|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Boadicea The Victorious
Zakladam osobny watek dla nowej marki, ktora istnieje bodajze od 2008 roku, a wiec calkiem nowa
![]() Czy testowalyscie? Ja zamieszcze kilka krotkich recenzji, bo jest tego sporo ![]() Divine czy boski to bym kwestionowala. Na pewno kwiatowo-pizmowy, znawcy wiedza o co chodzi, natomiast najprosciej ujmujac rzecz zapach jest mydlany ![]() ![]() Pure mix cytrynki z cukrem, w nucie glowy wyrazna nuta owocow, najpewniej cytrusowych. Zapach w istocie czysty, dobry wedlug mnie na cieple dni, ale brak mu pazura - pachnie jak dobrze poslodzona herbata z cytryna. Exotic nie wiem czy nazwa adekwatna, bo perfumy otwieraja sie nuta lilii, a wiec troche pogrzebowo ![]() Explorer podobny w klimacie do Exotic, poczatkowo czuc ambre, a potem juz tylko przyprawy tak samo slodkie jak w Exotic. Troche kuchenny ![]() Seductive malo uwodzicielski, pachnie mi jak Light blue, tylko mniej owocowo, a bardziej "papierowo", bez wyrazu. Klapa na calej linii. Intense mocny i trwaly pieronsko, pachnie glownie miodem. Miod, mleko, miod i tak w kolko, raz po raz czuje jakies wsciekle owoce. Dla milosniczek miodu i slodkosci do bolu. Delicate troche staromodny i brytyjski jak marka Penhaligon's, ktora wyraznie byla inspiracja. Ludzaco podobny do Bluebell a wiec mydlano-kolonski hiacynt i domieszka szypru. Pewnie stworzony z mysla o Kate Moss ![]() Alluring jeden z ciekawszych, szyprowo-rozany, ale mam wrazenie, ze byly juz takie zapachy. Podsumowujac, mam mieszane uczucia, ale uwazam, ze kazdy znajdzie tu cos dla siebie i jesli nie zal komus wydac 500 zl to polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boadicea The Victorious
Jak na razie mało testowałam, nawet nie pamiętam nazwy tego zapachu, który niuchałam choć był piękny...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cóż, na pewno coś z tej marki zagości kiedyś w mojej kolekcji ![]() Niedługo szykuje mi się wycieczka do Quality, to dokładniej potestuję i się wypowiem wtedy co i jak ![]()
![]() |
#3 | |
gamma Orionis
|
Cytat:
Kiedy testowałam Boad. po raz pierwszy, zachwycił mnie Intense - oczarowanie przeszło po użyciu globalnym. Miodowy boa-dusiciel, o trwałości równie porażającej co jego jednostajność ;] Exotic również łapie za gardło, ale - pięknie się zmienia. Ewoluuje w naprawdę zaskakujący sposób; charakterem i chropowatością słodkich ziół przypominając mi trochę Chene Lutensa. Explorer natomiast mogłabym minimalnie porównać do tłustawego Olibanum i słonecznikowego Memoir H - te same nuty, tu podbite gęstym cedrem. Efekt końcowy: bardzo zawiesisty, lekko słony. Pozostałe kompozycje przewąchałam mniej lub bardziej obojętnie: Divine przypomina mi zmrożoną Dię Amouage - bardzo, bardzo zimny zapach i równie bardzo intrygujący. Delicate - i znowu ta lekko tłustawa, tym razem bardziej zielona nuta. Stawiałabym na wetiwer, ale w składzie go nie widzę. Pure kompletnie nie pamiętam, po podejrzeniu składu nut - no tak, coś werbenowo-cytrusowego rzeczywiście wąchałam ![]() Na deser zostawiłam sobie Alluring, czyli... kolejną traumę zapachową do kolekcji. Robiłam kilka podejść, usiłując wyczuć w nim coś - cokolwiek - przed nadejściem rzyga, ale niestety. Czuję tu cybet. Nie, nawet gorzej, bo jakiś syntetyczny sztynk cybetopodobny. Podobny odrzut i łzy napływające do oczu zauważam podczas próby powąchania 1873 HdP [Mata Hari], więc z przykrością stwierdzić muszę - róża. Nie wiem, z czym zmieszana, ale obrzydza mnie przepotfffornie. --- Czy bym mieć chciała - no ba. Kiedy prawie rok temu trafiłam na ich stronę, nie dość że spadłam z krzesła z powodu wrażeń wizualnych, to prawie zamówiłam coś w ciemno - dla samego flakonu. Dziś, mądrzejsza o wrażenia olfaktoryczne ;], wybrałabym najpewniej 50ml Explorera... [Choć Exotic ma ładniejszą blaszkę.] ... Albo powstrzymała się z wyborem do czasu, gdy do Q. zawita kolejny rzut Boadicei. Choć oudy nigdy bliskie mi nie były, to cierpliwie czekam aż któryś mnie porwie i zachwyci.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O nieeee
![]() To zaczynamy odkładać kasę, co nie Sabb ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wiedźma
|
No, zaczynam odczuwać niepokój.
![]()
![]() |
#7 |
gamma Orionis
|
Agarłudów ;] jest aż osiem, nie wiem ilu możemy się spodziewać. Póki co, można poczytać i pomarzyć: link.
Przy okazji - krótki opis Seductive, jako że właśnie naprawiłam błąd niepamięci, dodam: wielki błąd, bo zapach jest świetny. Bardzo dużo kamforowej paczuli, ostrego drzewa sandałowego i iglastych żywic; które ewoluują w słoną, nie tak ulepnie słodką ambrę. Cudo!
![]() |
![]() |
#8 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tak btw ciekawa sprawa z tym zapachem, gdzieniegdzie (mam tu na mysli Lucky Scent i Niemuzyczną) w necie można natrafić na komplenie różny skład tych perfum |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gamma Orionis
|
Tak, nie wiadomo jedynie - kiedy. Luty, najpewniej.
Ale czy początek, połowa czy koniec, o to nie pytajcie ;]
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po doglebnym przetestowaniu Explorera jednak doszlam do wniosku, ze cos mi nie gra w nim... on jest po prostu meski! A moj maz powiedzia, ze smierdze jak Indianka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.