Panny Młode 2014 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-29, 12:03   #571
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8
Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
W sumie macie racje zdjęcia w inny dzień. Kamerzysta na ślub i wesele a fotograf po weselu I tak zdjęć z wesela też będzie dużo napewno

A co do tego paćkania się u mnie na mieście jest fotograf robi w różnych miejscach zdjęcia np. widziałam nad Wisłą młodzi mieli zdjęcia nawet do wody włazili nie powiem fajne zdjęcia Ja np.tez chce zdjęcia nad wodą bo uwielbiam wodę

W sumie w inny dzień to w kilka miejsc można pojechać na zdjęcia
no a do wody nie wejdziesz w dzień ślubu i trzeba uważać żeby sukni nie pobrudzić.
Musisz siąść z TZ rozważyć za i przeciw i zdecydujecie co dla was najlepsze

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 12:36   #572
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelka90 Pokaż wiadomość
A ja to chyba nawet welonu nie będę miała...

A zdjęcia i film chce po weselu, nie chcę się urywać z własnego wesela i tracić go na szybkie zdjęcia...

Któraś napisała, że po weselu już inna fryzura i w ogóle. I właśnie w tym urok, już bez lakieru do włosów, bez welonu, na luzie... TŻ bez marynarki... Piasek, woda... I cały dzień na zdjęcia i film, a nie na szybko i sztywno
Ale jak widać każda z nas ma tutaj inny gust i dobrze, bo każde wesele będzie inne
Chcemy zdjęcia kilka dni po weselu i już TŻ mi powiedział, że mogę iść przed zdjęciami do fryzjera. Będę miała włosy za pas, więc tak czy siak będę je tylko kręcić i mieć całkowicie rozpuszczone.

Zdjęcia w wodzie... O tak. Najpierw Zamek w Ogrodzieńcu, a później piasek i woda, ach. Będę mogła się cała umazać.

A wszystko obmyślone, booo... Mój TŻ nie może się doczekać i ciągle o tym nawija. A ja razem z nim. Obgadaliśmy wiele spraw z rodzicami i teraz przed nami tylko same przygotowania.

Edytowane przez Cathe_Elen
Czas edycji: 2011-09-29 o 12:38
Cathe_Elen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 14:19   #573
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

No tak bo po weselu już się nie martwisz czy będzie suknia brudna po zdjęciach i takie tam

Ja to u mnie mam piękne miejsca na zdjęcia mam niedaleko Wisłę i Wieprz A co więcej najfajniejsze miejsce to tam gdzie wieprz wpada do Wisły

Heh a mojej siostry przyszły teść ma motorówkę będę musiała zagadać czy nie zgodził by się wybrać z motorówką na naszą sesję zdjęciową Fajne były by zdjęcia takie na wodzie

Edytowane przez xPaulax19
Czas edycji: 2011-09-29 o 14:56
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-29, 15:09   #574
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
No tak bo po weselu już się nie martwisz czy będzie suknia brudna po zdjęciach i takie tam

Ja to u mnie mam piękne miejsca na zdjęcia mam niedaleko Wisłę i Wieprz A co więcej najfajniejsze miejsce to tam gdzie wieprz wpada do Wisły

Heh a mojej siostry przyszły teść ma motorówkę będę musiała zagadać czy nie zgodził by się wybrać z motorówką na naszą sesję zdjęciową Fajne były by zdjęcia takie na wodzie
Nooo, na motorówce pięknie wiatr rozwiewałby włosy... Super!
Stary 2011-09-29, 15:22   #575
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:

Super na motorówce...
Niczym w słonecznym patrolu...

Stary 2011-09-29, 17:54   #576
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Super na motorówce...
Niczym w słonecznym patrolu...

Wydaje mi się że było by super a że dużo wody jest w mojej miejscowości i mam taką możliwość to czemu nie
Stary 2011-09-29, 19:28   #577
Molise
Zakorzenienie

Witam Was dziewczyny
Na początku wątku sporo się udzielałam, później uciekłam. Postanowiłam się wytłumaczyć. Miesiąc temu rozstaliśmy się z Tż...
Życzę Wam owocnych przygotowań, będę Was regularnie podczytywać Do 2014 jeszcze dużo czasu, być może zakocham się na Amen i dołączę do Was jeszcze W życiu różne rzeczy się zdarzają

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-29, 19:36   #578
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
Na początku wątku sporo się udzielałam, później uciekłam. Postanowiłam się wytłumaczyć. Miesiąc temu rozstaliśmy się z Tż...
Życzę Wam owocnych przygotowań, będę Was regularnie podczytywać Do 2014 jeszcze dużo czasu, być może zakocham się na Amen i dołączę do Was jeszcze W życiu różne rzeczy się zdarzają
Współczuję ale życzę abyś się zakochała na amen jak to napisałaś Wszystko może się zdarzyć
Stary 2011-09-30, 09:39   #579
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was dziewczyny
Strasznie mi przykro... Życzę owocnej miłości z następnym partnerem. Oczywiście odezwij się czasem!
Stary 2011-09-30, 16:32   #580
iffonka7
Zadomowienie

Ja przez cały tydzień się tutaj nie pojawiałam bo rozpoczęłam prace i nie umiem sobie jakoś wolnej chwili zorganizować a weekend zapowiada sie jeszcze bardziej intensywny bo jutro rano szybko na uczelnie, później na wesele do kuzynki a w niedziele znowu na uczelnie w przyszłym tygodniu dodatkowo TŻ ma wolne więc pewnie będzie cały czasu u mnie siedział.
Stary 2011-09-30, 18:52   #581
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja przez cały tydzień się tutaj nie pojawiałam bo rozpoczęłam prace i nie umiem sobie jakoś wolnej chwili zorganizować a weekend zapowiada sie jeszcze bardziej intensywny bo jutro rano szybko na uczelnie, później na wesele do kuzynki a w niedziele znowu na uczelnie w przyszłym tygodniu dodatkowo TŻ ma wolne więc pewnie będzie cały czasu u mnie siedział.
To rzeczywiście jesteś zalatana ja jutro do szkoły idę bo chodzę zaocznie
Udanej zabawy
To raczej dobrze że u ciebie będzie siedział a nie nie wiadomo gdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 20:18   #582
moniczka_90
Zakorzenienie

mi też ciężko ostatnio znaleźć czas na wizaż bo codziennie praca, w weekendy szkoła no i TŻ i ciężko znaleźc chwilę
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-01, 05:47   #583
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
mi też ciężko ostatnio znaleźć czas na wizaż bo codziennie praca, w weekendy szkoła no i TŻ i ciężko znaleźc chwilę
Ja zaczynam zaoczne dopiero 15 października. Plan jest, a sale mamy sobie chyba wymyślić.
Stary 2011-10-01, 16:30   #584
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cathe_Elen Pokaż wiadomość
Ja zaczynam zaoczne dopiero 15 października. Plan jest, a sale mamy sobie chyba wymyślić.
który rok zaczynasz ?
Stary 2011-10-01, 18:31   #585
Ewelka90
Raczkowanie

Ja też ciągle coś, jakoś nie mam ostatnio czasu na wizaż, ale staram się
Ewelka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 09:21   #586
Cathe_Elen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
który rok zaczynasz ?
Skończyłam rok dziennych Finansów i Rachunkowości w Katowicach, a teraz idę na pierwszy zaoczny Zarządzania w Rybniku. Ech, i znowu nikogo nie znam.
Stary 2011-10-02, 11:52   #587
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cathe_Elen Pokaż wiadomość
Skończyłam rok dziennych Finansów i Rachunkowości w Katowicach, a teraz idę na pierwszy zaoczny Zarządzania w Rybniku. Ech, i znowu nikogo nie znam.
w takim razie powodzenia na nowym kierunku
Stary 2011-10-02, 17:56   #588
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewelka90 Pokaż wiadomość
A chcecie tradycyjne polskie wesele, typu blogoslawienstwo, kosciol, podziekowanie rodzicom, oczepiny, czy cos bardziej nowoczesnego?

ja bym chciała bardziej tradycyjne wesele i nie wymyślne jedzenie bo wydaje mi się że na takim każdy z gości najlepiej się bawi i nie będzie tak sztywno

tzn u mnie mniej więcej 1 miesiąc przed ślubem roznosi się kołocz dla sąsiadów i znajomych do pracy. dzień przed ślubem(piątek) zawsze sąsiedzi stroją klatke i przed blokiem dmuchają balony a wieczorem osoba która bierze ślub robi takie (mini przyjęcie ) stawia alkohol ciasto jakieś kanapki i zakąski do wódki a za to dostaje prezent od sąsiadów pościel czy tam sztućce jak dla mnie bardzo miły zwyczaj
Rano w sobote fryzjer i kosmetyczka do domu i potem świadkowa przychodzi i "ubiera panią młodą"najczęściej kamerzysta od tego zaczyna film. Poźniej pan młody ze swoimi rodzicami świadkiem i może innymi gośćmi przyjadą na błogosławieństwo. Państwo młodzi wychodzą pierwsi oczywiście bramy będą dziecią sypie się cukierki a innym po flaszce jedzie się do kościoła reszta gości pewnie tam mnie dopiero zobaczy. U mnie na śląsku śluby są ok 12 lub 13 po kościele życzenia poźniej pojedziemy na sale nie ma daleko (ok 5 min z kościoła) przywitanie chlebem i solą, toast obiad , pierwszy taniec chcemy walca ale to się jeszcze okaże. Co do alkoholu to napewno wódka i dodatkowo fajnie jest jak jest taki barek i tam są rożne gatunki wino , nalewki koniak itp Chcemy orkiestrę i wodzireja bo wtedy jest dużo zabaw dla dzieci i się nie nudzą , niektóre lokale oferują nawet specjalne menu dla małych weselników na oczepiny tort i chce rzucić welonem plener chcemy w inny dzien bo marze o plenerze w wodzie (jezioro)

A z prezentów które dostaniemy to naszym największym marzeniem jest podróż poślubna na Karaiby

Sorki że tak długo się rozpisałam ale chciałam opisać jakie są zwyczaje u mnie i w mojej rodzinie

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Witam Was dziewczyny

bardzo mi przykro;( życze Ci dużo sczęścia;* trzymaj się
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:58   #589
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Wesela tradycyjne są w modzie Chyba że para młoda ma duuużo kasy to chcą zrobić coś czego inni nie widzieli

Ja jestem za tradycją Tylko ja chciała bym żeby do ołtarza prowadził mnie mój tato A pan młody i świadkowie żeby czekali przy ołtarzu
Tak to sobie wymarzyłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 09:40   #590
Soul89
Zadomowienie

Cześć dziewczyny !

Podczytuję Was od dłuższego czasu , kilka stron wcześniej wypowiadałam się, że też dołączę do grona PM'ek 2014 (jak nie będzie końca świata w 2012 ) Widzę, że niektóre z Was poczyniły już pierwsze kroki ku temu U mnie wygląda to tak, że od stycznia 2012 razem zaczynamy odkładać pieniążki i zaczynamy szukać sali (byłoby wcześniej, ale niestety mój TŻ siedzi aktualnie za granicą i wraca dopiero w styczniu) . Ja swój slub mam w głowie zaplanowany widzę jak będę wyglądać i mój TŻ. Dodatkowo piękna duża sala, gdzieś z dala od miasta, aby można było wyjść na świeże powietrze odetchnąć, i masa innych rzeczy o których na razie nie będę pisać Z takich wspólnych spraw ślubnych jakie poczyniliśmy, to poszukiwanie fotografa. Dla nas fotografia to priorytet, dlatego szukamy profesjonalisty, który spełni nasze wszystkie oczekiwania

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona a ja postaram się jak najczęściej się udzielać

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:56   #591
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny !

Podczytuję Was od dłuższego czasu , kilka stron wcześniej wypowiadałam się, że też dołączę do grona PM'ek 2014 (jak nie będzie końca świata w 2012 ) Widzę, że niektóre z Was poczyniły już pierwsze kroki ku temu U mnie wygląda to tak, że od stycznia 2012 razem zaczynamy odkładać pieniążki i zaczynamy szukać sali (byłoby wcześniej, ale niestety mój TŻ siedzi aktualnie za granicą i wraca dopiero w styczniu) . Ja swój slub mam w głowie zaplanowany widzę jak będę wyglądać i mój TŻ. Dodatkowo piękna duża sala, gdzieś z dala od miasta, aby można było wyjść na świeże powietrze odetchnąć, i masa innych rzeczy o których na razie nie będę pisać Z takich wspólnych spraw ślubnych jakie poczyniliśmy, to poszukiwanie fotografa. Dla nas fotografia to priorytet, dlatego szukamy profesjonalisty, który spełni nasze wszystkie oczekiwania

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona a ja postaram się jak najczęściej się udzielać

