![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Właśnie bliżej są dwie sale, które wchodzą w grę i na jednej ma wesele kuzynbka TZ przed nami więc nie chcemy powielać a na drugiej cena to 220zł/os bez wiejskiego stołu, piwa, wina... :/
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Mała Czarna - pogadaj z rodzicami, jak oni to widzą, kiedy to już jest dla nich za daleko itp.
Nasza potencjalna sala jest 4,5 km od kościoła, a to dlatego że u mnie nie ma żadnej ![]() Anulka - zdecydowanie mnie zaskoczyły, ta zmiana o północy zwłaszcza ![]() Kurczę a co powiecie na to że młodzi z kościoła do sali jechali bryczką z dwoma końmi, i za nimi jechał cały orszak gości, jedną z główniejszych dróg w moim regionie - dojazdówka do obwodnicy Krakowa, a ja z TŻ którym się zachciało jechać do kina ciągnęliśmy się za tym orszakiem aż do pierwszego lepszego możliwego objechania tego taboru? ![]() Maskaraaa ![]()
![]() |
#4173 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym, z mojego punktu widzenia, byłam na kilku weselach gdzie od koscioła do sali było kilka minutek drogi.. nawet nie było kiedy klaksonem zatrąbić..bo nim przejechaliśmy chwilkę to już sala była:P na jednym weselu na którym byłam, Młoda Para specjalnie dwa kółka po mieście zrobiła żeby użyć klaksona a goście jechali za nimi...bo dom weselny był tak blizko..
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ajj, idę prasować...bo już prawie 15 godzina!! Miłego popołudnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teściowie mi nigdy przez 3 lata nie okazali żadnej niechęci. Mnie zabolały tylko słowa teścia "Wasza decyzja, my nie mamy tu nic do akceptowania". A chwilę później 'Monisiu kochanie, chodź ci ukroję szarlotkę" i w ogóle "Synowo kochana" ojoj, ojoj :P Teściu zawsze taki poczciwy człowiek był, zawsze do mnie z sercem, nie wiem, czemu tak palnął, a potem dalej poczciwy, dobry człowiek ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- A co do sali to ja akurat będę miała blisko do niej z Kościoła (jeszcze nie zdecydowałam się na Kościół, biorę 2 pod uwagę, ale obojętnie który wybiorę to wychodzi mniej więcej ta sama droga na salę), ale spokojnie można tę trasę pokonać samochodem i myślę, że będzie czas, żeby zatrąbić ![]() W dzisiejszych czasach nikogo już nie powinny dziwić odległości do 30 km (albo nawet i powyżej), zwłaszcza, że macie wynajęte busy.
![]() |
#4175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Monikkad, widzisz, teść pewnie nawet nie ma pojęcia, że coś takiego mogło Cię zaboleć, więc nie przejmuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() I co najlepsze wszystkie maja miec slub w 2014 roku, wiec temat ślubów przerabiam w pracy co dzień. Nie należę do osób obnoszących się z czymś i chwalących, ale nie przeklinam nikogo za to, że ktoś ma inny charakter, ale naprawdę mam już chyba powoli dość...
