|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1262 |
|
kosmitka
|
Dot.: Kosmetyki APC
Hosenko, w nawiązaniu do Twojej rozmowy z MagJa, pojawiła się we mnie ciekawość: czym różnią się pudry rozświetlające sypkie od kulek? Bij, jesli tu odpowiedź już wcześniej padła, nie pamiętam
.
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
ancia no ja sie mało orientuje w tej sprawie, bo nie używałam nigdy sypich pudrów, ale tak na moj rozumek to jest tak: puder sypki rozswietlajacy oprócz rozswietlenia, działa jak puder taki w kamieniu, czyli matuje i wyrównuje koloryt. a kuleczki rozswietlajacy daja tylko własnie połysk
|
|
#1264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1265 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
CYTAT: "Co do tych pudrów to srebrny nie będzie typowo srebrny z tego co się orientuję.Pudry rozświetlające są znacznie bardziej błyszczące-10razy-od pudrusypkiego nr3. Żaden nie jest żółty- odcienie są naturalne zpołyskiem.Polecamy też rozświetlający nr 4- lekko przyciemnia i dajepiękny jasno brązowy połysk.Wynika, że będzie jasny i naturalny odcień z chłodnym połyskiem. Pudry (sypkie) odcieniami wiele się nie różnią , nr 1 jest trochę jaśniejszy i bardziej różowy, 2 to jasny beż. Rozświetlający puder sypki srebrny jest podobny do złotego-odcień jasnego beżu tylko ze srebrnymi drobinkami pudry rozświetlajace nadają się na wieczór, mają drobinki które pięknie lśnią. Złoty i srebrny są do siebie zbliżone (kolor bazowy to jasny beż) z tym że nr 1błyszczy na ciepły złoty odcień a nr2 na chłodno czyli srebrno." Większość pisała Aga , trzeba będzie jej się dopytać, jak się pojawi. A może ktoś z was wie jaka jest różnica między tymi pudrami? |
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://img439.imageshack.us/my.php?i...ameleon1mq.jpg |
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1270 |
|
kosmitka
|
Jak tak poczytałam więcej o tych pudrach (cytaty wyżej), to doszłam do wniosku, że lepsze działanie będą jednak miały pudry sypkie. Tylko czy zestawienie puder sypki nr 2 oraz rozświetlający srebrny - będzie do siebie pasować. Zaznaczę od razu, że krem mam rozświetlający AVON (piękne drobiki na twarzy), puder też rozświetlający Revlin Skin Diffusing czy jakoś tak
.Pomożecie?? Aha, jeszcze jedno pytanie, o ile dobrze doczytałam, to złoty puder rozświetlający ma odcień ciepły i złote drobinki, zaś srebrny jest chłodny, zminiejszy i bledszy oraz ma srebrne drobinki? Słonecznego to już nigdzie nie znalazłam - może ktoś ma? Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 14:17 Powód: Post po poscie!! |
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żarcik Bardzo chciałabym Ci pomóc, ale niestety nie posiadam tych rozśietlaczy Dobranoc
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam za to turkus nr 8 i nie wiem z czym połączyć ... podoba mi się za to połączenie takiego turkusu z kameleonem: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86355 |
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
A mi dzisiaj przyszedł cień nr 16 - głęboka czerwień złamana fioletem oraz puder w kulkach nr 7 - beżowy - stosuję go jako róż. Jestem z obydwu produktów zadowolona, choć cień wypróbuję dopiero jutro, ale kulki są super, w sam raz do mojej karnacji - nie za ciemne nie za jasne.
|
|
#1275 |
|
kosmitka
|
A ja zamówiłam:
Cienie sypkie - nr 3, 20, 21, 22, 25 oraz puder sypki - opalony transparentny - nr 2. Zamówienie złozyłam w niedzielę, wysłałam pieniądze i dzisiaj już doszły, dostałam potwierdzenie. Mam nadzieję, że w środę lub czwartek będę się cieszyć nowymi kosmetykami . Kulki i inne cienie zostawiłam sobie na później. Puniax daj znać jak wypadł nr 16 .Pozdrowionka. |
|
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o pomieszaniu kulek nr 5 i 6?
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie składam zamowienie na kulki i zastanawiam się jeszcze nad cieniem kameleonem nr 25. Mam ciepły odcień cery i tęczówki także ciepłe w kolorze zielono pomarańczowo-brązowym (coś jak piwne ale nie do końca) i czy ten cień mimo, ze jest chłodny będzie mi pasował?
|
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do ozywienia bladej buźki na dzień powinno być w sam raz
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
co do kameleona.. nie tylko z turkusem sie ciekawie prezentuje. dzis wpadlam w szafeczce na trio burzuja bladziuchno rozowe. no nie powiem nie powiem, pasuje pieknie. szkoda ze nie mam aparatu :-|
a poza tym... do rozswietlenia pod lukiem brwiowym najjasnieszyz rozanego trio, na kosci policzkowe kulki 00.ii prawie ten sam efekt. az nieprawdopodobne:-D |
|
|
|
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,mam pytanko... w jaki sposob zamawia się ze strony APC? pytam,bo nie mogę doszukać się tam żadnego formularza zamówieniowego ani niczego w tym stylu? a może mam tak po prostu wysłać do nich maila ,napisać jakie kosmetyki chce zamowic no i oczywiście swoj adres?sama nie wiem... Aha jeszcze jedno, ile czekałyście na przesyłke?
|
|
|
|
|
#1282 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zamawiasz normalnie, przez mail. Przesyłka idzie lotem błyskawicy
![]() Kameleon nr 25 jest śliczny, to taki ciemnoszary , opalizujący na zielono, myślę Amelianno że będzie pasować |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do posiadaczek pastelowego pudru w kulkach, ale tych o ciepłym odcieniu cery. Czy puder Wam pasuje tak na całą buźkę? Czy nie oziębia, nie rozjaśnia zbytnio? Bo ja już nie wiem czy chcę robić mieszankę czy iść na łatwiznę i kupić nr 00
A muszę przyznać, że posiadane wcześniej pastelowe kulki Pierre Rene jednak mnie trochę wybledzały i jak rok temu mi się to podobało, to teraz przestało
|
|
|
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś będę szalała z zamówieniem
![]() najpierw się jeszcze upewnie co do kolorków w GC
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj zamówiłam sobie zestaw kulek beżowych, złotych i białych w celu skomponowania zestawu do używania na całą buzię. Ciekawi mnie jak to będzie wyglądało ![]() Cytat:
dzięki
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 14:19 Powód: Post po poscie!! |
||
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja też używam sypkiej dwójki Będę bardzo wdzięczna |
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Ok, myślę, że dziś lub jutro powinnam dostać paczuszkę od APC. Skomponuję sobie zestaw i napiszę o wrażeniach.
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Rzabbocop
|
Ja myślałam o zestawie:
18 białych 13 złotych 10 beżowych albo dosypać do kuleczek 0 5-8 beżowych i zobaczyć jaki będzie efekt |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

.
.
z każdego z 3 cieni, które mam dzieki Twojemu zamówieniu, jestem strasznie zadowolona!! a zamawiałam wtedy 19, 22 i 25.. 22 jest pięęęęęęękny!!! ciemny brązik połyskujący ... ach i och 

jestem również

A muszę przyznać, że posiadane wcześniej pastelowe kulki Pierre Rene jednak mnie trochę wybledzały i jak rok temu mi się to podobało, to teraz przestało