![]() |
#541 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Jak tak czytam wypowiedzi niektórych z Was to utwierdzam sie w przekonaniu, że - ja pierścionka nie chce... Bo jeśli to ma być znak przywiązania czy "zajętości" to ja dziękuje, wychodze... :P Mnie nikt o żadną "rękę" nie prosił :P po prostu pewnego dnia doszliśmy razem do wniosku, że chcemy Ślubu... i tyle... Nigdy nie odczuwałam czegoś takiego, że mi wstyd by było Go zapytać o zdania na temat Ślubu... ale to może dlatego, że nie wyznaje zasady - "co będzie, to będzie"... obrączki też nie zamierzam nosić... symbol?... mnie interesują Jego uczucia, a nie symbole...
aaa Stock to według mnie bardzo dobra wódka ![]() a co do "swoich" wypieków czy np. wędlin i mięsa (bo u mnie w rodzinie jest właśnie taki zwyczaj) to tak mi przychodzi na myśl moja zeszlotygodniowa klientka - w dniu swojego ślubu o 6 rano była na sali i wycinała z arbuza serduszka do szampana... wszystko robili sami tzn. najbliższa rodzina na tydzień przed weselem, dzień w dzień, od świtu do nocy... wesele trwało od 16 do 2, bo goście po prostu nie mieli siły sie dłużej bawić...
"Zdecydowanie się na aktorstwo jest jak prośba o przyjęcie do domu wariatów. Każdy może się starać, lecz tylko patentowani pomyleńcy zostaną przyjęci" Eldo => Zapiski z 1001 nocy => jak ja sie tym jaram :P |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A nazwisko na pewno chcę TŻ ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Jak tam u Was jest z kwiatami chcecie? czy wolicie coś innego wesprzeć dom dziecka pluszakami, czy schronisko karmą dla psów? u mnie będzie mało osób, starsi i tak pewnie kupią kwiaty, ale myślałam nad książką lub winem, w każdą rocznice otwieralibyśmy butelkę ze ślubu
![]()
#544 |
Raczkowanie
|
![]()
Mnie też się wydaje że trzeba się umówić na spotkanie bo jak to już ktoś napisał właściciel nie zawsze musi być na miejscu
![]() ![]() A własne wyroby są najlepsze dlatego też właśnie je wolę no i mój TŻ nie wyobraża sobie wesela bez stołu wiejskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu hurtownia musiała mieć jakąś podróbkę, chociaż wygląda normalnie ( PM celowo nie kupili takiej, bo z tego co wiem bardzo im zależało żeby wszystko było naj...więc wódkę też wybierali wg nich najlepszą) ale nei wszystko jest tak jakby się chciało. Nawet mojemu koledze i TŻ nie wchodziło za bardzo a im prawie wszystko "wchodzi"- nawet bimber od rodziny ze wschodu ![]() Co do reszty wypowiedzi, oczywiście masz prawo nie nosić pierścionka ani obrączek ![]() Ale może nie przesadzajmy w żadną stronę. Mi też nie zależy na pierścionku i nie uważam tego za jedyną oznakę naszego przywiązania czy uczucia, nie potrzebują go do tych celów ani do tego żeby inni widzieli że jestem zajęta, ale jak go dostanę będę go nosić szczęśliwa i za każdym razem jak na niego spojrzę będzie mi miło bp przypomni mi się że dostałam go od TŻ mojego kochanego - tak samo jak teraz nie rozstaję się z bransoletką od niego ( mimo że nie nosiłam do tej pory biżuterii). Tak samo z obrączkami - to tylko symbol, może nie potrzebny, ale dla mnie miły i będzie mi o nim przypominał jak mnie przy nim nie będzie. oczywiście i bez tego będę o nim myśleć, ale jak jestem teraz czymś zajęta i tak mimochodem zerknę na tą branzolę to mi banan na twarzy wyskakuje ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() A tak serio to nie rozmawiałam jeszcze z TŻ o tym, ale i tak pewnie wybierzemy cos z tych podkreślonych ![]() Cytat:
![]() No i swoje ciasto, to ze sklepu nie ma takiego smaku. ![]()
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
![]()
To co swoje jest zawsze lepsze niż sklepowe wiadomo
![]() A co do kwiatów to nad tym myślałam i postanowiłam dołożyć karteczkę do zaproszeń co chcemy zamiast kwiatów ![]() "Chcemy także Państwa prosić, by nam kwiatów nie przynosić. Stąd wiadomość ku publice : Chcemy z winem mieć piwnicę ! Niekoniecznie z winnic sławnych, Za to pełnych win wytrawnych, Półwytrawnych i półsłodkich I w kolorach różnorodnych. Wina włoskie czy też z Chile Uprzyjemnią wspólne chwile" Jak to pokazałam mojemu TŻ to powiedział że właśnie takie karteczki będą w zaproszeniach dodam że uwielbia wino ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
A ja nie chce zadnych oklepanych wierszykow o totka, misie, czy wina, ani o kase.
