Panny Młode 2014 :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 18:22   #991
velika
Winter is coming

Dot.: Panny Młode 2014 :)

W zasadzie to nie wiadomo, kiedy ten ślub brać, bo każdy miesiąc ma plusy i minusy A pogody i tak się nie da przewidzieć. U mnie 21 czerwca, to może być zarówno ukrop, jak i zimno z ulewami

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:31   #992
tasiulek
BAN stały

Mi się najbardziej widzi maj
Wszystko jest wtedy takie intensywne kolorowe i nie jest jeszcze super ciepło
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 18:37   #993
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Mi się najbardziej widzi maj
Wszystko jest wtedy takie intensywne kolorowe i nie jest jeszcze super ciepło
maj jest piękny, przyroda wtedy rozkwita i w maju pierwszy raz się całowałam z moim przyszłym małżonkiem A w zasadzie całowaliśmy się całą noc na wycieczce szkolnej ale przez miesiąc się dziad zastanawiał, czy chce ze mną być

Stary 2012-01-18, 18:45   #994
exist_
Zakorzenienie

To my zaczęliśmy się z TŻ spotykać w październiku, rozkręciło się w listopadzie - ale nie wyobrażam sobie brać ślubu w listopadzie... A na poważnie jest od grudnia - to też jest fajna pora na ślub, ale boję się że będzie zimno, śnieżnie i zamiast jak panna młoda będę wyglądać jak bałwanek zapakowany w jakieś ciepłe okrycie w kościele.
Stary 2012-01-18, 19:17   #995
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chiccoo Pokaż wiadomość
hej! nie odzywałam się trochę, bo się uczyłam cały czas.. dziś miałam zaliczenie z angielskiego i ubezpieczeń.. koło północy mają być wyniki z ubezpieczeń więc zobaczymy. jutro zaliczenie z finansów przedsiębiorstw.

u mnie chyba przełom tzn przedwczoraj napisałam maila do zespołu, który ja chciałabym na wesele, z pytaniem kiedy trzeba rezerwować termin na wakacje 2014, odpisali, że w sumie to już, bo terminy się powoli zapełniają. powiedziałam o tym mojemu tż, a on: no to musimy ustalić datę czyli pewnie jak się spotkamy w weekend, to może coś wybierzemy i zarezerwujemy.. jak się cieszę!
Super!!! Jaki to zespół?
Ja również szukam zespołu i nic mi się nie podoba Natknęłam się na bardzo fajny zespół The Beatbrothers, ale ich stawka mnie rozbroiła - 8,5 tys. za samo wesele bez poprawin plus pokrycie kosztów dojazdu, noclegi i posiłek.... Za tą kasę już by mogli na swój koszt dojechać......
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:02   #996
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Super!!! Jaki to zespół?
Ja również szukam zespołu i nic mi się nie podoba Natknęłam się na bardzo fajny zespół The Beatbrothers, ale ich stawka mnie rozbroiła - 8,5 tys. za samo wesele bez poprawin plus pokrycie kosztów dojazdu, noclegi i posiłek.... Za tą kasę już by mogli na swój koszt dojechać......
strasznie drogo
btw, jak możecie to pokażcie pierścionki zaręczynowe, bo muszę sobie wybrać

Stary 2012-01-18, 20:19   #997
exist_
Zakorzenienie

Velika - Ja Ci pokażę mój wymarzony, aczkolwiek myślę że ten dostanę, bo TŻ też o nim wie
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,,4699

Jeszcze jeden mi się podobał, z szafirem, bo jestem zakochana w szafirach, ale jakoś nie mogę go nigdzie znaleźć.

niulka_1985
- ale cena... Nieźle sobie życzą, w tym pokryj całą resztę kosztów... Masakra.
Stary 2012-01-18, 20:23   #998
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Velika - Ja Ci pokażę mój wymarzony, aczkolwiek myślę że ten dostanę, bo TŻ też o nim wie
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,1,,4699

Jeszcze jeden mi się podobał, z szafirem, bo jestem zakochana w szafirach, ale jakoś nie mogę go nigdzie znaleźć.

niulka_1985
- ale cena... Nieźle sobie życzą, w tym pokryj całą resztę kosztów... Masakra.
Śliczny pierścionek ja pokazywałam TŻtowi moje typy, mam nadzieję, że zasugeruje się nimi, bo te, co jemu się podobały, to mi tak średnio

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:30   #999
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Śliczny pierścionek ja pokazywałam TŻtowi moje typy, mam nadzieję, że zasugeruje się nimi, bo te, co jemu się podobały, to mi tak średnio
Dziękuję

Mojemu TŻ podobały się z białego złota. Jak mu powiedzialam w żartach, że mam na białe złoto alergię to się przejął i obiecał że nie będzie białe złoto.
A ja nie mam alergii takiej zdrowotnej, tylko takież nie bardzo mi się to białe złoto podoba, ponieważ wygląda jak srebro
A srebrnych pierścionków mam sporo.
Stary 2012-01-18, 20:30   #1000
velika
Winter is coming

ja na razie stawiam na ten:
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,6275
albo:
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,5478
pierwszy to mój faworyt ale chcę zobaczyć, jak wygląda na żywo, bo może zakocham się w innym. Chłop jednak chce szybko mi się oświadczyć, skoro data już wybrana i mnie popędza, że mam coś wybrać. Mam strasznie chude paluchy, więc kupowanie pierścionka w ciemno na pewno skończyłoby się porażką

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2012-01-18 o 20:32
Stary 2012-01-18, 20:35   #1001
moniczka_90
Zakorzenienie

widzę, ze wszytskie lubujecie się w żółtym złocie ...
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:38   #1002
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
widzę, ze wszytskie lubujecie się w żółtym złocie ...
a ty jaki masz?
ja przyznam, że lubię żółte złoto. Od wieeelu lat noszę pierścionek z żółtego złota, który dostałam od mamy. I często brany za zaręczynowy, choć noszę go na palcu wskazującym

Stary 2012-01-18, 20:44   #1003
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
albo:
pierwszy to mój faworyt ale chcę zobaczyć, jak wygląda na żywo, bo może zakocham się w innym. Chłop jednak chce szybko mi się oświadczyć, skoro data już wybrana i mnie popędza, że mam coś wybrać. Mam strasznie chude paluchy, więc kupowanie pierścionka w ciemno na pewno skończyłoby się porażką
Szafir
Przejdż się do apartu czy innych takich, i poproś o pokazanie pierścionków z szafirem albo coś, to zobaczysz, pokażą Ci takie których nie ma na stronie internetowej. Wiem, bo sama sprawdzałam, babka co chwila wyciągała jakiś spod lady i mówiła że jego nie ma w internecie

Aha, i powiedziała mi że jak nie ma rozmiaru mojego z danego pierścionka - z kamieniem, to na zamówienie robią, czeka się miesiąc, także uprzedź TŻ w razie czego
Stary 2012-01-18, 20:48   #1004
velika
Winter is coming

No właśnie ciągle nie wiem, czy szafir, czy ametyst
w piątek lub sobotę skoczymy pooglądać na żywo chcę mieć jeden z kamieni szlachetnych, nie żaden brylant. Zresztą myślę, że tak mały rozmiar i tak pójdzie na zamówienie. Cholera, palce mi wcale nie tyją

Stary 2012-01-18, 21:00   #1005
exist_
Zakorzenienie

A mnie wczoraj tak palce spuchły, że musiałam zdjąć oba pierścionki które noszę - jeden na serdecznym na lewej, drugi na serdecznym na prawej, bo myślałam, że mi zaraz pękną.
A dziś jest już ok

A i noszę na tych palcach, bo na inne i tak nie włożę, jeden jest pamiątką od babci, taki malutki złoty, ale ma wielką wartość, a drugi jest prezentem od TŻ jak zaczęliśmy już być na poważnie Taki przed - zaręczynowy.

Velika - szafir wygrywa.
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,377 - to ten drugi w którym się zakochałam
Stary 2012-01-18, 21:02   #1006
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
albo:
Cytat:
No właśnie ciągle nie wiem, czy szafir, czy ametyst
w piątek lub sobotę skoczymy pooglądać na żywo chcę mieć jeden z kamieni szlachetnych, nie żaden brylant. Zresztą myślę, że tak mały rozmiar i tak pójdzie na zamówienie. Cholera, palce mi wcale nie tyją
Byłam ostatnio z koleżanką w aparcie - upatrzyła sobie taki pierścionek ( nie pamiętam czy dokladnie ten ale podobny napewno) http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,6856 - w internecie piękny - na żywo nie zachwyca - graficy potrafią zrobić cuda - lepiej iść i zobaczyc na wlasne oczy/na wlasnym palcu.

Osobiście podobają mi się skromne pierscionki (jak wszystko)
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,3912
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,6274
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,5477

Znalezione na szybko bo nie mam czasu. Trzymajcie jutro kciuki za mnie - jutro mam kolokwium od którego zalzezy czy bede zwolniona z egzaminu z biochemi czy bede musiala pisac. Trzymać mocno

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:04   #1007
velika
Winter is coming

Cytat:
A mnie wczoraj tak palce spuchły, że musiałam zdjąć oba pierścionki które noszę - jeden na serdecznym na lewej, drugi na serdecznym na prawej, bo myślałam, że mi zaraz pękną.
A dziś jest już ok

A i noszę na tych palcach, bo na inne i tak nie włożę, jeden jest pamiątką od babci, taki malutki złoty, ale ma wielką wartość, a drugi jest prezentem od TŻ jak zaczęliśmy już być na poważnie Taki przed - zaręczynowy.

Velika - szafir wygrywa.
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,377 - to ten drugi w którym się zakochałam
A ten mi się nie podoba właśnie, za "bogaty" dla mnie. Lubię skromną biżuterię na palcach, tylko kolczyki duże
Ale szafiry są piękne

Stary 2012-01-18, 21:04   #1008
exist_
Zakorzenienie

Iwoncia8 - ja właśnie byłam w Aparcie i przymierzałam, i masz rację, niektóre wyglądają hm.... brzydziej niż na zdjęciu, a jednak powinno być odwrotnie Także wiadomo, że najlepiej iść przymierzyć a później TŻ zasugerować jaki

Velika - ja praktycznie nie noszę kolczyków, więc chociaż na palcu mogę ponosić
Ale decyzję zostawiam TŻ.
Stary 2012-01-18, 21:07   #1009
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Szafir
Przejdż się do apartu czy innych takich, i poproś o pokazanie pierścionków z szafirem albo coś, to zobaczysz, pokażą Ci takie których nie ma na stronie internetowej. Wiem, bo sama sprawdzałam, babka co chwila wyciągała jakiś spod lady i mówiła że jego nie ma w internecie

Aha, i powiedziała mi że jak nie ma rozmiaru mojego z danego pierścionka - z kamieniem, to na zamówienie robią, czeka się miesiąc, także uprzedź TŻ w razie czego
Otóż to mieliśmy dzisiaj to samo z obrączkami bo poszliśmy oglądać Spod lady wyciągają jak w czasach komuny

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio z koleżanką w aparcie - upatrzyła sobie taki pierścionek ( nie pamiętam czy dokladnie ten ale podobny napewno) http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,6856 - w internecie piękny - na żywo nie zachwyca - graficy potrafią zrobić cuda - lepiej iść i zobaczyc na wlasne oczy/na wlasnym palcu.

Osobiście podobają mi się skromne pierscionki (jak wszystko)
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,3912
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,6274
http://www.apart.pl/pl/zloto,c,1,2,5477

Znalezione na szybko bo nie mam czasu. Trzymajcie jutro kciuki za mnie - jutro mam kolokwium od którego zalzezy czy bede zwolniona z egzaminu z biochemi czy bede musiala pisac. Trzymać mocno
Ten pierwszy jest śliczny
Kciukasy oczywiście będziemy trzymać

Ja dostałam taki, posłuchał się mojej mamy i kupił jak najbardziej skromny i dobrze bo zakochana w nim jestem po uszy
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3222
Stary 2012-01-18, 21:12   #1010
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
No właśnie nie chcę cyrokonii, juz wolę kamień szlachetny w tej samej cenie. Uwielbiam kamienie szlachetne i zawsze chciałam mieć taki pierścionek. Ale przez neta na pewno nie zamówię, zobaczę na żywo.
Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Ja dostałam taki, posłuchał się mojej mamy i kupił jak najbardziej skromny i dobrze bo zakochana w nim jestem po uszy
http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...Z-000-Y01-3222
piękny pierścionek
Ale obrączki już nie za szybko ja chciałabym mieć jak najprsotsze żółte złoto. Poszukam w ogóle złota do stopienia wśród najbliższej rodziny i może stworzę obrączki u jubilera

Stary 2012-01-18, 21:14   #1011
tasiulek
BAN stały

ajj przechodzić koło apartu i nie pomierzyć no nie byłabym sobą
Stary 2012-01-18, 21:19   #1012
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Ja też lubię skromne i eleganckie ja mam za to duże paluchy, nie wyglądają, ale jak kupowaliśmy sobie srebrne obrączki to aż się przeraziłam, że mam takie palce grube ;(

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:21   #1013
velika
Winter is coming

Cytat:
ajj przechodzić koło apartu i nie pomierzyć no nie byłabym sobą
hha no pewnie
kurcze ja mam nadzieję, że w weekend uda nam się do sklepów zajrzeć i pierścionek zaręczynowy wybrać. Ale ja mam zajęcia, a chłop koło 19 zajdzie. Chociaż moja mama kazała nam się zaręczać latem, żeby grilla dla teściów zrobić
btw, was też tak to jara jak mnie? Bo ja p prostu psychicznie wchodzę w inny świat. Coś niesamowitego,a zawsze gadaliśmy z chłopem, że ślub nas nie jara, taaaa

Stary 2012-01-18, 21:31   #1014
tasiulek
BAN stały

asqua na pewno nie jest tak źle a zresztą najważniejsze jest żeby były po prostu zadbane

velika ależ bym sobie z grilla coś wpierniczyła
Jakoś bardzo bardzo się nie jaram, ale zaczyna przestawiać mi się myślenie, ostatnio jak byłam na zakupach z koleżanką coś wpadło mi w oko chodziłam z tym wieszakiem po sklepie i w pewnym momencie tak na to spojrzałam pomyślałam Szafa się nie domyka, codziennie w innej parze butów po cholere mi to na remont trzeba odkładać
Zaczęłam bardziej zwracać uwagę na to ile wydaje i na oszczędności domowe typu niepotrzebnie palące się światło, woda przy myciu zębów mojego ojca i takie tam po prostu dziadzieję chyba
Stary 2012-01-19, 07:23   #1015
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
a ty jaki masz?
ja przyznam, że lubię żółte złoto. Od wieeelu lat noszę pierścionek z żółtego złota, który dostałam od mamy. I często brany za zaręczynowy, choć noszę go na palcu wskazującym
ja zaręczynowego jeszcze nie dostałam i nie mam pojecia jaki dostane bo TZ robi tajemnice stulecia i nikt nie wie o jego planach poza nim samym ale obydwoje nie lubimy zoltego złota (dlatego bez obazy ale przedstawione przez was pierścionki mi się nie podobają) i TŻ wie, że ma być skromny, mały, z małym 1 oczkiem i już jeden już podobny dostałam - na rocznicę ze srebra i każdy się mnie pyta czy to zaręczynowy
Stary 2012-01-19, 07:33   #1016
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Ja też wolę żółte złoto wygląda lepiej A białe słyszałam że po paru latach się kruszy A co do pierścionka zaręczynowego to ja bym chciała żółte złoto z ametystem (bo to mój szczęśliwy kamień to znaczy jako ryby) ale i ładne są i uwielbiam proste obrączki i pierścionki
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 07:36   #1017
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
Ja też wolę żółte złoto wygląda lepiej A białe słyszałam że po paru latach się kruszy A co do pierścionka zaręczynowego to ja bym chciała żółte złoto z ametystem (bo to mój szczęśliwy kamień to znaczy jako ryby) ale i ładne są i uwielbiam proste obrączki i pierścionki
wg. mnie białe złoto wygląda lepiej no ale to już jest kwestia gustu mam kilka rzeczy z białego złota, mojaj mama też ma, znajome mają obrączki z bałego złota i nic się z nim nie dzieje także nie ma paniki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-19, 07:37   #1018
niulka_1985
Zadomowienie

Mój pierścionek jest z łączonego złota (w sumie to więcej jest białego niż żółtego) i przypomina bardziej obrączkę aniżeli pierścionek. Na początku byłam zła na TŻ, że nie ma oczka (jak to w pierścionkach zaręczynowych bywa), ale już mi przeszło i jestem zadowolona. Wieczorkiem może wstawię jakąś fotkę.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 07:39   #1019
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Ja mam kolegę co po paru latach zmienili obrączki z białego na żółte bo białe się kruszyły A znalazłam ładny pierścionek (przynajmniej jak dla mnie)I z ametystem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moj.jpg (16,0 KB, 15 załadowań)
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 08:07   #1020
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

ja ogólnie też nigdy nie nosiłam żółtego złota - na kolczyki/ wisiorek / branzoletke mi nadal się nie podoba. Ale że obrączki naprewno chcemy z żółtego złota więc pierścionek zaręczynowy też chcę z żółtego - będzie lepiej pasował . Poza tym od tamtego czasu zaćżęły mi się nawet pierścionki z żółtego złota bardzije podobać - ale nadal reszta biżuteri - zdecydowanie biale zloto albo srebro.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

A z łączonym złotem jest zwykle problem - np w aparcie nie macie pewnosci ze przyjma wam na gwarancje albo ze beda chcieli pomniejszcyc/powiekszyc - trzeba szukac jubilera ktory sie podejmie tego zadania a i to zwykle na wlasna odpowiedzialnosc.

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości