Zakorzenienie

Moi rodzice się bardzo cieszyli, a mój tata to od razu zaczął temat ślubu - jaka sala, że on nam pomoże w załatwianiu itp. Mama też jest bardzo szczęśliwa Oboje mówią do mojego C. "zięciu" Takich oficjalnych zaręczyn u rodziców mojego narzeczonego nie było. Oni wcześniej wiedzieli o zamiarach mojego C. (bynajmniej jego mama i brat, nie wiem na 100% czy ojciec też). Myślę, że oboje się cieszą naszym szczęściem, ale nie okazują tego tak bardzo (a jak już to bardziej teściowa niż teść).

Co do wódki - temat jeszcze odległy. Mój narzeczony kompletnie się na wódkach nie zna, więc wybór będzie należał do mnie Kiedyś myślałam o Bolsie, ale myślę, że lepsza będzie Finlandia lub Pan Tadeusz. Co jak co, ale wódka moim zdaniem powinna być porządna Oczywiście oprócz wódki będzie także wino różnego rodzaju

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 19:58   #4136
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
o
monikkad, ja myślę, że teść się cieszy, tylko jak to facet - po swojemu Ani mój tata, ani przyszły teść radości nie okazywali, ale wiem, że są zadowoleni z naszej decyzji.
Mam nadzieję, bo naprawdę zawsze był do mnie w porządku, mam nadzieję, że to nie było tak, że tylko mi się tak wydawało.

Tak ogólnie rzecz biorąc to oni nie będą mieli za wiele do powiedzenia w kwestii tego ślubu, nie zamierzamy się z TŻ-tem nikogo pytać. Będą musieli się pogodzić, że ślub będzie w MOJEJ rodzinnej miejscowości, w MOJEJ parafii.
Stary 2012-04-10, 20:31   #4137
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

Tak ogólnie rzecz biorąc to oni nie będą mieli za wiele do powiedzenia w kwestii tego ślubu, nie zamierzamy się z TŻ-tem nikogo pytać. Będą musieli się pogodzić, że ślub będzie w MOJEJ rodzinnej miejscowości, w MOJEJ parafii.

Jak dla mnie Teściowa może sobie też marudzić, za większość płacą moi rodzice plus TŻ więc jednym uchem mi wpadnie a drugim wypadnie to co ona mi powie... A już to słyszę oczyma duszy mojej...
Stary 2012-04-10, 20:40   #4138
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
A to nie tylko starzy niestety tak mają... że młodym podcinają skrzydła moja bratowa, lat 28, 5 lat po ślubie, powiedziała mi kiedy się zaręczyliśmy "eee... tak planujecie, a za 2 lata to możecie już nie być ze sobą" miło co może zazdrość, bo ona planowała wesele w 3 miesiące i to z musu, bo chcieli razem zamieszkać szybko. Żenada.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Babcię masz zaborczą babcia Tż otwarcie życzy nam wpadki, żebyśmy się prędzej pobrali
Ja słyszę ciągle, że długie związki się szybko rozpadają po ślubie i że nie powinniśmy tyle czasu być ze sobą przed ślubem, bo się za dobrze poznamy... co jest dla mnie kompletną bzdurą... i boli mnie to że niektórzy ludzie tylko czekają na to aż się rozstaniemy, bo tak to wygląda z mojej perspektywy...

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-10, 20:41   #4139
tasiulek
BAN stały

I będą te teściowe jeszcze tak ględzić z 40 lat przy dobrych wiatrach
Stary 2012-04-10, 20:46   #4140
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
I będą te teściowe jeszcze tak ględzić z 40 lat przy dobrych wiatrach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości