|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
![]() Jesteśmy razem 4,5 roku. Zaręczyliśmy się w lipcu, natomiast oficjalne zaręczyny (z pierścionkiem, kwiatami itp.) odbędą się w moje urodziny (22.10) lub podczas Świąt Bożego Narodzenia....zobaczymy jeszcze
|
|
#452 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo 23 na końcówce Zależy od miesiąca
|
|
#453 |
|
Raczkowanie
|
Ja będę miała 22 a mój przyszły mąż 24 więc będziemy z długim stażem w dniu ślubu
![]() niulka_1985 widzę uczysz się gotować ja jestem po szkole gastronomicznej Ale muszę przyznać że też lubię gotować Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-23 o 14:20 |
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się nam uda na 2014, to ja będę mieć 22, a mój TŻ 28
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie się tu pisze z wami
można spokojnie porozmawiać Po nowym roku mam zamieszkać z moim ukochanym już nie mogę się doczekać ![]() Co do rękawiczek też ich nie lubię Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-23 o 14:36 |
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Powiem ci gotowanie nie jest takie straszne
Ja mimo po szkole też jeszcze muszę się sporo nauczyć chociaż mój mężczyzna nie narzeka lubi jak mu gotuję Chociaż nie powiem on jest informatykiem a gotować też lubi nieraz myślę że kierunki kształcenia pomylił |
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Mój, to jedynie wodę na herbatę ugotuje, także cały ciężar spadnie na mnie. Po cichu liczę na teściową, bo będziemy mieć wspólną kuchnię. Dobrze by było, gdyby ona gotowała - przynajmniej na początku
Ja mogę piec ciasta, bo oni uwielbiają, a teściowa tylko takie z cukierni im serwuje
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że chociaż ciasta robisz
Ja muszę przyznać że nieraz zastanawiam się czy mój facet nie gotuje lepiej niż ja ale to się jeszcze sprawdzi jak zamieszkamy razem Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-23 o 15:06 |
|
|
|
#461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i będziemy 6lat parą ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- też jesteś rocznik92 widzę a skończyłaś LO?bo ja mam jeszcze ostatnią klasę technikum
|
|
|
|
|
#462 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A poza tym wychodzę z założenia że ciasne ale własne. Cytat:
Tyle że mi poprostu się nie chce kombinować, czekać aż się zagotuje itd. Dlatego moim ulubionym daniem jest makaron z sosem ( za każdym razem inny ale zwykle sos z torebki/słoika). Szybko i pożywnie. Tylko TŻ to taki "mięsny" jest.
|
|
#463 |
|
Raczkowanie
|
Co do sosu to ja nie lubie ich robić bo nie zawsze mi wychodzą
A co do mieszkania z teściową też bym nie chciała bo nie przepadamy za sobą Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-23 o 19:09 |
|
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
Ja w dniu swojego ślubu będę miała 23 a TŻ 28.
Też sobie nie wyobrażam mieszkać z teściową jesteśmy z kompletnie innej bajki ale na szczęście nie bede musiała bo razem z TŻ w tym roku zaczeliśmy budować dom i swoją noc poślubną planujemy połączyć z pierwszą nocą w nowym domu
|
#465 |
|
Raczkowanie
|
No to powodzenia aby wam się udało skończyć dom przed weselem
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta data to dzień w którym zaczeliśmy razem chodzić. Właśnie się skapłam że jak będziemy brać ślub to będziemy z sobą już ponad 7 lat
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2011-09-23 o 20:31 |
|
|
|
|
#467 |
|
Raczkowanie
|
A my 6
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
ahaaa to ja widze najwiecej bede miala lat w dniu swojego slubu :P bo 25 tzn 24, bo slub 23.08 a 24.08. mam urodziny :P a moj :P :P:P 31 :P no coz :P Jestesmy razem 6 lat i mieszkamy razem juz jaaaakis czas a pierscionka nie mam i jakos mi sie nie spieszy (ogolnie trudno trafic w moj gust) i nie planuje zadnych oficjalnych zareczyn ktos zobaczy pierscionek i zapyta to powiem ale oglaszac sie z tym nie zamierzam :P zreszta, ze planujemy slub tez wie gastka osob (no juz nie taka garsta liczac Was drogie Panie)
aaa z tesciowa za nic w swiecie bym nie wytrzymala w jednym mieszkaniu (masakra jakos)
"Zdecydowanie się na aktorstwo jest jak prośba o przyjęcie do domu wariatów. Każdy może się starać, lecz tylko patentowani pomyleńcy zostaną przyjęci" Eldo => Zapiski z 1001 nocy => jak ja sie tym jaram :P |
|
|
|
#470 |
|
Raczkowanie
|
" iffonka7 Ta data to dzień w którym zaczeliśmy razem chodzić.
Właśnie się skapłam że jak będziemy brać ślub to będziemy z sobą już ponad 7 lat " Heh ja zaczełam chodzić z moim chłopakiem 28.03.2006 więc widzę rocznice chodzenia razem mam dzień po tobie ![]() Ja z moich obliczeń będę z nim już ponad 8 lat w dniu ślubu
Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-24 o 07:33 |
|
|
|
#471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I też oficjalbych zaręczyn nie planujemy, może jakiś obiad zrobimy żeby nasi rodzice się poznali. I tyle.
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wesela to ostatnio coraz bardziej się skłaniamy do czegoś na prawde taniego, taniego weselicha nie da sie chyba zrobić wiec bedzie to chyba raczej zwykły obiad, kilka h tańców i tyle bo po prostu stwierdziamy, ze niepotrzebnie wydawać pieniądze na wasele skoro my potrzebujemy na zycie.
|
|
|
#473 | |||||
|
Żona Idealna :)
|
Cytat:
a paznokcie to chyba jednak tradycyjny french..![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ) a TŻ będzie miał 25 ![]() będziemy ze sobą ponad 6 lat ![]() Cytat:
![]() dobranoc PM-ki
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Moje zaręczyny nie będą aż takie oficjalne bo będziemy my moi rodzice jego rodzice i moje rodzeństwo(siostra i brat)
A naszych rodziców nie musimy razem zapoznawać bo się już znają |
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
No to ja też napiszę.
![]() W dniu ślubu będę mieć 23 (teraz mam 20) lata, a mój TŻ 26 (teraz ma 23). Bardzo się cieszę z takiego wieku, bo będę akurat po studiach, mój TŻ kończy studia teraz w grudniu, więc stałą pracę będzie miał już dość długo w dniu ślubu. ![]() Obecnie mieszkamy razem i jest tak cuuudownie! ![]() Na wiosnę 2012 chcemy zaprosić do restauracji naszych rodziców - obgadać wszystkie kwestie (będziemy rezerwować na wiosnę), poznać ich. ;P Ale mnie to stresuje. ![]() Aaa, zapomniałam dodać, że teraz jesteśmy razem półtora roku (no, za kilka dni), a w dniu ślubu będziemy razem 4,5. Także myślę, że to bardzo fajna pora.
|
|
|
|
#476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak wiadomo wesela zwykle sie nie zwracają, mimo że niektórzy na to liczą, a potem mają pretensję do gości że za mało dali. Dla mnie to trochę chore.
|
|
#477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja nie wiem, czy wytrzymam do 3-5 rano. Ogólnie ciężko znoszę takie przyjęcia i zawsze jestem już wykończona. Chyba po prostu się zmyjemy po północy i tyle. Nie chcę wspominać swojego wesela jako ból głowy, zmęczenie, senność itd. Chciałabym z niego wyjść w pełni sił, zadowolona i uśmiechnięta... Nie wyczerpana. :PWprawdzie koszt dużego wesela to max 18 tysięcy ze wszystkim (znaleźliśmy dość tani lokal) i 2,5 roku odkładania to (chyba zaledwie, bo obejdzie się bez pożyczki) 300-500złotych miesięcznie, ale i tak wolelibyśmy, żeby zamiast hucznego wesela dorzucili się do kupna działki na nasz mały domek. Cóż... Nienawidzę tradycji i tego, że niektórym nie da się niczego wytłumaczyć.
Edytowane przez Cathe_Elen Czas edycji: 2011-09-24 o 07:42 |
|
|
|
|
#478 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Po co się robi oficjalne zaręczyny, skoro te prawidłowe tylko we 2 już były?Dla mnie to bez sensu Ale może któraś ma jakieś logiczne wytłumaczenie?Cytat:
Po 2 latach (chyba książkowo- jak to mówią klapki na oczach sie otwierają) przyszedł mały kryzys po którym- zaakceptowałam nie tylko jego zalety ale też wady, niektóre polubiłam- i po jego przejściu byłam już gotowa na 10000000% Czyli ok 2,5 roku związku.Ale to może tylko ja jestem taka nadgorliwa i mi 100% nie wystarczy ![]() Czasem jeszcze teraz zastanawiam się czy tego chce ( czy przetrwam wieczną wojnę z teściami) czy to ten jedyny, wtedy wyobrażam sobie życie bez niego- i co? PUSTKA. "MIŁOŚĆ WSZYSTKO PRZETRZYMA" nawet teściów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
1. Bardzo dużo PM mówi że wesele zleciało zanim się obejrzały i jakby mogły to by chciały jeszcze dłużęj, to są takie emocje że zmęczenie przyjdzie na 2 dzień dopiero. Także spokojnie wytrzymasz. Po prostu trzeba się dobrze wyspać i wypić mocną kawę rano. No i pozytywnie się nastawić i bawić z gośćmi podczas wesela bo spać się chce jak się siedzi. 2. Nie nastawiaj się od razu tak negatywnie. My bedziemy mieć ok 200 osób z najbliższej rodziny więc kto ma "gorzej"?? .Koszt wesela wyniesie ok 50 tys na bide. Nam finansują lokal wódke i zespól rodzice - bo chcą - bo taka tradycja w rodzinei właśnie - i to oni chcą tych gości. Jakby nie finansowali to też byśmy zrobili przyjęcie małe bez kuzynostwa.I czasem warto iść na kompromis niż mieć kłótnię i nerwówkę w rodzinie.
|
|
#479 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że mój TŻ ma swój WŁASNY dom, a mama mieszka po prostu z nim.
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2011-09-24 o 09:46 |
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
No to sprawa wygląda troszkę inaczej. Tak czy siak dużo zależy też od charakteru rodziców /teściów.
Ide dziś na wesele
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

A co do pierścionka też jeszcze nie mam ale oficjalne zaręczyny mają się odbyć w pierwszy lub drugi dzień świąt tego roku