|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: La Roche-Posay Anthelios Aqua Lait SPF 50+/PPD 28
Na razie dzielnie stosuję AL, choć nie jest to mój ulubiony filtr. Moje wrażenia:
- świeci się okrutnie i lepi niemiłosiernie; - podkreśla bruzdy na szyi; - potrzebuję bardzo dużo czasu, aby 2 ml wmasować w twarz i szyję (dlatego m.in. postanowiłam zuzyć go latem, aby nie męczyć się, kiedy będę chodzić do pracy); - wchlania się bardzo długo; - na serum z wit. c ładnie tonuje twarz; - po kilkunastu minutach "wychodzi" spod Hauschki (aczkolwiek przy mojej tłustej cerze każdy filtr, który stosowałam, tak robi); - cały czas czuję, że mam na twarzy filtr. Podsumowując - filtr nie dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Dziś zaopatrzyłam się we flachę AL; mleczko Avene zaczęło mnie zapychać ( a już zdążyłam zrobić zapas, zużyję w zimie)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zionie procentami, ale ja ostatnio na wakacjach wciąż otoczona procentami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra wiadomośc jest taka, że przy drugim opakowaniu AL wchłania się w moją twarz dużo lepiej, chociaż reszty pielęgnacji nie zmieniłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ten wątek i jestem gotowa wypróbować "wasz filtr". Jedyny jaki mi do tej pory pasował to Anthelios DP 60, ale wkurzyłam się na niego ostatnio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak załamac się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bioderme znam tylko z próbek, ale nie powaliła mnie na kolana ![]() Sylwiani dzięki za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko na niej widać, każde przebarwienie i krosteczkę, z odległosci pięciu kilometrów ![]() ![]() ![]() ![]() mały off top wyszedł. Mam nadzieję, że nie dostanę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Gość
|
No to i ja się skusiłam i kupiłam AL.
Od razu mówię, że po DP, Vichy z eperuliną i tonującym Antku jestem wybredna i ciężko mnie zadowolić ![]() - ładnie się wchłania na Active C - konsystencja jak dla mnie zaklejająca, silikonowa, świetnie się nakłada, ale mam pewne obawy, czy mi nie będzie "dusił" cery - wyskokowość czuc, ale oczu na szczęście jeszcze nie podrażnił (daleko od nich nakładam) - wchlania się szybko i nie bieli ale: - klei ![]() Na razie się nie skrobiowałam, nie malowałam, siedzę w domu, więc opiszę wrażenie popołudniem. Ciężko mi coś więcej powiedzieć,mam pewne obawy, czy nie będzie mi dusił buzi i czy te tłustość da się zmatowic bez wyłażenia spod podkładu. Na tę chwilę bardziej podobają mi się wrażenia z aplikacji Vichy i DP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Gość
|
Rano myję mocno nawilżającym żelem (na przekór
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi nie wiadomo na temat mojej siostry bliźniaczki ![]() ![]() Cytat:
u mnie też się nie wchłaniają, nie 2,5ml ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nawet wolę takie, które się nie wchłaniają, bo mam pewność, że filtr jest tam, gdzie powinien - ale tylko w momentach masochizmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, podpinam się pod ten wątek z troszkę innym pytaniem, a jednak o Antheliosa. Mam nadzieję, że mi coś poradzicie.
Jesienią chcę rozpocząć kurację BHA i w związku z tym poszukuję odpowiednich filtrów. Chwilowo nie mam dostępu do filtrów europejskich za rozsądną cenę. Znalazlam w necie LPR Anthelios L SPF 60. Problemem właśnie jest owo "L". Europejski Anthelios zawiera mexoryl xl a ten kanadyjski mexoryl xs. I teraz moje zasadnicze pytanie - będzie różnica w ochronie? Niby w opisie jest podane, że jeden i drugi chroni skutecznie, ale co Wy o tym myślicie? Dla zainteresowanych podaję linka ze składem http://www.pharmacymix.com/Product.a...t=2&Lang=EN-US Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
U mnie filtry też się nie wchłaniają, zostają na powierzchni. Mowy nie ma o czymkolwiek pod filtr, krem, tonik odpada. Ja ostatnio rano stosuję mydło siarkowe, wtedy jako tako przyjmuję na twarz filtry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Tornado
Anthelios L SPF 60 with mexoryl Active Ingredients- 4-methylbenzylidene camphor 5%, titanium dioxide 4%, butyl methoxydibenzoylmethane (parsol 1789)3.5%, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid (Mexoryl SX)3.3% ochrona UVA: butyl methoxydibenzoylmethane (parsol 1789) 3.5% - filtr chemiczny, jest niestabilny, ale stabilizuje go 4-methylbenzylidene camphor 5%, ochrona UVA / UVB: titanium dioxide 4% - filtr mineralny, fotostabilny, skuteczniej chroni przed UVB niż UVA, Mexoryl SX - filtr chemiczny, fotostabilny poczytaj sobie stronę Basi Kwiatkowskiej m. in. => http://www.biochemiaurody.com/DzialSun/articles-sun.htm => http://www.biochemiaurody.com/index.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Contax, wynika z tego, że nie jest źle, ale nie jest optymalnie. Pomyślę o "szmuglowaniu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A promieniowanie UVA odpowiedzialne jest m. in. za wszelkie przebarwienia, nowotwory, fotostarzenie. Dlatego szukaj filterków z wysokim wskaźnikiem PPD. Akurat firma La Roche - Posay, Bioderma, Vichy ma PPD wysokie. Co do szmuglowania, to od czego jest rodzina i koleżanki w Polsce. Przesłanie paczki do USA, chyba nie jest bardzo drogie. Zawsze można odwdzięczyć się artykułami w Polsce niedostępnymi, a wiesz mi takich jest b.dużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
witam! od niedawna jestem maniaczka filtrów. Mój pierwszy byl LRP Antehlios XL a teraz mam Aqua Lait i ten drugi jest po prostu boski
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
witamy cilestka, miło że dołączyłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Witaj cilestka Jestem raczej zwolenniczką dermo-pediatrics a nie aqua-lait ale to przecież antheliosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Gość
|
Cilestka, witaj u nas
![]() Dziewczynki, dziś drugi dzień z AL i - mam pewne obawy, że moje wczorajsze podejrzenia, że może mnie zapychać są jak najbardziej realne ![]() Szkoda by było, bo podoba mi się ten "klajster" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Jestem w trakcie trzeciej tuby tego mleczka i dotąd nie wyskoczyło mi nic podejrzanego, o co mogłabym A-L oskarżyć.
Dla tych z was, które nie dowierzają jego beżowemu barwieniu skóry mały test. Po nałożeniu na twarz zwykle wycieram dłonie w ręcznik papierowy przed myciem (bez tego zmywa się go z dłoni dość długo). Mleczko barwi ręcznik na zdecydowanie żółty kolor, stąd mowy nie ma o bieleniu. Dla mnie A-L to dwa w jednym, filtr i 'makijaż' jednocześnie. Rewelacyjna ochrona, przysypany pudrowo-skrobiową mieszanką zapewnia mi komfort dobrego wyglądu przez wiele godzin. Edytowane przez Kate30 Czas edycji: 2006-08-04 o 05:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie wchłania się świetnie (niedawno kupiłam miarkę-strzykawkę i odkryłam, że na samą twarz kładłam do tej pory ok 2, 8 ml filtra ![]() Nie maluję się mocno, w zasadzie tylko korektor i skrobia- makijaż trwa w pieknym stanie cały Boży dzień ![]() Chyba znalazłam swoje filtrowe KWC ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.