Panny Młode 2014 :) - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-20, 18:49   #2461
tasiulek
BAN stały

Dot.: Panny Młode 2014 :)

1 wesele to dla niektórych cały rok pracy
Nic to zabieram się za szukanie po pomorzu póki co

http://www.marcinrozak.pl/photos/101...omek/index.htm
podoba mi się suknia panny młodej ale chyba jest źle dopasowana bo górą się wszystko wylewa...

Ooo Ooo i mam nową salę na oku
http://www.fotogrupa.pl/index.php/20...elnia-rzucewo/

Edytowane przez tasiulek
Czas edycji: 2012-02-20 o 19:12
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 19:58   #2462
velika
Winter is coming

cześć dziewczyny
dziś w pracy 11 godzin spędziłam idę zobaczyć, co żeście nasmarowały

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

tasiulek, straszna ta suknia z ostatniego linka dziewczyny, nie róbcie sobie tego!!!
Co do mieszkania po ślubie, to marzy mi się dom, szukałam nawet działki (a widziałam piękne, pod lasem, ale blisko miasta ), ale stanie na mieszkaniu niestety na budowę nas nie stać, działkę też musiałabym kupić, a na mieszkanie to do ślubu odłożymy jakieś 2/3 ceny mam nadzieję. A reszta z kredytu. Tu gdzie mieszkam na szczęście mieszkania nie są mega drogie, za 150-160 tys. mogę mieć na rynku wtórnym 3 pokoje i 60 m W dodatku robię w branży, więc odpadają mi pewne koszty. Pewnie pomieszkamy sobie kilka lat, a potem będziemy się budować.
Z rodzicami ani z teściami bym nie chciała, choć oboje mają domy i możliwości, żeby przyjąć nas pod swój dach.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:02   #2463
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
dziś w pracy 11 godzin spędziłam idę zobaczyć, co żeście nasmarowały

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

tasiulek, straszna ta suknia z ostatniego linka dziewczyny, nie róbcie sobie tego!!!
Co do mieszkania po ślubie, to marzy mi się dom, szukałam nawet działki (a widziałam piękne, pod lasem, ale blisko miasta ), ale stanie na mieszkaniu niestety na budowę nas nie stać, działkę też musiałabym kupić, a na mieszkanie to do ślubu odłożymy jakieś 2/3 ceny mam nadzieję. A reszta z kredytu. Tu gdzie mieszkam na szczęście mieszkania nie są mega drogie, za 150-160 tys. mogę mieć na rynku wtórnym 3 pokoje i 60 m W dodatku robię w branży, więc odpadają mi pewne koszty. Pewnie pomieszkamy sobie kilka lat, a potem będziemy się budować.
Z rodzicami ani z teściami bym nie chciała, choć oboje mają domy i możliwości, żeby przyjąć nas pod swój dach.
zazdroszczę
my ledwo co na wesele odłożymy... i to o ile znajdę pracę :puk-puk: a co dopiero mówić o mieszkaniu

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:14   #2464
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
zazdroszczę
my ledwo co na wesele odłożymy... i to o ile znajdę pracę :puk-puk: a co dopiero mówić o mieszkaniu
no też ja stara baba będę na własnym ślubie jakbym brała ślub teraz powiedzmy, w wieku 25 lat, to mieszkalibyśmy chyba kątem u rodziców a że ja lubię wygodę i swobodę, to mieszkamy obecnie osobno u swoich rodziców, a zarobioną kasę w dużej części odkładamy. Nie ukrywam, że przyfarciło nam się, że tak możemy.
Moglibyśmy coś teraz wynająć i mieszkać razem, ale szkoda nam pieniędzy. Lepiej odłożyć, niż potem dawać bankowi. Z racji zawodu mam często do czynienia z umowami kredytowymi i włos się jeży, jakie tam odsetki są. Często większe niż sam kredyt

Stary 2012-02-20, 20:16   #2465
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Im więcej się ogląda tym większe zamieszanie.
Ale też z drugiej strony zdjęcia często nie oddają uroku miejsca.
Przykład http://www.hotelgnieckigdansk.pl/restauracja.html byłam tam w czerwcu zeszłego roku na weselu na zdjęciach nie podobało mi się totalnie i marudziłam do mamy co oni za miejsce wybrali a na weselu prezentowało się super i jedzenie pyszne Żałuje że ja już nie mam opcji tam zrobić obiadu
Zaraz oblukam GNIECKI A miałam dylemat bo koleżanka robi tak, że wynajmuje salę i kucharkę... Ale liczyliśmy z TŻtem, że może jej się to opłaca bo ma 130 osób, ale mi się nie opłaca niestety... Chociaż to mam z głowy Ale sala była piękna i miała ogromny parkiet...

