![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Książki Joanny Chmielewskiej
Cytat:
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
ja też uwielbiam Chmielewską, zaczytuje sie nią od lat. Nie czytałam niestety wszystkich pozycji - kilka mi umknęło, ale i tak uwielbiam wracać do tych, które już przeczytałam.
Moje ulubione to: - klin - romans wszechczasów - boczne drogi - harpie - najstarsza prawnuczka - depozyt - przekleta bariera - (nie)boszczyk mąż w sumie sporo tych ulubionych ![]()
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Kiedyś kiedyś, w zamierzchłych czasach szczeniackiej młodości czytałam, ale już nawet dobrze nie pamiętam co. Mgliście kojarzę "Krokodyla z kraju Karoliny", "Lesia", "Dzikie białko" (?). Teraz jestem po lekturze "Wszystko czerwone" (momentami wyłam ze śmiechu) i w trakcie czytania "Klina". Rzeczywiście, na chandrę świetne ale w większych dawkach i bardziej sprzyjających okolicznościach życiowych dla mnie lekko niestrawne. Momentami drażni. Ale niezawodnie i skutecznie poprawia humor
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
A ja kompletuję wszystkie książki Chmielewskiej, na razie jestem daleko w lesie (nie mylić z Lesiem
![]() ![]() Ostatnio kilka razy przeczytałam "Całe zdanie nieboszczyka" i "Boczne drogi" ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Też bardzo lubię książki J.Chmielewskiej
![]() - "Tajemnica" - "Wszyscy jesteśmy podejrzani" - "Pech" Każda z nich w pewnym stopniu mnie rozbawiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Czytałam wszystkie Jej książki ( a właśnie skończyłam - po raz kolejny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Wczoraj skończyłam "Krokodyla z Kraju Karoliny" i o mało i umarłam ze śmiechu przy scence z doktorem zaplątanym w buhaja. Boskie to było
![]()
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chmielewska jest wspaniala!!!!
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Stary wątek, ale jakoś go wcześniej przeoczyłam, o dziwo bo książki Chmielewskiej uwielbiam i kiedyś z wielką namiętnością je 'pochłaniałam'. Ostatnio znowu mnie naszło, zaczynam nadrabiac zaległości...
W mojej kolekcji przeczytanych już książek są: - Klin - Wszyscy jesteśmy podejrzani - Całe zdanie nieboszczyka - Lesio - Zwyczajne życie - Wszystko czerwone - Większy kawałek świata - Upiorny legat - Studnie przodków (pierwsza 'chmilewska' którą przeczytałam) - Wielkie zasługi - Szajka bez końca - Zbieg okoliczności - Lądowanie w Garwolinie - Jak wytrzymać z współczesną kobietą - Wielki diament cz.1 i cz.2 - Harpie - Depozyt Kiedyś zaczęłam też czytac "Krokodyl z kraju Karoliny", "Złota mucha" i "Florencja córka diabła", ale jakoś wyjątkowo mi się niezbyt spodobały i nie dotrwałam do końca. Troszkę mi się tego uzbierało, ale teraz gdy mnie naszło czuję że powiększę swoją kolekcję. Chmielewska ma świetny styl, ciekawa akcja i super poczucie humoru! Czas odwiedzić bibliotekę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
![]()
Tez jestem wielka fanka
![]() ![]() ![]() Ehhhh niestety musialy one przetrwac tez moja mlodsza siostre i aktualnie sa w nieco oplakanym stanie przyniosly wszystkim wiele radosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Oj ciężko jakoś znaleźc chwilkę wolnego czasu, jednak znowu się zaczynają dłuuuugie jesienne wieczory i moja kolekcja przeczytanych książek Chmielewskiej powiększyła się o "Najstarszą prawnuczkę" - bardzo fajna książeczka, zresztą jak większość opowieści tej autorki, super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Już się chwaliłam w jednym wątku ale tu jest stosowniejsze miejsce
![]() http://www.allegro.pl/item141447743_...7_ksiazek.html Myślałam, że zbiorę pojedynczo ale udało mi się tylko 6 części. Teraz mam podwójne ![]()
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbyś jeszcze kiedyś zauważyła taką akcję to ja się polecam uwadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do stanu, to chyba norma. W kilku pojedynczych egzemplarzach sama rozdzierałam kartki - chyba nikt ich nigdy wcześniej nie czytał.
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Może się dopiszę, by być na bieżąco.
Do mojej kolekcji doszła kolejna książka Chmielewskiej - przeczytałam '(Nie)boszczyk mąż' i zakupiłam sobie dwie z allegro (używane) 'Skarby' i 'Ślepe szczęście'. Pozdrawiam wszystkich miłośników dzieł tej kobiety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Chyba jestem wyjątkowa - jakoś nie leżą mi kryminałki pani Chmielewskiej, choć może za mało ją poznałam, aby oceniać. Próbowałam podejść do nich co prawda dość dawno, nawet nie pamiętam tytułu, coś z krokodylem chyba... Ale trochę mnie znudziło i nawet nie byłam ciekawa, kto zabił, a to zły objaw przy kryminałach, przyznacie. Więc nie skończyłam
![]() Agatha Christie rządzi ![]()
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Ludowa - akurat ten utwór i mi się nie podobał mimo iż bardzo lubię ksiązki Chmielewskiej. Może trafiłaś akurat na jej gorszą książkę i się zniechęciłaś... może gdybys poznała ją przy innej książce wyrobiłabyś sobie inne zdanie. Christie to zupełnie inna historia, kryminałki Chmielewskiej są 'lżejsze' i z duuuużą dawką humoru. No ale wiadomo, każdemu podoba się co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię obie, ale bardziej Chmielewską [patriotyzm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Yedanna, Angie - a więc jaki tytuł polecacie, żeby oswoić się z Chmielewską?
![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Mnie się nie podobał jedynie "Lesio"... Może za młoda byłam czytając to.
Ludowa, gorąco polecam "Całe zdanie nieboszczyka" i "WSzystko czerwone" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w szpitalu przeczytałam nową "Zapalniczkę". Niezła ale i tak większy mam sentyment do tych starszych ![]()
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Ostatnio umiliłam sobie wieczór jednym z tomów autobiografii..Tym dotyczacym dzieciństwa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
to i ja sie zapisuje jako jedna z wiernych czytelniczek - choć ostatnio czesciej maham szydęłkiem niż czytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
a ktoś już po lekturze śmierci bezkręgowcom? (chyba nie przekręciłam tytułu..)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |||
Konto usunięte
|
Moją ulubioną książką Chmielewskiej jest 'Wszyscy jesteśmy podejżani' przeczytałam ją ponad 14 razy...
![]() ![]() Poza tym baaaaardzo lubię 'Klin', 'Upiorny Legat' ( ![]() Lubię też serię z Janeczką i Pawełkiem Chabrowiczami, jak ją czytam to czuję się jakbym była znowu w piątej klasie. ![]() ![]() Za to przez 'Florencję...' nie mogłam przebrnąć, aż ją w końcu odstawiłam... ![]() Jestem wielką fanką starych książek pani Joanny. Z nowymi nie miałam za bardzo doczynienia... ale to nadrobię. ![]() Cytat:
![]() ![]() Nawet nie mów! Dzban był boski!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() W sumie to jestem ciekawa. A z drugiej strony boję się, że mi legnie w gruzach obraz niektórych postaci i kolejne czytanie danych książek nie będzie już takie samo... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co? ![]() Chmielewska jest the best! ![]() ![]() ![]() Tak więc oficialnie się przyznaję do miłości do Jej książek. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Przyzanjse sie z wielka radosci do miłości tworczości Joanny CH
![]() a śmierć bezkręgowca przeczytałam prawie jednym tchem ![]() ![]()
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.