Panny Młode 2014 :) - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 11:24   #1291
malutka155
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez iwoncia8 Pokaż wiadomość
Mój tata mówi - co to za kobita żebym ją grabiami po łóżku szukał

Ale bez czekolady nie mogę się obyć. 3 tygodnie wytrzymam spokojnie - ale przed okresem nadrabiam zaległośc i to z nawiązką :
Ja mam tak samo
Stary 2012-01-27, 11:28   #1292
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Mi się podoba figura Jennifer Lopez. Jest taka kobieca. A Anja Rubik jest strasznie chuda. Nie podoba mi się.
I też myślę że przesada w żadną stronę nie jest dobra.

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:28   #1293
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
Ja żyję w myśl zasady: Mężczyzna nie pies, zeby na kości się rzucał
http://www.youtube.com/watch?v=7eCGzsXX8cM
To najlepszy skecz o tesciowej
No na co to ludzie nie wpadną teraz
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:29   #1294
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Kiedyś na demotach było jak kiedyś wyglądał ideał, a jak teraz. Szczerze nie podoba mi się Anja Rubik i jej figura ale też nie podobają mi się Grycanki bo to już przesada w drugą stronę. Ani nadmierna chudość ani otyłość nie jest dobra dla zdrowia. Najważniejszy jest ten złoty środek.

asqua z dziećmi jest tak, że nic na siłę. Niektórzy po prostu nie mają "powołania" do dzieci, lepiej żeby kupili sobie np psa niż posiadali dziecko bo tak trzeba. A do Ciebie pewnie ten instynkt też się odezwie tylko trzeba czasu
Mi też się nie podoba figura Anji Rubik, skóra i kości.

No może mi się pojawi instynkt, jak na razie go nie widać

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:33   #1295
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Mi to zawsze mówią że będę dobrą mamą bo dzieci mnie lubią i mam do nich dobra rękę

asqua92 na pewno się pojawi tylko musisz poczekać
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:36   #1296
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
Mi to zawsze mówią że będę dobrą mamą bo dzieci mnie lubią i mam do nich dobra rękę

asqua92 na pewno się pojawi tylko musisz poczekać
Miejmy nadzieję choć ja mam teraz myślenie, że będę złą matką.

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:43   #1297
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
54 kg i 161 wzrostu. A ja mam 52 kg i 154 Tż powiedział że jak schudnę chociaż kilogram to mnie zabije Zresztą co Wam będe mówić po prostu pokaże Waga jest nie istotna ważne jest to jak się wygląda Nawet najszczuplejsze ale nie zadbane ciało będzie wyglądało kiepsko
Super wyglądasz! Ja przy 165cm mam 58, al i tak jest o niebo lepiej niż przedtem teraz Tż grozi mi, że jeszcze kilo to będzie mnie zapychał ciastkami, że on "kości na łóżko rzucać nie będzie!" teraz szaleje za moim zgrabnym tyłkiem i to mi wystarcza ale do ślubu (a najlepiej teraz do wakacji) chcę dojść jeszcze do 52kg

Cytat:
Świetnie wyglądasz Ja mam 153 cm wzrostu, ale o wadze nie będę wpominać cóż, jestem po prostu gruba. Ale Tżtowi się podobam i to najważniejsze Chociaż na początku naszego zwiazku bałam się ze zostawi mnie dla ładniejszej, chudszej. Teraz mi już przeszło.
Faceci nie są tacy straszni! Jeśli już kochają, to wnętrze

Cytat:
No własnie. Wiem że mnie nikt nie zmusi. Ale jak już pisałam to są specyficzni ludzie i mogą czuć się urażeni. A i tak już mieliśmy konflikty.
Natomiast nie wiem jeszcze co zrobię. Jeśli nie będę czuła się gotowa to już nawet powiedziałąm TŻ-towi że tego z siebie nei wyduszę. I koniec, nikt mnie nie zmusi. Ale jest jeszcze trochę czasu, może nasze relacje się poprawią. A może teściowie sami nie zaproponują to ja nie będę wyskakiwać z propozycją. Tylko jak wtedy mówić? Bo nie na pan/pani.

Może niech teściowa poda mi cukier <hahaha>
wiesz, moja bratowa rozwiązuje to inaczej, tzn. dopóki nie urodziła dziecka mówiła "mama poda mi cukier", czyli też trochę dziwnie, bo jakby w 3 osobie. A jak urodziła zaczęła mówić "babcia, daj cukier" może to jest dobre rozwiązanie?

Ja jak rozmawiam z Tż to już nazywam ich mamą i tatą, tzn. na zasadzie "a tata nie ma takiej ładowarki?", ale jak będzie potem sama nie wiem. Oni już nazywają mnie synową, ale nie wiem, czy potem będą chcieli, żebym mówiła do nich mamo i tato

Cytat:
Mi się podoba figura Jennifer Lopez. Jest taka kobieca. A Anja Rubik jest strasznie chuda. Nie podoba mi się.
Zgadzam się
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 11:51   #1298
iwoncia8
Raczkowanie

GG do iwoncia8

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Mi też się nie podoba figura Anji Rubik, skóra i kości.

No może mi się pojawi instynkt, jak na razie go nie widać
Na kazdego przyjdzie czas, tak samo jak ze slubem. Kazdy inaczej czuje, inaczej odbiera, potrzebuje mniej lub więcej czasu żeby podjąć ważne decyzje, żeby być pewnym czy to ślubu czy to dziecka.

Sporo dziewczyn odczuwa "to coś" dopiero po porodzie, niektóre sobie nie radzą z powodu depresji poporodowej/wahań nastroju. Ale najwazniejsze żeby mieć wsparcie to i radość i chęć posiadania dziecka przyjdzie.

Oczywiście są kobiety które spełniają się wyłącznie zawodowo. Wg mnie taka kobieta prędzej czy później obudzi się i poczuje że jednak czegoś w życiu nie zrobiła i ze coś ją ominęło... Ale może się mylę.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Super wyglądasz! Ja przy 165cm mam 58, al i tak jest o niebo lepiej niż przedtem teraz Tż grozi mi, że jeszcze kilo to będzie mnie zapychał ciastkami, że on "kości na łóżko rzucać nie będzie!" teraz szaleje za moim zgrabnym tyłkiem i to mi wystarcza ale do ślubu (a najlepiej teraz do wakacji) chcę dojść jeszcze do 52kg

wiesz, moja bratowa rozwiązuje to inaczej, tzn. dopóki nie urodziła dziecka mówiła "mama poda mi cukier", czyli też trochę dziwnie, bo jakby w 3 osobie. A jak urodziła zaczęła mówić "babcia, daj cukier" może to jest dobre rozwiązanie?

Ja jak rozmawiam z Tż to już nazywam ich mamą i tatą, tzn. na zasadzie "a tata nie ma takiej ładowarki?", ale jak będzie potem sama nie wiem. Oni już nazywają mnie synową, ale nie wiem, czy potem będą chcieli, żebym mówiła do nich mamo i tato

Zgadzam się
To po ślubie machnąć sobie dzidzie szybko i po problemie
Nawet w 3 osobie byłoby mi dziwnie. Ja do rodziny TŻ mówię ciociu, wujku, TŻ do moich też, do teściów na pan/pani ( TŻ chyba nie używa żadnego określenia, jakoś tak robi że nie potrzebuje). Jak rozmaiwam z TŻ to mówię - Twoja mama/Twój tata.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

AnULka248 ja też chce ślub w maju.... Przekonaj mojego TŻ

iwoncia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:01   #1299
tasiulek
BAN stały

Cytat:

Zgadzam się
Z tą babcią to jest tak u mnie. Moi rodzice też tak mówią. Wczoraj mój tata miał jechać z dziadkiem do okulisty i zadzwonił " No dziadek dawaj na dół zaraz będe" to jest jakiś pomysł

Cytat:
Na kazdego przyjdzie czas, tak samo jak ze slubem. Kazdy inaczej czuje, inaczej odbiera, potrzebuje mniej lub więcej czasu żeby podjąć ważne decyzje, żeby być pewnym czy to ślubu czy to dziecka.

Sporo dziewczyn odczuwa "to coś" dopiero po porodzie, niektóre sobie nie radzą z powodu depresji poporodowej/wahań nastroju. Ale najwazniejsze żeby mieć wsparcie to i radość i chęć posiadania dziecka przyjdzie.

Oczywiście są kobiety które spełniają się wyłącznie zawodowo. Wg mnie taka kobieta prędzej czy później obudzi się i poczuje że jednak czegoś w życiu nie zrobiła i ze coś ją ominęło... Ale może się mylę.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

To po ślubie machnąć sobie dzidzie szybko i po problemie
Nawet w 3 osobie byłoby mi dziwnie. Ja do rodziny TŻ mówię ciociu, wujku, TŻ do moich też, do teściów na pan/pani ( TŻ chyba nie używa żadnego określenia, jakoś tak robi że nie potrzebuje). Jak rozmaiwam z TŻ to mówię - Twoja mama/Twój tata.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Czy każda kobieta poczuje , no nie jestem taka pewna. Mojej babci przyjaciółka (75 lat) nie ma dziecka, kiedyś z nią o tym rozmawiałam. Mówi że całe życie miała pasje, miała fantastyczną pracę i po prostu nie chciała dziecka bo czuła że nie będzie w stanie poświęcić mu tyle uwagi na ile zasługuje.
Szczęście, że znalazła takiego faceta który również nie chciał dzieci. Bo na tym polu mogą występować ogromne konflikty
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:20   #1300
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą babcią to jest tak u mnie. Moi rodzice też tak mówią. Wczoraj mój tata miał jechać z dziadkiem do okulisty i zadzwonił " No dziadek dawaj na dół zaraz będe" to jest jakiś pomysł

Czy każda kobieta poczuje , no nie jestem taka pewna. Mojej babci przyjaciółka (75 lat) nie ma dziecka, kiedyś z nią o tym rozmawiałam. Mówi że całe życie miała pasje, miała fantastyczną pracę i po prostu nie chciała dziecka bo czuła że nie będzie w stanie poświęcić mu tyle uwagi na ile zasługuje.
Szczęście, że znalazła takiego faceta który również nie chciał dzieci. Bo na tym polu mogą występować ogromne konflikty
Dokładnie. Jeju jak mi się dłuży do tego ślubu Tak chciałabym już wszystko zaplanować i dopiać na ostatni guzik, a nawet daty dokładnie nie mamy. Na razie jedyne nad czym rozmyslam to nad piosenką na pierwszy taniec.
Stary 2012-01-27, 12:21   #1301
turkusowa_poziomka
Raczkowanie

Hej hej dziewczynki, to ja iwoncia8. Przed chwilką pisałam ze starego konta ale coś mi się zacięło i nie działa juz wcale Już dawno mi się coś z nim działo ale teraz miarka się porzebrala. No cóż, założyłam nowe i będę działać na tym. Mam nadzieję że problemy się skończą.
Zmieniłam login i podpis i avatarka - także mam nadzieję ze się przyzwyczaicie.

jade zaraz do domku na ferie 2 tygodnie laby...

06.06.2008

26.07.2014
turkusowa_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 12:35   #1302
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:

ja też chce ślub w maju.... Przekonaj mojego TŻ
my oboje z TZ chcemy w maju

a ja z tesciami bardzo dobrze zyje, na poczatku sie wtracala mam TZta we wszystko ale teraz juz jest ok, to sa bardzo dobrzy ludzie i mysle ze nie bede miala problemu mowic do nich mamo i tato

moi rodzice tez TZa uwielbiaja
mam mowi ze zawsze chciala miec syna (a ma 3 corki) i za dwa lata spelni swoje marzenie

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

a jak znalazłam idealnego męża:
po prostu wyjdę za najlepszego przyjaciela

ktos mądry tak kiedyś gdzieś napisał a ja zawsze dodaję do tego jedno zdanie:
z podobnym temperamentem

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:49   #1303
malutka155
Zakorzenienie

My mamy podobne charakterki, ja-kłótliwa cholera, on-porywczy nerwus Dużo się kłócimy, ale jeszcze szybciej godzimy
Stary 2012-01-27, 12:56   #1304
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:

Powiedz mu, że to najpiękniejszy miesiąc, że trawa jest jeszcze pięknie zielona i prawdopodobnie nie będzie musiał się grzać w tym garniaku

My z Tż marzyliśmy o maju, ale moi rodzice stwierdzili, że nikt w maju jeszcze ślubu nie brał u nas. Potem sprawdziłam w internecie, czemu ten miesiąc jest tak rzadko wybierany (zawsze myślałam, że to dlatego, że w maju są komunie i nie ma wolnych sal). Okazało się, że to wielki zabobon - "kto w maju ślubuje, ten grób szykuje". No i szczerze (chociaż w zabobony nie wierzę - już nam wróżyli koniec przez zegarki na prezent, czy buty) woleliśmy ustąpić. Gdy byliśmy oglądać naszą salę były dwie wolne soboty pod koniec czerwca, mieliśmy czas na zastanowienie się i mieliśmy zadzwonić w ciągu tygodnia. Dzwoniliśmy po trzech dniach i już te terminy były zajęte więc zapytaliśmy o maj (bo lipiec nam si nie podoba, a do sierpnia daleko) i okazało się, że jest wolny jeden termin, akurat ten i od razu braliśmy, uznając, że tak miało być, bo tak sobie wymarzyliśmy

Cytat:
Dokładnie. Jeju jak mi się dłuży do tego ślubu Tak chciałabym już wszystko zaplanować i dopiać na ostatni guzik, a nawet daty dokładnie nie mamy. Na razie jedyne nad czym rozmyslam to nad piosenką na pierwszy taniec.
Znam to chociaż my termin mieliśmy już miesiąc po zaręczynach doczekasz się!
Stary 2012-01-27, 13:29   #1305
Loczek_brown
Zakorzenienie

My teoretycznie mamy termin wymyślony przeze mnie już z rok temu, jeszcze przed zaręczynami ale w sumie nawet go nie przedyskutowalismy. Nie mamy teraz na nic kompletnie czasu

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:10   #1306
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Powiedz mu, że to najpiękniejszy miesiąc, że trawa jest jeszcze pięknie zielona i prawdopodobnie nie będzie musiał się grzać w tym garniaku

My z Tż marzyliśmy o maju, ale moi rodzice stwierdzili, że nikt w maju jeszcze ślubu nie brał u nas. Potem sprawdziłam w internecie, czemu ten miesiąc jest tak rzadko wybierany (zawsze myślałam, że to dlatego, że w maju są komunie i nie ma wolnych sal). Okazało się, że to wielki zabobon - "kto w maju ślubuje, ten grób szykuje". No i szczerze (chociaż w zabobony nie wierzę - już nam wróżyli koniec przez zegarki na prezent, czy buty) woleliśmy ustąpić. Gdy byliśmy oglądać naszą salę były dwie wolne soboty pod koniec czerwca, mieliśmy czas na zastanowienie się i mieliśmy zadzwonić w ciągu tygodnia. Dzwoniliśmy po trzech dniach i już te terminy były zajęte więc zapytaliśmy o maj (bo lipiec nam si nie podoba, a do sierpnia daleko) i okazało się, że jest wolny jeden termin, akurat ten i od razu braliśmy, uznając, że tak miało być, bo tak sobie wymarzyliśmy

Znam to chociaż my termin mieliśmy już miesiąc po zaręczynach doczekasz się!
ja byłam w maju na ślubie dalszej kuzynki i jak narazie są szczęśliwi bd mieć dziecko to tylko zabobon oni odrazu chcieli mieć w tym miesiącu My chcemy w lipcu zawsze lubiłam ten miesiąc jakoś najbardziej kojarzy mi się z wakacjami ale wiele osób mówi czy nie wolo w sierpniu bo jest ta literka R a w lipcu moge mieć pech może np lać cały dzień;p
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 14:18   #1307
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
ja byłam w maju na ślubie dalszej kuzynki i jak narazie są szczęśliwi bd mieć dziecko to tylko zabobon oni odrazu chcieli mieć w tym miesiącu My chcemy w lipcu zawsze lubiłam ten miesiąc jakoś najbardziej kojarzy mi się z wakacjami ale wiele osób mówi czy nie wolo w sierpniu bo jest ta literka R a w lipcu moge mieć pech może np lać cały dzień;p
Olej ludzi, chcecie lipiec - niech będzie lipiec! To Wasz dzień moi rodzice pobrali się w lipcu, padał deszcz i są ze sobą już 25 lat rodzice Tż w kwietniu (też nie ma r) i też 25 już leci. A jak pada deszcze to ponoć wróży bogactwo
Stary 2012-01-27, 14:23   #1308
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Macie jakieś pomysły na imiona ? Wiem, że to może za szybko ale kobitki mają zawsze coś tam z tyłu głowy
Dla dziewczynki Aleksandra, Małgorzata, na drugie Barbara, po ukochanej babci.
A dla chłopca pewnie Piotr Mimo że tak ma mój tata na imię to bardzo bym chciała dać synkowi imię właśnie po tacie bo wiem ile tata dla mnie zrobił i uważam, że mogę mu dać od siebie chociaż tyle

Cytat:
Oj Anja Rubik mi się wogóle nie podoba, nie chodzi nawet o sylwetkę, tylko o samą twarz, ta kobieta nie ma w sobie nic pięknego, nic przyciągającego wzrok. Ot, chudzielec.

Cytat:
Olej ludzi, chcecie lipiec - niech będzie lipiec! To Wasz dzień moi rodzice pobrali się w lipcu, padał deszcz i są ze sobą już 25 lat rodzice Tż w kwietniu (też nie ma r) i też 25 już leci. A jak pada deszcze to ponoć wróży bogactwo
Właśnie, podobno jak pada deszcz w ślubny poranek to dobry znak Znajomi brali ślub w maju i mieli burzę po wyjściu z kościola

Tasiulek
- świetne ciało

Mój TŻ to już do moich rodziców mówi tak luźno i bardziej na "ty" np. "to ja tam zadzownię do tatusia"
Ja do jego rodziców mówię na Pan i Pani ale no pewnie po ślubie będę mówić mamo i tato, o ile sami to zaproponują bo ja się narzucać nie będę.
Stary 2012-01-27, 14:52   #1309
larys__a
Rozeznanie

Ale sie tu watek błyskawicznie rozwija wspaniale, dobrze że zajrzałam teraz bo do wieczora to Bóg jeden wie ile będzie nadrukowane stron

no to pozwolcie że przyznam sie że jestem na wzór Anji Rubik :/ niestety nie z własnego wyboru. taka mam przemiane i nic tego nie zmieni.. jestem chudzielcem ( staram sie jesc ale to i tak nic nie daje, wybieram sie na porządne badania i wizyty u dietetyka.. przy 163cm waże nie całe 45 kg. Az mi wstyd przyznawac sie do takiej wagi.
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 15:20   #1310
mala_czarna_21
Zakorzenienie

nie musisz sie wstydzic bo to nie Twoja wina!!
nie jestes z tych idotek ktore specjalnie wymiaotuja wszystko co zjedza! :glaszcze:
masz po prostu taka masz przemiane materii! (ktorej notabene Ci zazdroszcze:

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:24   #1311
exist_
Zakorzenienie

Larysa, Ty jesteś taka z natury, a Rubikowa z musu, więc to co innego i się nie liczy
Stary 2012-01-27, 15:34   #1312
velika
Winter is coming

tasiulek, super figura
larysa, no właśnie, ty nie masz na to wpływu. Taka twoja uroda
A co do dyskusji o dzieciach, to ja nie wiem jaką będę matką, obawiam się, że straszną No ale zobaczymy. Ilość też, że tak powiem, wyjdzie w praniu Ale chciałabym max dwie sztuki płeć obojętna
W ogóle nie wiem, czy któraś z was jeździ na koncerty, ale dla mnie ten rok będzie super Mam już bilety na Red hot chili peppers i na coldplay, a dzisiaj mi ogłosili Metallicę łiii

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:35   #1313
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez larys__a Pokaż wiadomość
Biedna dziewczynka, mi wydaje sie że to bedzie na "sprzedaż" chociaz mąż od kumpeli twierdzi ze jemu sie wydaje ze to cos rodzina pokramowane miala :/

co do bucików wpisałam w googlach blue wedding shoes i grafika i je znalazłam tak ;-)
A szkoda, bo myślałam, że to z jakiegoś sklepu ale poszukam w sklepach może coś podobnego mi wpadnie w oko Dzięki
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
No u mnie jest tak, że on w sumie był prawie zawsze pewny, ja mniej ale po wszystkim, co przeżyliśmy, chyba nic nas nie złamie. Ale oboje mamy grzeszki na sumieniu, choć wg mnie nasz związek dzięki temu się wzmocnił - wiemy teraz oboje, że trawa gdzie indziej wcale nie jest bardziej zielona
exist, ja przed moim miałam kilku facetów, w trakcie trwania mojego związku nawet byłam w innym zakochana - ale zakochanie a miłość to dwie inne sprawy
Ale ceny mieszkań to masakra, ja chciałaby mieć chociaż 100 tys odłożone, żeby brać max 100 tys kredytu, ale jak to będzie, nie wiadomo.
U nas też było sporo zawirowań, ale na szczęście mamy to wszystko za sobą i chyba oboje dojrzeliśmy do tego, żeby być razem. Nie wyobrażam sobie że mogłabym być z kimś innym i TŻ również mówi, że nie chce nikogo innego... Wcześniej TŻ też się zauroczył w pewnej dziewczynie (której do tej pory nienawidzę! a na samo jej imię mam humor zepsuty... ) i ona wiedząc, że on jest ze mną próbowała mi go odebrać... Prawie jej się to udało, ale gdy TŻ uświadomił sobie, że prawie mnie stracił przez to całe zauroczenie (bo powiedziałam, że skoro czuje coś do tamtej to ja nie zamierzam stać mu na przeszkodzie do szczęścia...) to nagle zmienił się nie do poznania i robił wszystko, żeby mnie odzyskać I chociaż złe wspomnienia zostały to wybaczyłam mu i od tamtej pory nie w głowie mu inne baby ta sytuacja wzmocniła nasz związek i dzięki temu teraz jesteśmy pewni że chcemy być razem i że z nikim innym nie będzie nam tak dobrze...

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Ostatnio teściowa przyszła do mnie mówi, że ona wzięła ślub jak miała 21 lat i że się nie wyszalała, dopiero teraz jak ma dzieci dorosłe to szaleje i mi mówi jeszcze, żebym szybko ślubu nie brała, bo się wtedy facet o mnie starać nie będzie, trochę racji ma, choć ja nie jestem zwolenniczką tego, żeby chodzić, że sobą 10 lat i dopiero potem ślub brać, jak już wypada, bo wiek, bo rodzina naciska itp.
Moja teściowa często mi mówi żebym się dobrze zastanowiła zanim zdecyduję się na ślub z TŻ-tem, bo on jest strasznym bałaganiarzem ale wiem że mówi to w żartach, żeby TŻ-ta wkurzyć bo za mną przepada i nie wyobraża sobie żeby mogła mieć inną synową a tata TŻ-ta powiedział kiedyś, że jak TŻ mnie zostawi to popełni największy błąd w swoim życiu... no cóż... kochają mnie

Cytat:
Aaa, chyba że tak to pozazdrościć. Jasne, lepiej zaoszczędzić

"Fajną" masz teściową
Moja cieszy się naszym ślubem bardziej niż ja, słodzi mi strasznie. Zastanawiam się, czy po ślubie też tak będzie, wątpię
moja też mi słodzi czasem się zastanawiam czy czasem nie ma w tym jakiegoś ukrytego celu

Cytat:
Moja teściowa lubi się we wszystko wtrącać, więc może być ciezko
Moja kiedyś też się wtrącała, ale widziała, że to nic nie daje a my i tak robimy po swojemu i chyba w końcu zaakceptowała to że teraz to ja będę najważniejszą kobietą w życiu TŻ-ta i że to z moim zdaniem się najbardziej będzie teraz liczył i dała za wygraną jak na razie nie mam co narzekać
Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo spokojną dziewczyną nie lubię imprezować za to uwielbiam siedzieć w domu i zajmować się domem a do tego kocham dzieci i pewnie to dlatego no i po 6 latach trzeba zmienić w końcu status "dziewczyna" na "żona"

Tak słyszałam o tej dziewczynce szkoda mi rodziców bo pewnie bardzo cierpią Gdyby mnie coś takiego spotkało to nie wiem co bym zrobiła
wcale nie trzeba to musi być Wasza decyzja, a nie bo tak trzeba...

Cytat:
Czasami trzeba być trochę egoistą i najważniejsze, ze teraz jestes szczęśliwa.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Tato Tżta już od dawna nazywa mnie synową Ale nie wiem czy kiedykolwiek będę w stanie mówić do rodziców Tżta mamo i tato. Rodziców ma się tylko jednych.
Ja też nie wiem czy się kiedykolwiek przełamię żeby mówić do teściów mamo/tato... mój TŻ już teraz mówi do moich mamo/tato, ale ja jakoś nie mogę jeszcze... Nie wyobrażam sobie tego na razie... Może po ślubie przyjdzie to samo, jakoś naturalnie...
Moi rodzice mówią do TŻ-ta "synuś " Jego mama do mnie czasem też mówi "córcia", ale częściej słyszę od nich 'synowa', albo po prostu mówią do mnie po imieniu Ja mówię do nich Pan/Pani na razie... myślę, że po ślubie jakoś to się zmieni początki będą trudne, ale w końcu pewnie się przełamię

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:40   #1314
larys__a
Rozeznanie

dziękuję odrazu lepiej mi zrobiło ale i tak bardzo mi z tym ciezko.
Deska ze mnie totalna.
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:37   #1315
turkusowa_poziomka
Raczkowanie

A mój TŻ po prostu boi się że będzie cięzko to zorganizować w tym czasie ze wzgl na studia - akurat oboje będziemy bronić magisterki.
A to jest moje marzenie - mieć ślub w maju...

Sama mam trochę obaw co do tego. Im dłużej o tym myśle tym mam więcej na nie. Ale z drugiej strony jeśli przełożymy to na sierpień to wydaje mi się że na maj/czerwiec przypadnie okres najgorszy - szukani garnituru, przymiarki sukeinki,biżuteria, kwaiaty, załatwianie papierów (3miesiace wczesniej), koscioła, moze nawet poradnia, rozwożenie zaproszeń... A jest i tak na tyle dużo czasu żeby to wszystko jakoś porządnie zaplanować i rozłożyć w czasie więc tych przygotowań by się tak nie odczuło. Przecież będą jedne święta, potem ferie i drugie święta, weekend majowy...

06.06.2008

26.07.2014
Stary 2012-01-27, 16:39   #1316
turkusowa_poziomka
Raczkowanie

No tak, założyłam nowe konto i bede czekać 3 dni aż moje odpowiedzi wstawią.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Ktoś wie po jakim czasie przestają robić z tym problemy? Bo stare konto zakładałam bardzo dawno temu i nie pamiętam już.

06.06.2008

26.07.2014
Stary 2012-01-27, 17:12   #1317
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję odrazu lepiej mi zrobiło ale i tak bardzo mi z tym ciezko.
Deska ze mnie totalna.
Pewnie przesadzasz skoro to z natury, a nie z wyboru
Cytat:
Napisane przez turkusowa_poziomka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Ktoś wie po jakim czasie przestają robić z tym problemy? Bo stare konto zakładałam bardzo dawno temu i nie pamiętam już.
Nie pamiętam jak to było
Stary 2012-01-27, 18:35   #1318
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sie tu watek błyskawicznie rozwija wspaniale, dobrze że zajrzałam teraz bo do wieczora to Bóg jeden wie ile będzie nadrukowane stron

no to pozwolcie że przyznam sie że jestem na wzór Anji Rubik :/ niestety nie z własnego wyboru. taka mam przemiane i nic tego nie zmieni.. jestem chudzielcem ( staram sie jesc ale to i tak nic nie daje, wybieram sie na porządne badania i wizyty u dietetyka.. przy 163cm waże nie całe 45 kg. Az mi wstyd przyznawac sie do takiej wagi.
To nie twoja wina Jak chcesz to oddam ci pare moich kilogramów
Stary 2012-01-27, 20:30   #1319
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
tasiulek, super figura
larysa, no właśnie, ty nie masz na to wpływu. Taka twoja uroda
A co do dyskusji o dzieciach, to ja nie wiem jaką będę matką, obawiam się, że straszną No ale zobaczymy. Ilość też, że tak powiem, wyjdzie w praniu Ale chciałabym max dwie sztuki płeć obojętna
W ogóle nie wiem, czy któraś z was jeździ na koncerty, ale dla mnie ten rok będzie super Mam już bilety na Red hot chili peppers i na coldplay, a dzisiaj mi ogłosili Metallicę łiii
Ja pojechałabym gdyby było coś dla mnie Na Openera bo mam najbliżej Na Coldplayu byłam właśnie w zeszłym roku
Cytat:
Napisane przez turkusowa_poziomka Pokaż wiadomość

Chyba po 10 wpisach

Aleeeeeeeeee mam pracy dzisiaj jeszcze pewnie tak koło 2-3 skończe
I przymroziło dziś u nas ostro właśnie patrze za okno na termometr i jest już -16, musze jeszcze koło 2 pojechać po przyjaciółkę do pracy bo robi w gastronomii a u nas szybka kolej miejska jest tak szybka że spóźnia się 30 minut A że i tak mam robotę to oszczędzę jej odmrażania dupska, pewnie jeszcze o jakieś KFC zahaczymy
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:46   #1320
exist_
Zakorzenienie

Tasiulek u mnie też minus 16 i to chyba nie koniec na tą noc.
Też przed chwilą wróciłam z Krakowa - najpierw marzłam w autobusie, później w tramwaju, później w pociągu. Superr
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości