|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bond N9
Haarlem jest piękny, ale jak raz, dziś wąchnęłam w perfumerii, ze skropionego przez miłą sprzedawczynię bloterka Chinatown i ...niemal uciekłam ze strachu, że się zakocham na zabój ( moich dochodów). Coś pięknego - brzoskwinie, kwiaty, drewno i mnóstwo przypraw...
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam New Haarlem i Brodway Nite - te ostatnie cudnie pudrowo-fiołkowe. Poezja.... Chomikuję próbkę jak mogę
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Moja ukochana mandarynka z wanilią - Little Italy.
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Odkopuje watek, bo chyba Bond nie cieszy sie u nas zbyt duza popularnoscia... Ciekawa jestem, czy mial ktos okazje poznac Lexington avenue, High line i Borooklyn?
Ja niuchalam ostatnio Astor place (nowosc w Quality) i mam mieszane odczucia - zapach jest dosc prosty, z poczatku fioljowy, potem robi sie pudrowo-ogorkowy z naciskiem na ogorka. Znika slodycz, robi sie swiezo-kwiatowo, z tym paskudnym ogorkiem, ktory wszystko psuje. A flakonik taki cudny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
juz ciekawszy jest west side ale poczatkowe nuty moga troche odrzucic ![]() z innych Perfume Oud ale gdzie jest Oud??? sama roza Wall Street - ogorek z salata i glonami morskimi mocno przereklamowana marka wg mnie ![]() jedyne ciekawsze to: new haarlem i bleecker street |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
gamma Orionis
|
Fakt, Chinatown jest trochę przesłodzony, ale osobiście uwielbiam w nim tę plastikowo-gumowo-pudrowo-kwiatową nutę. Pięknie się nosi i jest diablo trwały. Grafika na butelce pasuje do zawartości idealnie, podobnie jak to się ma z Lou Lou - jest tak szkaradnie suotka i kiczowata, że aż piękna
![]() Astor Place = sałatka owocowo-kwiatowa. Brooklyn bardzo chimeryczny, raz słodki, raz bardziej ziołowo-ziemisty, raz suchy i kadzidlany. High Line - rzeczywiście dość trawiasty, soczysty, rześki. Nie mam szczęścia do serii Andy Warhol'a, choćbym nie wiem ile razy testowała, odrzuca mnie od tych zapachów jakaś świdrująco-ozonowa nuta. Pod tym względem Montauk i Silver Factory są najbardziej zabójcze. Niezmiennie od kilku dobrych lat uwielbiam New Haarlem [nic niezwykłego ;] oraz Fire Island, która kojarzy mi się z oliwką do opalania z lat dziecięcych. Puchata, kremowo-słoneczna.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.