![]() |
#1261 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
dobrze że ja dostalam pierścionek tak z niespodzianki;* i nie widziałam go wcześniej i to był jego wybor bo też bym się nie umiała zdecydować ![]() ![]() my jesteśmy juz tyle czasu razem kochamy się i nie chcemy się tylko spotykać a jak byśmy zamieszkali razem to już trzeba płacić rachunki i nie było by z czego odkładać na ślub ![]()
![]() |
#1262 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Tak słyszałam o tej dziewczynce szkoda mi rodziców bo pewnie bardzo cierpią ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1264 |
Raczkowanie
|
![]()
Właśnie znalazłam Zdjęcie Porwanej Madzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Raczkowanie
|
Nie czytalam o tym nigdzie ale zastanawia mnie jak można porwać dziecko z wózka? Gdzie była matka? Stala obok i sie patrzyla? Musze o tym poczytac bo nie moge sobie tego wyobrazić.
Mi 22 strzeli w tym roku;p Jesteśmy prawie 4 latka razem, wcześniej byliśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi (najlepszy przyjaciel jakiego kiedykolwiek miałam - zanim zaczelismy ze soba byc wyciagnal mnie z depresji i z nienawidzenia siebie) , a znamy sie od ponad 6 lat. Nie było żadnych skoków w bok, ale przed nim miałam 2 chłopaków- on też 2 dziewczyny przede mna - ale NIGDY wcześniej nie czułam się taka bezpieczna i kochana.Nigdy też tak nie kochałam i nie zależało mi na nikim. Też nieijedno już przeszliśmy, niejedno przeżyliśmy, mieliśmy lepsze i gorsze chwile, problemy (długa historia), ale wszystko przeszliśmy razem i wiem że będąc razem pokonamy wszystkie przeciwności. Przez ten czas bycia z nim pokochałam wszystkie jego wady - polubiłam rzeczy które mi w nim jeszcze 2 lata temu bardzo przeszkadzały, a których na początku związku nawet nie zauważyłam. I o niczym innym nie marze jak tylko zostać jego żoną, mieć 3 pięknych dzieci, zajmować się rodziną... Wiem że to nie jest sielanka, ale nie zostane tylko kurą domową ( nie po to studiuję tak ciężki kierunek), ale najpierw chciałabym się spełnić jako mama i żona a potem dopiero praca... A pewna tego że to ten jeden jedyny byłam już 1,5 roczku temu;p Ale wg mnie trzeba przeczekać okres zakochania/zauroczenia kiedy to nasz ukochany jest naj... Bo potem przychodzi szara rzeczywistość i dopiero wtedy zauważamy niektóre wady, a one mogą się okazać dla nas nie do zaakceptowania. Co nie zmienia faktu że i po 3 miesiącach znajomości można wziąć ślub i być szczęśliwym (moi rodzice) ![]() Ale ja bym nie ryzykowała. Zresztą jakbym chciała wziąć ślub po roku znajomości to rodzice pewnie by stwierdzili że zgłupiałam - bo kiedyś to były inne czasy ![]()
#1266 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mimo tego roku znajomości czuję podobnie jak ty, nigdy nie czułam się tak bezpiecznie i pewnie, miałam to po kilku dniach znajomości. Fakt że moi rodzice go pokochali ciągle zapraszają na obiadki, z moim tatą potrafią siedzieć godzinami w garażu daje mi do myślenia bo na ogół rodzice lepiej czują i wiedzą ![]() 3 dzieci ![]() ![]() ![]() Macie jakieś pomysły na imiona ? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Raczkowanie
|
Już doczytałam że straciła przytomność. Wydaje mi się że to było zaplanowane i to na konkretną rodzinę i konkretne dziecko, a nie przypadkowe porwanie. Możliwe że jakieś porachunki?? Nie zmienia to faktu że niesamowicie wspołczuję matce.
Wczoraj oglądałam stary odcinek rozmów w toku, gdzie kobieta opowiadała (tak w mega skrócie) że wyszła bodajże za egipcjanina, urodziłą synka, a że traktował je bardzo źle (bił, znecal sie psychicznie itp) to uciekla do polski, ale on porwal tego synka. Ona go szukała, ale jak pojechała do Egiptu to mieszkanie było zniszczone, zawalone, jakby po pożarze , szukała go wszędzie aż w końcu powiedzieli jej że jej syn nie żyje. Te informacje potwierdziła jej przyjaciółka ( która jak się potem okazało wyszła za mąż za jej byłego męża i kłamała). I przez ok 20 lat ( nie pamiętam dokładnie) żyła w przekonaniu że jej syn nie żyje, aż po 20 latach ktoś do niej zadzwonił i powiedział że jej syn jest w Polsce. No i się spotkali i mają dobry kontakt ze sobą. Ale co przeżyła i ile lat z dzieckiem jej odebrano to tylko ona wie... Aż się popłakałam przy tym.
![]() |
#1268 |
Rozeznanie
|
ja bym chciała tylko dwójkę najlepiej parkę
![]() ![]()
#1269 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi rodzice też TŻ uwielbiają. Mama mówi że lepszego zięcia nei mogła sobie wymarzyć. Szkoda że z moimi teściami nie jest tak różowo... Ale cóż... Ja marze o dzidziusiu już teraz - ale po 1 przerażają mnie nieprzespane noce a po 2 nie możemy sobie narazie pozwolić - oboje studiujemy dość ciężkie kierunki - nie mamy czasu czasem dla siebie nie mówiąc już o pracy czy o dzidzi. Mam nadzieję tylko że od przyszłego roku będzie lżej bo chciałabym już się zupełnie uniezależnić od rodziców.Więc dzidzia czeka do ślubu ![]() A imiona już dawno o tym myślałam- dla dziewczynki Natalka, a dla chłopca - tu jest problem - może Michałek... Jeszcze nie wiem.Moje ulubione imię męskie nosi mój TŻ (nie dlatego że to jego imie tylko od zawsze mi się podobało). Ale TŻ mówi tylko czy może być czy nie - ja wybieram ![]()
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Rodzice to zawsze mają zmysł, jeśli chodzi o wybranka córki
![]() ![]() Co do dzieci to jeszcze dłuugo nie chce mieć, choć M. marzy o 3 dzieciaków. ![]() ![]()
#1272 |
Zakorzenienie
|
My chcemy parkę
![]() ![]() A co do teściów to moi bardzo mnie lubią, a moi rodzice Tż też uwielbiają, tata to już całkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A pierwszy raz czułam się nikim, totalnym bezwartościowym zerem, brzydkim, grubym, nie zasługującym na szczęście, płaczącym w nocy do poduszki. Nigdy nie mogłam zadowolić rodziców - średnia ponad 5 w najlepszej szkole w okolicy - a dlaczego nie wyższa ( mimo że rodzństwo nigdy mi nie dorównywało)... Rodzeństwo zawsze mi mówiło że jestem gruba ( najchudsza nie jestem ale waże 54 przy 161 więc tragedi tez nie ma - a nie chudłam). I co dziwne rodzina nie wie że mnei tak raniła. Wszyscy są kochani, kocham ich bardzo, jesteśmy normalną, szczęśliwą rodziną, robili to nieświadomie. Nie każdy sobie zdaje sprawę że takie rzeczy tak mocno mogą utkwić w psychice dziecka i przez wiele lat potem nie można sobie z tym poradzić. Na szczęście spotkałam TŻ - jest jedyną osobą która o wszystkim wie, o tym co czuję, jest jedyną osobą przy której nei wstydzę się płakać ( w dzieciństwie tez miałam dość traumatyczne przeżycia - zawsze starałam się być twarda zeby mama miała we mnei wsparcie). Ale dzięki TŻ wyzbyłam się chęci zadowalania wszytskich. Teraz myślę o sobie/ o nas, podejmuję decyzję nie takie żeby zadowolić innych, tylko żebym była z tym szczęśliwa i spełniona. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ale się rozpisałam, może to nie odpowiednie miejsce na takie wyznania - forum publiczne, ale jakoś to ze meni wypłynęło samo - jednak żal we mnei gdzieś głęboko jeszcze pozostał. Starałam się nie używać szczegółów...
![]() |
#1274 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja również jak wy mam wielkie wsparcie od mojego TŻ i my nawet bardzo wiele przeszliśmy razem
![]() ![]() ![]() A moi rodzice również szaleją za moim TŻ a mnie się to podoba . Natomiast jego tato dla mnie jest miły nawet usłyszałam od niego ze 2 razy jak powiedział na mnie synowa ![]() ![]() A co do dzieci to też chcę trójkę ale będzie jak to mówią ile "bozia da" ja kocham dzieci i sama już bym chciała ale mój TŻ twierdzi że po ślubie ![]() ![]() A co do imion to podobają mi się najbardziej : Oliwia,Filip,Gabrysia,Cza ruś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Tato Tżta już od dawna nazywa mnie synową ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1276 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój teść też mówi do mnei synowa - chociaż czasem poprawia na przyszła synowa. Moj tesciowie nie to że mnie nie lubią - są dość specyficzni. Nie czuję się dobrze w ich domu i w ich towarzystwie. Uprzykrzyli nam dośc już życie, chociaż staram się puścić to w niepamięć. Natomiast nie wyobrażam sobie powiedzieć do nich "mamo, tato". Nie wiem czy przejdzie mi to przez gardło - jakby byli innymi ludźmi to tak... Chociaż to może przynieść kolejne oburzenie z ich strony. Nie wiem jak to będzie. Kiedyś pewna wizażanka napisała że mówi do tesciów np mamo - w domysle ma mamo TŻ-ta. Może to jest jakieś rozwiązanie, żeby żyć w zgodzie z sumieneim/przekonanaimi i jednocześnie zadowolić teściów.
![]() |
#1278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć z drugiej strony jak do nich mówić. Bezosobowo?
![]() |
#1279 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() 54 kg i 161 wzrostu. A ja mam 52 kg i 154 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oliwka to imię na które tż się uparł ![]() ![]() ![]() Co do mamo tato, to każdy ma chyba na to indywidualny czas. A u innych taka chęć może nie pojawić się wcale. Edytowane przez tasiulek Czas edycji: 2012-01-27 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez malutka155 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast nie wiem jeszcze co zrobię. Jeśli nie będę czuła się gotowa to już nawet powiedziałąm TŻ-towi że tego z siebie nei wyduszę. I koniec, nikt mnie nie zmusi. Ale jest jeszcze trochę czasu, może nasze relacje się poprawią. A może teściowie sami nie zaproponują to ja nie będę wyskakiwać z propozycją. Tylko jak wtedy mówić? Bo nie na pan/pani. Może niech teściowa poda mi cukier <hahaha>
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1283 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dokładnie nikt nie będzie raczej nikogo zmuszał . tasiulek to tak jak u mnie tez zdarzają się bliźniaki np. moja mama ma brata bliźniaka ![]() A co do wagi i wzrostu to jesteśmy podobne tylko u mnie trochę brzuch wystaje i pytają się mnie czy w ciąży nie jestem :P A znowu wróżka mi wywróżyła że jak będę miała 26 lat to urodzę bliźniaki ![]() Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1284 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Moja babcia zawsze powtarza takie mądre przysłowie" Ładna miska jeść nie daje" Zresztą wszystkie jesteśmy tutaj "Seksualne niebezpieczne" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paula! Moja mama też ma brata bliźniaka!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
Mi TŻ tez nie pozwala się odchudzać, chociaż przydałoby się troszkę tak dla siebie
![]() Przede mną miał dużo grubszą dziewczynę więc o to też się nei martwie. I sam mówi że do kości to żadna przyjemność się przytulić. Ja też nie lubię chudzielców - i też mam się do czego przytulić ![]() tasiulek masz bardzo ładne ciało ![]() Bardzo chciałąbym być dobrą mamą. ![]()
#1286 |
Zakorzenienie
|
To ja może nie będę się chwalić, ile ważę, bo jak 54 kg przy 161 cm to dużo, to ja to jestem grubas otyły
![]() ![]() A ja w ogóle nie mogę się przekonać do dzieci, może to po akcjach jakie mi młodsza siostra odstawia, TŻ by już chciał. Ja mu mówię, że może za 10 lat i to maksymalnie dwoje, a on chce troje i mówi, że dwoje będzie planowanych, a trzecie jak wyjdzie ![]()
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja chce być dobrą teściową co by moje synowe/zięciowie się nie musieli ze mną użerać jak ja ze swoimi. Ale może na starość zrobię się starą jędzą... kto wie ![]() ![]()
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Ja żyję w myśl zasady: Mężczyzna nie pies, zeby na kości się rzucał
![]() http://www.youtube.com/watch?v=7eCGzsXX8cM To najlepszy skecz o tesciowej ![]()
![]() Edytowane przez malutka155 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale bez czekolady nie mogę się obyć. 3 tygodnie wytrzymam spokojnie - ale przed okresem nadrabiam zaległośc i to z nawiązką : ![]()
![]() |
#1290 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kiedyś na demotach było jak kiedyś wyglądał ideał, a jak teraz. Szczerze nie podoba mi się Anja Rubik i jej figura ale też nie podobają mi się Grycanki bo to już przesada w drugą stronę. Ani nadmierna chudość ani otyłość nie jest dobra dla zdrowia. Najważniejszy jest ten złoty środek. asqua z dziećmi jest tak, że nic na siłę. Niektórzy po prostu nie mają "powołania" do dzieci, lepiej żeby kupili sobie np psa niż posiadali dziecko bo tak trzeba. A do Ciebie pewnie ten instynkt też się odezwie tylko trzeba czasu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.