|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki APC
No to pozdrowienia dla chlopaka bo sie chlopina zna na damskiej duszy
I dla mamy tez hihi...
|
|
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
widze, że coś tu ucichło...
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Już sie zgłaszam do raportu
Na razie taki wstepny ogląd sytuacji zrobiłam w mojej GC na prośbę Agi testowałam pudry prasowane. Na razie mogę tylko powiedzieć że nr 3 jest dla mnie za żółty a nr 2 za blady. no ale prędzej kupilabym ten bledszy już. Aga, myśle że dla Ciebie ten nr 2 bedzie dobry bo to jest taki neutralny beż nie różowy ani nie żółty. Testowałam tez kulki nr1 i powiem że spodobały mi się ale kupie je dopiero na lato bo ten kolor na policzkach będzie pasował do lekko musniętej słońcem buzki a teraz będę się szykowała do zakupu Loreala delicieux nr 5 bo on jest taki bardziej zimowy. Troche ogólnikowy ten mój raport ale na dokładniejsze przyglądanie nie miałam czasu- zdałam wreszcie ostatni egzamin i trza było świętować ![]() i jeszcze wypatrzyłam kolorek cieni sypkich GOSH z nowej jesiennej kolekcji, który jest pomiędzy nowymi odcieniami APc numer 5 i 6 tylko zapomniałam jak się nazywa...
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 15:42 Powód: Post po poscie!! |
|
|
|
|
#634 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
A oglądałaś numer 1? Zależy mi na bardzo jasnym |
|
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
Aguś, numer 1 jest bardzo jasny.
Zgadzam się z Rzyrafką - numer 2 to taki neutralny beż, a nr 3 wpada mocno w pomarańcz/rudy. |
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
No jedynki nie sprawdziłam. Natomiast bardzo mnie rozsmieszyły testery pudrów sypkich - są tak mocno przymocowane do stolika że nie da sie ich ani wyjąć ani przechylić zeby nasypać na puszek
Rozumiem, obawa przed złodziejami Albo ja taka niekumata chodziłam wczoraj Zakochałam sie za to w błyszczyku 1 i 6, są śliczne
|
|
#637 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
hej, Anitko, zagladalas moze na ten puder w kulkach?
|
|
#639 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#641 |
|
okrutnica jakaś... |
widziałam ale nie testowałam. Kulki w kolorach beżowo-brązowych i różowych
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wlasnie taka dosc jasna skorę, ale Anita mowila, ze wszystkie pudry w kulkach sa na jej jasnej skorze pomaranczowe... Ale moze ten jest inny z racji tych rozowych kulek? Hmm, z drugiej strony szukam jednak czegos brązującego, a o tym na stronie nie wspominali, wiec w koncu nie wiem, jak efekt daje on na skorze jasnej. Hmmm...
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta, ja już pisałam na tym wątku, o co chodzi z kulkami APC...
W mojej definicji puder brązujący - także w kulkach - to kosmetyk, którym mogę maznąć całą twarz i szyję, żeby poprawić koloryt cery oraz wymodelować twarz. Czyli kulki powinny być twarde i dawać delikatny, dyskretny kolor. Natomiast kulki APC są miękkie, osypuje się z nich dużo pudru. I te kolory - wszystkie są bardzo intensywne, wpadają w pomarańcz, cegłę lub bazarowy róż. Choćbym nie wiem jak się starała, nie byłam w stanie nałożyć takiej ilości tego pudru, żeby efekt był w miarę ok. Zamiast tego wychodziła mi plama intensywnego koloru, z którą nie bardzo wiedziałam co począć. Zaznaczam, że mówię to jako osoba o bardzo jasnej karnacji, mam więc inne wymagania wobec kosmetyków kolorowych niż część z Was. Wiem, że Dolly - która ma ciemną karnację - ma któryś puder brązujący (chyba oliwkowy) i chyba jest całkiem zadowolona. Jestem wręcz maniaczką pastelowego pudru w kulkach APC i wszystkich będę go polecać, bo jest milion razy lepszy od Meteorytów Guerlain. Ale pozostałe kolory kulek w ogóle nie przypadły mi do gustu - a również byłam napalona na ich zakup. Według mnie te ciemne pudry nadają się wyłącznie do używania jako róż na policzki. I to także nie dla wszystkich. Acha, Beekeper, niestety nie sprawdziłam koloru kulek, ponieważ od ponad tygodnia choruję i nie ruszam się z domu. Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 15:43 Powód: Post po poscie!! |
|
|
|
|
#644 |
|
okrutnica jakaś... |
widziałam oliwkowe kulki i nie są pomarańczowe, beliczek zaś kupił najciemniejsze i też pdobno nie są takie
|
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Aguś, nio to wobec tego jest to moje subiektywne odczucie