Ludzie maja dac to na co maja ochote... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A po co się nosi obrączki?? No właśnie po to, aby było widać, że jest się z kimś w związku małżeńskim. Dla mnie to piękna sprawa, piękny symbol i nie wyobrażamy sobie z moim TŻ, że miałoby ich nie być. A mój TŻ oświadczył się po niecałym półtora roku bycia ze sobą, więc... Nie wiem w czym problem. ![]() ![]() I nie wiem co wspólnego mają uczucia z symbolami. Przecież to się nie wyklucza. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czemu jesteś tak nastawiona anty... Nie masz ochoty, nie zamieszczaj wierszyka, ale jak ktoś chce tak zrobić - niech tak zrobi. Ja też wolę dostać coś zamiast kwiatów - kwiaty się zmarnują, kupony czy misie albo wino się przydadzą. Sama jeszcze nie wiem czy będziemy zamieszczać wierszyk w zaproszeniu czy raczej powiemy przy zapraszaniu że np byli byśmy bardzo szczęśliwi gdybyśmy zamiast kwiatów do życzeń otrzymali zabawkę/misia który potem będzie przynosił radość dzieciom w domu dziecka (bo ku temu najbardziej się skłaniam póki co). Jak ktoś nie ma ochoty niech nie daje nic, albo standardowo kwiaty, czekoladki, bo po to zapraszam gości żeby się cieszyli razem z nami, nie będę patrzeć na ręce że ten i ten dał mi kwiatka a prosiłam o misia.
![]() |
#551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Ewelka90 Czas edycji: 2011-09-28 o 13:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy przyniesie to co będzie chciał, ale większość gości przyniesie to co będzie w wierszyku/prośbie nawet słownej. I nie dlatego że ktoś im kazał, czy bo tak muszą bo w końcu jest ten wierszyk, tylko dlatego żeby młodym sprawić przyjemność, i żeby na coś to się przydało. Przynajmniej ja bym tak zrobiła. Ja np zawsze kupuje coś słodkiego a nie kwiaty, bo ptasie mleczko czy inne ferrero ( nie kupuje bombonierek bo to prawie samo opakowanie) to się zje, a kwiaty pójdą do kosza prędzej czy później.
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że goście powinni dać to, na co mają ochotę
![]() ![]() ![]() Słyszałam też, że ktoś prosił o przybory szkolne dla dzieci z domów dziecka, więc możesz iwoncia8 o czymś takim pomyśleć ![]() ![]()
![]() |
#554 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jest kwestia indywidualna co się wybierze, ale miałam już 2 wesela w domu w ost czasie i wiem że potem sterta kwiatów wala się po kątach i nie ma co z nimi robić - po prostu się wyrzuca, nawet świeże - najładniejsze idą do flakonu. A czekoladki- niektóre się popsuły bo było ich tak dużo. No chyba że ktoś je codziennie. Jest jeszcze kwestia ilu jest gości - bo jak otrzymasz 20 bukietów to ok, a jak 100 to już trochę... gdzie to wsadzić? ![]() No i powtórze jeszcze raz - nie ma przymusu, te rzeczy będą mile widziane, ale inne również ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- I zawsze można zasugerować dosłownie "cokolwiek" zamiast kwiatów i czekoladek i podsunąć kilka pomysłów - bez wybierania jednego, żeby goście sami wybrali coś z tych rzeczy lub wymyślili jeszcze coś innego. Może ktoś zrozumiał o co mi chodzi... :P
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
A chcecie tradycyjne polskie wesele, typu blogoslawienstwo, kosciol, podziekowanie rodzicom, oczepiny, czy cos bardziej nowoczesnego?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale przede wszystkim dobra zabawa ![]()
![]() |