#4177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
monikkad , nie martw się, mój tata przy takiej wiadomości też jakoś nie okazał aby był w skowronkach... W sumie chyba nawet nic nie powiedział czy się cieszy czy nie.... po 30 minutach zapytał kiedy planujemy ślub i tyle.. więc chyba oni (czyt. tatusiowie) czasem tak mają...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
28km jak na dzisiejsze czasy to mało. Jeżeli oferta jest atrakcyjna to ja bym rezerwowała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4180 |
BAN stały
|
Ajj widzisz Monika, może to było tylko takie palnięcie
![]() Według mnie to niedaleko, ja jeśli dogadam się z księdzem z kościoła przy moim hotelu, będę miała tak blisko, że nawet nie będzie sensu wsiadać w samochód, lepiej się przejść i trochę żałuję. Ale jeśli ten ksiądz mi zaśpiewa 700 złotych to niech się buja i poszukam kościoła dalej. Choćbym miała do samej Gdyni szukać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że za blisko to też niedobrze, tak jak dziewczyny pisały - nawet nie będzie czasu, by zatrąbić. Już byłam na dwóch takich weselach - na jednym to Para Młoda jechała specjalnie okrężną drogą, żeby wszyscy goście spokojnie na salę dojechali, a na końcu Para Młoda
![]()
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
chyba macie rację, dziękuję za opinię
![]() ![]() my transportu na salę nie zapewniamy tylko kierowcę do odwożenia gości nocą ![]()
![]() |
#4183 |
BAN stały
|
Ja najwyżej się przejdę, co mi tam
![]() ![]() Na 80 % będę miała tam, ale jeszcze muszę o czymś porozmawiać z panią menager, bo pewna sprawa spokoju mi nie daje: http://hotel-podorlem.com/Galeria/Sala-bankietowa Przypominam co jeszcze biorę pod uwagę, ale już coraz mniej: http://www.pod-lipami.com.pl/galeria/sala-japonska/ http://www.grono.gda.pl/index.php?p=7 (ale ta sala na samym dole strony) ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- My transportu też nie zapewniamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
jaka sprawa nie daje CI spokoju?
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
#4186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam nową przyszłą PM-kę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
BAN stały
|
Gadałam z babką, wszystko ładnie pięknie, ale ona mi potem powiedziała, że prześle mi kilka zdjęć z wesel. I ok, przysłała- widzę, że na stołach obok jedzenie rozłożone (zimna płyta, takie metalowe nie wiem jak to nazwać takie coś http://www.restauracja-ratusz.pl/upl...a9c278f93a.jpg i miseczki). Rozmawiałam z mama i uznałyśmy, że pewnie młodzi sobie coś takiego zażyczyli. Ale potem czytam sobie menu w hotelu Bazuny (inny hotel już) i widzę, że przy "zimnej płycie" napisane jest, że serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Menagerka z Orła nic takiego mi nie mówiła, na menu też nic takiego nie jest napisane i zastanawiam się czy przypadkiem nie mówią o tym, bo może to jest coś oczywistego? A ja jestem w stanie zrezygnować z sali, jeśli ktoś będzie kazał moim gościom chodzić po jedzenie. To jest tak idiotyczne rozwiązanie, że szkoda gadać, więc muszę skontaktować się z panią menager i zapytać o tą sprawę (powiecie, że nienormalna jestem, ale to serio ważne dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Masz rację z tym chodzeniem po jedzenie;/ też bym się wkurzyła..mi też się to nie podoba.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Wtajemniczenie
|
Misiadelko, mnie Twoja sala też bardzo się podoba, parkiet duży przestrzenny, ładne narzutki na krzesła. Ja będę miała kameralnie mega, no ale i liczba gości kameralna.
Koniecznie wyjaśnij z kobietą tę kwestię dochodzenia po jedzenie, bo tak samo uważam, że o ile jeszcze po kawę, herbatę czy ciasto można sobie pójść to po zimne zakąski już nie bardzo. Lepiej, żeby były na stołach. W ogóle ja podpisywać umowę i wpłacać zaliczkę będę raczej dopiero w grudniu, ale powiedzcie mi dziewczyny na co trzeba koniecznie zwracać uwagę przy podpisywaniu tej umowy, jakie zapisy muszą się w niej koniecznie znaleźć? Był może jakiś wątek tego typu?
#4190 |
Zakorzenienie
|
misiadelko, piękna ta Twoja sala
![]() ![]() I wcale Ci się nie dziwie, że chcesz takie rzeczy wiedzieć, bo ja bym się nie zgodziła na szwedzki stół. Żeby goście jeszcze poi jedzenie chodzili, paranoja... monikkad, ja będę walczyć o zapis/klauzulę gwarancji niezmienialności cen - że może wzrosnąć o max... i tu będzie podane o ile%.
![]() ![]() ![]() 2740g 52 cm ![]() Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-04-11 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
Ja mam informacje pozbierane zewsząd - od innych wizażanek i z różnych portali - o co trzeba pytać (ale to tak już ostro, wywiad, że hoho
![]() ü Cena za dziecko ü Czy są owoce? ü Kiedy trzeba uregulować resztę należności? ü Do kiedy należy podać ostateczną liczbę gości? ü Do kiedy ostatecznie należy ustalić menu? ü Czy w czasie ślubu będzie dostępny ktoś z kadry kierowniczej? ü Czy jest wydzielone miejsce dla palących? ü Czy dostępny jest parking samochodowy dla gości? ü Do której godziny może trwać wesele (pierwszy i drugi dzień) ü Kiedy można przywieść alkohol, napoje? ü Czy chłodnia lub lodówka będzie do dyspozycji? ü Gdzie przechowywany jest alkohol i kto ma dostęp do tego miejsca? ü Czy w cenę jest wliczony chleb powitalny? ü Czy za stłuczone kieliszki ( i inne szklane naczynia) jest pobierana dodatkowa oplata i w jakiej wysokości? ü Czy mają kieliszki do rozbicia czy trzeba przynieść swoje? ü Czy jest opłata za wniesienie własnego alkoholu (tzw. "korkowe”)? ü Ile pieniędzy, (jaki procent całej kwoty) należy wpłacić przed weselem? (Zwykle ok. 80%) ü Czy w czasie wesela będzie ktoś odpowiedzialny za czystość toalety i jej wyposażenie w ręczniki, mydło, papier? ü Czy w obiekcie znajduje się agregat prądotwórczy, czy w razie braku prądu poniesiemy dodatkowe koszta za korzystanie z agregatu? ü Czy będą jakieś pojemniki na kwiaty? Menu dla gości: ü Częstotliwość serwowania dań ü Częstotliwość wymieniania talerzyków ü Czy kawa i herbata sa w ilościach nieograniczonych, czy z limitem? ü Ile dokładnie napoi na osobę? Na dwa dni. ü Ciasta i owoce czy dom weselny ma je w swojej ofercie, jeśli tak to, w jakiej ilosci przypada na osobę? (Ciasta są, owoce?) ü Jakie jest menu na poprawiny? ü Klimatyzacja Sali ü Ilu kelnerów będzie pracowało przy naszym weselu? ü Czy za zespół, kamerzystę, fotografa płaci się tak samo, jak za gości weselnych i czy jest dostępny osobny stolik dla nich? |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Wtajemniczenie
|
Anulka, dzięki
![]() Bardzo przydatne i szczegółowe.
#4193 |
BAN stały
|
Jezu, dzięki dziewczyny, ja myślałam, że może jestem jakaś niepoważna
![]() ![]() Co do umowy to nie wiem, bo dopiero ołówkiem się zapisywałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
BAN stały
|
Nie podczytam Was bo nie mam siły... wydarzyła się u mnie w bloku mega tragedia... właśnie zabrali ciałko maleńkiego dzieciaczka. Była impreza ojciec nie wytrzymał płakania... co było dalej nie wiem. Ale przed chwilą Zieleń to maleństwo zabrała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4196 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę że ludzie potrafią być tak okrutni, tak... odczłowieczeni!
![]() |
#4197 |
BAN stały
|
No mnie nie było w domu, wracałam z zakupów pod domem pełno policji jakiś innych samochodów i pogotowia i na klatce się tego wszystkiego dowiedziałam. Matki nie było w domu, była w pracy... ojciec nie wytrzymał
|
![]() ![]() |
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Brak słów... Takie maleństwo, bezbronne, niczemu winne... [*]
#4199 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
BAN stały
|
Ogarnia mnie wściekłość jak tylko wyjże przez okno widzę te karawane i policje! Powiesić za jaja to za mało!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.