![]() Byłam bardzo napalona na zakup tych kulek, w sklepie spędziłam chyba z pół godziny testując różne odcienie. I niestety wyszłam z pustymi rękami ![]() Nio ale powtarzam, ja jestem strasznym bledziochem, mam rude piegi i to, że mnie żaden odcień nie pasuje, to nic nie znaczy
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktos juz ma nowe kolory sypkich cieni i moglby powklejac fotki?
|
|
#647 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...hmentid=120278 Na stronie APC jest jeszcze czerwony nr 3- jesli Ci sie nie spieszy z zamówieniem to sprawdzę go w GC we czwartek i wieczorkiem dam znać jak wygląda.
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
Witam, rzyrafko dziękuję za odpowiedź. Dobrze, że zapytałam o ten kolor bo ja chciałam jakiś ciepły i miałam nadzieję, że ta 6 taka właśnie będzie- na zdjęciu na stronie APC bardzo mi się podoba, teraz wiem, że raczej nie będzie mi pasować. Z zamówieniem na razie się nie spiesżę, gdyż czekam na nowe kolory cieni sypkich. Będę bardzo wdzięczna
jeśli mogłabyś sprawdzić mi jeszcze inne kolory tych błyszczyków, może nr 3 wiśniowy i nr 2 beżowozłoty. Szukam ciepłego odcienia.
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że sprawdzę
Jutro lub w piątek (nie wiem jeszcze jak mi się zajęcia rozkładają dokładnie). Jestem szczęśliwą posiadaczka numeru 2 (AgaBI też ) To na 100% jest ciepły kolorek Jest to kolorek taki beżowo-rudawy troszkę, ma prześliczne małe złocisto-srebrzyste drobinki i dobrze się błyszczy
|
|
#652 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ci dziękuję. Nad tym błyszczykiem nr 2 się zastanowię, też bardzo ładny, choć marzy mi się taka ciepła czerwień. Jeśli ten wiśniowy jednak będzie inny niż myśę, to pewnie skuszę się na ten. Bardzo ładnie ci w takim makijażu
|
|
|
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Robie zamówienie APC jestem ze Śląska...
czy moge sie dowiedziec w jakich cenach kształtuja sie cienie?
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
dziwnie podejrzanie mi to wygląda...
|
|
#655 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Połączę je i będę mieć na oku zobaczymy czy faktycznie Mysteriousgirl1983 jest zwykłą wizażanką czy chce zrobić jakiś interes.joanna26- zajrzyj do wątku KOSMETYKI APC , tam masz zdjęcia i ceny . A tu możesz je zamówić http://www.apc-cosmetics.waw.pl/podstrona03.htm |
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj zajrzałam do jednego z poznańskich sklepów,gdzie można nabyć APC.Cienie są tam za 19,9
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w Poznaniu w środe widzialam cienie po 12 zl na ul.Sw.Marcina i na Półwiejskiej po 20zl a kuleczki rozświetlające po 30zl
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie sklepik mi się spodobał
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
ah, nie chce mi sie czytac 23 stron, wiec może któras z was dziewczyny podałaby mi adres do tej strony z tymi kosmetykami, chetnie bym popatrzyła no i gdzie w wawie mozna je kupic, pierwszy raz słysze o tej firmie a cienie sypkie sa przepiękne!
pozdr! ok strone znalazłam..teraz tylko gdzie sa sklepy w wawi? pozdr! Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 15:45 Powód: Post po poscie!! |
|
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakupiłam cień APC w KDT (Kupieckie Domy Towarowe, naprzeciwko Galerii Centrum) za 9zł. Stanowisko nr 1 i - zielone , z brzegu. Miła ekspedientka.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

I dla mamy tez hihi...

Na razie taki wstepny ogląd sytuacji zrobiłam w mojej GC na prośbę Agi testowałam pudry prasowane. Na razie mogę tylko powiedzieć że nr 3 jest dla mnie za żółty a nr 2 za blady. no ale prędzej kupilabym ten bledszy już. Aga, myśle że dla Ciebie ten nr 2 bedzie dobry bo to jest taki neutralny beż nie różowy ani nie żółty. Testowałam tez kulki nr1 i powiem że spodobały mi się ale kupie je dopiero na lato bo ten kolor na policzkach będzie pasował do lekko musniętej słońcem buzki a teraz będę się szykowała do zakupu Loreala delicieux nr 5 bo on jest taki bardziej zimowy. Troche ogólnikowy ten mój raport ale na dokładniejsze przyglądanie nie miałam czasu- zdałam wreszcie ostatni egzamin i trza było świętować
Albo ja taka niekumata chodziłam wczoraj 

zobaczymy czy faktycznie Mysteriousgirl1983 jest zwykłą wizażanką czy chce zrobić jakiś interes.