![]() |
#2881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Atrederm
Jak tak czytam Wasze opowieści , że po retinoidzie musicie brać Izotek to aż słabo mi się robi - czy lekarzowi, który wypisuje retinoid nie jest wstyd , że potem musi to wszystko odkręcać najmocniejszym możliwym środkiem na trądzik? Ja nie pojawiłabym się kolejny raz u dermatologa, który przyzaje, że pogorszył mi stan skóry i żeby to ratować na koszt mojego zdrowia i finansów wypisuje Izotek. Straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Selavie jesteś przeciwna atre?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Raczkowanie
|
Jestem przeciwniczką stosowania doustnych reinoidów, to już trzeba lata leczyć się bardzo silnymi lekami zewnętrznymi bez efektów, żeby coś takiego zacząć stosować. Te leki nie są obojętne dla całego organizmu.
#2884 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też się bałam izoteku i nigdy nie myślałam, że przyjdzie mi brać ten lek ale niestety mojej twarzy już nic nie pomaga a trądzik niszczy moje zdrowie psychiczne i życie więc nie mam za dużo do zaryzykowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2013-02-23 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Przyczajenie
|
i jeszcze moja uwaga co do atre, jeżeli ktoś ma trądzik i chcę się wyleczyć to może i warte jest zaciśnięcie zębów i czekanie aż zacznie działać w dobrą stronę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Falabella popisuje się obiema ręcami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a jak zbadac sie pod kątem gronkowca?co trzeba zrobic? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że zarówno Locacid jak I Atrederm pomogły mi zwalczyć podskórne gule, z którymi się zmagałam więc nie jestem ich przeciwniczką. Oba mnie wysypywały nawet po odstawieniu ( Atre to chyba do 2 miesięcy po odstawieni), ale w końcu cera się uspokoiła - nie mam też żadnych blizn po tych lekach, a jesienią przez jakieś 50 dni miałam tylko pojedyńcze wypryski. Wcześniej chodziło mi o to, że niektórzy dermatolodzy przepisują je osobom, które nie powinny ich stosować i takim zachowaniom jestem przeciwna, to nie są leki dla każdego. Retinoidy wywracają wszystko do góry nogi, wysypy są okropnie męczące, ale mimo wszystko nie miałam aż tak wielkich żeby sięgać po Izotek. Zobaczcie np tutaj -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2392 to jest wg mnie przykład przepisania retinoidu niewłaściwej osobie i tego konsekwencje...
Edytowane przez Selavie Czas edycji: 2013-02-23 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem co się dzieje bo moja skóra już nie reaguje na atrederm. Skończyłam stężenie 0,025 i zaczęłam 0,05 przygotowałam się na mocne podrażnienie, a tu nic... Stosuje już ponad tydzień codziennie i nawet się nie łuszczę, nic kompletnie. Nie wiem czy sprzedali mi jakiś źle przechowywany egzemplarz, który nie ma mocy bo ja przechowuje go dobrze, a to wyższe stężenie jakby słabiej działało od niższego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
mialas jakies typowe objawy dla gronkowca? ciekawa jestem ile to u mnie by takie badanie kosztowalo... ile Ty za nie dalas?
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- mialas jakies typowe objawy dla gronkowca? ciekawa jestem ile to u mnie by takie badanie kosztowalo... ile Ty za nie dalas? |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2893 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Falabella-Juz sobie gronkowca wpisałam na listę-muszę zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
falabella, czy ten propolis to był taki w tabletkach? coś jak propolki?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
Mam ten- Propoils Naturell
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- plus biore liśc oliwny,wiesiołek Femina z Oeparolu,cynk chela z Oplimpu, Niacynę..Normalnie lekomanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
michell, dobrze, że dbasz o siebie od środka
![]() mi swego czasu trądzik wyleczyła mieszanka cynku, wiesiołka i ogórecznika |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Przyczajenie
|
Michell jestem jestem - nie przepadłam
![]() Pinkia mam to samo gdyby mi pomogło wszystkim bym się posmarowała! Wykończyć się można! |
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Monia 60 km od Wrocławia..Nie matrw się,to naturalna kolej rzeczy..wysyp..Tak ma być..Trzeba to przetrwać..Zobacz co piszą..Czy to atrederm czy ta Izotziaja..musimy siękurczę oczyścic.. retinoid i normalny objaw. trzeba uzywac minimum 3 miesiace zeby jakis efekt był. Odstaw na kilka dni i zacznij od nowa co drugi dzien. smaruje sie cala powierzchnie skory a nie tylko wypryski. W ogole celem tego preparatu nie jest leczenie juz powstalych wypryskow ale zapobieganie nowym np przec oczyszczanie cery ktorego objawem jest ziarnicowanie czyli wysyp. Postosuj dluzej a cos powinno pomoc...Koniec cytatu..Żeby znikało to co wyskoczy kupię Ci i wyslę ten antybiotyk co poleca Ziemolita jak chcesz..Pojdę sobie wziąśc to powiem Ci jaka cena..Trzeba to co wyjdzie czyms smarowac...Staraj sie nie dopuscic do wyciskania ,bo naskorek jest rozpuszczony przez retinol i zrobisz sobie bliznę!!! Używaj atre rzadziej,mnie podchodzi metoda nie tak często..uwierz,jestem cholerykiem,wolalabym już miec z głowy ale to za silne na takie JUŻ..Niestety...PEACH leków to ja co nie miara przerobiłam..Miałam nawiedzoną lekarkę..Nawet ibupromy i tego typu podobne leki ,kazała odstawic bo uczulają..Mefacid na łep
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Ale gronkowca chce zbadac..Tylko nie wiem gdzie mam isc?tam gdzie krew sie pobiera????? Helicobacter pylori tysz powinnysmy zrobic test..Robiła z Was któras????Napisałam do Ziemolity..Mada to ja ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Podoba mi sie tok myslenia Patryka!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Przyczajenie
|
Michell - dziękuję wspaniała jesteś
![]() ![]() Pinkia wysypało Cię po tetra? |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
Siedzi gdzies widzisz paskudstwo..Monia bedziemy pikne zobaczysz
![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Monia zerknij tu http://www.forumdermatologiczne.pl/f...wania-normalne |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Przyczajenie
|
do lata mam zamiar zapomnieć o trądziku ;P więc będziemy piękne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
Nie ma problemu,jakby co to pisz..O a tu masz mnie,zachciało mi sie Ipoda..tia.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Łi tam,nie wygram,ale miło było pomarzyc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Przyczajenie
|
Moncia nie martw się, na mnie tetralysal zadział dopiero w ostatnim miesiacu kuracji, nie miałam wysypu, pamiętam tylko, że przez 2 miesiące nic się nie zmieniało i ciągle mi coś wyłaziło (ale tak jak zawsze, no może trochę więcej) i traciłam nadzieję, że mi pomoże ale dermatolog powiedziała mi, że trzeba przeczekać i jak się zaczęło kuracje to lepiej nie przerywać...i w ostatnim 3 miesiącu nagle wszystko zaczęło mi znikać (pryszcze, zaskórniki, krosty wszystko!!) i efekt po 3 miesiącu stosowania - buźka całkowicie wyleczona!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Przyczajenie
|
Pinkia pocieszyłaś mnie
![]() ![]() ![]() Michell żabcie są najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Tylko za duzo reklam
![]() ![]() ![]() ![]() DERMEDIC NORMACNE PREVENTI PŁYN MICELARNY ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
michell jak nie chcesz reklam, to oglądaj w necie. ja ogladałam prapremierę przepisu na życie jakieś 3 dni temu na tvnplayer
rozwalił mnie tekst o chłopcu w stringach ![]() a co do seriali jestem oczarowana suits ![]() koniec offtopu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.