|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Atrederm
A ja wczoraj nałożyłam mocno podgrzany atrederm, zobaczymy czy coś mocniej będę się łuszczyć, bo na to liczę
i od kilku dni pod lewym okiem tworzy mi się podskórna gulka ;/ smaruję ją maścią ichtiolową, żeby wyciągnęło to paskudztwo na wierzch, ale na razie to mam zaczerwienione miejsce jakbym jakieś limo miała
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, udało się którejś z Was pozbyć czarnych punkcików z nosa dzięki Atredermowi?
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy to mozliwe, ale w srode, kiedy skonczyla się moja pierwsza wylinka, mialam wrazenie, ze buzia wygląda o polowe lepiej! Teraz jestem w trakcie drugiej. Czytalam na jakis blogu, ze po miesiacu od otwarcia atre przestaje dzialac, bo skladnik aktywny zaczyna sie utleniac, mozecie cos wiecej o tym powiedziec? Bo moje opakowanie na pewno starczyloby mi na 3 miesiące...
|
|
#3934 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dziś pomogłam "Wyjść" tej bolącej guli pod okiem, zasmarowałam maścią ichtiolową na noc, zakleiłam lepką i na rano lekko docisnęłam i pękło dziadostwo, ale już pod spodem wyczuwam nową gulę . Atre nie przestaje nie działać, tylko w miarę ulatniania się alkoholu jego działanie jest słabsze. Choć wg. mnie to nie prawda bo na jesień posmarowałam się atre otwartym na wiosnę i miał moc złuszczałam się bardziej niż nowo otwartą buteleczką. Moja cera mnie załamuje, nic nie jest lepiej, tylko wciąż coś mi wyskakuje, cera brzydka, szara albo czerwona. Zaczynam się zastanawiać nad jakimś zabiegiem typu laser. |
||
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo już nie wiem co robić
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Atrederm-jakie ma działanie?
Ja od wiosny planuje stosowac epiduo.
|
|
|
|
#3937 |
|
Erudycja
|
mi epiduo nic nie pomogl, uzywalam go punktowo jedynie, ale bez rewelacji.
|
#3938 |
|
Przyczajenie
|
ja stosuję od grudnia, wcześniej nic nei pomagało, dermatolog chciała wcisnąć mi izotek.
zmieniłam lekarza, przepisała mi atre i jestem póki co bardzo zadowolona, stan cery się poprawił, jednak strasznie złazi
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Bo epiduo trzeba uzywac na cala twarz jak krem rano i wieczorem. Wtedy poprawe widac. Ale na pewno wymaga to wielu miesiecy kuracji. Po atre cera mi sie poprawia ale duzym kosztem.
|
|
|
|
#3940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#3941 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Mam ogromna prośbę- czy któraś z wizażanek mająca dostęp do atre bez recepty, mogłaby zakupić dla mnie jedna butelkę i mi wysłać?? Mieszkam w małej miejscowości i niestety nie chcą tu go sprzedać bez recepty, nasz dermatolog nie wiedział nawet, że taki płyn istnieje więc można się domyslic jaki z niego lekarz... A o rodzinnym nie ma co wspominać, gdyż jest to typ który nawet nie chce spojrzeć na pacjenta.. Proszę, niech się ktoś zlituje...
|
|
|
|
#3942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja stosowałam go punktowo, z przerwami co najmniej dwudniowymi, a i tak nabawiłam się tak silnych poparzeń, że powiedziałam sobie - nigdy więcej... Moja skóra przypominała w dotyku poszarpany brzeg jakiegoś miękkiego materiału
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze nakładałam Epiduo na całą twarz i w ogóle nie czułam, ze go mam
Też do niego wracam gdzieś w maju
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie mam gruba skore skoro epiduo na cala twarz zawsze nakladalam i nic mi nie bylo. Takie dostalam zalecenia od dermatologa zeby traktowac go rowniez jak krem przeciwzmarszczkowy a nie tylko na tradzik.
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)przczynia sie do nadprodukcji wolnych rodników co oczywiście przyspiesza starzenie ![]() http://www.biochemiaurody.fora.pl/pr...zoilu,328.html
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno wlasnie
ja widze pozytywne efekty a ja to jeszcze moge wyolbrzymiac ale moi znajomi i mama rowniez zauwazyli. Ale na to sklada sie o wiele wiecej czynnikow niz epiduo czy atrederm.
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Atrederm działa o wiele lepiej u mnie. Pozbyłam się zaskórników z brody i częściowo nosa, policzków i czoła. Jednak do zadowalającego efektu jeszcze daleko. |
|
|
|
|
#3948 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pochwale się, że podgrzanie Atredermu przyniosło pozytywny efekt, już 3 dzień się łuszczę, a wcześniej zawsze to były 2 dni, co prawda policzki standardowo najmniej się łuszczą, ale jak się nie ma co się lubi więc w tym tygodniu też podgrzeje, ale mogę sobie pozwolić tylko na 1 złuszczanie.
|
||
|
|
|
#3949 |
|
Przyczajenie
|
A jak podgrzewasz Atre i czy ktoś Ci to doradził.
Ja używałam izotertynoiny doustnie Póki co jest ok jeśli chodzi o zmiany i przetłuszczanie się skóry ale po kuracji zostało mi dużo zaskórników zamkniętych, które dodatkowo się otorbiły więc wyglądam jakbym miała narośla na brodzie i trochę na policzkach. teraz smaruję się Atre od kilku dni zachęcona pozytywnymi opiniami w necie. Poprosiłam o zmianę moją lekarkę bo przed Atre stosowałam aknemycin plus i coś mi się zdaje, że to był mój błąd. Po Atre wygląd mojej skóry uległ pogorszeniu i nie piszę tu o wysypie tylko ogólnie cała brzydota się odsłoniła . Wszelkie przebarwienia wyszły na jaw oraz dziobki, które już trochę przyrosły skórą. Mam nadzieję, że to przejściowe!!! Teraz zaczęłam używać Atre na przemian z aknemycinem plus (tretynoina połączona z antybiotykiem)Życzę powodzenia wszystkim walczącym Edytowane przez biedroneczka787 Czas edycji: 2014-02-17 o 20:26 Powód: złe wprowadzenie cytatu |
|
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie otorbione ( świetne słowo-właśnie jego mi brakowało) krostki też na brodzie mi się pojawiają i wokół ust. Niby to zaskórnik,a z czasem przekształca się w taką twardą "otorbiona" gulkę, która za chiny nie chce wyleź i chodzę z takim paskudztwem przez dłuższy czas. Aknemycin plus też stosowałam i nic mi nie pomógł ( wogóle to ja chyba wszystkie te standardowe "leki" na trądzik stosowałam z mizernym skutkiem). |
|
|
|
|
#3951 |
|
Przyczajenie
|
Ja nawet pokusiłam się o czyszczenie u kosmetyczki czego do tej pory unikałam jak ognia. Poczyściła resztki zaskórników otwartych, których obecnie już nie mam
ale do zamkniętych nawet się nie wkłuła. stwierdziła, że kilka mikro może pomóc a potem kwasy. Miałam się zdecydować na ten ruch (akt desperacji) ale zaczęłam używać atre więc póki co zabiegi odpadają. Poczekam jeszcze ze 2 miesiące i sprawdzę skuteczność leku, czy zaszła jakaś poprawa jak nie to wracam do kosmetyczki.
|
|
|
|
#3952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3953 |
|
Erudycja
|
hej, zaczęlam trzecie luszczenie, niestety oczyszczajac sobie recznie twarz spowodowalam stan zapalny i mam znowu male przebarwienie na policzku (a bylo juz tak ładnie!), poza tym spoko, samoistnie nic mi nie wyszlo od ponad 2 tygodni
cera wygląda coraz lepiej po kazdym zakonczonym luszczeniu, a za 2 tyg kupuje mocniejszy plyn...
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba na razie się poddaję... Jak parę stron wcześniej wychwalałam Atre, to w tym tygodniu przeżyłam prawdziwy koszmar, po jednym użyciu w ciągu 2 dni (!) wyskoczyły mi 4 bolące gule...
Teraz chyba bardziej skupię się na kwaszeniu glikolem, bo mam jakąś resztkę i wolałabym to zużyć. Kupiłam też krem Kailas, zobaczę co to za cudo, a od kwietnia zaczynam przygodę z Aknedermem
|
#3955 |
|
Przyczajenie
|
U mnie wreszcie jakiś ruch w interesie. Zaczynają "gdzieś znikać" zaskórniki zamknięte na policzkach!!! Podrażnienie duże, buźka czerwona, trochę opuchnięta więc może zagłębiły się w opuchliźnie. Ja mam atre 0,025 więc stosuję go przez kilka dni na 1 2 przerwy. Broda, która jest najgorsza została potraktowana radykalnie i smaruję ją bez przerwy. Dziś okropnie się łuszczy
Ciekawe czy ta poprawa czy tylko przejściowy efekt. Nawet blizenki zanikowe jakby płytsze się zrobiły a cała buzia bardziej gładka. Stosuję Atre od nieco ponad dwóch tygodni, chcę poprosić lekarkę o mocniejszą wersję ale teraz jak jest lekka poprawa to może jeszcze się wstrzymać? czy myślicie, że może zadziałać ze zdwojoną siłą?
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem rozczarowana, miał być cud jest no powiedzmy ok. Poszła cała buteleczka, przeszłam fazę wysypu, jaszczurki i odbudowy naskórka i co i różnicy prawie nie ma.
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
Ha. A ja dziewczyny teraz mam wysyp ponowny. Bylo cudnie. Koncze 2 butelke. Do czerwieni na twarzy sie przzywczailam ale myslalam ze wysyp juz nie wróci.
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
miałam skorę ogołoconą już z naskórka przez kwasy, jak zaczełam smarować artredermem, daltego zaczełam ostrożnie. Pierszy i drugi raz zmieszany z olejem, parę dni temu już sam(0,025). Łuszczę się b delikatnie, już 3 raz,
Zeszły mi JUŻ przebarwienia Nie wolno się poddawac, |
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ile czasu się atredermowałaś? Po pierwszej butelce doszłam do wniosku że jakby był tańszy to mogłabym się w nim kąpać Czy któraś z was ma problem z pryszczami takimi podskórnymi grubymi, bo tż ma na plecach i się zastanawiam co mu jeszcze prócz atre dorzucić. Salicyl odpada bo nie można go stosować przez dłuższy czas na większa powierzchnie skóry. Doustne też odpadają z tytułu problemów żołądkowych.
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

i od kilku dni pod lewym okiem tworzy mi się podskórna gulka ;/ smaruję ją maścią ichtiolową, żeby wyciągnęło to paskudztwo na wierzch, ale na razie to mam zaczerwienione miejsce jakbym jakieś limo miała 

złuszczałam się bardziej niż nowo otwartą buteleczką.
.

)przczynia sie do nadprodukcji wolnych rodników co oczywiście przyspiesza starzenie
Teraz chyba bardziej skupię się na kwaszeniu glikolem, bo mam jakąś resztkę i wolałabym to zużyć. Kupiłam też krem Kailas, zobaczę co to za cudo, a od kwietnia zaczynam przygodę z Aknedermem