Cytat:
Napisane przez stworzonadlaciebie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy orientowalas sie ile Machej sobie bierze, poniżej wklejam jego cennik... jednak dla mnie to jest za duzo... my liczymy tak po ok 4 tys kamerzysta, 4 tys fotograf... nie chcemy popasc w paranoje..

Co do cen to tutaj sa ceny obowiazujace na 2012 rok

SHORT - 8900 zł
W cenie rejestracja filmu od przygotowań do pierwszego bloku muzycznego.
Krótki plener realizowany w dniu ślubu.
Otrzymujecie Państwo dynamicznie zmontowany film oraz teledysk
zawierający
najlepsze momenty z dnia ślubu oraz wesela.
2 wideo operatorów
3 kamery
steadicam,
slidekamera,
3-5 min teledysk,
15 min - 30min film (od przygotowań do pierwszego bloku muzycznego).
Płyta Blue Ray oraz DVD.

STANDART - 13,900 zł
W cenie rejestracja filmu od przygotowań do oczepin.
Otrzymujecie Państwo dynamicznie zmontowany film z całości wesela oraz
teledysk zawierający najlepsze momenty z dnia ślubu oraz wesela.
Krótki plener realizowany w dniu ślubu.
2 wideo operatorów,
3 kamery
steadicam,
slidekamera
3-5 min teledysk,
30 min - 60min film.
Plyta Blue Ray oraz DVD.

LUX - 23,900 zł
3 lub 4 wideo operatorów (nielimitowany czas pracy operatorów w dniu
wesela),
3-5 kamer
kran filmowy (wysięgnik na którym zainstalowana jest kamera),
steadicam
slidekamera,
3-5 min teledysk
plyta blue Ray oraz dvd.
PLENER realizowany w inny dzień,
SDE- Same Day Edit ,(teledysk, skrót z całego dnia montowany w trakcie
wesele i wyświetlany na telebimie przed lub po północy)
TELEBIM na weselu czyli to co rejestruje kamera na wysięgniku na żywo lub

Państwa zdjęcia emitowane są na duży ekran lub plazmę,
PODZIĘKOWANIA dla rodziców które nagrywamy przed ślubem, montujemy wraz
ze
zdjęciami z dzieciństwa i wyświetlamy w trakcie trwania wesela na dużym

ekranie.
Otrzymujecie Państwo dynamicznie zmontowany film z całości wesela,
teledysk
zawierający najlepsze momenty z dnia ślubu oraz wesela oraz klip z
podziękowań dla rodziców. Wszystko w jakości HD 1080x1920 na płycie
blueray.
O kur#a... Czyli VIDEOGROSZEK nie jest jednak aż tak drogi... Chyba się na niego zdecyduję

Cytat:
1 wesele to dla niektórych cały rok pracy
Nic to zabieram się za szukanie po pomorzu póki co

http://www.marcinrozak.pl/photos/101...omek/index.htm
podoba mi się suknia panny młodej ale chyba jest źle dopasowana bo górą się wszystko wylewa...

Ooo Ooo i mam nową salę na oku
http://www.fotogrupa.pl/index.php/20...elnia-rzucewo/
Ta Sandra z "Sandra i Przemek" ma przepiękną suknię... Idealną dla mnie chyba... I PIWONIE <3 Kocham piwonie, moje ulubione kwiaty Chyba wszystko ma idealne, im dłużej oglądam tym bardziej oczy mi się otwierają

Ale w tym Rzucewie mają ceny.. nie na moją kieszeń 300 - 320zł od osoby

A co do tamtej pani.. faktycznie coś nie tak z tym biustem, chyba taki duży biust źle leży w tego typu dekolcie... W sumie to i tak nie w moim stylu Ale jaki piękny bukiet za to ma Ideał
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:24   #2466
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość

A co do tamtej pani.. faktycznie coś nie tak z tym biustem, chyba taki duży biust źle leży w tego typu dekolcie... W sumie to i tak nie w moim stylu Ale jaki piękny bukiet za to ma Ideał
jesuuu 300 zł
w sumie to nie jest nie tak z biustem, tylko nie tak z kiecką. Dlatego nie jestem zwolenniczką gorsetów - trudno jest uszyć taki, który nie będzie spłaszczał biustu i z którego nie będzie się on wylewał.

Stary 2012-02-20, 20:27   #2467
bonifaczka
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ze dwa tygodnie mnie tu nie było - nowy semestr strasznie mi się daje we znaki. Zupełnie nie mam czasu na nic!!!
Ostatnio więcej się zastanawiam, jakby tu skombinować jeszcze trochę kasy do wesele. No i zamierzamy z TŻ jechać na wakację zagranicę do pracy do Niemiec ( jako że mieszkamy w Szczecinie, to daleko nie mamy ). Macie może jakieś sprawdzone miejsce, albo słyszałyście o jakies pracy tam? Jacyś wasi znajomi może?
Pisaliśmy z TŻ w zeszłym tygodniu do hotelu, w którym chcemy zrobić wesele a' propos ich terminarzu na 2014 rok - znajomi nas nastraszyli, że już mogą mieć obłożenie!! Na szczęście okazało się, że mają wszystkie terminy wolne na ten rok, także chyba latem się tam przejedziemy, bo to 600km stąd i zaklepiemy ostatecznie
A teraz pochwalę się wam, jaką sukienkę sobie wymarzyłam :

http://www.slubnytarg.pl/resources/f...ginal/1118.jpg
Tylko j abym wolała, żeby gorset był troszkę mniej zdobiony

bonifaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:32   #2468
velika
Winter is coming

hej hej
gorset faktycznie dość zdobny, wg mnie za bardzo, ale co kto lubi ja niestety z pracami nie pomogę, bo nigdy nie pracowałam za granicą.
mi wpadła w oko kiecka firmy Agnes, jak się wejdzie na ich stronkę, to ta prowadząca do gold collection. Ale najbardziej podoba mi się inna, jakaś wizażanka w niej ślubuje, zaraz poszukam

Stary 2012-02-20, 20:40   #2469
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

u mnie kwestia mieszkania po slubie ma sie tak: albo wynajmujemy (ale raczej nie chcemy, bo to troche bez sensu pieniadze wyrzucone) albo moi rodzice pomagaja w kupnie wlasnego, chociazby najmniejszego ale wlasnego. zobaczymy jak to wyjdzie, ja mam nadzieje, ze moj TZ do tego czasu bedzie mogl sie dolozyc do tego mieszkania i bedziemy mogli na start kupic 2 pokoje. a jesli nie to przez jakis rok pokisimy sie w kawalerce i po roku zmienimy na wieksze.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 20:48   #2470
velika
Winter is coming

kurna znalazłam i jednak już mi się nie podoba

Stary 2012-02-20, 20:49   #2471
tasiulek
BAN stały

Cytat:
no też ja stara baba będę na własnym ślubie jakbym brała ślub teraz powiedzmy, w wieku 25 lat, to mieszkalibyśmy chyba kątem u rodziców a że ja lubię wygodę i swobodę, to mieszkamy obecnie osobno u swoich rodziców, a zarobioną kasę w dużej części odkładamy. Nie ukrywam, że przyfarciło nam się, że tak możemy.
Moglibyśmy coś teraz wynająć i mieszkać razem, ale szkoda nam pieniędzy. Lepiej odłożyć, niż potem dawać bankowi. Z racji zawodu mam często do czynienia z umowami kredytowymi i włos się jeży, jakie tam odsetki są. Często większe niż sam kredyt
Ty to jesteś bejbe jak wino Zresztą my wszystkie jak wino im starsze tym lepsze

Cytat:
Zaraz oblukam GNIECKI A miałam dylemat bo koleżanka robi tak, że wynajmuje salę i kucharkę... Ale liczyliśmy z TŻtem, że może jej się to opłaca bo ma 130 osób, ale mi się nie opłaca niestety... Chociaż to mam z głowy Ale sala była piękna i miała ogromny parkiet...

O kur#a... Czyli VIDEOGROSZEK nie jest jednak aż tak drogi... Chyba się na niego zdecyduję

Ta Sandra z "Sandra i Przemek" ma przepiękną suknię... Idealną dla mnie chyba... I PIWONIE <3 Kocham piwonie, moje ulubione kwiaty Chyba wszystko ma idealne, im dłużej oglądam tym bardziej oczy mi się otwierają

A no może mają ale ja też na to tak nie patrzę bo u mnie będzie max 20 osób i z weselem to nie będzie miało wiele wspólnego więc i ceny pewnie będą inne

A ta Sandra i Przemek może nie fantastyczne ale baaardzo ładne zdjęcia
Stary 2012-02-20, 20:49   #2472
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta zmienną jest
Dziołchy idę spać dobranoc
Stary 2012-02-20, 20:52   #2473
bonifaczka
Raczkowanie

hahaha velika niezła jesteś Ja parę mięsięcy temu znalazłam jeszcze ładniejszą niz ta, którą pokazałam - tez dekolt w serce, dół ten sam, ale gorset znacznie mniej zdobiony. No ale niestety już tej sukienki znaleźć nei mogę, dlatego jest ta, "zastępcza"
My na pewno będziemy nadal po ślubie jakiś czas wynajmować, ale jak już skończymy studia i dostaniemy umowę o pracę na czas nieokreślony, to bierzemy kredyt i kupujemy mieszkanie. Najlepiej 3 pokoje, bo wiadomo - dzieciaczki kiedys będą

Stary 2012-02-20, 20:55   #2474
velika
Winter is coming

tasiulku wiadomo
zresztą nieskromnie stwierdzam, że odkąd skończyłam 24 lata moja uroda rozkwitła i rozkwita nadal wcześniej byłam jej niepewna, widziałam dużo mankamentów, a teraz cieszę się tym, jak wyglądam. I takie podejście do siebie ma też wpływ na postrzeganie przez innych - od jakiś 2 lat mega często słyszę komplementy
kurde zdjęcie kiecy nie chce sie wrzucić

Stary 2012-02-20, 20:58   #2475
velika
Winter is coming

ha dałam radę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kieca.jpg (30,9 KB, 26 załadowań)

Stary 2012-02-20, 21:01   #2476
tasiulek
BAN stały

Ja bym podciągnęła pod to teorię, że kobieta pięknieje kiedy jest szczęśliwie zakochana Oczy zaczynają błyszczeć, niekiedy da się zauważyć że dziewczyna nie idzie a płynie ( albo może tylko ja to zauważam) jest też tak że kobieta nie musi być Playmate a jeśli czuje się ze sobą dobrze to bije od niej jakiś taki niesamowity blask który przyciąga

Aleeeeee ja mam teorie

Ja dziękuje małej czarnej za pokazanie mi tej kiecki od JA, ta Zieniowa od razu poszła w odstawkę
Tylko tak z 15-20 cm krótszą bym potrzebowała

velika to Pronovias? tak mi coś "zajeżdża"? lubię taką skromność
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia-slubna-piekna-suknia-slubna-kolor-jasne-ecru-rozmiar-36-38-3.jpg (47,8 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez tasiulek
Czas edycji: 2012-02-20 o 21:02
Stary 2012-02-20, 21:08   #2477
exist_
Zakorzenienie

Tasilek akurat ta od Justina Alexandra, którą pokazałaś, to moja niespełniona miłość. Choć mnie się osobiście bardziej podoba ten kolor.
Zdjęcie należy do PM marylka80 z wizażu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lowres-painting-20a.jpg (84,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-02-20, 21:14   #2478
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym podciągnęła pod to teorię, że kobieta pięknieje kiedy jest szczęśliwie zakochana Oczy zaczynają błyszczeć, niekiedy da się zauważyć że dziewczyna nie idzie a płynie ( albo może tylko ja to zauważam) jest też tak że kobieta nie musi być Playmate a jeśli czuje się ze sobą dobrze to bije od niej jakiś taki niesamowity blask który przyciąga

Aleeeeee ja mam teorie

Ja dziękuje małej czarnej za pokazanie mi tej kiecki od JA, ta Zieniowa od razu poszła w odstawkę
Tylko tak z 15-20 cm krótszą bym potrzebowała

velika to Pronovias? tak mi coś "zajeżdża"? lubię taką skromność
polecam się na przyszłość

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 21:15   #2479
velika
Winter is coming

tasiulku przyznam, że nie mam pojęcia od kogo kiecka. Ja będę szukała właśnie w takim stylu, prostą. Ale wszystko wyjdzie na przymiarkach, może pójdę do ślubu w bezie
noo ja zakochana nie jestem, nie przy tym stażu to raczej kwestia tego, że z wiekiem człowiek coraz bardziej siebie akceptuje i nie zwraca uwagi na drobne mankamenty a komplementy innych powodują, że samoocena wzrasta jeszcze bardziej. Ja w każdym razie nasłuchałam się tylu komplementów, że moja samoocena jest wysoka kij z kompleksami!

Stary 2012-02-20, 21:22   #2480
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

u mnie moj TŻ mowi, ze odkad zaczelismy sie spotykac pieknieje z kazdym dniem
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 22:16   #2481
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też jak będę brała ślub to młódką nie będę ale na mieszkanie niestety nie ma szans...

Cytat:
jesuuu 300 zł
w sumie to nie jest nie tak z biustem, tylko nie tak z kiecką. Dlatego nie jestem zwolenniczką gorsetów - trudno jest uszyć taki, który nie będzie spłaszczał biustu i z którego nie będzie się on wylewał.
można uszyć idealny - jak sie nie ma prawie biustu

exist ta suknia w dłuższej wersji też przepiękna

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-02-20, 23:01   #2482
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw się ja też tak mam Co jakiś czas jak przeglądam mój folder z zapisanymi zdjęciami sukien ślubnych, które mi się podobały to wyrzucam z niego niektóre zdjęcia bo już mi się nie podobają... Ba! nawet dziwię się czasem co ja widziałam w danej sukience, że ją zapisałam
Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Tasilek akurat ta od Justina Alexandra, którą pokazałaś, to moja niespełniona miłość. Choć mnie się osobiście bardziej podoba ten kolor.
Ta jest przepiękna! Zakochałam się! O takiej właśnie marzę...

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 23:28   #2483
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

Hej PMki ja mam ślub we wrześniu i jeszcze nie mam kiecki wybranej

Edytowane przez emi_2508
Czas edycji: 2012-02-20 o 23:45
emi_2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 00:05   #2484
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bonifaczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ze dwa tygodnie mnie tu nie było - nowy semestr strasznie mi się daje we znaki. Zupełnie nie mam czasu na nic!!!
Ostatnio więcej się zastanawiam, jakby tu skombinować jeszcze trochę kasy do wesele. No i zamierzamy z TŻ jechać na wakację zagranicę do pracy do Niemiec ( jako że mieszkamy w Szczecinie, to daleko nie mamy ). Macie może jakieś sprawdzone miejsce, albo słyszałyście o jakies pracy tam? Jacyś wasi znajomi może?
Pisaliśmy z TŻ w zeszłym tygodniu do hotelu, w którym chcemy zrobić wesele a' propos ich terminarzu na 2014 rok - znajomi nas nastraszyli, że już mogą mieć obłożenie!! Na szczęście okazało się, że mają wszystkie terminy wolne na ten rok, także chyba latem się tam przejedziemy, bo to 600km stąd i zaklepiemy ostatecznie
A teraz pochwalę się wam, jaką sukienkę sobie wymarzyłam :

http://www.slubnytarg.pl/resources/f...ginal/1118.jpg
Tylko j abym wolała, żeby gorset był troszkę mniej zdobiony
No dół śliczny, ale właśnie ten gorset... wolę skromniejsze

Cytat:
Ty to jesteś bejbe jak wino Zresztą my wszystkie jak wino im starsze tym lepsze

A no może mają ale ja też na to tak nie patrzę bo u mnie będzie max 20 osób i z weselem to nie będzie miało wiele wspólnego więc i ceny pewnie będą inne

A ta Sandra i Przemek może nie fantastyczne ale baaardzo ładne zdjęcia
No ale sami w sobie są piękną parą więc...

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
OMG jaka piękna A wiesz ile kosztuje? Ja więcej niż 3500 nie dam za suknie

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
Hej PMki ja mam ślub we wrześniu i jeszcze nie mam kiecki wybranej
Ponoc 5 miesiecy przed to juz ostatni dzwonek, więc śpiesz się!

Właśnie podliczyliśmy ile nas wyniesie ślub i wesele. 40 tysięcy. Mam doła i idę spać
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 07:26   #2485
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
no ja też jak będę brała ślub to młódką nie będę ale na mieszkanie niestety nie ma szans...

można uszyć idealny - jak sie nie ma prawie biustu

exist ta suknia w dłuższej wersji też przepiękna
płaskorzeźba jeszcze w gorsecie? Nooo to mamy blat idealny
Stary 2012-02-21, 08:46   #2486
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
płaskorzeźba jeszcze w gorsecie? Nooo to mamy blat idealny
chodziło mi o to, że nic się przynajmniej nie będzie wylewało

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-02-21, 09:19   #2487
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19
Wink Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Właśnie podliczyliśmy ile nas wyniesie ślub i wesele. 40 tysięcy. Mam doła i idę spać
My chcielibyśmy się zmieścić w 25tyś. Będzie ciężko ale się postaramy
Mam salę u mnie w mieście taką że za osobę jest od 110zł.
Ale za to właściciel nam oferuje tydzień w hotelu 5 gwiazdkowym w Kołobrzegu za free a ogółem zajazd ładny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (15,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (16,0 KB, 13 załadowań)
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-21, 12:05   #2488
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
Ale za to właściciel nam oferuje tydzień w hotelu 5 gwiazdkowym w Kołobrzegu za free a ogółem zajazd ładny
dlaczego w moich okolicach nie ma takich tanich lokali

17.02 16.09
[*][*][*]
Stary 2012-02-21, 12:06   #2489
bonifaczka
Raczkowanie

Cytat:
O kurczę, to faktycznie super cena! No i zdjęcia tez fajnie wyglądają
To zdjęcie naszej, wstępnie wybranej sali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg antoni sala.jpg (33,7 KB, 22 załadowań)

Stary 2012-02-21, 13:32   #2490
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Wiem że to wcześnie ale myślałyście już jaki tort chcecie mieć
Dodam kilka
A to druga sala którą biorę pod uwagę
http://www.salawiselka.pl/galeria/#leaf

Ten pierwszy ze zdjęć robiła moja ciocia na samej góże jest serce pisze bo na fotce nie bardzo widać
4 miała TŻ siostra u siebie na weselu

A reszta to z jednej z sal które biorę pod uwagę

fajna ta sala jedzenie wygląda bardzo apetyczne

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Przyjechałam do rodziców żeby pogadać o tym i moja mama bez zdziwienia powiedziała, że już trzeba by było zaklepywać, A PRZYNAJMNIEJ szukać. Szukam, szukam i... nic. Każda ma coś, co mi się nie podoba... I nie to, że wydziwiam, tylko u mnie priorytetem jest to, żeby jedzenie było dobre i dużo i żeby były miejsca noclegowe, bo rodzina TŻ-ta przyjedzie z ponad 300 km.
Na razie znalazłam 3 sale, ale:

1) powiedzcie czy to nie jest mało jedzenia, bo mi się wydaje, że goście mogliby być głodni...

Koszt takiego menu to 165 zł na osobę w tym roku i w przyszłym jeśli się teraz zamówi, o 2014 nic nie ma, więc może jeszcze nie trzeba zamawiać, jak pojadę tam na obiad to wypytam. Sala jest bardzo elegancka, nie wiem czy nie aż za, bo szukaliśmy czegoś bardziej... hmm... swojskiego, ale bardzo fajnie tam jest. Aha i mam mały problem z noclegami, bo tam pokój dwuosobowy kosztuje 170 zł. ALE jest napisane, że Poza tym moja rodzina nie będzie miała daleko do swoich domów, więc odpadłyby już koszty pokojów dla połowy gości. Tak to wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=Pvd6v...layer_embedded

2) Drugi jest wiejski dworek, piękny, ciężko jest tam z dojazdem, ale kolezanka miała tam wesele i da się dojechać...
http://www.youtube.com/watch?v=e4tNJ...layer_embedded Tak wygląda.
Jest tam klimat taki hmmm... no pięknie tam jest, w sumie to było moje wymarzone miejsce i dopóki nie dowiedziałam się że jakaś PMka miała tam wesele i w tym samym momencie była w innej sali (w piwnicy) osiemnastka i gówniarze przyszli do niej na wesele i "częstowali" się ich jedzeniem i fontanną czekoladową... Niby to tylko jedna opinia, ale trochę mnie to zniechęciło.
A druga rzecz to taka, że tutaj już wszyscy goście będą musieli mieć pokoje wykupione. Fakt, że cena pokoju 2-os. to 120 zł, a są jeszcze dwa domki 10-os. po 500 zł za dobę, ale... to już tez większy koszt, bo już trzebaby było zapewnić nocleg wszystkim gościom (będzie nas ok. 100 osób)

3) Jest jeszcze trzecia sala, a jej największym plusem jest po pierwsze cena (biorą chyba najmniej, coś koło 155-160 zł/os), jest znana z najlepszego jedzenia, wszyscy się jarają tym jedzeniem, bo takie pyszne i tak dużo (co jest wielkim plusem), poza tym już też jest sprawdzona przez kolezankę mojej mamy, która wychodziła za mąż dwa lata temu i miała w tej sali wesele, powiedziała mojej mamie, że gdyby jeszcze raz miała tam robić to znowu by tam robiła... Ale nie mają swojej strony internetowej, muszę tam po prostu pojechać... Widzialam na stronie jednego fotografa zdjęcia z tej sali... No powiem, że jest najmniej ładna, ale przecież nie o to chodzi, to jedzenie jest wazniejsze... No a co do minusów to... nie mam pojęcia czy tam są jakiekolwiek miejsca noclegowe... Muszę tam jechać, wiem, że niedaleko tego jest na pewno hotel, ale tam to tez 170 zł pokój kosztuje, a to już bez sensu, żeby goście musieli jeszcze kawal iść, a tu na pewno nie będzie zniżek... Jeszcze ewentualnie w tym hotelu, ale o nim nie ma ŻĄDNYCH opini w internecie, ani cen, więc nie wiem za ile robią wesela... Hmm... Musze pojechac i zobaczyć, czy może tam są jakieś miejsca noclegowe, choć na to mi nie wygląda...
No a co do tej trzeciej opcji to wygląda tam tak (najmniej ładnie jak już pisałam, ale najlepsze jedzenie):
http://blog.krzysztofzietarski.pl/an...-slubna-gdansk

Trzeba trochę poczekac na załadowanie zdjęć i zjechać w dół, widać trochę... martwi mnie jednak, że tam jest podział góry i dołu... Matko, gdyby tak połączyć te trzy sale w jedną...

Ale powiem wam, że trochę poprawił mi się humor i tak Bo myślałam, że rodzice powiedzą, że to jakieś moje fanaberie z tym zaklepywaniem sali już teraz, a oni powiedzieli żeby o nic się nie martwić bo nam pomogą (choć postaramy się sami jak najwięcej uzbierać, bo moi rodzice mają bardzo dużo wydatków, właśnie wkładają kilkadziesiąt tysięcy w odnowienie domu, a na pieniądzach nie śpią...)

Co myślicie o tych salach dziewczyny?
mnie się ta druga podoba najbardziej ma taki swoj klimat a od której się u Was zaczynają wesela bo u nas tak 0 13 14 i prawie wszyscy mają obiad zimną płyte i 3 ciepłe kolacje..

Edytowane przez wioliix
Czas edycji: 2012-02-21 o 13:44
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości