![]() |
#2341 |
BAN stały
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Wiesz Velika być może to konsultant ślubny
![]() W sumie to całkiem ciekawy zawód. Jak przeglądałam salę to sobie tak "marzyłam" że zbuduje swoją i będę robić tam bajkowe wesela ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Winter is coming
|
no jak ktoś lubi takie rzeczy, to zawód faktycznie fajny, tym bardziej, że u nas na razie mało popularny. Ja bym chyba szału dostała
![]()
#2344 |
BAN stały
|
W moim odczuciu no trzeba mieć ogromną dawkę empatii i umieć słuchać żeby idealnie zrealizować marzenia pary młodej. No i potężną dawkę cierpliwości bo pewnie załatwianie tych wszystkich kwiatów, tkanin, świec, jedzenia to mordęga z dostawcami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||||
BAN stały
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na razie znalazłam 3 sale, ale: 1) powiedzcie czy to nie jest mało jedzenia, bo mi się wydaje, że goście mogliby być głodni... Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Pvd6v...layer_embedded 2) Drugi jest wiejski dworek, piękny, ciężko jest tam z dojazdem, ale kolezanka miała tam wesele i da się dojechać... http://www.youtube.com/watch?v=e4tNJ...layer_embedded Tak wygląda. Jest tam klimat taki hmmm... no pięknie tam jest, w sumie to było moje wymarzone miejsce i dopóki nie dowiedziałam się że jakaś PMka miała tam wesele i w tym samym momencie była w innej sali (w piwnicy) osiemnastka i gówniarze przyszli do niej na wesele i "częstowali" się ich jedzeniem i fontanną czekoladową... Niby to tylko jedna opinia, ale trochę mnie to zniechęciło. A druga rzecz to taka, że tutaj już wszyscy goście będą musieli mieć pokoje wykupione. Fakt, że cena pokoju 2-os. to 120 zł, a są jeszcze dwa domki 10-os. po 500 zł za dobę, ale... to już tez większy koszt, bo już trzebaby było zapewnić nocleg wszystkim gościom (będzie nas ok. 100 osób) 3) Jest jeszcze trzecia sala, a jej największym plusem jest po pierwsze cena (biorą chyba najmniej, coś koło 155-160 zł/os), jest znana z najlepszego jedzenia, wszyscy się jarają tym jedzeniem, bo takie pyszne i tak dużo (co jest wielkim plusem), poza tym już też jest sprawdzona przez kolezankę mojej mamy, która wychodziła za mąż dwa lata temu i miała w tej sali wesele, powiedziała mojej mamie, że gdyby jeszcze raz miała tam robić to znowu by tam robiła... Ale nie mają swojej strony internetowej, muszę tam po prostu pojechać... Widzialam na stronie jednego fotografa zdjęcia z tej sali... No powiem, że jest najmniej ładna, ale przecież nie o to chodzi, to jedzenie jest wazniejsze... No a co do minusów to... nie mam pojęcia czy tam są jakiekolwiek miejsca noclegowe... Muszę tam jechać, wiem, że niedaleko tego jest na pewno hotel, ale tam to tez 170 zł pokój kosztuje, a to już bez sensu, żeby goście musieli jeszcze kawal iść, a tu na pewno nie będzie zniżek... Jeszcze ewentualnie w tym hotelu, ale o nim nie ma ŻĄDNYCH opini w internecie, ani cen, więc nie wiem za ile robią wesela... Hmm... Musze pojechac i zobaczyć, czy może tam są jakieś miejsca noclegowe, choć na to mi nie wygląda... No a co do tej trzeciej opcji to wygląda tam tak (najmniej ładnie jak już pisałam, ale najlepsze jedzenie): http://blog.krzysztofzietarski.pl/an...-slubna-gdansk Trzeba trochę poczekac na załadowanie zdjęć i zjechać w dół, widać trochę... martwi mnie jednak, że tam jest podział góry i dołu... Matko, gdyby tak połączyć te trzy sale w jedną... ![]() Ale powiem wam, że trochę poprawił mi się humor i tak ![]() Co myślicie o tych salach dziewczyny? Edytowane przez misiadelko Czas edycji: 2012-02-19 o 10:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
BAN stały
|
Byłam Pod Lipami w zeszłym roku na przyjęciu komunijnym. Jedzenie było po prostu pyszne!
![]() ![]() ![]() ![]() Minusem tej trzeciej sali jest chyba jej "poziomowość" widzę że jest bilard a jak faceci się do tego dopadną...to kaplica ![]() I kolejne inspiracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Winter is coming
|
ja w tym roku w maju idę na 18tkę do lokalu, gdzie mam wstępną rezerwację i zobaczymy
![]() ![]() ![]() misiadelko, mi się wydaje, że jedzenia na pewno starczy. W każdym razie na takich imprezach raczej zawsze jest za dużo, a nie za mało ![]()
![]() |
#2348 |
BAN stały
|
Na jednym zdjęciu koło babeczek leży chyba księga dla gości do wpisów, też ciekawy patent
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Winter is coming
|
a w ogóle zamierzacie mieć te wszystkie cuda na weselu? jakieś księgi dla gości, prezenty dla gości, winietki i inne takie?
#2350 |
BAN stały
|
Jako że nie będe miała wesela bez wielu "cudów" się obędzie chce tylko w "salce" mnóstwa kwiatów i pięknego "szkła".
Myślę że prezenty dla gości będą, ale jakie to jeszcze się pomyśli ![]() Pozostaje też kwestia prezentów "dla nas" ja osobiście np zamiast kwiatów wolałabym karmę dla psów czy coś w ten deseń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
Z tego wszystkiego u mnie napewno beda winietki, bo nie ma zamieszania kto gdzie siedzi, tylko wszystko dokladnie sie przemysli i bedzie bez problemu. Pewnie troche roboty przy tym bedzie, ale bylismy juz na weselach z winietkami i na pewno jest to bardzo dobry pomysl.
Edytowane przez stworzonadlaciebie Czas edycji: 2012-02-19 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj było w mieście wesele strażaka więc i straży na sygnale nie mogło zabraknąć akurat przejeżdżali koło mojego domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
zamierzam winietki mieć żeby nie było zamieszania z gośćmi ale resza? Odpada. U mnie prezentem dla gości jest paczuszka ciasta (taka tradycja), księga by u mnie nie przeszła, zawieszek na wódkę też nie planuję.
![]() |
#2354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 |
Winter is coming
|
u mnie nie będzie winietek. Myślę, że to by się sprawdziło na dużym weselu, na tak małym jak moje - bez sensu. Najbardziej mnie martwią dekoracje, bo nie mam zielonego pojęcia, jak to zrobić, żeby nie było kiczu. W moim mieście nadal popularnością cieszą się dekoracje jak tu:
http://www.dekor-styl.pl/galeria/118...urek-slub.html koszmar ![]()
#2356 |
BAN stały
|
O boooże zatrzymało się na latach 80/90
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Velika - faktycznie trochę koszmarnie i trochę za dużo. Zwłaszcza balonów
![]() ![]() Winietki będą, ale ja chcę okrągłe stoły 8 lub 10 osobowe, więc pogrupuję osoby po 10 czy 8 osób i przydzielę im stół, gdzie sobie usiądą i koło kogo to już będzie międzystolikowa decyzja ![]() Księgi gości odpadają, prezenty dla gości też, tak jak u Małej Czarnej - daje się paczuszkę ciasta, bliższym gościom flaszkę wódki. W sumie my z Małą Czarną z niemal tych samych okolic jesteśmy ![]()
![]() |
#2358 |
Winter is coming
|
koszmar, nie? chyba bym uciekła z własnego wesela, jakbym coś takiego zobaczyła
![]() ![]()
#2359 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Konto usunięte
|
Ale duzo napisałyście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wedding planera, czasami zastanawiam się czy nie zostać, fajna praca, nie wiem jak to technicznie trzeba by było wykonać. Jak skoczę studia to się zastanowię. Ale to głównie przez to, że mam milion pomysłów dla wszystkich na minutę, a nie dlatego, że chcę na tym zarabiać. Lubię kreatywne joby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wybieram dwa rodzaje mięs czy jak mam 100 gości to dostaje się 200 kawałków wszstkiego po trochu czy jak? Hmm, chyba jednak trzeba pojechać jak najszybciej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Konto usunięte
|
a i wiem, że balony to mega kicz, zwłaszcza jak jest ich dużo, ale to jakieś takie skrzywienie moje xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mieliśmy z TŻ iść w kwietniu na wesele jego przyjaciela. Ale para się rozstała ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() zdarza się, życie jest nieprzewidywalne.
![]() |
#2366 |
Konto usunięte
|
omg... chociaz mi mama zawsze powtarza, ze jak bede miec jakiekolwiek watpliwosci to mam uciekac ona z tata wszystko gosciom wyjasnia, nawet w dniu wesela xd
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Zakorzenienie
|
U mnie żadnych winietek, prezentów dla gości, księgi itp. nie zamierzamy mieć, bo i po co. Robimy tylko małe przyjęcie.
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Też racja ![]()
#2368 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale generalnie nie wiem, nie jestem za prezentami dla gosci, dobrze jest podziekowac wszystkim za przybycie, mozna kupic jakies tam migdaly w czekoladzie czy czekoladki, ale jak czasami patrze na sklepy internetowe z rzeczami na slub to nie wiem co ze soba zrobic. ubranka na alkohol, drzewka ozdobne czy jakies girlandy z koralikow, po co, na co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu ma się nie odnaleźć? Cytat:
![]() Uuuu uciekająca panna młoda. Słuchajcie znalazłam taki gadżet. http://www.brides.com/wedding-dresses-style wgrywacie swoje zdjęcie i mierzycie kiecki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie wiem, w sumie wszystkie wesela na jakich byłam do tej pory... folklor w czystej postaci ![]() No, a może tez być jakieś małe mięsko na środku wielkiego talerza ![]() ![]() Oooo jakie fajne, zaraz sobie poprzymierzam ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3240442 6]u naszych znajomych jako prezent dla gosci byly 2 czekoladki w ksztalcie serduszek w pudeleczku z imionami panstwa mlodych. ale generalnie nie wiem, nie jestem za prezentami dla gosci, dobrze jest podziekowac wszystkim za przybycie, mozna kupic jakies tam migdaly w czekoladzie czy czekoladki, ale jak czasami patrze na sklepy internetowe z rzeczami na slub to nie wiem co ze soba zrobic. ubranka na alkohol, drzewka ozdobne czy jakies girlandy z koralikow, po co, na co?[/QUOTE]Ja myslałam o migdałach, ale nasze rodziny nie wiedziałyby po co to i nie doceniłyby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.