![]() |
#4111 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Atrederm
Cytat:
Aobecnie używam acnedermu, choć nie codziennie, bo mi wysusza twarz ( nawet atre tak na mnie nie działał) a teraz mam przesuszonę placki, na brodzie, pod oczami ( a tam nie używam acnedermu) i na policzkach i strasznie jestem po nim czerwona, gorzej niż po atre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Konto usunięte
|
Mam mieszane uczucia co do tego Atredermu ... Ramiona mi całkiem ładnie wyleczyło. Na plecach też było ok, ale teraz znowu coś się zaczyna pojawiać, mimo że dalej smaruję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc do końca maja na pewno pociągnę kurację, jeśli skutki będą jakieś, to rozważam jeszcze cały czerwiec i wtedy na pewno skończę i wrócę jesienią. Aha .. to moje podrażnienie minęło. Ale teraz mam kaszę na czole (nie wiem na ile to moc nowej butelki, która spowodowała wysypy jakiiś głeboko ukrytych pryszczy) a na ile to może jakiś rodzaj poparzenia / podrażnienia?! Bo na polikach też mam coś podobnego, ale bardzo szorstkiego. Tyle, że ja jakos akceptuję te wszytskie podrażnienia bo widzę, że pod nimi kolor skóry się ujednilica, a zaczęłam stosować atrederm na takie bardzo głebokie blizny / przebarwienia, które byłu traz czerwone, innym razem fioletowe i dawały niezbyt ciekawy obraz. Nawet jak akurat nie miałam jakiś pryszczy, to i tak przez nie wyglądałam jakbym była cała wysypana. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Powiedzcie mi czy to jeszcze jest normalne, że po 1.5 miesiąca stosowania atre prawie dzień w dzień nadal mnie wysypuje? To znaczy mam wrażenie, że był czas że skóra była już gładka a teraz mam pełno wyprysków (ale takich malutkich) na całym czole. Na polikach takie suchą, szorstką, bardzo gęstą kasze. W zasadzie tylko broda wygląda cudownie, tak młodo, bez wyprysków i przebarwień. Ale reszta nie jest zaciekawa. Czy jest możliwe, ze zapycha filtr przy atre? No ale z drugiej jakby mie zapychał, to dlaczego broda pozostaje gładka? Jakieś pomysły? Czy po prostu tak ma być?
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2014-05-13 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
Przy Atre skłonność do zapychania się zmniejsza albo wręcz całkowicie znika, więc wątpię, że to efekt zapchania. Nie wiem, może to efekt podrażnienia, uczulnie?
Albo wysyp, pamiętam, że jak sama zaczynałam, byłam przygotowana nawet na 2 miesiące wysypu. No ale skończyło się tak, że Atre męczyłam chyba z 6 lat ![]() ![]() Szkoda, że z wyglądu słoniowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie u mnie jest tak dziwnie, że mi się wydaje, że na początku jakiegoś wielkiego wysypu nie miałąm ( a byłam przygotowana) ot, kilka więcej, ale nie robiło mi to szczególnej róznicy. Po czym nastąpiło wygładzenie skóry, połączone oczywiście z innymi atrakcjami ![]()
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może Twój wysyp to po prostu wina przesuszenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje na czole są wysypem ewidentnie. Z jakiś głębin chyba ![]() a na polikach to na pewno z wysuszenia, ale wytrwam, bo jak pisałam wcześniej mimo niego znikają blizny.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4118 |
Raczkowanie
|
Mnie wciąż wysypuje ale widzę, że przy atre wypryski znacznie szybciej się goją. Moja główną zmora są takie podskórne, bolesne gule i chociaż na początku kuracji myślałam, że już sie z nimi pożegnałam to jednak niestety wróciły. Wciąż wyskakują ale o wiele szybciej znikają, dawniej to potrafiłam z nimi chodzić ponad tydzień, ogólnie wydaje mi się, że stan mojej cery MINIMALNIE się poprawił ale myślę, że na efekty przyjdzie mi jeszcze poczekać. Postanowiłam być cierpliwa i za wszelką cenę wytrwac te pół roku
![]() Co do opalania słyszałam, że powinno się odczekać miesiąc po kuracji zanim wystawimy się na słonce dlatego dobrze rozplanuj sobie wyjazd i kuracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Pamiętajcie że żeby Atre pokazał pełnię swoich sił może upłynąć nawet 3-4 lata. Ja stosuję Atre od nieco ponad roku, i owszem, jest lepiej, ale skórze jeszcze DUŻO brakuje do perfekcji. Wysypu nie miałam jako takiego, po prostu pryszcze sobie były tak jak wcześniej i wyskakiwały jak wcześniej, tylko skóra była przy okazji podrażniona, ale na szczęście się nie poddałam. Stan skóry zaczął się stopniowo poprawiać około piątego miesiąca, ale STOPNIOWO.
Dodam, że trądzik miałam spory, a teraz już prawie go nie mam (zostały okropne przebarwienia). No i chyba warto się przemęczyć te parę miesięcy zanim stan skóry zacznie się poprawiać - bo Atre działa nie tylko przeciwtrądzikowo, ale też silnie przeciwstarzeniowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dłużej niż 3 miesiące nie wytrwam, bo planuję wakacje. Na jesień wrócę do niego na pewno i pociągnę aż do wiosny, tyle że nie w takiej wersji hard jak teraz, bo od 1.5 miesiąca używam go prawie dzień w dzień. W tym momencie tak swedzi, że miałabym ochotę zdrapać sobie skórę, odliczam minity do powrotu do domu i od razu zmywam tapetę i nakładam alantan. A wieczorem atre. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
![]() Ja bardziej na przebarwienia atre stosuję, dopiero 1.5 miesiąca, niestety do 5 nie dociągnę, "bo wakacje". Co ile dni używałaś atre?
![]() |
#4121 |
Raczkowanie
|
blogerka, w miarę możliwości codziennie, czasami jeśli widzę duże podrażnienie odpuszczam jeden dzień. Ja tam zamierzam stosować retinoidy również kiedy się uporam z wszystkimi dermatozami, nie pogardzę takim przeciwstarzeniowym cudem ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Wtajemniczenie
|
O to widzę, że używasz go podobnie jak ja!
A powiedz mi, czy nie masz takiego wrażenia, że przy tak częstym stosowaniu samo atre działa jak jakaś ambrozja, ściąga ładnie skórę, koi itd. Natomiast nakładanie nawilżacza rano (że o filytrach nie wspomnę) powoduje szczypanie, pieczenie, dyskomfort. To mi najbardziej przeszkadza. A może doradź jakieś kremy, nawilżające i z filtrami. Aha, jak ja się uporam (w co wątpię ;P) z moimi skórnymi problemami. To też mam zamiar w okresie zimowym co roku do niego wracać, bo widzę, że moja skóra jest w lepszej kondycji.
#4123 |
Raczkowanie
|
W sumie zależy, czasami jak mam podrażnioną skórę to piecze mnie wszystko łącznie z Atre, ale zwykle nic mnie nie rusza, taka słoniowa skóra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Wtajemniczenie
|
No to fajnie masz
![]()
#4125 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Ja największe pieczenie odczuwam własnie przy filtrach, dodam, że stosuje z Vichy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja całe lato nie będę stosować nic, bo czeka mnie dużo przebywania z dzieckiem na świeżym powietrzu, pewnie jakieś wakacje, więc odpuszczę. Wróćę jesienią. A teraz pociągnę jeszcze do końa maja. Są takie dni jak dzisiaj, że nic mi nie jest, nie piecze, nie swędzi. A są takie, że jest gorzej. Raz w tygodniu robie sobie przerwę na całą dobę i wtedy tylko mocno nawilżam skórę.
![]() |
#4127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystko na okres przerwy polecam jakiś dermokosmetyk delikatnie złuszczający na noc, można je przecież stosować cały rok bo stężenie kwasów jest nie wielkie a jednak lepsze to niż nic. Ja polecam z pharmaceris z kwasem migdałowym, zanim zaczełam stosować atre przerzuciłam się tylko na to bo inne maści i kremy i tak nie robiły tego co powinny więc poddałam się wtedy z leczeniem dermatologicznym a skoro nie masz problemów z wypryskami a chcesz sie pozbyć przebarwien to tym bardziej warto złuszczać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4129 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Edytowane przez daria15533 Czas edycji: 2014-05-16 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Atrederm troche zaluje
Cytat:
Na twoim miejscu nie martwiłabym się ewentualnym zapchaniem, tylko złagodzeniem pieczenia. Od siebie polecam lanolinę w czystej postaci, na prawdę w mgnieniu oka koi pieczenie, podrażnienia i przynosi ulgę ( co prawda klei się niemiłosiernie i aplikacja jest fatalna, ale działanie wynagradza to ) ew. maść z lanoliną np Linomag. Mnie nawilżenie i ukojenie przynosiła ziaja z olejem awocado, skład też ma nie zachęcający, ale mnie przy używaniu atredermu nic nie zapychało, nawet krem bambino ( kolejny wizażowy hit, nad którym zachwycało się wiele osób, a który skład, konsystencję i działanie ma tragiczne). Kilka postów wyżej dziewczyny pisały, że stosując atrederm, zdolność do zapychania spowodowana używaniem np parafiny właściwie spada do 0. A i przypominam o konieczności stosowania fotostabilnych filtrów o SPF 50. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,czy któres z Was twarz robi sie czerwona jak zrobi wam sie gorącą albo sie zestresujecie?
bo u mnie z tym jest masakra boje sie ,że mi tak zostanie. Atre nie stosuje od 2 miesiecy .Przez ten czas troche stosowałam differin ale go tez odstawiłam .Modle sie teraz ,żeby moja skóra wróciła do normalności. ![]()
Edytowane przez Wenus21 Czas edycji: 2014-05-18 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To chyba przewrażliwienie skóry podczas kuracji.
![]() |
#4133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
daria15533 na twoim miejscu skupiłabym się na podrażnieniu a nie martwiła zapychaniem i gdy wszystko wróci do normy wróciła do kuracji 1-2 tygodniowo. Poza tym autorka nie poleca atre dla osób z cerą naczynkową "Przy skórach bardzo wrażliwych i płytko unaczynionych nie polecam Atredermu, ponieważ może on trwale uszkodzic naczynia i jeszcze bardziej skórę uwrażliwic". Nie chce cię zniechęcić ale żebyś była w pełni świadoma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu jak podjęłam męską decyzję to tylko jeden policzek posmarowałam. Rano dłuższą chwilę bałam się podejść do lustra bo spodziewałam się jakiś krwawych historii ![]() Boję się jakieś masakry po odstawieniu atre. Jestem ciekawa jak skóra zareaguje, czy nie będzie wysypu ![]()
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
Któraś jeszcze się atre-torturuje? :brzyda:
u mnie chyba powoli czas podsumowania. Wprawdzie miałam używać do 10 czerwca, no ale 24 maja nastąpiłą ostatnia aplikacja. Zrobił mi się już jakiś "liszaj" taka sucha skorupa, porowata. Jak mnie mama po miesiącu nieobecności w domu zobaczyła, to powiedziała, że mnie zabierze do dermatologa po izotek :ściana: Nie chciało mi się tłumaczyć, że to tylko atre. Ale dałam sobie spokój. Używałam 2.5 miesiąca. W tym 1.5 miesiąca prawie dzień w dzień. Obecnie: wyciszyło mi się już prawie wszytsko (podrażnienia). Skóra jest gładka, ale to pewnie mi się wydaje, bo jak miałam tą skorupę to po prostu był jeden wielki krater, teraz czuję się jakbym dotykała pupci niemowlaka, ale wiem, że to po prostu kwestia perspektywy. Był koszmar, teraz nawet jakby był powrót do stanu sprzed kuracji to uznałabym, że jest cudnie. Wydaje mi się jednak, że przebarwienia na lewym policzku, które były najgorsze, są jakby mniej widoczne, dużo mniej widoczne. Generalnie coś tak mi atre dało, jak na razie już od miesiąca nie miała syfów wielkich podskórnych gul, tylko takie płyciutkie, które szybko się wchłaniały. Boję się teraz jakiegoś wysypu po odstawieniu atre ![]() Na jesień na pewno do kuracji powrócę. W sumie już mi się tęski za atre, za tym wypatrywaniem wylinki, później nawilżaniem, zaleczaniem podrażnień. i ta ulga po nałożeniu samego atre, cudownie napięta skóra :brzyda: Chyba jestem masochistką
#4136 |
Konto usunięte
|
Dot.: Atrederm-jakie ma działanie?
Hahaha, tez troche jestem, ale ja dalej sie torturuje, chociaz mialam juz skonczyc, ale stwierdzilam, ze kontynuuje. Sprobuje stosowac co dwa dni, moze nie bedzie dramatu. Plecy i ramiona mam w miare ok, chociaz do idealu troche im brakuje, no ale. Z twarza dalej jest zle, zaskorniki sa, dodatkowo mega sie przetluszcza, ale nie zamierzam rezygnowac jeszcze, moze jak zaczne czesciej stosowac, to beda lepsze efekty. Tym bardziej, ze im czesciej stosuje, tym mniejsza mam wylinke, nie wiem dlaczego tak
![]() Mam nadzieje, ze i ja w koncu doczekam sie gladkiej cery ![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Atrederm-jakie ma działanie?
[1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;46725085]Hahaha, tez troche jestem, ale ja dalej sie torturuje, chociaz mialam juz skonczyc, ale stwierdzilam, ze kontynuuje. Sprobuje stosowac co dwa dni, moze nie bedzie dramatu. Plecy i ramiona mam w miare ok, chociaz do idealu troche im brakuje, no ale. Z twarza dalej jest zle, zaskorniki sa, dodatkowo mega sie przetluszcza, ale nie zamierzam rezygnowac jeszcze, moze jak zaczne czesciej stosowac, to beda lepsze efekty. Tym bardziej, ze im czesciej stosuje, tym mniejsza mam wylinke, nie wiem dlaczego tak
![]() Mam nadzieje, ze i ja w koncu doczekam sie gladkiej cery ![]() Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] wiesz co, u mnie było tak samo, w końcu nie było skórek już wcale, za to nabawiłam się jakiegoś liszaja. Ja myślałam, że to jakiś wysyp a to skorupa taka z podrażnienia mi się zrobiła, teraz jak mi zeszła to dopiero czuję się jak człowiek. Ja bym atre kontyuowała, chociaż raz w tygodniu ale w lipcu do Chorwacji jedziemy więc już daję mojej skórze spokój, żeby jakiś przebarwień się później nie nabawić. Ale czuję, że gdybym jeszcze ze 2 miesiące kurację pociągnęła to mogłoby być już całkiem całkiem. A tak jest jak jest. Ale chociaż troszkę się tych moich przebarwień pozbyłam. Zawsze to na plus. A co myślicie o epiduo? Lepsze a może mniej skuteczne niż atre? Pytam bo koleżanka miała taki wysyp po atre, że poszła do dermatologa a ta zaleciła jej stosowanie atre na przemian z epiduo.
#4138 |
Raczkowanie
|
No ja się męcze dalej
![]() ![]() Co do epiduo to stosowałam kiedyś i dla mnie to była najlepsza z wszystkich maści czy żeli jakie miałam na trądzik, nie było rewelacji ale oceniam ją najlepiej z wszystkich użytych a troche tego było więc polecam spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Konto usunięte
|
Też właśnie często mam kryzys, tym bardziej, że już długo stosuję, a nie jest jeszcze idealnie, z twarzą najgorzej. Wylinka faktycznie słabsza, o tyle dobrze, ale wkurza mnie to przetłuszczanie. Ale nie zamierzam się jeszcze poddawać
![]() Taki liszaj to mi się trochę na ramionach robi, ale jak widzę, że się zaczyna, to robię sobie przerwę na kilka dni od Atre i wracam dopiero, jak mi się skóra normuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
[1=134ee42273c188326c7d135 a8ec6bae158ae6ed6_65555cb 7a917c;46732193]Też właśnie często mam kryzys, tym bardziej, że już długo stosuję, a nie jest jeszcze idealnie, z twarzą najgorzej. Wylinka faktycznie słabsza, o tyle dobrze, ale wkurza mnie to przetłuszczanie. Ale nie zamierzam się jeszcze poddawać
![]() .[/QUOTE] No to mam nadzieję, że i u mnie wylinka będzie słabsza a co do przetłuszczania faktycznie jest ono większe niż przed stosowaniem ale u mnie to był zawsze problem więc tym akurat przejmuje się najmniej bo jestem w miare "przyzwyczajona" ![]() Dziewczyny a macie może jakiś ulubiony kosmetyk (krem/tonik) który podczas kuracji atre możecie polecić? Ja wciąż szukam jakiegoś kremu który nie kosztował by majątek a łagodził skutecznie podrażanie po arte bo wszystkie jakie stosuje do tej pory w tym najgorszym momencie są jak ogień ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.