#557 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-28 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej tradycyjnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast sprawa prezentów jest jasna - nie chcemy ich, ponieważ wszystko już mamy i po co dublować.... Poprosimy ładnie o pieniążki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- stawiamy na tradycję
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2011-09-29 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierścionek mam (mogłoby być cokolwiek, ale jak jest to jest ![]() ![]() ![]() ![]() Do Kościoła będę wchodzić z moim TŻ, goście będą siedzieć w ławkach (od rana będą mieli zarezerwowany hotel -przynajmniej ci z daleka - i stamtąd zabierze ich busik do Kościoła, reszta rodziny z bliska dojedzie sama do Kościoła) - chcemy, aby byli wcześniej niż my i zobaczyli nas dopiero idących do ołtarza. Ogólnie na ślubie kościelnym nam nie zależy, jesteśmy wierzącymi w coś co stworzyło świat, ale niekoniecznie wierzymy w Kościół. Na ślub kościelny decydujemy się ze względu na piękna uroczystość i pełniejszą przysięgę. Cała ceremonia trwa też dłużej i jest po prostu jakaś... Magiczna. ![]() Po mszy podpisania papierków z urzędu i prosto na salę. Przenoszenia przez próg nie będzie w domu, tylko w lokalu. ![]() Życzenia dopiero na sali, szampan na toast i tort. Później już zabawa. Będzie kamerzysta i fotograf, który będzie robił zdjęcia na sali i zrobi kilka zdjęć na podwórku, bo obejście jest cudowne. Jednak typowe zdjęcia ślubne będą kilka dni po weselu, bo miejsce upatrzone przez nas jest 100km od mojej miejscowości. ![]() ![]() Podziękowanie będzie dla rodziców, świadków, rodziny i przyjaciół. Prawdopodobnie będą trwać 20 minut, gdyż chcemy wyszczególnić niektóre, szczególnie ważne dla nas osoby. Prezent dostaną rodzice i świadkowie, jaki jeszcze nie wiemy. Podziękowania nie będą ze względu na tradycję tylko ze względu na to, że z serca chcemy im podziękować za pomoc w organizacji wesela i obecności na nim. Oczepiny... Będą, ale mega krótkie. Rzucę bukiecikiem (welona nie oddam za żadne skarby! ![]() ![]() Z nowoczesnych rzeczy... Pierwszy taniec to będzie show do różnych hiciorów (pomysł zgapiony z filmików na YT :P), a później zatańczymy coś troszkę bardziej na poważnie, np. salsę, bo ją uwielbiamy. ![]() Nie będzie typowego wodzireja, będzie młoda grupa ludzi, śpiewająca i grająca na instrumentach, szczególnie na skrzypcach. Śpiewają stare i nowe przeboje, ale także i biesiadne piosenki dla starszych ludzi. Nasze rodziny są dość młode i lepiej będą się bawić przy żywej muzyce. ![]() I co najważniejsze... Ograniczona ilość wódki. Nie chcę, aby ktokolwiek się upił na naszym weselu. Wiem, że w Polsce taki zwyczaj, że jak wesele to trzeba się upić, ale ja z moim TŻ z całych sił z tym walczymy i jeśli chodzi o tą kwestię to nie interesuje nas to, że ktoś nie może się bawić bez stanu upojenia. ![]() ![]() U nas jest taki zwyczaj, że przy proszeniu wszyscy się pytają o to, co młoda para chce dostać. Prawdopodobnie będziemy prosić o pieniążki na pomoc w budowie domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Przyczajenie
|
hmmm... któraś z Was napisałą o prezentach zamiast kwiatów na rzecz domów dziecka... z tego co ja sie orientuje, przynajmniej w mojej okolicy, to akurat domy dziecka są w dzisiejszych czasach super wyposażone... także tym dzieciakom brakuje tylko jednego...
