|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki APC
Ja zamówiłam duże 18 g kulki bezowe i 9g białe oraz 9 g złote. Kulki będziemy dzielić z siostrą na pół. Planowałam zrobic tak:
po ok. 20 kulek bezowych+ ok. 10 białych i 10 złotych. Siostra jest troszeczkę bledsza więc moze oddam jej więcej białych. Zobaczymy, jak dostanę kulki to pokombinuję
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Rzabbocop
|
A ja ponawiam prośbę o rozpisanie kuleczek już istniejących, bo na zdjęciach słabo widać.
Ja niestety nie mam możliwości zobaczenia ich na żywo ![]() W sumie cały czas bardziej się skłaniam do modyfikowania zestawów już istniejących, niż do tworzenia ich od początku |
|
|
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Ok,ja moge policzyc kulki nr 0 i kulki nr 3 bo takie posiadam
|
|
|
|
|
#1294 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() 6 - fioletowych 7 - zielonych 10 - różowych 12 - złotych 14 - białych O 3 bardzo proszę
|
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zadomowienie
|
a ja właśnie złożyłam zamówienie
2 puderki prasowane, kulki oliwkowe i drugie czekoladowe małe, no i obowiązkowo cienie numery: 8, 12, 19, 22, 30. Część na prezent, część do mojej prywatnej puderniczej kosmetyczki. Z trudem opanowałam się przed zamówieniem jeszcze kilku jak te się sprawdzą, to najwyżej domówię
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
witam, podaje skład swoich kulek nr O i nr 3:
kuleczki nr 0: 12 - białych 12- złotych 10 - różowych 8 - zielonych 6 - fioletowych razem mam 48 kuleczki nr 3 (oliwkowe) : 16 - złotych 15 - rudych (wnioskuje, ze to kulki nr 8) 12 - czekoladowych ( a to chyba nr 9) razem 43 kulki przesyłki wczoraj nie dostałam, ale mam nadzieje, że to już dziś nastąpi
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobitki! Miałam zamawiać kosmetyki w sobotkę, ale się pokićkało i dopiero dziś zamawiam
Nigdy nic nie zamawiałam przez internet i nie wiem, czy lepiej wpłacić na konto czy jak listonosz przyniesie paczkę to zapłacić przy odbiorze? Naczytałam się także o naszej poczcie i mam obawy, czy nic mi z paczki nie zniknie . Jak są zapakowane te paczuszki? I jak Wy płacicie za APC? Miałyście może jakąś przygodę związaną z brakiem np.cienia z APC lub naruszoną paczką? Jeśli nie, to odpukać w niemalowane Podpowiecie mi? Pozdrawiam - Renia.
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1300 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Ja radzę przelew wrzucam zdjęcia kulek jednokolorowych robione w świetle dziennym ale trochę wyszły przekłamane, nie wiem czemu
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2005-12-27 o 14:21 Powód: Post po poscie!! |
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ladne te zolte i rozowe kulki
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki, shachownica usłyszała dziś w radiu, że w ten weekend w GC znów -20%
cenach. Jakby któraś była i akurat wywęszyła, że na APC jest -50% to niech koniecznie da tu znać
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
One są bardziej jasno złote niż żółte. Wczoraj dostałam paczkę z kuleczkami własnie złotymi, bialymi i beżowymi nr 7 (rzyrafko: one są takie raczej ciepłe beżowo-różowe). Zrobiłam sobie własną mieszankę i wyszło mi tak: 22 kulki beżowe nr 7 + 12 kulek białych + 12 kulek złotych. Po zmieszaniu uzyłam na cała buzię i dają efekt takiej lekkiej jasno złotej ciepłej opalenizny z lekkim rożswietlenim, efekt naprawdę delikatny. Na razie oglądam się w świelte sztucznym bo niestety za oknem ciemno. O dalszych wrażeniach napisze później jak się pooglądam w dziennym świetle . A kulki nr 8 rude- są właśnie takie rude ciemno-ceglaste ale ładnie ożywiają cerę nałożone jako róż
|
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
