|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki APC
Cytat:
Jak nakładam je dołączoną pacynką, wciskam, to jest OK. Ale jak będzie potrzebne, to mam zdjęcie początku placków, jak nakładałam na mokro pędzelkiem
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś gratuluje
ale cudeniek dużo dostałaś |
|
|
|
|
#2194 |
|
🦄
|
Zakochałam się
|
|
#2195 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja też |
|
|
|
|
|
#2196 |
|
🦄
|
Zawsze się bić możemy :P
|
|
#2197 |
|
Rzabbocop
|
Właśnie obejrzałam makijaże i jestem pod wrażeniem
wrócę jak dojdę do siebie |
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od. 2. Może pracownicy firmy mają inne cienie i stąd lepiej/dłużej się trzymają? Oczywiście żartuję... Od. 3 To jest wykluczone... NIE o tym jest mowa. Jesli w jednym miejscu jest cień, a w drugim prześwituję łysa powieka-skóra, to nie wiem czy to chodzi o grę świateł? MOże o jakość cieni? ![]() Cytat:
Maluję sie od lat, nie sądzę, aby cienie sypkie były [dla mnie] takim wyzwaniem. Zwłaszcza, że miałam sypkie cienie innych firm i nie było takich incydentów jak w przypadku APC. Do tej pory cienie mi się tylko wałkowały w załamaniu powieki i to po kilku godzinach. Natomiast z cieniami APC jest taki temat, że się ścierają już podczas aplikacji. Wspomniane wcześniej placki, czy też znikający połysk, to norma... NIe zanotowałam w swojej praktyce "dziwnych" powiek. A więc p.Paweł albo musi sprawdzić tego światowego dostawcę składników albo zmienić - udoskonalić receprutę, aby takie jak ja nie narzekały na jakość cieni APC. I bynajmniej, to narzekanie nie wynika z braku umiejętności w ich nakładaniu.
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie konkursu to ja powiem tylko jedno:
Aga- mój Ty GURU ![]() gratulejszjon APC wysłało ci caaaaaały asortyment
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
w takim razie jak wytłumaczyć to że ja i kilka osób nie ma problemów z tym czy innymi cieniami? Dziękuję dziewczęta |
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2202 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2006-04-14 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#2203 |
|
🦄
|
Pomadko, a jakie masz inne kolory tych cieni? Bo ja w sumie turkusu nie mam, ale może taka "uroda" tego cienie- bo mam 5 i malowałam się nią kilka razy i ona jest bardziej taka brokatowa, nie kryjąca (chyba, bo mi się nie chce iść malować w tym momencie). Może ten turkus to też w ten deseń a spodziewałaś się czegoś innego
Tak tylko sobie gdybam, bo mówię0 turkusu na oczy nie widziałam.
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mari mam kilka kolorów, tu nie chodzi tylko o turkus, ale o inne kolory.
|
|
|
|
#2205 |
|
🦄
|
Aaa to chyba że tak
Bo tak się wcięłam w dyskusję, bo mnie to ciekawi- ja mam tylko 5 kolorów, nie mam chyba takich problemów, ale ja też cudów nie wymyślam z nimi, bo nie umiem
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
NO, do cudowania to one się zbytnio nie nadają-tak między nami.
Do makijaży, bez przesadnego kombinowania.Mari masz świetny avatar? TO TY?
|
|
|
#2207 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
EOT |
|
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszko nie jestem jasnowidzem i nie czytam w twoich myślach... Napisałaś coś, a teraz ja nie wiem o co chodzi/ło. Jeśli to ja coś źle napisałam - Twoim zadniem to wskaż mi to... Cytat:
Zadałam pytanie "co mi sugerujesz", a TY mi odpowiadasz w kolejnym poście, że przesadzam i że nie będziesz ze mną dyskutować. To ja czegoś tutaj nie rozumiem... Z czym to przesadzam? Dlaczego nie będziesz ze mną dyskutować? Zatem staram się w tej chwili ustalić jakies fakty. Co miałas na myśli pisząc to: w takim razie jak wytłumaczyć to że ja i kilka osób nie ma problemów z tym czy innymi cieniami? Wyjasnij, bo powstało nieporozumienie.
|
|
|
|
#2209 |
|
Raczkowanie
|
A ja znalazłam kulki APC, w Warszawie pod halą wola w budkach...
.Ale o zgrozo kosztują 37 zł!!!!! Pani ciut przesadziła , ale ma miec ponoć cienie i wszystkie inne "bejery" . |
|
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooooooooooooooh dziewczyny nie zachowujcie sie jak malolaty na podworku!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! co za bezsensowna OSTRA wymiana zdan zeby mnie zaraz ktos nie podsumowal ze zarzucam wam klutnie... przeciez nie kazdemu kosmetyki musza przypasc do gustu!!! to ze Aga i inne dziewczyny lubia i potrafia obsluzyc kosmetyki APC nie znaczy ze Pomadka nie potrafi moze po prostu jej ni podchodza!!! z drugiej strony to ze dziewczyny i Aga je lubia nie znaczy ze Pomadka nie ma prawa ich krytykowac Matko dziewczyny demokracje mamy!!! macie prawo zajac jakies miejsca ALE po co zaraz jakas wojna na forum dotyczaca kosmetykow przestancie szkoda zycia i zdrowia... I NIE PISZCZIE ZE JEST OK BO JESTESCIE DLA SIEBIE CORAZ BARDZIEJ USZCZYPLIWE a te ikonki "
" tylko to delikatnie maskuja... no JUZ JUZ koniec tematu!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#2211 |
|
🦄
|
Pomadko, a jakie masz nr cieni? Bo ja przed chwilą malowałam się wszystkimi cieniami, które mam
Choruje, co mi szkodzi ![]() Smile, wydaje mi się, że źle odebrałaś dywagacje dziewczyn. A avatar- tak, to ja. Wróciłam do swojego zdjęcia, tylko innego niż wcześniej. Z bliska jest o wiele lepsze, bo nie jest całkiem czarno-białe i widać kolory pomadki, puder rozświetlający i cienie (oczywiście lepsze pod względem makijażowym )
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
smileofangel Słońce ja się nie kłócę. Ba! Nawet nie miałam takiego zamiaru. Napisałam tylko obiektywnie co uważam na ich temat, jak się zachowują...
Ja ich nawet nie krytykuję, piszę tylko swoje doświadczenia. No, ale widać źle zrobiłam, że poruszyłam APC. Mari bardzo fajny av. Podoba(sz mi) się. Poprzedni Twój avek pamiętam [z twoją buzią], ale ten zdecydowanie na plus. Odnośnie cieni: nr 7, 8, 6, 16, jasny róż/fiolet, militarny/oliwkowy zielony, odrobinę białego i chyba tyle.
|
|
|
#2213 |
|
🦄
|
Hehe, dzięki. Mnie też się podoba. Chyba powinnam się pofarbować na ciemniejszy kolor włosów
![]() Pytam się o te numerki, bo wzięłam sobie te moje 5 (hihih, jak to śmiesznie brzmi przy niektórych zbiorach) i zaczęłam się maziać. I przy mojej ulubionej do kresek zieleni (której nigdy nie nakładałam na całą powiekę) faktycznie była łysa i im bardziej próbowałam nałożyć cień tym bardziej łysiała. Ale nakładałam pędzelkiem, suchym, nie pacynką. Z innymi moimi kolorkami absolutnie nie było żadnego problemu- pokuszę się nawet o stwierdzenie, że nr 30 wygląda na powiece cudnie i poradzi sobie z jego nałożeniem nawet niewprawna ręka. Może trzeba zmienić technikę i zamiast pędzelkiem to pacynką i nie pocierać, tylko przykładać? Bo może taki urok tych cieni, że tak je trzeba nakładać. Bo w sumie można by im to wybaczyć ze względu na cenę i trwałość (pije do sypkiego Burżujka, który ściera się i zbiera nieporównywanie szybciej).
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki i ja mam problem z cieniami apc, moje takze robia takie puste, gole miejsca
. To wyglada tak, ze w jednym miejscu jest ich wiecej, w durgim mniej i ciezko dolozyc ich tam, gdzie ich mniej, one sie niemilosiernie szybko scieraja. Wogole one mi sie wydają takie delikatne bardzo jakby poltransparentne - MOżE W TYM TKWI NASZ "PROBLEM"?confused: . Mam sypkie z bell, joko, ale te nie sprawiaja mi takich problemow. Stosuje je bez bazy, na fluid i puder sypki. Lepsze - bo bardziej rownomierne malowanko otrzymuje po uzyciu pedzelka niz pacynka. Pacynka nie spr. sie u mnie w zadnym wypadku jesli chodzi o apc, bo wlasnei robi takie plamy: tu golo, tam rozow . A moje numerki cieni to: 6 -FIOLECIK, 25 -KAMELEON, 15 ROZ WIOSENNY, 17 - ZIELONY INTENSYWNY, 5-SREBRNY, 10-POPIELATO-SREBRZYSTY, 8-TURKUSIK, 4-BIEL OPALIZUJACA ZIELENIA.
|
|
|
|
|
#2215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2216 |
|
okrutnica jakaś... |
nie jestem uszczypliwa, smile
Ja tylko chciałam dojść do tego dlaczego niektórym się tak dzieje zaś innym nie- nie podważam tu niczyjej wiarygodności czy umiejętności w malowaniu-tak jak napisałam ja nie mam z nimi problemu , tak samo jak moje znajome które są w sztuce makijażu lata świetlne za niektórymi wizażankami skarżącymi się na te cienie. Jak zwykle chciałam dobrze-wyjaśnić tę kwestię. Pisałam wiele maili do APC, by sprawdzili skład, pytałam się ich dlaczego tak się dzieje w celu poprawy jakości ( choć dla mnie jest ona bez zarzutu, widocznie jestem mało wymagająca), poprawy zadowolenia Waszego, -ale po raz ostatni. Jak widać niepotrzebnie. Nie chcecie-nie kupujcie. EOT |
|
|
|
|
#2217 |
|
🦄
|
Aguś
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, mam wrażenie, że moje niewinne pytanie o placki wywołało lawinę
![]() Mi się też APC podoba - teraz, jak skorzystałam z Waszych rad i nakładam je na mokro pacynką, wciskając, to nie robią się placki Aha, zawsze na bazę Co mnie bardzo cieszy, bo kolory mają przepiękne A czy próbowałyście mieszać poszczególne kolory ze sobą w słoiczku i tworzyć nowe? Ja jeszcze nie próbowałam i się zastanawaim, czy tak można- czy poszczególne cienie różnią się recepturą, czy tylko barwnikiem?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie spieszę wyprobować apc na mokro i pacynka Napiszę, jak rezultaty.Cytat:
, he, może sie wypowie, ktoś kto probował tego sposobu?![]() Edit: Szybki to był makijaż , wybór padł na zieloną 17 - dzis zielony sweterek . No i tak, Yennefer masz rację . Dodatkowo, co zauważyłam (bo ze mnie gapa ): jeśli nam się ześliźgnie pacynka i zamiast przyłożyć ja mocno to zrobimy ruch pociągnisty (ale to zabrzamiło ), to wówczas robi sie taki ten nieładny placuszek, ale!!! (uwaga teraz ważne) - nakładając na morko apc nie ma problemów w jej likwidacji, tak jak wystepuja u mnie one przy aplikacji na sucho.Wniosek jest taki: muszę nauczyć się obsługi cieni apc, bo z nich napewno nie zrezygnuje: tanie jak barsz , i te kolory
Edytowane przez ryba82 Czas edycji: 2006-04-14 o 19:45 |
||
|
|
|
|
#2220 |
|
🦄
|
One chyba różnią się też hmm... jakby to nazwać... ziarnistością. Ja zresztą mam za mało kolorów do mieszania, ale wiem że Aga mieszała i to z powodzeniam- kilka postów wyżej jest pomieszany, ten kolorek w którym się zakochałam
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

Jak nakładam je dołączoną pacynką, wciskam, to jest OK. Ale jak będzie potrzebne, to mam zdjęcie początku placków, jak nakładałam na mokro pędzelkiem

.
. To wyglada tak, ze w jednym miejscu jest ich wiecej, w durgim mniej i ciezko dolozyc ich tam, gdzie ich mniej, one sie niemilosiernie szybko scieraja. Wogole one mi sie wydają takie delikatne bardzo jakby poltransparentne - MOżE W TYM TKWI NASZ "PROBLEM"?confused: . Mam sypkie z bell, joko, ale te nie sprawiaja mi takich problemow. Stosuje je bez bazy, na fluid i puder sypki. Lepsze - bo bardziej rownomierne malowanko otrzymuje po uzyciu pedzelka niz pacynka. Pacynka nie spr. sie u mnie w zadnym wypadku jesli chodzi o 
Aha, zawsze na bazę
Napiszę, jak rezultaty.