ja też myślałam o tym czy chce kwiat czy coś innego... (mój TŻ zostawił ten wybór mnie) bo teraz to kwiaciarnie pakują tak prezenty (czekoladki, książki, zabawki...), że wyglądają jak bukiety... Ostatnio pakowałam czekoladki na imieniny teściowej i było dwa w jednym => czekoladki i bukiecik ![]() ja bym strasznie chciała książki... uwielbiam czytać tylko, że wiem, że raczej sie będą dublować... ja o tym myśle i jak ide na wesele, na którym młodzi życzą sobie zamiast kwiatów książki to dedykacje pisze na jakieś ozdobnej karteczce, w razie, gdyby już od kogoś dostali taką książke, to tą ode mnie mogą sprzedać albo komuś podarować... ale wiele osób o tym nie myśli i dedykjacje pisze w książce... można zrobić oczywiście liste... ale jakoś tego nie widze... tyle, że u mnie jest tak, że w sumie goście, których chcemy zaprosić na nasz ślub i wesele to są naprawdę najbliższe nam osoby, więc myśle, że drogą pantoflową wszyscy się jakoś dogadają ![]() aaa co do kwestii pierścionków, obrączek czy innych symboli to ja już sie nie będe wypowiadać :P każdy ma swoje zdanie na ten temat :P aaa że moje jest odmienne od większości z Was, to inna sprawa... najważniejsze, że mój TŻ podziela moje ![]() ![]() ![]()
"Zdecydowanie się na aktorstwo jest jak prośba o przyjęcie do domu wariatów. Każdy może się starać, lecz tylko patentowani pomyleńcy zostaną przyjęci" Eldo => Zapiski z 1001 nocy => jak ja sie tym jaram :P |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
![]()
Każdy zrobi jak chce ja nie chce tachać 50 bukietów do domu albo większej ilości wolimy wino a karteczka będzie żeby nie mówić każdemu z osobna że chcemy wino
![]() Ja welona również nie oddam ![]() A zdjęcia to bym chciała w dzień ślubu. Pojechali byśmy po kościele na salę zjedli obiadek i zerwali się na godzinkę półtora i popykali fotki ![]() Jak byłam na weselu w wakacje młodzi również mieli zdjęcia parę dni po ślubie młoda fryzura inna welonu nie miała bo podczas rzucania dziewczyny które łapały porwały go ![]() Myślę że goście nie będą mieli nic przeciwko że nas troszkę nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
...a nie myślałyście o toczku i woalce - tak trochę retro
![]()
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2011-09-29 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Rozeznanie
|
U mnie w mieście był ślub gdzie państwo młodzi zażyczyli sobie karmę dla psów ("By nie niszczyć wielu roślin,
Młodzi proszą Państwa Gości: Zamiast kwiatów karmę weźcie I tu do nas ją przynieście. My ją pięknie spakujemy, Do schroniska zawieziemy!")i co dziwne dostali jej sporo, pisali o nich w lokalnej gazecie bo to jakaś tam panna radnego czy jakoś tak, pomyślałam, że to fajne jak duże weselicho się robi bo kwiaty i tak kosztują i tak. Bratowa prosiła o kubki bo zbiera, siostra prosiła o kwiaty, ale w doniczkach.....znalazłam coś dla tych co mają w drodze maluszka: Zamiast kwiatów do wazonów Które uschną w naszym domu. Goście drodzy oście mili, radość byście nam sprawili, W szczęście nasze inwestując Dla maluszka coś kupując ![]()
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
A ja to chyba nawet welonu nie będę miała...
![]() A zdjęcia i film chce po weselu, nie chcę się urywać z własnego wesela i tracić go na szybkie zdjęcia... Któraś napisała, że po weselu już inna fryzura i w ogóle. I właśnie w tym urok, już bez lakieru do włosów, bez welonu, na luzie... TŻ bez marynarki... Piasek, woda... ![]() ![]() Ale jak widać każda z nas ma tutaj inny gust i dobrze, bo każde wesele będzie inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście że te dzieci najbardziej potrzebują miłości i rodziny ... A są także hospicja dla dzieci które też potrzebują pomocy. Zawsze te zabawki czy przybory można rozdać biednym rodzinom z dziećmi. Jest dużo możliwości. To tylko takie moje gdybanie... ![]() No i super, tak powinno być i tak jest, nie mogą wszyscy być tacy sami ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Goście nie będą mięli nic przeciwko na pewno, byle nie za długo ![]() Natomiast mi osobiście szkoda by było tracić czas na weselu, bo tak szybko mija. Cytat:
Odnośnie tej karmy - to chyba troszkę pod publikę co?
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
![]()
W sumie macie racje zdjęcia w inny dzień. Kamerzysta na ślub i wesele a fotograf po weselu
![]() ![]() A co do tego paćkania się u mnie na mieście jest fotograf robi w różnych miejscach zdjęcia np. widziałam nad Wisłą młodzi mieli zdjęcia nawet do wody włazili nie powiem fajne zdjęcia ![]() ![]() W sumie w inny dzień to w kilka miejsc można pojechać na zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.