Atrederm - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-14, 09:33   #1321
little_girl_blue
Przyczajenie

Dot.: Atrederm

Wiem, że to pytanie raczej do lekarza, ale jak wyżej pisałam - nie jest to aktualnie możliwe...
Czy może wstąpić tak ostra reakcja alergiczna na Atrederm? Czy możecie polecić jakiś konkretny-skuteczny natłuszczacz?

Dzięki za odpowiedzi
little_girl_blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:48   #1322
foxy_lady
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Partymix Pokaż wiadomość
może ten wysyp działa oczyszczająco i zniknie . raczej nie smaruj niczym innym twarzy bo atre to antybiotyk i nie wolno mieszać może nie smaruj co dzien twarzy tylko co 2 zeby ustało sedzenie i czerwona skóra.
jeśli się nie łuszczy to nie oznacza ze nie działa
A jak długo używasz?
Atrederm to NIE JEST antybiotyk!! Ludzie, cóż to za wymysły?! Atre to retinoid. Ale później jest już bez bzdur - jeśli się po atre nie łuszczysz - zrób imprezę z tej okazji boś szczęściarz, atre działa, a ty się nie męczysz z odpadającymi wiórkami, płatkami tudzież płatami skóry. Jeśli stosowany codziennie Atrederm zbyt podrażnia skórę - zmniejsz częstotliwość. Na podrażnienia po Atre polecam lotion Cetaphil - jedyny, który dodatkowo nie podrażnia mojej skóry zmasakrowanej atre, lub, jeśli kręcisz kosmetyki sama, na mazidla.com są zacne sera regeneracyjne post-peel i podobno świetne - nie wiem, nie próbowałam. Poza tym polecam lekturę LU - zwłaszcza wątki o diecie przeciwzapalnej (skóra szybciej wróci do normy, przestanie swędzieć i się zagoi), o "koksie" - np. bardzo przyspieszają gojenie skóry kapsułki z ananasa. Wysyp rzeczywiście może być przejściowy. Jeśli masz ropne pryszcze, spróbuj nałożyć na nie wodę utlenioną w żelu ale generalnie nie kombinuj za bardzo, bo w połączeniu z atre nawet niegroźny skinoren może zrobić ze skóry skorupę.
foxy_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 09:58   #1323
Partymix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foxy_lady Pokaż wiadomość
Atrederm to NIE JEST antybiotyk!! Ludzie, cóż to za wymysły?! Atre to retinoid. Ale później jest już bez bzdur - jeśli się po atre nie łuszczysz - zrób imprezę z tej okazji boś szczęściarz, atre działa, a ty się nie męczysz z odpadającymi wiórkami, płatkami tudzież płatami skóry. Jeśli stosowany codziennie Atrederm zbyt podrażnia skórę - zmniejsz częstotliwość. Na podrażnienia po Atre polecam lotion Cetaphil - jedyny, który dodatkowo nie podrażnia mojej skóry zmasakrowanej atre, lub, jeśli kręcisz kosmetyki sama, na mazidla.com są zacne sera regeneracyjne post-peel i podobno świetne - nie wiem, nie próbowałam. Poza tym polecam lekturę LU - zwłaszcza wątki o diecie przeciwzapalnej (skóra szybciej wróci do normy, przestanie swędzieć i się zagoi), o "koksie" - np. bardzo przyspieszają gojenie skóry kapsułki z ananasa. Wysyp rzeczywiście może być przejściowy. Jeśli masz ropne pryszcze, spróbuj nałożyć na nie wodę utlenioną w żelu ale generalnie nie kombinuj za bardzo, bo w połączeniu z atre nawet niegroźny skinoren może zrobić ze skóry skorupę.
wybacz ale to nie są bzdury mi dermatolog nie chciał przepisac atre bo jak twierdził to ANTYBIOTYK a w moiej sytuacji nie mogę zażywać ANTYBIOTYKÓW. nie bądz mądrzejsza od lekarzy
Partymix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 10:03   #1324
Justy
Zakorzenienie

atrederm NIE jest antybiotykiem, a ciebie wprowadzonow w błąd. atrederm to kwas witaminy A (=tretinoina) plus witamina E.
Justy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 10:15   #1325
carolinascotties
Zakorzenienie

Jak widac kolejny lekarz nie ma pojecia o tym, co przepisuje... przykre....

edit - swoja droga Partymix - skoro w tym temacie nie ufasz Wizazankom, coz to za problem pogrzebac w internetowych zasobach i sprawdzic, czym jest Atrederm???
http://www.gazetapacjenta.pl/aktualn...spolitego.html
-------------------------------------------------------------------------------

Atrederm NIE JEST antybiotykiem

W czasie kuracji Atre i jakis czas po kuracji NIE OPALAMY SIE, UNIKAMY SLONCA, STOSUJEMY WYSOKIE FILTRY!!!

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA

Edytowane przez carolinascotties
Czas edycji: 2009-07-14 o 10:20
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 14:03   #1326
foxy_lady
Przyczajenie

Cytat:
wybacz ale to nie są bzdury mi dermatolog nie chciał przepisac atre bo jak twierdził to ANTYBIOTYK a w moiej sytuacji nie mogę zażywać ANTYBIOTYKÓW. nie bądz mądrzejsza od lekarzy
Oczywiście wybaczam, ba, nawet pochylam się ze zrozumieniem Mam do Ciebie tylko jedną prośbę - powstrzymaj się (przynajmniej chwilowo, dopóki nie dowiesz się więcej, nie poczytasz i się nie nauczysz) od doradzania ludziom i funkcjonowania w tym wątku jako specjalistka od Atre, bo z Twoją wiedzą na temat "terroinki" (jak to pięknie ujęłaś w swoim poście z 30.06.2009) jest źle, doświadczenia chyba też masz niewiele. Acha, koniecznie zmień dermatologa, bo to jakiś niedouczony egzemplarz zdaje się.
Stary 2009-07-16, 10:17   #1327
kitti77
Przyczajenie

Wink Dot.: Atrederm

WITAJCIE .. JESTEM TU NOWA I NIE NIGDY NIE PISAŁAM NA FORACH, ALE ZAINTERESOWAŁ MNIE TEN TEMAT KWASÓW...
.. SAMA MAM PROBLEMY Z CERĄ I TO DOŚĆ POWAŻNE. SKOŃCZYŁAM 30 LAT I POJAWIŁY MI SIĘ ZMARSZCZKI , ROZSZEZONE PORY I PRZEBARWIENIA PO TRĄDZIKU.. COŚ STRASZNEGO.. ZABIEGI KOSMETYCZNE SĄ BARDZO DROGIE I NIE MOGĘ SOBIE NA NIE POZWOLIĆ .. PROSZĘ PODAJCIE PRZEPIS JAK SIĘ ROBI MASECZKĘ NA ZŁUSZCZANIE ATRE I GDZIE MOŻNA KUPIĆ TE KWASY.. POZDRAWIAM I Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
kitti77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:56   #1328
koko19891
Raczkowanie

kiti poczytaj konkretnie forum i tematy o kwasach i przeanalizuj
Stary 2009-07-16, 12:38   #1329
kitti77
Przyczajenie

No tak poczytałam i już wszystko wiem na ten temat... A możecie powiedzieć czy jest jakaś apteka internetowa gdzie można dostać atrederm bez recepty. ???
kitti77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:19   #1330
Patryka
Wtajemniczenie

Nie ma, wedle aktualnych informacji dostępnych w wątku - co byś wiedziala, gdybyś przeczytała dokładnie temat, dyskusja na ten temat toczyła się całkiem niedawno

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:16   #1331
Partymix
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kitti77 Pokaż wiadomość
No tak poczytałam i już wszystko wiem na ten temat... A możecie powiedzieć czy jest jakaś apteka internetowa gdzie można dostać atrederm bez recepty. ???
tego nie dostaniesz bez recepty ponieważ jest to antybiotyk musi wypisać lekarz . choć kiedyś widziałam na doz . bez recepty 0.025 stężeniu ale już nie ma chyba musiała byś sprawdzić.
Partymix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 21:59   #1332
slayer
Przyczajenie

witam. mam pytanie. czy musze kupowac filtr jesli smaruje sie ATREDERMEM na noc ?
slayer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 22:37   #1333
Karolinka:):)
Raczkowanie

niestety musisz, skóra zacznie się łuszczyć, a narażając taka 'nową' skóre na słońce narobisz sobie tylko krzywdy.
Karolinka:):) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 22:41   #1334
koko19891
Raczkowanie

oj proszę bez takich! Przy Atrederm filtry to OBOWIĄZEK
Stary 2009-07-17, 08:39   #1335
slayer
Przyczajenie

jaki polecacie ?
Stary 2009-07-17, 08:59   #1336
foxy_lady
Przyczajenie

Cytat:
tego nie dostaniesz bez recepty ponieważ jest to antybiotyk musi wypisać lekarz . choć kiedyś widziałam na doz . bez recepty 0.025 stężeniu ale już nie ma chyba musiała byś sprawdzić.
Partymix, niechże w końcu do ciebie dotrze, że Atrederm NIE JEST ANTYBIOTYKIEM!!!!!! Tretinoina zawarta w Atre to kwas retinowy - i jest to jedna z dostępnych na rynku pochodnych witaminy A. Poza tretinioiną w Atre można jeszcze znależć witaminę E. Kwasowe pochodne witaminy A to RETINOIDY

dla zainteresowanych kuracją atre, a niechętnych czytaniu wątku, polecam lekturę
http://www.wizaz.pl/images/retinoidy/

specjalna lektura dla Partmix, do której nie dociera, że Atrederm nie jest antybiotykiem, mimo, że kilka osób już to tłumaczyło specjalnie dla niej;/
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antybiotyki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Retinoidy
http://en.wikipedia.org/wiki/Retinoid
http://en.wikipedia.org/wiki/Tretinoin
Stary 2009-07-17, 16:36   #1337
koko19891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slayer Pokaż wiadomość
jaki polecacie ?
AVENE,BIODERMA, URIAGE... jak dla mnie z tych trzech najlepiej wybrać SPF50.Konkretnych nazw nie podaje bo to sprawa indywidualna
Stary 2009-07-20, 07:18   #1338
tunia018
Przyczajenie

