![]() |
#1891 | |||
BAN stały
|
Dot.: Atrederm
Cytat:
Co do epiduo to miałam go przed atre. Jak dla mnie bardzo dobra maść. Ma strasznie łagodną konsystencję. Lubiłam się nią smarować. Używałam jej dość długo 3 miesiące, albo i dłużej. Wyleczyła mnie z najbardziej zaawansowanego trądziku. Dopiero gdy stany zapalne poznikały zaczęłam używać atre. Wcześniej miałam jeszcze differin, w ogóle mi nie pomógł. Moja skóra po nim bardzo się przetłuszczała dlatego od razu zrezygnowałam z defferinu i dermatolog kazała mi przejść na epiduo. Miałam też retin A ale tylko przez miesiąc. Dermatolog ostrzegała mnie, że mogę bardzo się po nim łuszczyć i żebym stosowała go stopniowo, jednak u mnie wyglądało to odwrotnie bo po retinie tak się przetłuszczałam, że rano budząc się byłam jakby "morka" na twarzy od tego sebum... nawet moja dermatolog była w szoku, że tak reaguję na ten lek. Jak widać nie każda skóra przyjmuje takie leki tak samo. Spróbuj z tym epiduo i stosuj się do zaleceń lekarza. Jest dość drogi ale jak dla mnie to dotąd najlepsza maść jaką miałam, a było ich niemało. ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Raczkowanie
|
kcpwmk15 dzięki
![]() co prawda dermatolog kazała mi najpierw skończyć atre, żeby nie nakładać obu rzeczy jednocześnie, kupię sobie go zapewne na dniach i zobaczymy co z tego będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Rozeznanie
|
Wlasnie wrocilam z fitnessu... Dostrzeglam nowy minus Arte! Skoro schodzi mi skora, to mam podrazniona buzie... wiec pot/sol sprawia, ze swedzi mnie buzia. Nie moglam cwiczyc przez to, to byla meka !!! Nie wiem, czy nie bede musiala na czas leczenia zaprzestac cwiczen
![]() ![]() ![]()
#1894 |
Rozeznanie
|
Mi duży ból sprawia nawet zwykłe przetarcie buzi tonikiem i nałożenie kremu potem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1896 |
Rozeznanie
|
Moja reakcja na twój post-"O Boże Święty!"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Rozeznanie
|
no wlasnie... ehh
![]()
#1898 |
Zakorzenienie
|
wani, dajesz czadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Rozeznanie
|
ja tez zaczynam go powoli obdarzac uczuciem
![]() Moja buzia stala sie promienna, bo pozbylam sie starej warstwy naskorka! Nauczylam sie juz jak mozna pozbyc sie zbednych skorek, zeby wygladac jako tako i wyjsc do ludzi - trzeba je zrolowac pod prysznicem i pieknie schodza ![]() Ale co najwazniejsze, wczoraj poznalam nowa metode nakladania podkladu mineralnego, ktora nie uwidacznia skorek i pieknie trzyma sie caly dzien - trzeba nakladac podklad suwistymi ruchami z gory na dol, bez kolistego wcierania ![]() Ot i tyle ![]()
#1901 |
Rozeznanie
|
ooo spróbuje twojej metody wani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Rozeznanie
|
A ciekawe, daj koniecznie znac! Ja wybieram sie do swojego dermatologa dopiero w kwietniu, wiec jeszcze kawal czasu.