Przyjmiemy z miłą chęcią i otwartymi ramionami
A mnie przenieśli do innego drupy Może uda mi się wrócić do mojej starej Ale dziś jeszcze wolne a od jutra studia welcome

Stary 2011-10-03, 10:00   #592
Ewelka90
Raczkowanie

Soul89 witamy witamy powiedz o Was coś więcej, ile macie lat, ile jesteście razem

iwoncia8 dlaczego Cię przenieśli? :/
Stary 2011-10-03, 10:03   #593
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Przyjmiemy z miłą chęcią i otwartymi ramionami
A mnie przenieśli do innego drupy Może uda mi się wrócić do mojej starej Ale dziś jeszcze wolne a od jutra studia welcome
A widzę,że zdecydowana większość to studentki ja kilka dni temu odebrałam swój dyplom licencjacki i jak na razie musiałam sobie zrobić roczną przerwę, by uzbierać pieniążki na magisterkę. Póki co to biorę jak najwięcej godzin w pracy i wypełniam swój wolny czas na max, by jak najmniej myśleć o tym, że z moim zobaczę się dopiero w styczniu

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2011-10-03, 10:08   #594
Ewelka90
Raczkowanie

ja bym nie wytrzymała tyle czasu w rozłące

zaklepaliśmy sobie termin u orkiestry już, w tym tygodniu jedziemy podpisywać umowę

Edytowane przez Ewelka90
Czas edycji: 2011-10-03 o 10:15
Stary 2011-10-03, 10:27   #595
Soul89
Zadomowienie

Ewelka: Niestety sytuacja życiowa nas do tego zmusiła i było to wszystko na szybkiego załatwiane, ale ja wiem, że damy radę poza tym w styczniu do niego lecę a to już za niecałe 100 dni

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2011-10-04, 00:50   #596
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Soul89 Witamy serdecznie

Ja bym raczej też nie wytrzymała za długo bez TŻ Po miesiącu już tak tęsknie że hoho Ale tak już bywa
Stary 2011-10-04, 09:47   #597
niulka_1985
Zadomowienie

Soul89 witaj!!!

W sobotę byliśmy na weselu i powiem Wam szczerze średnio nam się podobało.... głównie przez zespół. Wokal całkiem dobry, ale repertuar nieciekawy, poza tym muzyka była zbyt głośna jak ma taką małą salę. Człowiek swoich myśli nie słyszał...
Na poprawiny również pojechaliśmy, ale to tylko dlatego, że Młoda Para i ich rodzice nalegali.
Po naszym weselu (niestety) też będą poprawiny z tego względu, że połowa gości będzie nocowała w hotelu i przecież trzeba ich nakarmić, więc siłą rzeczy nie da się z poprawin zrezygnować
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 15:17   #598
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

niulka_1985 W sobotę byliśmy na weselu i powiem Wam szczerze średnio nam się podobało.... głównie przez zespół. Wokal całkiem dobry, ale repertuar nieciekawy, poza tym muzyka była zbyt głośna jak ma taką małą salę. Człowiek swoich myśli nie słyszał...
Na poprawiny również pojechaliśmy, ale to tylko dlatego, że Młoda Para i ich rodzice nalegali.
Po naszym weselu (niestety) też będą poprawiny z tego względu, że połowa gości będzie nocowała w hotelu i przecież trzeba ich nakarmić, więc siłą rzeczy nie da się z poprawin zrezygnować

Wiesz prawdę mówiąc nie musi być poprawin tylko jakiś obiad czy coś takiego na sali dla przyjezdnych

Edytowane przez xPaulax19
Czas edycji: 2011-10-04 o 15:20
Stary 2011-10-05, 14:20   #599
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz prawdę mówiąc nie musi być poprawin tylko jakiś obiad czy coś takiego na sali dla przyjezdnych
Tak wiem, też myślałam o takim rozwiązaniu, tylko mój narzeczony twierdzi, że to wyjdzie na to samo co poprawiny.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:52   #600
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Tak wiem, też myślałam o takim rozwiązaniu, tylko mój narzeczony twierdzi, że to wyjdzie na to samo co poprawiny.
W sumie to tak ale jak powiecie że są poprawiny to będzie więcej osób niż tylko ci przyjezdni No ale cóż każdy robi jak uważa u mnie raczej takich przyjezdnych nie będzie więc mam z głowy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości