|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki APC
Dziewczyny a co sądzicie o błyszczyku Nr.1? Jaki daje efekt na ustach. Zostawia kolor czy daje tylko taką srebrzysto białą poświate?
Było o 2 ale wiadomo- 1 to zupełnie inny kolor. Jeżeli któraś z wizazanek dysponowałaby zdjęciem ust pomalowanych tym numerem byłabym bardzo wdzięczna
Czegos mi brak, czegoś pięknego. Dotyku warg, uśmiechu Twego. Oczu kochanych, chłopięcych Twych słów. Twych pieszczot słodkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć. Tylko dlatego...by z Tobą być! |
|
|
|
|
#2792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przez przypadek trafilam na apc na jarmarku - nie doczytalam ze mieli tam stoisko... no i oczywiscie obkupilam sie za wszystkie czasy kulki rewelacja... puder rozswietlajacy super, cienie jak na razie w fazie przyzwyczajania (do tej pory uzywalam tylko prasowane) ale tez mi odpowiadaja... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomóżcie troszkę
![]() Chcę skomponować zestaw. Cera jasna (zimą wręcz blada), odcień lekko oliwkowo-żółtawy, typ: zima. Puder w kulkach ma przede wszystkim rozświetlać nadając zdrowy wygląd, aby cera wyglądała na wypoczętą i promienną i nie tak bardzo bladą (ale nie chcę bronzera).Preferuję chłodne kolory z ew. dodatkiem? Posłużyłam się zdjęciem Mi.a (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ) dodałam kilka kulek lub odjęłam i zobaczcie, czy tak będzie dobrze? Coś dodać, poprawić, ująć??? Rozpisuję kulki (ilość jak na zdjęciu poniżej): - białe nr 10 - 12 szt. - oliwka nr 16 - 10 szt. - złote nr 5 - 6 szt. (?) - róż nr 14 - 5 szt. - róż nr 15 - 4 szt. - róż nr 6 - 3 szt. - beż nr 7 - 4 szt. (czy potrzebny?) - zielone nr 11 - 3 szt. - fioletowe nr 12 - 3 szt. Jak to widzicie???? |
|
|
|
|
#2794 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
beż nr 7 nie jest bardzo ciepły, bardziej neutralny (widzę w nim dodatek różu). Powinien pasować |
|
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za pomoc dziewczyny |
|
|
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzięłabym sobie jedno takie duże z tych nowych. Narobiłam już tyle mieszanek że nie mam gdzie resztek trzymać, a co dopiero jak zamówię nowe kulki
|
|
|
#2801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest raczej bezbarwny, daje srebrzysta poswiate |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście chyba zrezygnuję z nr 6. Nad resztą jeszcze popracuję wizualnie
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
sorry, mam pytanie z innej beczki, te kulki to nadają połysk oprócz kolorytu, tak?
Pytam, bo jeśli odpowiedź jest twierdząca, to już nie musi mnie głowa boleć o następne wydatki ....
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zadowala mnie ten efekt. Ja cierpliwa dziołszka jestem
Czegos mi brak, czegoś pięknego. Dotyku warg, uśmiechu Twego. Oczu kochanych, chłopięcych Twych słów. Twych pieszczot słodkich jak miód. Brak mi wszystkiego, lecz warto żyć. Tylko dlatego...by z Tobą być! |
|
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym tylko sprostować, że zdjęcie należy do vril ![]() a zestaw bardzo ciekawy, choc trudno ocenic czy ciepły czy zimny
|
|
|
#2810 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Czytając wasze posty i opinie o tych kosmetykach, zamowilam sobie rozświetlające kulki i 2 cienie i musze powiedziec ze sie rozczarowalam.......mam nr 3 i 26 . Ten blekit opalizujacy rozem moze byc, bo jest jasny ale granat.....nakladajac go na sucho prawie nic nie widac, natomiast na mokro trzeba sie niezle napracowac zeby nie bylo plam , rozetrzec sie go tez nie da , odbija sie takze na powiekach. Bardzo spodobal mi sie makijaż wykonany przez agabil -granatowy, robiony wlasnie tymi cieniami , lecz na zywo wyglada strasznie ciemno. Nic to , jak sie wkoncu zbiore to wykonam nimi jakiś makijaz i wystawie do oceny, bo wkoncu mam aparat . Co do kulek to jeszcze nie wiem, bo nie nakladalam je na twarz umalowana podkładem, wiec ciezko ocenic.
|
|
|
|
|
#2811 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Tyle ze jak sie nalozy je na mokro to potem wysychaja i wystarczy delikatnie dotknac i juz zostaja na palcu a w tym miejscu tworzy sie plama. Moze naprawde zle je nakladam , nie wiem. Zaznacze ze nie jestem poczatkuja w te klocki
i wydaje mi sie ze umiem cienie nakładac w miare dobrze. jednak wole swoje Isa Dory , duzo drozsze, fakt ale tez duzo łatwiej je nalozyc i nie ma problemow z plamami .
|
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2814 |
|
okrutnica jakaś... |
nakładasz je zbyt grubą warstwą dlatego odpadają po wyschnięciu
![]() Ja swoje Isadorki wydałam w świat
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ale nie każdemu pasuje to samo
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie rozczarowalam, mam ciemna zielen i taki zlotopomaranczowy....trze ba nakladac przykladajac aplikator z cieniem do powieki nie da sie ich rozcierac jak standardowych cieni...uzywam ich glownie do wykanczana miakjazu i wiem zen astepnych nie kupie mimo iz klorki maja cudne ale nie umiem se nimi malowac...a na mokro hmmm...dobre do kreseczek wg mnie alekrotko sie wtedy tryzmaja![]() pozdrawiam
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
A tak na marginesie to ....dostalam wraz z komsetykami taka ulotke z ich produkatami, a na okladce jest zdjecie pani ktora wg. mnie jest umalowana TRAGICZNIE heheh ta twarz swiecaca sie jak choinka, granatowy nierazozmazany cien i czerwona szmina . masakra. kojarzycie to zdjecie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy nakładaniu robiły się plamy, na sucho to juz w ogóle była ciężka artyleria. W końcu udało mi się wypracować jakiś sposób, ale muszę być w miarę ostrożna. Cienie APC nakładam tylko na mokro i robie "papkę" z cienia. Solidnie maczam aplikator w tej papie i nakładam na powieki, jednym ruchem-jedną smugą. Póżniej jeszcze coś domalowywuję/poprawiam jak jest źle-nierówno, ale już nie tykam nałożonego cienia na powiekach. Cień wysycha i biorę pędzel, taki średni, ścięty i rozmazuję delikatnie granicę... MNiej więcej nie ma problemu z "łysymi polami" na powiekach. Jeśli mi się pojawi jakaś "łysina", to przykładam aplikator w to miejce - nie marzę. Generalnie trzeba poćwiczyć z tymi cieniami APC i wypracować sobie swój sposób.
|
|
|
|
#2819 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie to jest troche uciazliwe ...bo tak ....na szybko sie nimi nie umalujesz ,bo trzeba czasu,zeby dobrze wyszlo , a na wieksze okazje to chyba bym sie bala ,ze po kilku godzinach nie bedzie to dobrze wygladac eeehh no nic to , sprobowalam i juz wiem co i jak
i ze raczej juz zadnych nie zamowie.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Z nudów i braku chęci do spania
umalowalam sobie jedno oko , to moja propozycja do uzywania tego cienia. Niestety zdjecia wyszly kiepsko w tym swietle, ciagle sie ucze obslugiwac ten aparat. Ale co tam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

przez przypadek trafilam na 
) dodałam kilka kulek lub odjęłam i zobaczcie, czy tak będzie dobrze? Coś dodać, poprawić, ująć???
jestem również

zadowala mnie ten efekt. Ja cierpliwa dziołszka jestem
ale nie umiem se nimi malowac...a na mokro hmmm...dobre do kreseczek wg mnie alekrotko sie wtedy tryzmaja