|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Dołączam do Was jako przyszła PM :p !!
)
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Witamy
Cieszę się że jest nas coraz więcej. Zazdroszcze troszke PM 2013 one mogą już powiedzieć że do ślubu ponad rok, a nie 2 jak my. Może to rpzez to że przez chwile też byłam jedną z nich. Mnie też coś bierze marny nastrój. Jeszcze nie ma 15 a juz ciemno zaczyna się robić. Po za tym TŻ marudzi że ja chce miec kolorowe buty. Stwierdził że jedyny kolor jaki moge mieć to brudny biały ( chyba chodziło mu o kremowy/ecri/nude sama nie wiem który z tych bo dla niego to wszystko to brudny biały ). No ale potem dodał że może da sie przekonać na czerwony.Co prawda do mojego pomarańczowego lub zielonego daleko, ale czerwony tez nie byłby taki zły. A poza tym już zaczyna się przekonywać do tego maja więc jestem dobrej myśli. jeszcze z pół roku pomarudzę i się zgodzi ![]() I nie dajemy się depresji!!!!!!!!!!!! Ja przeciwdepresyjnie choduje tluszczyk - już 2 kg przytyłam A czemu przeciwdepresyjnie ? Bo objadam się czekoladą. Ale trzeba się wziąć za siebie i zgubić ten nadmiar.
|
#663 |
|
Raczkowanie
|
Przez przypadek trafiłam na cudne zaproszenia ślubne. Dla mnei sa przepiękne - już wcześniej pisałam cenie sobei minimalizm. Są na allegro po niecałe 2 zł, pewnie za 2 lata nie bedą już dostępne ale i tak zamierzałam sama zrobić zaproszenia o ile znajdę jakieś nie trudne - mniej dla pieniędze ( bo na allegro czesto sa ładne i tanie) bardzije dla satysfakcji. No i te nie są trudne
I jest ich bardzo dużo wersji, zamieszczę tylko kilka. I pewnie też nie wybiorę 1 wersji tylko będziemy mieć kilka wersji zaproszeń. Jedyne co mi się w nich nie podoba to złote obrączki - ale są tylko na niektórych. Ale super, nie pokaże jeszcze TŻ bo powie że zgłupiałam
|
#664 | ||
|
Żona Idealna :)
|
podróż była, hmm.. bez komentarza
![]() witamy ![]() opowiedz coś o Was Cytat:
ale On jakoś specjalnie takimi "szczegółami" się nie przejmuje ![]() ja właśnie nie jem słodyczy specjalnie teraz żeby nie przytyc, muszę troche sadełka zrzucić ![]() Cytat:
|
|
|
#665 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... może dołącze się do Ciebie w niejedzeniu słodyczy
Ale to od środy bo jeszcze jutro w domku a ciast narobiłam ![]() Mój też się nie przejmuje o ile nie wychodzi to poza jego tradycyjne myślenie. A kolorowe buty już wychodzą... No cóż, mam dużo czasu żeby go przekonać i trzeba będzie czasem pójść na kompromis
|
#666 | |
|
|
Cytat:
![]() to ustalcie jakie bedziecie mieć dodatki na sali i do nich dobierz kolor butów
|
|
|
#667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobry pomysł, ale może najpierw wybierzemy sale, bo tak na 100% to jeszcze nie mamy Bardziej kwestia przegadania samego pomysłu niż konkretnego koloru
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
No to w temacie butów - dziś dość patriotycznie - i do kompletu bukiecik
![]() Jakbym zdobyła takie jak te 1 to może bym zrezygnowała z kolorku nawet, bo są piękne
|
#669 |
|
|
ja bym chciała takie jak te 1 lub 4 ale zielone
chociaż te 1 w takim kolorze też są ładne
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
A ja wolę białe i suknie też bo ecri mi się nie podobają wiadomo jak kto woli
![]() A zaproszenia to upatrzyłam sobie na allegro takie ze śmiesznymi obrazkami i są fajne więc chyba je wybierzemy Ja mam o tyle dobrze że mój TŻ Daje mi wybór ze wszystkim więc kłótni nie będzie w czasie przygotowań |
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Np takie fajne są
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tego typu problem, że jestem wysoka i na 10000% będę miała balerinki albo coś tego typu
jakieś urocze buciki na pewno się znajdą i na pewno takie butki fajniej by wyglądały w jakimś konkretnym kolorze niz po prostu białe także będę kombinowac co do koloru ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- łooo świetne ! to pierwsze mi się podoba najbardziej
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- łooo świetne ! to pierwsze mi się podoba najbardziej [/QUOTE]Akurat do tych to wpisałam "zaproszenia ślubne śmieszne"ale jak zamiast śmeszne wpiszesz zabawne też będą
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Ja wpadłam na pomysł żeby młodszym gościom ( do 25 - 30) i znajomym dać właśnie takie śmieszne a starszym ( po 30) dać takie "ładniejsze".