Witam
czy ktoras z Was stosowala atre na rozstepy?
tunia018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-01, 13:53   #1339
slayer
Przyczajenie

Ktos pomoze ? Mam wielki problem natury estetycznej. Od kilku lat mam caly czas mocno czerowny nos i jego okolice ( np. pod oczami). Kochane dziewczyny...czy znacie moze jakis dobry , sprawdzony lek lub masc ktory redukuje zaczerwienienia ? Pomozecie ? ;>

A co do Atredermu. Stosuje go od 3 tygodni. Po kilku dniach dostalem totalnego wysypu, z zaskornikow robilly pryszcze z ropną koncowka..., powoli zasychaja tudziez sie luszcza. Mam nadzieje ze za kilka miesiecy poprawa bedzie zacna

Edytowane przez slayer
Czas edycji: 2009-08-01 o 13:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-01, 18:17   #1340
koko19891
Raczkowanie

A DERMA EPITHALE czy jakoś tak , a co do atrederm to ja bym powiedział, że nawet pół roku trzeba czekać na jakieś konkrety choć zależy co dla kogo te słowo znaczy
Stary 2009-08-02, 21:13   #1341
scarface
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slayer Pokaż wiadomość
Ktos pomoze ? Mam wielki problem natury estetycznej. Od kilku lat mam caly czas mocno czerowny nos i jego okolice ( np. pod oczami). Kochane dziewczyny...czy znacie moze jakis dobry , sprawdzony lek lub masc ktory redukuje zaczerwienienia ?
filtr SPF 50+
Stary 2009-08-03, 20:11   #1342
DaRksGiRl
Raczkowanie

GG do DaRksGiRl

Jeżeli chodzi o zaczerwienioną cerę ze swojej strony polecam hydrolat z kocanki.

Moja mama cierpi na trądzik różowaty, bardzo sceptycznie podchodzi do każdego kosmetyku, ale ten hydrolat naprawdę jej odpowiada, przez co zresztą na stałe zagościł u nas w łazience jak i na mojej liście zakupów na BU.
Wiem, że też jest też w sprzedaży olej z kocanki, pewnie ma podobne działanie. Jak byś slayer była zainteresowana to podeślę Ci na priva linki, dlatego że nie chcę oczywiścię robić tutaj reklamy
DaRksGiRl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 17:09   #1343
koko19891
Raczkowanie

i jak idzie z atre ?? ja jestem troszkę zniechęcony... ale musze być cierpliwy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 20:53   #1344
Patryka
Wtajemniczenie

U mnie bardzo dobrze idzie Już nie jeden komplement od rodziny czy przyjaciół usłyszałam, jaką mam ładną cerę, a nie noszę makijażu. Zresztą sama to widzę.
Jedyne co mnie wnerwia, to te zaskórniki na nosie, nic na nie nie mogę poradzić. Ale i tak jest lepiej, niż było.

Dlaczego jesteś zniechęcony?

Stary 2009-08-10, 07:22   #1345
koko19891
Raczkowanie

po prostu za dużo od niego oczekuje w zbyt szybkim czasie na czarne kropeczki na nosie i koło niego to salipega trzeba dorzucić jeszcze... bo siedzą bardzo głęboko
Stary 2009-08-10, 13:08   #1346
Patryka
Wtajemniczenie

Salipeg też za dużo u mnie nie robił w tej sprwie... czyt nic?

Stary 2009-08-11, 08:07   #1347
koko19891
Raczkowanie

wiesz 30% już coś robi ;D
Stary 2009-08-11, 18:51   #1348
Patryka
Wtajemniczenie

to indywidualna sprawa, u mnie 30-40% praktycznie nie zroibło różnicy jedyne co, to piekło cholernie.

Stary 2009-08-12, 12:47   #1349
koko19891
Raczkowanie

ja tam do oczyszczasnia muszę mieć jakiś kwas D, a że salicylek nie drogi to co mi tam tylko PEGA brak )
Stary 2009-08-13, 12:38   #1350
koko19891
Raczkowanie

Patryka ja nie jestem z tego atre zadowolony mimo że już tak z 3 miesiące mam z nim kontakt może to zbyt mało.. jak skóra sie złuszczy to potem wraca do stanu przed ((((

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości