|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Mój pierścionek jutro będzie miał miesiąc (odkąd jest u mnie
). Jak na razie to noszę go niemal cały czas, chociaż przyznam, że jak teraz byłam chora i leżałam w domu to ściągnęłam, bo jak coś mnie boli to nie lubię mieć niczego z biżuterii na sobie, wszystko mnie jakoś wtedy uwiera. Na noc długo nie ściągałam i spałam w nim, ale teraz zdarza się, że ściągnę (chociaż głównie śpię raczej w nim). Do mycia się czy mycia naczyć bądź czegokolwiek innego to zawsze ściągam. Ale jak tylko z domu wychodzę to zawsze mam. Też nie chcę, żeby się porysował.
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomniały mi się moje siniaki 10osobowa ekipa i tylko 2 dziewczyny - także i tak dobrze, że przeżyłyśmy z chłopami![]() Cytat:
ale na co dzień używam różnych klejów itd. i trochę się o niego boję, bo wiadomo jak to z chemią. Dlatego w domu zamiast pierścionka noszę obrączkę (zafundowaliśmy sobie takie srebrne z grawerem na naszą pierwszą rocznicę)![]() Może wieczorem melisa? Na lepsze spanie
|
||
|
|
|
#4563 |
|
BAN stały
|
Cały czas noszę, nigdy nie ściągam, TŻ specjalnie kupił mi niewystający, żebym mogła go nosić pracując w szpitalu
|
|
|
|
#4564 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja mama nawet obrączkę w domu ściąga i po 25 latach wygląda jak nowa. Mam taki ambitny plan, żeby mój pierścionek zaręczynowy poszedł do przyszłej żony mojego syna. A jak trafi się córka to dostanie go na przykład na 18 urodziny ![]() W Gdańsku dzisiaj tyle ludzi jakby wakacje się już zaczeły Nienawidzę tego bo zawsze mnie ktoś zaczepia i się o drogę pyta we wszystkich językach świata. Ale i tak najlepsze są ruski Łamią sobie język żeby zapytać po polsku a ja im odpowiadam pięknie płynnie po rosyjsku Ten wyraz twarzy jest bezbłędny ![]() I wszechobecni Japońcy z 32 aparatami każdy do innego widoczku
|
|
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze 3 się zastanawiają, więc może dojdzie nas i będzie damsko - męska rywalizacja ![]() No siniaków się obawiam, bo ciało mam takie, że się goi i goi a siniaki się utrzymują naprawdę długo. Także ochraniacze typu rękawiczki/ lędźwia/ szyja zakupił mi juz TŻ reszta jest w ramach tego co płacimy
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem kto wie, czy nie znajdzie się jakiś dziedzicJapońcy są super do dziś pamiętam zieloną szkołę - my, śląskie dzieciaczki nad morzem, czekamy na zachód słońca - i wycieczka Japończyków z aparatami skierowanymi w naszą stronę![]() Cytat:
a że był to szybki wypad, to o własnym sprzęcie nie było czasu myśleć ale było fajnie tylko trafiliśmy na największe upały, parno, zbierało się na burzę, a tu jeszcze te grube kombinezony![]() Co do majówki - planów nie mamy bo Tż prawdopodobnie 2maja idzie do pracy, a ja zaraz po weekendzie mam parę egzaminów.Namawiam Tż na kilka dni nad Soliną, gdzieś w czerwcu... ale on tylko morze i morze
|
||
|
|
|
#4567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Albo jeszcze lepiej Świbno Miejsce w którym Wisła wpada do morza |
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy mi się Rosja, Petersburg, Kreml, Moskwa ojjjj bardzo
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
A nam na majówkę pozostaną tylko nasze lubuskie jeziorka :P Bo niestety ani czasu za bardzo nie ma, aby wyjechać, ani pieniędzy.
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4571 |
|
BAN stały
|
Na własną rękę
Mamy wizy prywatne, bo mamy znajomych w Rosji i uzyskaliśmy je na podstawie właśnie zaproszenia od nich, nie pamiętam ile kosztowało ale chyba coś koło 30/40 euro mamy je od zeszłego roku jeszcze chyba 3 miesiące ważne. Coś takiego się wypełnia http://www.rusemb.pl/images/pdfdoc/visa/pol_a4.pdf Od chyba czerwca będzie można łatwiej do Kaliningradu wjechać, opłata będzie 20 euro a pierwsze pozwolenie ważne dwa lata Teraz właśnie jedziemy do Kaliego bo na dalsze wojaże nie ma czasu... to tylko 3 dni |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
A w Anglii majowki nie mam
|
#4573 |
|
BAN stały
|
Ale mieliście w zeszłym roku ślub Williama i Kate
|
|
|
|
#4574 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciala z TŻ lecieć do stanów w wakacje na 2 tyg, ale jestem ciekawa czy dostanę wizę
jesli by mnie jego rodzina ze stanów zaprosiła to wydadzą mi wizę? mimo, że to nie moja rodzina? ![]() zaznaczam, że nie byłam jeszcze nigdy za granicą, tzn chyba tylko w czechach jak bylam na wycieczce a tak to nawet paszportu nie mam... idę go już wyrobić 100 lat Edytowane przez Piankka Czas edycji: 2012-04-24 o 19:05 |
|
|
|
#4575 |
|
BAN stały
|
o turystyczną wizę chyba nie jest tak trudno, ale w porównaniu z wizą do stanów formalności związane z Rosyjską są niczym
![]() Też bym chciała do Stanów zwłaszcza że tż ma tam rodzinę ale tyle godzin samolotem jest dla mnie nie do obejścia
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Piannka a jestes studentka? Jesli tak, to dostaniesz bezproblemowo.
Ja juz dwa razy stawalam o wize do stanow, dwa razy dostalam za drugim razem nawet na 10 lat tez bym poleciala, ale.... dzieci wiz nie maja, TZ tez nie, a sama nie polece tasiulek ale slub jest raz na 20 lat
16.06.2018 ślub ![]() https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png Edytowane przez aszuelka Czas edycji: 2012-04-24 o 20:16 |
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Z wizą do USA to rożnie bywa
ale najłatwiej studencką dostać a następna w kolejności turystyczna na zaproszenie powinno być jeszcze łatwiej Generalnie jak "widać" i wiadomo, że coś Cię trzyma w Polsce, że nie zostaniesz nielegalnie w USA to Cię puszczą
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Zaproszenie nic nie daje, ja mialam, to nawet mila murzynka nie raczyla nawet spojrzec. Moim zdaniem zbedny wydatek dla zapraszajacych.
|
#4579 |
|
BAN stały
|
aszuelka ale teraz macie jakieś diamentowe gody czy co tam Elżbietki
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Świbno mnie zaciekawiło, bo na Gdańsk to raczej droga zabawa jak na polskie morze chociaż podoba mi się tam. Albo w Sopocie...Właśnie, znowu impreza
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Gody Elzbietki, padlam ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Dla kogo ta impreza?
|
#4582 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A Świbno polecam z całego serca, w sezonie na plażę jeżdżę tylko tam, po pierwsze żeby dojść na plażę trzeba przejść przez piękny rezerwat, jest fantastyczna "ambona" z której można zwierzaki obserwować. Plaża jest ogromna, czysta i przede wszystkim spokojna. To jest miejscowość taka trochę "emerycka" ale jest połączenie autobusem miejskim z centrum i nawet autobus nocny więc jak się chce jechać na impreze do Gdańska/Sopotu nie ma problemu. Widziałam tam mnóstwo kwater i domków więc z noclegiem też nie ma problemu Elżbietka jest zarąbista A te jej wdzianko ze ślubu willa i kate |
|
|
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
tasiulek jak smiesz sie nabijac z Elzbietki
nie moge wytrzymac
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Kolejna PMka 2014 wita i grzecznie pyta, czy do szanownego grona dołączyć można?![]() Grzecznie melduje, że od 17 września zaręczona, a data ślubu od miesiąca ustalona
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o pierścionkach, ja tam jeszcze swojego nie mam
Ale będzie będzie, bo oficjalnie z Tż nie jestem zaręczona. Nie mówicie o majówce Matury a nie majówka Ale rok temu byliśmy z TŻ w górach, złapałam zapalenie dziąseł i później przez tydzień nie otwierałam ust i jadłam przez słomkę zmiksowane zupy... ![]() W tym roku majówkę będę miała od 27 maja, też w górach. Już się nie mogę doczekać ![]() Nati_kk - witaj!
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm...
![]() To tak w wielkim skrócie: Natalia i Mateusz, z Kędzierzyna, poznaliśmy się w 2009 roku, jesteśmy razem więc już prawie 3 lata (8 lipiec dniem naszej rocznicy). Zaręczeni od 17 września 2011. Ja studiuję, 2 rok analityki medycznej, Mati pracuje w Niemczech (ktoś na to wesele zarobić musi:P), więc widujemy się obecnie tylko weekendowo, ale nie narzekamy. Ciężko tak samemu mówić dużo o sobie, więc jak coś konkretnego chcecie wiedzieć to pytajcie
|
|
#4588 | ||
|
Konto usunięte
|
sorry dziewczyny ze tak malo pisze, zarobiona i zajarana nowa praca jestem
i tak tylko wlatuje do domu spac, do szkoly i do pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to opowiadaj wszystko my tu wscibskie jestesmy straszliwie ![]() jaki pierscien, jak wygladaly zareczyny, czy cos juz macie zaplanowane, jakas kiecka, jak chcesz zeby wygladal Twoj wielki dzien? WSZYSTKO
|
||
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zaręczyłam 16ego
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś nosiłam kilka pierścionków (i w domu i poza nim), ale od momentu zaręczyn ściągnęłam wszystkie i noszę tylko zaręczynowy
Jestem w nim zakochana! Po prostu za dużo byłoby tych pierścionków, a chcę, żeby ten był wyróżniony i widoczny Zakładam go tylko jak gdzieś wychodzę lub jak są goście A tak leży sobie w pudełeczku i się błyszczy Nati_kk, witaj jaką datę ślubu wybraliście?
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2012-04-24 o 21:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

). Jak na razie to noszę go niemal cały czas, chociaż przyznam, że jak teraz byłam chora i leżałam w domu to ściągnęłam, bo jak coś mnie boli to nie lubię mieć niczego z biżuterii na sobie, wszystko mnie jakoś wtedy uwiera. Na noc długo nie ściągałam i spałam w nim, ale teraz zdarza się, że ściągnę (chociaż głównie śpię raczej w nim). Do mycia się czy mycia naczyć bądź czegokolwiek innego to zawsze ściągam. Ale jak tylko z domu wychodzę to zawsze mam. Też nie chcę, żeby się porysował.

Ale ile ludzi tyle opinii 
10osobowa ekipa i tylko 2 dziewczyny - także i tak dobrze, że przeżyłyśmy z chłopami
ostatnio cierpię na jakąś okropną bezsenność...
a że był to szybki wypad, to o własnym sprzęcie nie było czasu myśleć

jesli by mnie jego rodzina ze stanów zaprosiła to wydadzą mi wizę? mimo, że to nie moja rodzina?
to Świbno mnie zaciekawiło, bo na Gdańsk to raczej droga zabawa jak na polskie morze