Ale do ostatecznej decyzji dojdzie w momencie wybierania. Mój TŻ też pozostawia mi pełne pole manewru, ale tak jak pisałam - pod warunkiem że nie wykracza to poza jego tradycyjne myślenie. Jeśli już wykracza, to musze go długo przekonywać. Ale jak bardzo mi zależy to i tak stawiam na swoim. ![]() A tak serio, to teraz mam jakieś tam plany, ale w trakcie wybierania moja wizja może się zmienić Więc jeszcze nie przeforsowuje swojej wizji
|
#676 |
|
Raczkowanie
|
U mnie raczej wszystkie będą takie same
A te ze śmiesznym motywem podobają mi się najbardziej więc pewnie takie wybierzemy ![]() A ja chce tradycyjne wesele i mój TŻ też więc będziemy zgodni co do wyboru niektórych rzeczy Co do uporu to też potrafię być bardzo uparta |
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Nam się ostatni spodobały zaproszenia w butelce - tylko są to zaproszenia do osobistego wręczenia. Można je również na Allegro znaleźć http://moda.allegro.pl/zaproszenie-z...903502897.html
Nasz drugi typ, to zaproszenia w pudełku http://moda.allegro.pl/nowosc-zapros...890238414.html
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie wesele i tak dużo kosztuje jak na jedną noc. Ale jeśli będzie Was stać to bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Mój też jest bardzo bardzo tradycyjny. Ja troche też ale staram się do wszystkiego podchodzić bardziej na luzie i robić to co mi się podoba a nie to co jest utarte od wieków ( iluś tam lat)
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim marzeniem jest piękne, eleganckie wesele, dlatego też wszystko musi być idealne (w miarę możliwości oczywiście)
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2011-11-03 o 08:21 |
|
|
|
|
#680 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
My ciągle w podróży. Najpierw u ''teściów'', a teraz u mojej mamy Dziecko mi się rozregulowało i jest mega mrudne, więc czasu na Wizaż ciut mniej. Po powrocie do domu, w przyszłym tygodniu, będę z Wami częściej! Może i dobrze, że nie ma Nas narazie zbyt dużo na wątku, bo i produkcja postów mniejsza Cytat:
![]() O, 4800g to nie aż takie Maleństwo Moja ważyła 3340g przy porodzie, a później spadła do 3100... Uwielbiam dzieci Cytat:
![]() Również uwielbiam proste formy, są dużo bardziej eleganckie niż jakieś wymyślne fiu bździu [oczywiście moim skromnym zdaniem]. A białe złoto + żółte też jest okej.Witamy nową duszyczkę Opowiedz Nam coś o sobie Kochana!Cytat:
![]() Cytat:
Cena powala. Jeśli zaprosicie 100 osób to na same zaproszenia wydacie 750 zł! Ja, nawet gdyby mnie było na to stać, chyba nie wydałabym takiej kwoty Akurat zaproszenia to rzecz na której można ciut zaoszczędzić... My chyba nie będziemy szaleć w tej kwestii, będzie elegancko, ale cenowo bez przesady ![]() Uciekam na kawę i ciacho! ![]() edit: Uciekam, ale nie na kawę i ciacho, ale na butlę mleka dla Gabi
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-11-03 o 10:02 |
||||
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież każda osoba nie otrzyma zaproszenia, np. będą rodziny 5 -osobowe (bo z dziećmi), to dostaną jedno, a nie pięć. Wesele będzie na 90-100 osób, to wyjdzie ok 400 zł.... Jeszcze nie taki ogromny koszt. Mój TŻ, o innych jak te w butelce, to nie chce słyszeć, ponieważ chce gości zaskoczyć czymś oryginalnym - czego nikt nie miał do tej pory. Poza tym kilka zaproszeń będzie wysyłanych pocztą (te w pudełkach) - tak więc cały koszt galanterii papierniczej nie powinien przekroczyć 500 zł.Takie są moje szacunki
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No w sumie masz trochę racji. Jeśli zależy Wam na zaskoczeniu gości, to pewnie zamierzony efekt osiągniecie Ja dla ''dzieci'' powyżej lat 16 przewiduję osobne zaproszenia, zamierzam zapraszać też dużo przyjaciół i nie wpiszę kilku na jednym zaproszeniu Ale fakt, dla 5cio osobowej rodziny, czy nawet dla 3 osób - koszt nie wychodzi aż taki ogromny. Aczkolwiek można taniej, ale pewnie już nie aż tak oryginalnie
|
|
#683 |
|
Raczkowanie
|
500 czy 700 dla mnei to i tak za dużo. Zwł że wiem co się z zaproszeniami robi - ja zwykle nawet ich nie czytam - wiem że to może troche " nie ładnie" z mojej strony ale tak poprostu mam. Odbieram, rzucam w kąt, przed weselem ew zaglądam na którą godzinę i wyrzucam.
Nasze na pewno zachowam jakieś. No ale jeżeli przywiązujecie do zaproszeń dużą wagę to pomysl naprawdę oryginalny i mnei by pozytywnie zaskoczył
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, tu nie chodzi o to, aby się wysilać na nie wiadomo co i jakieś ogromne koszty ponosić na wydawało by się mało istotne sprawy typu zaproszenia... My po prostu chcemy się pozytywnie wyróżnić - aby po latach jeszcze ktoś o tym weselu pamiętał ![]() Teraz z innej beczki - jak planujecie podziękować rodzicom? U nas jest taka sprawa, że zarówno mój tato, jak i tato mojego TŻ nie żyją od kilku lat - tak więc zostały mam mamusie. W związku z tym nie wiem jaką piosenkę im zadedykować..... Na tę chwilę myślę o podziękowaniu dla obydwojga rodziców - w końcu tatusiowie w jakimś stopniu też będą przy nas w tym dniu.... Ciężka sytuacja ![]() Jeżeli chodzi o upominki, to widziałam gdzieś prześliczny wiklinowy rowerek (taki, jak mają dzieci - trójkołowy) z koszykiem z tyłu, w którym można ułożyć przepiękną okazałą kompozycję kwiatową. Można by też było dokupić ręcznie robione i specjalnie wypisane tuby z podziękowaniami dla mam - widziałam takie na Allegro (koszt 20 zł/szt.).
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam fotki tych rowerków. Ceny też nie są takie straszne: mały ok 25 zł; średni ok 35 zł, duży ok 60 zł - a gdy kwiaty zwiędną może posłużyć jako bardzo elegancki kwietnik.
Mój plan jest taki: kupić rowerki (myślę, że te średnie będą ok) i dać pani florystce, aby ułożyła w tych koszyczkach jakieś fajne kompozycje z kwiatów (jeszcze nie wiem jakich... moja mama uwielbia róże, a przyszła teściowa to nie wiem jakie kwiaty lubi )
|
#686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo fajny pomysł z rowerkami. Na pewno się spodoba mamom![]() Myślę że w Waszej sytuacji podziekowania powinny wyglądać normalnie. Ja wspomniałabym również o tatusiach z jakimś komentarzem typu - wierzymy że są teraz z nami, albo patrzą na nas i dzielą z nami to szczęscie.... Coś w tym stylu ale trzebaby było to bardziej przemyśleć. A co do piosenki to nie mam pojęcia jaka by tu pasowała, ale myśle że mamom byłoby też miło jakby ta piosenka nie była tylko o matce ale o obojgu rodzicach.Ale to chyba kwestia też do przegadania z TŻ i waszymi mamami jak one to widzą. No chyba że chcecie zrobić im kompletną niespodzianke ![]() My będziemy najprawdopodobniej robić albumy pamiątkowe własnoręcznie. Jest nawet taki wątek na wizażu i dziewczyny robiły przepiekne albumy. Nie mam czasu teraz szukać - wkleje na szybko pare zdjęc bo musze uciekać - mam nadzieje ze dziewczyny się nie obraża ze ich dzieła wklejam. Nie widać tu założenia ogólnie ale jak bede miala czas to wkleje link do wątku - dodam że album to zdjęcia i cytaty, opisy - od ślubu rodziców, narodziny, pierwsze spotkanie, zareczyny i ślub młodych.
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że te albumy to bardzo fajny i oryginalny pomysł
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam próbki tych zaproszeń - są bardzo ładne i w przystępnej cenie. Porządny papier i ładna wstążka. Można zamówić bez tych obrączek, bo oni robią je ręcznie. Mi przysłali bez doklejanych serduszek, które mi się nie podobały, bo też stawiam na minimalizm. Zdjęcie próbek: http://mims.pobieramysie.pl./index.p...9&pic_id=29151 Zamawiam bez serduszek, więc Pan zaproponował mi niższą cenę. Powodzenia w przygotowaniach!
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
A ja wcale nie mam czasu zaglądać
Ale widze że i tak cisza.przesyłam linka do wątku odnośnie albumów o których pisałam Mi bardzo taka opcja się podoba zwł że można wtedy dać coś z serca i pamiątka będzie naprawdę osobista i będzie miała bardzo indywidualny charakter.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161578 A przy tym albumy są piękne
|
#690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi bardzije podobają się te z kalką ale te też są piękne Serduszka jak serduszka, ale te obrączki są okropne Mi bardzije podoba się to po lewej z kokardką na boku nie u góry. To już nie na temat troche ale wole zwykle kokardki a nie takie kwadratowe jakie czesto sa na zaproszeniach.Dla porownanai zamieszczam zdjecia.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

)

). No ale potem dodał że może da sie przekonać na czerwony.
A czemu przeciwdepresyjnie ? Bo objadam się czekoladą. Ale trzeba się wziąć za siebie i zgubić ten nadmiar.

to pierwsze mi się podoba najbardziej

Przecież każda osoba nie otrzyma zaproszenia, np. będą rodziny 5 -osobowe (bo z dziećmi), to dostaną jedno, a nie pięć. Wesele będzie na 90-100 osób, to wyjdzie ok 400 zł.... Jeszcze nie taki ogromny koszt. Mój TŻ, o innych jak te w butelce, to nie chce słyszeć, ponieważ chce gości zaskoczyć czymś oryginalnym - czego nikt nie miał do tej pory. Poza tym kilka zaproszeń będzie wysyłanych pocztą (te w pudełkach) - tak więc cały koszt galanterii papierniczej nie powinien przekroczyć 500 zł.