jednak nie zamawiam tych kulek... spodobały mis ie rozświetlające z Avonu (te z APC jakos dziwnie wyglądają i są duże)... wczoraj kupiłam w GC tylko 1 cień (platynowe złoto) i narazie to tyle moich zakypów z APC. Juz raczej na zadne cienei sie nie skusze (chyba ze jakies nowe kolorki beda)
|
|
#1308 |
|
Rzabbocop
|
Ja mam teraz i rozświetlające z APC i z avonu, jednak te avonowe sa zdecydowanie różowe, choć też śliczne ale bardziej nadają sią na róż niż na całą twarz, chyba ze to takie bardzo delikatne muśnięcie. Do nich własnie zamówiłam sobie białe kuleczki, żeby troszkę rozjaśnić ale efekt sprawdzę dopiero jak mi mąż przywiezie z Polski kuferek
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czy ten rudy jest bardzo rudy? Bo myślałam, żeby zrobić sobie w dużym pojemniczku mieszankę biało-złoto-beżową, a w małym różowo-rudo-czekoladową, żeby w razie czzego dokładać sobie do tej biało-złoto-beżowej bazy innych kolorów dla zmiany efektu. Tylko czy ten rudy nie zrobi ze mnie pomarańczki?? |
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Makijaż zrobiłam do pracy. Właśnie stoje przy oknie i oglądam twarz w świetle dziennym;-): tak, efekt jest delikatny, cera nie jest ani trochę różowa (kulki nr 7 NIE są rózowe, wg mnie to taki ciepły beż zlamany różem pudrowym). Na policzkach mam kulki nr 3 (czyli rudy, złoty i czekoladowy, skład wyżej). Napewno nie jest to kolor pomarańczowy
|
|
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy w ta mieszanka daje efekt takiego blasku jak kulki nr 00? Bo mi chodzi o coś w tym guście, tylko nie rozjaśniającego. Sama myślałam, żeby raczej po równo tych kulek złotych, białych i beżowych dać, a u Ciebie beżowych jest dużo więcej. I teraz nie wiem, jak zamawiać. Poradź |
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Ok
tak daje taki blask jak kulki 00 ale inny, bardziej cieplejszy- złotawy, pewnie to wynik pomieszania ze złotymi (fiolet i zieleń ochładzają) W sumie kulek bezowych jest 22 i tych drugich jasnych tez 22, więc efekt nie będzie ciemny. Jesli dasz tyle samo kulek bezowych to wydaje mi się, że będą za jasne do stosowania na cała buzię. I tak wystarczy, że zamówsz kulki po 9g (ich jest ok. 22) więc jak dasz po 12 kulek z każdego koloru to ci się zrobią dwa zestawy. no chyba, ze zamawaisz od razu skomponowany zestawTak myslę, ze jak chcesz taki efet jak kulki o to jednak muszisz dac mniej tych beżowych. Najwyżej jak będą za jasne to powyciągasz białe
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie zamówię sobie taki zestaw, jak Ty - bo od razu zamierzam wziąć mieszanki. I jeszcze do tego mała mieszanka kulek różowo-rudo-brązowych - tak po równo, bo i tak zamierzam je jeszcze mieszać z poprzednimi, jak już wspominałam. Teraz tylko czekam na przypływ gotówki czyli pewnie do-po-świąt
|
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma za co, jak będziesz mieć jeszcze jakieś wątpliwości to pytaj
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dostałam w gratisie cień nr 6 (złoty brąz). Niestety nie bardzo mi pasuje
, użyłam go tylko raz. Jeśli któraś z Was miałaby ochotę na zamianę na inny cień, to jestem chętna .
|
|
|
#1317 |
|
kosmitka
|
Moje zamówienie dotarło
. Najbardziej podoba mi się kameleon i cień nr 3 takie błyszczące . Super!!! Zbieram się do kolejnego, tym razem kulki i inne kolorki cieni oczywiście .Dopisuję: gratis dostałam brokat. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
A czy któraś ma cień nr 5 srebrzysty? Bo jestem ciekawa jak się on na oku prezentuje.
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zamówiłam własnie srebrzysty i kilka innych. Jak paczuszka dojdzie, to cykne zdjęcia i wkleję! Wczoraj złożyłam zamówienie i odpisali, że wysłali, więc nie wiem kiedy dojdzie do mnie. Pozdrawiam!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.