#1903 |
Rozeznanie
|
Tylko na samą myśl o tej wizycie robi mi się słabo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawdopodobnie od poniedzialku zaczynam z atre ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 01:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
BAN stały
|
Cytat:
Filtr? Nie używam żadnego. Chyba, że filtrem nazywacie stężenie alkoholu w atre to już Ci podałam jaki mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zluszczajac skore, odslaniasz "nowy" naskorek - jesli nie stosujesz filtrow - mozesz go zniszczyc i zapracowac na przebarwienia. W czasie kuracji kwasami i retinoidami (np.Atrederm), jak i po kuracjach - uzywamy wysokich filtrow. o filtrach - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365235 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 http://www.bio-med.pl/promieniowanie_uv.html retinoidy http://www.biochemiaurody.fora.pl/re...bocza,428.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1907 |
Zakorzenienie
|
poza tym w ulotce jest informacja o koniecznosci zabezpieczania sie przed sloncem
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 01:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Tak pisze na ulotce. Ulotkę zawsze czytam kilka razy od początku do końca, przy każdym leku. Jednak myślę, że nie muszę stosować filtrów, nie mając kontaktu ze słońcem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak w skrócie - gdyby UV nie oddziaływało w mieszkaniu - miałabyś całkowitą ciemność... Cytat:
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
ale bardzo trudno jest znaleźć dobry filtr... no bo tak-nie będzie przebarwień po słońcu, ale będą blizny po syfkach, które wyjdą na skutek zapchania porów... do tego wpadniemy w błędne koło-oczyszczanie atre, zapychanie filtrem i skutek żaden...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kcpwmk15, idz do apteki i popros o probki (moze maja, chodz to nie sezon).. musisz uzywac filtra 50+ spf, bo dorobisz sie takich przebarwien,ze glowa mala - i nie traktuj naszych rad jako atak na Ciebie, nie kloc sie,bo bedziesz niestety tego pozniej zalowac ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 01:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do zapychania - przy Atre skłonności do zapychania bardzo się zmniejszają. Dlatego nie ma się co bać testowania filtrów. I masz rację - nawet, jeśli coś wyskoczy, to szybko się tego pozbędziemy, a po miesiącu, dwóch, nawet śladu nie będzie. Przebarwienia posłoneczne ponoć można zmniejszyć zabiegami u kosmetyczki, więc jeśli ktoś ma zasobny portfel i nie boi się wyglądać jak Dalmatyńczyk bez makijażu, to droga wolna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
BAN stały
|
Niestety nie mogę smarować się filtrami, bo wszystko co jest kremem, a co nie działa jako anty-trądzik powoduje u mnie duży wysyp pryszczy i zaskórników. Zawsze jak smaruję się kremem chociażby nawilżającym, na drugi dzień albo jeszcze tego samego dnia mam mnóstwo nowych pryszczy i wągrów na twarzy, z czego później robią mi się blizny. Leczę się już chyba 8 miesięcy i nie chcę zaczynać wszystkiego od nowa bo zbyt dużo pieniędzy wydałam na leczenie. Chodzę do bardzo dobrego dermatologa, jednego z najlepszych w Krakowie i myślę, że moja pani doktor raczej nie zapomniałaby poinformować mnie o czymś tak ważnym.
Nie kłócę się z wami tylko nadal uważam, że jeśli cały czas przebywam w domu to nie muszę aż tak bardzo chronić się filtrami. "(...)Pacjenci którzy np. ze względów zawodowych nie mogą uniknąć narażenia na działanie promieniowania słonecznego, jak również osoby z dziedziczną wrażliwością na słońce, powinni stosować preparaty ochronne przed promieniowaniem UV i odzież osłaniającą miejsca, na które stosuje się lek" Gdyby każdy kto używa atre musiał smarować się filtrami nawet będąc cały czas w domu, to przecież na ulotce nie pisaliby o pacjentach, którzy nie mogą unikać słońca, tylko po prostu napisaliby, że każdy bez wyjątku nawet będąc w domu musi używać filtrów czyż nie mam racji? |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przecież nie da się całe życie siedzieć w domu, za to wyjście do sklepu z gołą twarzą może spowodować przebarwienia, które wyjdą np. za 5 lat ![]() Tak jak pisałam, skoro ktoś chce mieć przebarwienia, to jest jego prywatna sprawa. Filtry za to produkują też dla trądzikowców. I widocznie Twoja pani doktor nie jest aż tak dobra. Moja jakoś mnie poinformowała o konieczności używania filtrów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Rozeznanie
|
Niektorym to dobrze
![]() A wracajac do tematu Arte... Zauwazylam, ze dzien po zastosowaniu plynu moja buzia wyglada duzo lepiej niz w dniu, w ktorym go nie stosuje ![]()
Gotowanie, ucztowanie, blogowanie - KLIK ![]() Wymiankowo - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post23668108 Edytowane przez wani Czas edycji: 2011-02-15 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Rozeznanie
|
ja nie mogę się przymusić do filtrów... podchodziłam do nich kilka razy, ale za każdym razem kończyło się zapchaniem, a ja niestety mam trądzik ze skłonnością do bliznowacenia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 |
Zakorzenienie
|
coż, do filtrów trzeba "dojrzeć". ja sama rzadko(raz na parę tygodni) używając atre nie używałam filtrów. mało tego, opalałam się parę razu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.