Panny Młode 2014 :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 13:16   #4171
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Właśnie bliżej są dwie sale, które wchodzą w grę i na jednej ma wesele kuzynbka TZ przed nami więc nie chcemy powielać a na drugiej cena to 220zł/os bez wiejskiego stołu, piwa, wina... :/

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:19   #4172
exist_
Zakorzenienie

Mała Czarna - pogadaj z rodzicami, jak oni to widzą, kiedy to już jest dla nich za daleko itp.

Nasza potencjalna sala jest 4,5 km od kościoła, a to dlatego że u mnie nie ma żadnej

Anulka - zdecydowanie mnie zaskoczyły, ta zmiana o północy zwłaszcza

Kurczę a co powiecie na to że młodzi z kościoła do sali jechali bryczką z dwoma końmi, i za nimi jechał cały orszak gości, jedną z główniejszych dróg w moim regionie - dojazdówka do obwodnicy Krakowa, a ja z TŻ którym się zachciało jechać do kina ciągnęliśmy się za tym orszakiem aż do pierwszego lepszego możliwego objechania tego taboru?
Maskaraaa
Stary 2012-04-11, 13:46   #4173
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Poza tym, z mojego punktu widzenia, byłam na kilku weselach gdzie od koscioła do sali było kilka minutek drogi.. nawet nie było kiedy klaksonem zatrąbić..bo nim przejechaliśmy chwilkę to już sala była:P na jednym weselu na którym byłam, Młoda Para specjalnie dwa kółka po mieście zrobiła żeby użyć klaksona a goście jechali za nimi...bo dom weselny był tak blizko.. Więc kto co lubi..

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ajj, idę prasować...bo już prawie 15 godzina!!
Miłego popołudnia kochane

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:08   #4174
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Hm wydaje mi się że słusznie zauważyłaś że ich to będzie boleć. I może wprost Ci tego nie okażą, ale faktycznie jakieś insynuacje czy coś mogą być że ich syneczek nie jest tak w pełni ich. O pracę w Twoim mieście też może się postarać, a nuż się uda cos lepszego znaleźć? Jeśli teściowie wprost nie okazują Ci niechęci to właściwie nie jest źle, gorsze są takie małe szpile wbijane od czasu do czasu, niby jedna nie boli, ale jak się ich więcej uzbiera no to już gorzej.
TŻ całkiem niedawno dostał pracę swoich marzeń, w naprawdę dobrej, przyszłościowej firmie, która ma filie w wielu miastach Polski, ale akurat w moim nie. Jest to praca, jakiej chciał zawsze, robi to, co kocha i nie śmiałabym nawet namawiać go, żeby ją zmieniał. Z mojego miasta do swojego ma godzinę drogi, jest też sporo osób z mojego miasta, które dojeżdżają tam do tej firmy, więc będzie dojeżdżał z nimi. Nie będę go namawiała do zmiany pracy, po prostu nie mogłabym, bo wiem, jak mu na niej zależy i jak mu w niej dobrze.

Teściowie mi nigdy przez 3 lata nie okazali żadnej niechęci. Mnie zabolały tylko słowa teścia "Wasza decyzja, my nie mamy tu nic do akceptowania". A chwilę później 'Monisiu kochanie, chodź ci ukroję szarlotkę" i w ogóle "Synowo kochana" ojoj, ojoj :P Teściu zawsze taki poczciwy człowiek był, zawsze do mnie z sercem, nie wiem, czemu tak palnął, a potem dalej poczciwy, dobry człowiek D Nie wiem, chyba muszę mu to wybaczyć i zapomnieć i nie przejmować się :P

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

A co do sali to ja akurat będę miała blisko do niej z Kościoła (jeszcze nie zdecydowałam się na Kościół, biorę 2 pod uwagę, ale obojętnie który wybiorę to wychodzi mniej więcej ta sama droga na salę), ale spokojnie można tę trasę pokonać samochodem i myślę, że będzie czas, żeby zatrąbić

W dzisiejszych czasach nikogo już nie powinny dziwić odległości do 30 km (albo nawet i powyżej), zwłaszcza, że macie wynajęte busy.
Stary 2012-04-11, 15:00   #4175
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę a co powiecie na to że młodzi z kościoła do sali jechali bryczką z dwoma końmi, i za nimi jechał cały orszak gości, jedną z główniejszych dróg w moim regionie - dojazdówka do obwodnicy Krakowa, a ja z TŻ którym się zachciało jechać do kina ciągnęliśmy się za tym orszakiem aż do pierwszego lepszego możliwego objechania tego taboru?
Maskaraaa
Porażka jednym słowem - moje wielkie cygańskie wesele

Monikkad, widzisz, teść pewnie nawet nie ma pojęcia, że coś takiego mogło Cię zaboleć, więc nie przejmuj się
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 15:24   #4176
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny U mnie w pracy wysyp zaręczyn, na 25 pracujących dziewczyn, 4 zaręczyły się w tym roku...Wszystkie po mnie Zapoczątkowaliśmy... jeszcze ze 3 liczą na to.
I co najlepsze wszystkie maja miec slub w 2014 roku, wiec temat ślubów przerabiam w pracy co dzień.

Nie należę do osób obnoszących się z czymś i chwalących, ale nie przeklinam nikogo za to, że ktoś ma inny charakter, ale naprawdę mam już chyba powoli dość...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 16:03   #4177
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość

Monikkad, widzisz, teść pewnie nawet nie ma pojęcia, że coś takiego mogło Cię zaboleć, więc nie przejmuj się
Pewnie tak

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 16:38   #4178
kulbensikowa
Wtajemniczenie

monikkad , nie martw się, mój tata przy takiej wiadomości też jakoś nie okazał aby był w skowronkach... W sumie chyba nawet nic nie powiedział czy się cieszy czy nie.... po 30 minutach zapytał kiedy planujemy ślub i tyle.. więc chyba oni (czyt. tatusiowie) czasem tak mają... Nasze mamy za to okazały wyraźnie że bardzo się cieszą naszym szczęściem..aż się nie spodziewałam.. było mi z tego powodu bardzo miło.

Stary 2012-04-11, 17:00   #4179
poznanianka1990
Zakorzenienie

28km jak na dzisiejsze czasy to mało. Jeżeli oferta jest atrakcyjna to ja bym rezerwowała My szukamy nawet do 60km, bo im dalej tym taniej - taka prawda My z narzeczonym wychodzimy z założenia, że jeżeli się komuś nie podoba to nie musi na wesele przychodzić To nasze wesele i ważne, by nam się podobało No i my transportu nie zapewniamy -wszyscy goście mają samochody, więc nie będzie problemu z dojazdem A dla gości z Warszawy i naszym rodzicom zapewniamy nocleg

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:06   #4180
misiadelko
BAN stały

Ajj widzisz Monika, może to było tylko takie palnięcie

Według mnie to niedaleko, ja jeśli dogadam się z księdzem z kościoła przy moim hotelu, będę miała tak blisko, że nawet nie będzie sensu wsiadać w samochód, lepiej się przejść i trochę żałuję. Ale jeśli ten ksiądz mi zaśpiewa 700 złotych to niech się buja i poszukam kościoła dalej. Choćbym miała do samej Gdyni szukać.
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 17:20   #4181
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja uważam, że za blisko to też niedobrze, tak jak dziewczyny pisały - nawet nie będzie czasu, by zatrąbić. Już byłam na dwóch takich weselach - na jednym to Para Młoda jechała specjalnie okrężną drogą, żeby wszyscy goście spokojnie na salę dojechali, a na końcu Para Młoda

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-04-11, 17:52   #4182
mala_czarna_21
Zakorzenienie

chyba macie rację, dziękuję za opinię
my transportu na salę nie zapewniamy tylko kierowcę do odwożenia gości nocą

2015 - 38
Stary 2012-04-11, 18:00   #4183
misiadelko
BAN stały

Ja najwyżej się przejdę, co mi tam Gorzej jak będzie upał i nie dojdę

Na 80 % będę miała tam, ale jeszcze muszę o czymś porozmawiać z panią menager, bo pewna sprawa spokoju mi nie daje:
http://hotel-podorlem.com/Galeria/Sala-bankietowa

Przypominam co jeszcze biorę pod uwagę, ale już coraz mniej:
http://www.pod-lipami.com.pl/galeria/sala-japonska/
http://www.grono.gda.pl/index.php?p=7 (ale ta sala na samym dole strony)

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

My transportu też nie zapewniamy.
Stary 2012-04-11, 18:05   #4184
mala_czarna_21
Zakorzenienie

jaka sprawa nie daje CI spokoju?

2015 - 38
Stary 2012-04-11, 18:35   #4185
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Dołączam do grona PM 2014
Witaj
Stary 2012-04-11, 18:52   #4186
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała Czarna - pogadaj z rodzicami, jak oni to widzą, kiedy to już jest dla nich za daleko itp.

Nasza potencjalna sala jest 4,5 km od kościoła, a to dlatego że u mnie nie ma żadnej

Anulka - zdecydowanie mnie zaskoczyły, ta zmiana o północy zwłaszcza

Maskaraaa
Mój przyszły teść miał taką wizję na nasz ślub... ale na szczęście wspólnie z TŻ-tem wybiliśmy mu to z głowy jeszcze tego by brakowało, żebym na koniu jechała do kościoła! co to to nie!

Witam nową przyszłą PM-kę

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 18:56   #4187
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Dołączam do grona PM 2014
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
jaka sprawa nie daje CI spokoju?
Gadałam z babką, wszystko ładnie pięknie, ale ona mi potem powiedziała, że prześle mi kilka zdjęć z wesel. I ok, przysłała- widzę, że na stołach obok jedzenie rozłożone (zimna płyta, takie metalowe nie wiem jak to nazwać takie coś http://www.restauracja-ratusz.pl/upl...a9c278f93a.jpg i miseczki). Rozmawiałam z mama i uznałyśmy, że pewnie młodzi sobie coś takiego zażyczyli. Ale potem czytam sobie menu w hotelu Bazuny (inny hotel już) i widzę, że przy "zimnej płycie" napisane jest, że serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Menagerka z Orła nic takiego mi nie mówiła, na menu też nic takiego nie jest napisane i zastanawiam się czy przypadkiem nie mówią o tym, bo może to jest coś oczywistego? A ja jestem w stanie zrezygnować z sali, jeśli ktoś będzie kazał moim gościom chodzić po jedzenie. To jest tak idiotyczne rozwiązanie, że szkoda gadać, więc muszę skontaktować się z panią menager i zapytać o tą sprawę (powiecie, że nienormalna jestem, ale to serio ważne dla mnie)
Stary 2012-04-11, 19:13   #4188
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Ja najwyżej się przejdę, co mi tam Gorzej jak będzie upał i nie dojdę

Na 80 % będę miała tam, ale jeszcze muszę o czymś porozmawiać z panią menager, bo pewna sprawa spokoju mi nie daje:
http://hotel-podorlem.com/Galeria/Sala-bankietowa

Przypominam co jeszcze biorę pod uwagę, ale już coraz mniej:
http://www.pod-lipami.com.pl/galeria/sala-japonska/
http://www.grono.gda.pl/index.php?p=7 (ale ta sala na samym dole strony)

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

My transportu też nie zapewniamy.
bardzo mi się podoba ta Twoja sala

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Masz rację z tym chodzeniem po jedzenie;/ też bym się wkurzyła..mi też się to nie podoba..

Stary 2012-04-11, 19:50   #4189
monikkad
Wtajemniczenie

Misiadelko, mnie Twoja sala też bardzo się podoba, parkiet duży przestrzenny, ładne narzutki na krzesła. Ja będę miała kameralnie mega, no ale i liczba gości kameralna.

Koniecznie wyjaśnij z kobietą tę kwestię dochodzenia po jedzenie, bo tak samo uważam, że o ile jeszcze po kawę, herbatę czy ciasto można sobie pójść to po zimne zakąski już nie bardzo. Lepiej, żeby były na stołach.

W ogóle ja podpisywać umowę i wpłacać zaliczkę będę raczej dopiero w grudniu, ale powiedzcie mi dziewczyny na co trzeba koniecznie zwracać uwagę przy podpisywaniu tej umowy, jakie zapisy muszą się w niej koniecznie znaleźć? Był może jakiś wątek tego typu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 19:53   #4190
poznanianka1990
Zakorzenienie

misiadelko, piękna ta Twoja sala Szukam sali w takim typie - nowoczesna, elegancka - super!
I wcale Ci się nie dziwie, że chcesz takie rzeczy wiedzieć, bo ja bym się nie zgodziła na szwedzki stół. Żeby goście jeszcze poi jedzenie chodzili, paranoja...
monikkad, ja będę walczyć o zapis/klauzulę gwarancji niezmienialności cen - że może wzrosnąć o max... i tu będzie podane o ile%.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2012-04-11 o 19:54
Stary 2012-04-11, 19:53   #4191
AnULka248
Zakorzenienie

Ja mam informacje pozbierane zewsząd - od innych wizażanek i z różnych portali - o co trzeba pytać (ale to tak już ostro, wywiad, że hoho)
ü Cena za dziecko
ü Czy są owoce?
ü Kiedy trzeba uregulować resztę należności?
ü Do kiedy należy podać ostateczną liczbę gości?
ü Do kiedy ostatecznie należy ustalić menu?
ü Czy w czasie ślubu będzie dostępny ktoś z kadry kierowniczej?
ü Czy jest wydzielone miejsce dla palących?
ü Czy dostępny jest parking samochodowy dla gości?
ü Do której godziny może trwać wesele (pierwszy i drugi dzień)
ü Kiedy można przywieść alkohol, napoje?
ü Czy chłodnia lub lodówka będzie do dyspozycji?
ü Gdzie przechowywany jest alkohol i kto ma dostęp do tego miejsca?
ü Czy w cenę jest wliczony chleb powitalny?
ü Czy za stłuczone kieliszki ( i inne szklane naczynia) jest pobierana dodatkowa oplata i w jakiej wysokości?
ü Czy mają kieliszki do rozbicia czy trzeba przynieść swoje?
ü Czy jest opłata za wniesienie własnego alkoholu (tzw. "korkowe”)?
ü Ile pieniędzy, (jaki procent całej kwoty) należy wpłacić przed weselem? (Zwykle ok. 80%)
ü Czy w czasie wesela będzie ktoś odpowiedzialny za czystość toalety i jej wyposażenie w ręczniki, mydło, papier?
ü Czy w obiekcie znajduje się agregat prądotwórczy, czy w razie braku prądu poniesiemy dodatkowe koszta za korzystanie z agregatu?
ü Czy będą jakieś pojemniki na kwiaty?

Menu dla gości:
ü Częstotliwość serwowania dań
ü Częstotliwość wymieniania talerzyków
ü Czy kawa i herbata sa w ilościach nieograniczonych, czy z limitem?
ü Ile dokładnie napoi na osobę? Na dwa dni.
ü Ciasta i owoce czy dom weselny ma je w swojej ofercie, jeśli tak to, w jakiej ilosci przypada na osobę? (Ciasta są, owoce?)
ü Jakie jest menu na poprawiny?
ü Klimatyzacja Sali
ü Ilu kelnerów będzie pracowało przy naszym weselu?
ü Czy za zespół, kamerzystę, fotografa płaci się tak samo, jak za gości weselnych i czy jest dostępny osobny stolik dla nich?
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:06   #4192
monikkad
Wtajemniczenie

Anulka, dzięki

Bardzo przydatne i szczegółowe.
Stary 2012-04-11, 20:13   #4193
misiadelko
BAN stały

Jezu, dzięki dziewczyny, ja myślałam, że może jestem jakaś niepoważna
Co do umowy to nie wiem, bo dopiero ołówkiem się zapisywałam Ale wiem, że jakaś dziewczyna gdzieś na wizażu mówiła, żeby każdą pierdołę zapisywać w umowie. Umowy to dla mnie trochę stresująca rzecz, nie lubię nic podpisywać :P
Stary 2012-04-11, 20:37   #4194
tasiulek
BAN stały

Nie podczytam Was bo nie mam siły... wydarzyła się u mnie w bloku mega tragedia... właśnie zabrali ciałko maleńkiego dzieciaczka. Była impreza ojciec nie wytrzymał płakania... co było dalej nie wiem. Ale przed chwilą Zieleń to maleństwo zabrała
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 20:39   #4195
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Jezu, dzięki dziewczyny, ja myślałam, że może jestem jakaś niepoważna
Co do umowy to nie wiem, bo dopiero ołówkiem się zapisywałam Ale wiem, że jakaś dziewczyna gdzieś na wizażu mówiła, żeby każdą pierdołę zapisywać w umowie. Umowy to dla mnie trochę stresująca rzecz, nie lubię nic podpisywać :P
Dla mnie też, ale mam jeszcze trochę czasu. Na razie też tylko wpisani w terminarz jesteśmy.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Nie podczytam Was bo nie mam siły... wydarzyła się u mnie w bloku mega tragedia... właśnie zabrali ciałko maleńkiego dzieciaczka. Była impreza ojciec nie wytrzymał płakania... co było dalej nie wiem. Ale przed chwilą Zieleń to maleństwo zabrała
[*] dla maleństwa

Stary 2012-04-11, 20:44   #4196
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierzę że ludzie potrafią być tak okrutni, tak... odczłowieczeni!
Stary 2012-04-11, 20:47   #4197
tasiulek
BAN stały

No mnie nie było w domu, wracałam z zakupów pod domem pełno policji jakiś innych samochodów i pogotowia i na klatce się tego wszystkiego dowiedziałam. Matki nie było w domu, była w pracy... ojciec nie wytrzymał
Stary 2012-04-11, 20:58   #4198
poznanianka1990
Zakorzenienie

Brak słów... Takie maleństwo, bezbronne, niczemu winne... [*]

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-04-11, 21:07   #4199
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
biedne maleństwo...

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 21:13   #4200
tasiulek
BAN stały

Ogarnia mnie wściekłość jak tylko wyjże przez okno widzę te karawane i policje! Powiesić za jaja to za mało!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości