|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Puk, puk, można?
Zgłaszam się jako kolejna szczęśliwa PM-ka 2014! Datę juz mamy wstępnie wybraną, tylko ciągle zastanawiamy się nad miejscem, bo cała nasza rodzina, w tym my totalnie się po Polsce rozjechaliśmy
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaka data?
|
|
#1593 |
|
Raczkowanie
|
12.07.2014
Już nie mogę się doczekać!
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Jestem już po sesji mogę szukać fotografa i zespołu.Zamarznę! |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zimno jak cholera i biało
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już po sesji, bo w sumie miałam ją pod koniec stycznia i jutro zaczyanm kolejny semestr. Taaaak mi się nie chce, że szok! Odzwyczaiłam się od uczelni przez te dwa tygodnie
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
U nas już nie tak biało
![]() Chcę już wiosnę mam tak suche dłonie, że masakra. Musiałabym zainwestować w krem Garniera
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie włosy strasznie elektryzują
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Włosy to swoją drogą, a to dopiero parę dni... W ogóle musiałabym jakoś je zregenerować trochę na szybko, bo w przyszłym tygodniu mam zamiar farbować
tak szybko mi rosną włosy, że po półtora miesiąca mam prawie 3 cm odrostów z jednej strony fajnie, ale z drugiej nie będę farbowała włosów co miesiąc, bo będą już całkiem zmasakrowane...
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Finally i przeżyłam prawo celne Cytat:
A teraz wleką się jak żółwie..
|
|
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
malutka155 - studiuję medycynę w Szczecinie
![]() A teraz coś o nas Poznalismy sie prawie 3 lata temu w pracy. To była miłość praktycznie od pierwszego wejrzenia. Ja wcześniej byłam w 3 letnim związku, jednakże dopiero przy moim TŻ poznałam, co to znaczy kogoś naprawde kochać. Jesteśmy swoimi bratnimi duszami. Lubimy podobne rzeczy, podobne poczucie humoru no i temperament. Jest moim najlepszym przyjacielem, a przy tym wspaniałbym kochankiem![]() Ja mam 22 lata, a moj ukochany 24. Jesteśmy ze sobą równo dwa lata ( stuknie nam za 2 dni ), narzeczoną jestem od września' 11. Planujemy się pobrać dopiero w 2014 ze wzgledu na moje studia - medycyna trwa 6 lat, a jako, że wcześniej studiowałam cos innego, to chcialabym ją "popchnąć" trochę bardziej do przodu Oświadczyny, jak juz wspomniałam miały miejsce we wrześniu '11 w Tatrach, które obydwoje kochamy. Sceneria istnie bajeczna, byłam tak podekscytowana, że po chwili, w ktorej powiedziałam "tak" nie pamiętam już prawie nic Pierścionkiem pochwalic się narazie za bardzo nie mogę, bo nie mam jak przesłać zdjęcia na kompa, ale jest podobny bardzo do tego, który ma Kate Middleton, tyle że sporo mniejszy ![]() Oboje jesteśmy razem przeszczęśliwi i nie możemy się doczekać tego, aż weźmiemy ślub. Fizycznie prawie niczego on nie zmieni - no bo mieszkamy razem od października, bardzo się kochamy - to jednak ta świadomość, że jest się małżeństwem jest nieoceniona Dlatego z utęsknieniem czekamy![]() To tak w skrócie o nas
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
To tydzień po nas
![]() Cytat:
Właśnie zrobiłam sobie przerwę, bo czeka mnie cała noc nauki... Idę po jakąś herbatkę i wracam do mojej kultury... |
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Romantyczne te zaręczyny Jak będziesz miała zdjecia pierścionka natychmiast się pochwal
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, więcej ludzi wyjeżdża w czerwcu czy w sierpniu na wakacje? Debatujemy właśnie z TŻtem nad tymi dwoma miesiącami....
Wybraliśmy już nawet prawię datę w sierpniu, ale oczywiście w piątek jest dzień wolny... więc ludzie będą chcieli gdzieś pojechać, no i nic załatwić się nie da... sama już nie wiem
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
malutka155 Jak tylko coś będę miała (zmolestuję TŻ żeby mi z telefonu na jego kompa przerzucił
) to wrzucę![]() A co do tych wakacji, to zgadzam się, mi się też wydaje, że więcej ludzi wyjeżdża w sierpniu, bo jednak pogoda pewniejsza. Poza tym sporo ludzi ma dzieci, a wakacje dla nich zaczynają się dopiero pod sam koniec czerwca...
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
osobiście wybrałabym czerwiec
bardzo mi się ten miesiąc podoba ale niestety wtedy będę miała sesję i u nas raczej maj lub kwiecień ![]() jeszcze nie zadecydowaliśmy. Czekam końca tych cholernych egzaminów i wtedy obgadamy z TZ wszystko, ustalimy datę i pojeździmy po lokalach. Poradźcie mi jak już jestemy przy datach: 27.04 3.05 10.05 Który wg Was najlepszy i dlaczego?
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chyba wybrałabym 10.05 bo za kwietniem jakoś nie przepadam ![]() a co do tych wakacji, to też się obawiam trochę tego sierpnia, ale w sumie bardziej mi on chyba pasuje niż czerwiec.. sama już nie wiem
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego co wiem 3.05 to święto, więc czy da si wszystko załatwić? Zresztą może te daty kojarzą wam się z czymś miłym? ![]() Ja bym wybrała maj, ale mój TŻ nie chce się zgodzić, bo dla niego miesiąc bez litery R jest pechowy
Edytowane przez malutka155 Czas edycji: 2012-02-05 o 19:49 |
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz mu jeszcze kilka głupich przesądów i że jak do jednych się stosować to i do innych też to na pewno zmieni zdanie
zastanawiam się czy w kwietniu nie będzie zimno.... ale teraz z pogodą nie ma reguły... listopad słoneczko i 15 stopni to kto wie jak to będzie wyglądało. Nasza rocznica zaręczyn i poznania wypada w lipcu ale ślubu w lipcu nie chcemy więc tamte daty są, że tak powiem dla nas neutralne.
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My problemu nie mamy, bo już od dawna wiemy, ze bierzemy ślub w sierpniu Tylko nie wiem w końcu którego roku Wydaje mi sie, ze maj moze być pewniejszy z pogodą
|
|
#1614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 3.05, potem przemyslelismy że kurde to święto to jest nam potrzebna jak dziura w moście w dzień ślubu, ale decyzjajeszcze niepodjęta ![]() TZ mowi ze chyba woli 27.04 bo w podroz poślubną pojedziemy w weekend majowy
|
|
|
#1616 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o pogodę bardziej pewnym miesiącem dla mnie jest czerwiec, sierpień nad morzem jest już szczerze "taki se" I ludzi jest masakrycznie dużo.Ale w tym roku w czerwcu w Polsce nie pakowałabym się nigdzie przez EURO ![]() Cytat:
Po pierwsze ludzie mają już długi weekend. Są wypoczęci od dwóch dni zrelaksowani, zdążą odpocząć po ostatnim dniu pracy. A co jest trudnego w załatwieniu na ten dzień fryzjerki, makijażystki? Nic Ale ja też patrzę na to z perspektywy dużego miasta
|
|||
|
|
|
#1617 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie obgadane i niepewne... :PCo na pewno, zdecydowaliśmy z TŻ że 3 maja odpada. Byłabym chyba bardziej za 10 majem, ale z drugiej strony po kwietniu można zrobić sobie jakiś wypad w weekend majowy W wolnej chwili przeliczymy czy żadne dziecko z najbliższej rodziny nie będzie miało komunii i zdecydujemy....Eh... A ja w maju mam urodziny Uwielbiam ten miesiąc, chociaż najpiękniejszy jest po 20. Ale studia...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam zupełnie inny problem, o którym już wcześniej wspominałam, ale go nie przybliżyłam.
Ja i moja cała rodzina pochodzimy z okolic Lublina, jednakże gdy miała 8 lat ( czyli baaardzo dawno temu) przeprowadzilismy się z rodzicami do Wrocławia. Tam poznałam swojego TŻ, tam studiowaliśmy, jednakże oboje zmieniliśmy kierunki i we dwójkę przenieśliśmy się do Szczecina. I tu pojawia się problem. Zawsze chcieliśmy wziąć ślub we Wrocławiu, jednakże po kilku rozmowach, rodzina zasugerowała, że może jednak pomyślelibyśmy o tym, by zrobić ślub w moich rodzinnych stronach ( okolice Lublina). Jest to powód czysto finansowo-logistyczny. No bo łatwiej nam i rodzicom pojechać na ślub do Lublina, niż ciągnąć kilkadziesiąt osób do Wrocławia i jakimś cudem organizować im nocleg. Jednakże we Wrocławiu jest o wiele więcej lokali do wyboru, profesjonalnych salonów kosmetycznych i fryzjerskich, które ew. zajęłyby się mną. W moich rodzinnych stronach jest tak na dobrą sprawę 1 fajne miejsce,w którym można by było zrobić wesele, ale już sprawa w/w kosmetyczki/fryzjera jest mocno wątpliwa ( jest to baaaardzo mała mieścina, w której strzygą 2 panie "Halinki" z koła gospodyn wiejskich )I co byście radziły, moje drogie, w tej sytuacji?? Wrocław, czy jednak rodzinne strony, gdzie jest cała rodzina?
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba będzie siąść z kalendarze w ręku i poukładać to w miarę, żeby i ze studiami było ok i z gośćmi i żebyśmy my mieli fajny termin
|
|
|
#1620 |
|
BAN stały
|
Mała ale jeszcze jedna kwestia musisz porozmawiać z księdzem kiedy w Waszej parafii będą komunie. Bo może przytrafi się tak że traficie albo po komunii albo dzień przed i kościół będzie pięknie udekorowany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Zgłaszam się jako kolejna szczęśliwa PM-ka 

mogę szukać fotografa i zespołu.

z jednej strony fajnie, ale z drugiej nie będę farbowała włosów co miesiąc, bo będą już całkiem zmasakrowane...

I ludzi jest masakrycznie dużo.