Diamonds Armani - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-11, 19:30   #61
Babygia
Zadomowienie

Dot.: Diamonds Armani

Cytat:
Napisane przez Lipglossjunkie Pokaż wiadomość
Ale tytuł!Nie no , babka ma KLASE!

Na mnie tez trzymal sie bardzo dlugo. Ale to jedyny plus
No raczej pytaniem by bylo-ile ona tych klas ma,bo za kazdym razem,jak rozewrze dziob,to wychodzi na to,ze do szkoly miala pod gorke,pod wiatr,i permanentna gololedz,to sobie spokoj dala.Jej slynny IQ to wysokosc szafy z butami.Takaz i inteligencja obuwnicza.

NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad

FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile
Babygia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-16, 14:27   #62
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaję, że ten zapach znajdzie się na mojej liście must have
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Mnie tak samo się wydaje Golgie
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź Golgie i moją pod nią jednocześnie stwierdzając fakt, że nie pomyliłam się . Jak dla mnie zapach jest prześliczny, trwały, bardzo mocno frezjowy, wyczuwam także soczyste owoce . Rozwija się kapitalnie od soczystej świeżości, poprzez niesamowicie aromatyczny kwiatowy bukiet, aż do słodkiej, intensywnej wanilii. Perfumy pięknie ożywają na skórze, zapach mieni i się i wibruje ukazując co raz to nowsze oblicze. Niejednoznaczny. Uważam, że to bardzo udana nowość.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-19, 18:46   #63
ropuszka
Zakorzenienie

Ile kosztuje Diamonds w perfumerii (np. w Sephorze)? Chodzi mi o mala pojemnosc, najchetniej 30 ml... Bo chcialam porownac z cenami w necie - w niektorych perfumeriach internetowych juz sa
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-19, 19:42   #64
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Ile kosztuje Diamonds w perfumerii (np. w Sephorze)? Chodzi mi o mala pojemnosc, najchetniej 30 ml... Bo chcialam porownac z cenami w necie - w niektorych perfumeriach internetowych juz sa
Ropuszko 30 ml w Sephorze kosztuje 185 zł (chociaż nie wiem czy ja nie oślepłam bo w mojej Sephorze było za 220 zł) mam przed sobą katalog Sephory. 50 ml jest za 270 zł a setka za 320 zł.
Stary 2007-10-19, 21:49   #65
ropuszka
Zakorzenienie

Bardzo dziekuje W takim razie (wg mnie) nie oplaca sie w Sephorze
Stary 2007-10-20, 12:36   #66
Kasiulka22
Zakorzenienie

Tak samo uważam, nie opłaca się. Chociaż ja mam kupon na 10% to mogłoby być odrobinę taniej. Wiesz przed kilkoma dniami kupiłam na Allegro za 150 zł + przesyłka 50 ml, teraz u tej samej sprzedającej 50 ml jest za 170 zł, wogóle na początku widziałam setkę za 189 zł, ale od razu poszła, a teraz ceny pędzą w górę jak szalone, trzeba poczekać, aż Diamenty zejdą z piedestału nowości.
Stary 2007-10-20, 14:33   #67
ropuszka
Zakorzenienie

No i poszlam dzis do perfumerii, psiknelam sie Diamonds i... zmienilam nieco moja negatywna opinie. Otoz zapach dzis wydaje mi sie calkiem trwaly! Owszem, raczej trzyma sie przy skorze, ale na niej siedzi. Nie wiem co sie wiec stalo, ze za pierwszym razem tak szybko zniknal. Przypomina mi Extraordinary Avonu, czuje w nim aromat czekolady! Chociaz sa i kwiaty, takie swieze, ladne. Frezje czuje minimalnie, stlumiona jest przez wanilie i te czekolade. Ale coraz bardziej lubie ten zapach, mysle, ze go kupie. Troche zaluje, ze juz mu wystawilam recenzje w KWC, ale zawsze mozna ja edytowac
Stary 2007-10-20, 19:47   #68
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ropuszko przetestuj jeszcze tak... że nadgarstek psiknięty diamentami trzymaj jakieś 15 cm na wprost od swojego noska i idź... gdziekolwiek, pochodź po mieszkaniu. Może brzmi to dziwacznie, ale zobaczysz jak piękny aromat uniesie się przez powietrze do Twojego nosa Mnie właśnie przy tym teście zaczarował
Stary 2007-10-20, 22:02   #69
ropuszka
Zakorzenienie

Ok, dzieki za rade, na pewno wybrobuje Nie wiem jednak czy nie skonczy sie na zakupie czegos trwalszego, bo wciaz suzkam zapachu idealnego Jak kazda z nas chyba
Stary 2007-10-21, 15:02   #70
Po la
Raczkowanie

Jak dla mnie rozczarowanie:
Pierwsze wrażenie – kwaskowaty. Przez moment migocze owocowymi akordami, a po kwadransie zostaje ozonowo – wodnista baza z rozpuszczonymi landrynkami i kwaskiem cytrynowym. Najgorsza jest ta metaliczna kwaskowatość kwasku cytrynowego. Zapach bardzo syntetyczny w odbiorze – owoce landrynkowate. Wiem, że to nie jest cała prawda o tym zapachu ale te wrażenie przyćmiewają resztę - tak że jestem na nie. Nie czuję praktycznie wcale wanili ani frezji (którą zresztą lubię) niestety malinowe landryny nie pozwalają mi dostrzec w tym zapachu innych składników. Zapach może nie tyle nietrwały co delikatny i trzymający się blisko skóry. Rozczarowanie spore tym bardziej, że marka zobowiązuje.
Po la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 15:23   #71
ropuszka
Zakorzenienie

A czy zadna z Was nie czuje w tym zapachu czekolady?
Stary 2007-10-21, 19:22   #72
Po la
Raczkowanie

Nie, czekolady nie czuję żadnej. Muszę przyznać że na mnie po 5-6 godzinach drażniące mnie nuty (landrynkowe owocowe, i metaliczny kwasek cytrynowy) wygaszają się i zapach staje się znośny.
Po la jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-21, 20:35   #73
aaliyah
Zakorzenienie

Wyglada na to, ze na kazdej z nas zapach rozwija sie inaczej. Cale szczescie na mnie Diamonds to frezje i wanilia.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 12:12   #74
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Wyglada na to, ze na kazdej z nas zapach rozwija sie inaczej. Cale szczescie na mnie Diamonds to frezje i wanilia.
Na mnie również

I bardzo się cieszę, że nie są ani trochę podobne do hot couture
Stary 2007-10-22, 12:20   #75
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Kasiulko, a co Ty masz do Hot Couture?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-22, 14:12   #76
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Kasiulko, a co Ty masz do Hot Couture?
hihihihi

Nosku kochana, ja nic prawie nic Wiesz kupiłam kiedyś EDT w ciemno, nie było złe, ale dla mnie to taki malinowy syrop na kaszel z dodatkiem mięty. Męczyły mnie i co najważniejsze kompletnie do siebie nie pasowaliśmy
Stary 2008-12-18, 18:07   #77
natalie1988
Raczkowanie

Question emporio diamonds & diamonds intense

Witam Jak Dziewczyny oceniacie oba zapachy? Jak z ich trwałością? Warto kupić? Liczę na pomoc
natalie1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 21:42   #78
Christine Granville
Raczkowanie

Dot.: emporio diamonds & diamonds intense

ja mam diamonds i bardzo go lubię z trwałością ok po całym dniu jeszcze go wyczuwam jezeli podoba ci zapach to kup polecam
Stary 2008-12-18, 21:54   #79
kicia555
Zakorzenienie

ja mam co prawda tylko próbki normalna wersja diamonds mnie nie zauroczyła , natomiast intense , niby podobny a jednak moim zdaniem lepszy , słodszy , cieplejszy. Przymierzam się do zakupu tej drugiej wersji. bardzo trwałe ... były te próbki

GALAXIA
Istanbul lover

kicia555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 22:15   #80
Fantastica
BAN stały

posiadam diamonds- zapach strasznie słodki i bardzo trwały. diamonds intense jest jeszcze słodszy, wydaje mi się strasznie mdlący. zdecydowanie wole podstawowa wersję.
Fantastica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-19, 01:43   #81
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

dla mnie diamonds byl jedna z najwiekszych traum zapachowych. Te kwiatki moga zabic Do testow nowszej wersji nawet nie mam odwagi podejsc
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 22:51   #82
ropuszka
Zakorzenienie

Ja w ogole nie jestem w stanie pokochac Diamonds. Podobno wg niektorych pachna frezjami, to zaraz po premierze polecialam wachac. Poczatek ladny, slodki, owocowo-czekoladowy, ale potem juz jest tylko gorzej. Zapach potowrnie mdli. Wersja Intense jest jak dla mnie troche inna, mzoe cieplejsza, moze troche ostrzejsza, ale jak dla mnie nie ma w tym zapachu nic ciekawego. mam tak w ogole problem z zapamietaniem tych zapachow. I wydaje mi sie, ze juz minela era zapachow charakterystycznych i rozpoznawalnych. Ostatnie takowe to chyba Code i Euphoria.
Stary 2008-12-22, 23:02   #83
camelia111
Zakorzenienie

Diamonds to dla mnie przeokropny , landrynowo - kwiatowo - pudrowy słodziak... Kiedyś byłam w nich zakochana, po globalnych testach zdecydowanie zmieniłam zdanie.
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-25, 15:31   #84
Vanilla
Zakorzenienie

Kwestia gustu. Jesli lubisz ten zapach-kup. Jesli nie-nie kupuj.
Osobiscie mam Diamonds i bardzo je lubię, choć owszem, są mało oryginalne i lekko mdłe. Ale mi się podobają. Wszystko zalezy od indywidualnych upodobań. A jesli chcesz ogólną, szerszą opinię tych zapachów, poczytaj recenzje na KWC. I wyłap to, co Cię faktycznie interesuje, a nie sugeruj się opinią "ładny/paskudny".
Vanilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-14, 18:37   #85
Małgosia791
spin doctor

Podnoszę watek, bo ostatnio oszalałam na punkcie Diamonds w wersji Intense. Pamiętam kiedyś założyłam taki wątek o zapachu perfumerii i właśnie odkryłam, że Diamonds Intense pachną właśnie tak jak w perfumerii Są niesamowicie kobiece, słodkie, świeże, lekko pachną gumą balonową, a jednocześnie są lekkie, niezobowiązujące. Właśnie cieszę się swoją 50tką

Klasyczne Diamonds też posiadam i na mnie pachną słodkimi frezjami z lekką malinową nutką. W ogóle te wersje są bardzo do siebie podobne, ale Intense są słodsze i nieco ładniejsze (moim zdaniem). Sa to najczęściej komplementowane na mnie perfumy
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 14:18   #86
pomponik84
Raczkowanie

Mam male pytanie. Alb te perfuy sa tak zmienne jak kameleon albo popelnilam wielka omylke.

W perfumerii psiklam sie diamonds (teraz nie wiem ktorymi doklanie czy intense czy normalnymi) Spodobaly mi sie...zamowilam 30 zwyklych a tu kicha...cos innego, zapach na poczatku swierzy lecz nie wyczuwalny jabym psikla sie woda...caly czas jakby obok...cos pachnie lecz nie wiadomo gdzie. jakbym probowala zlapac motyla. pod koniec wyskakuje mi miss dior cherie...ktora uwilbiam ale po co mi drugi taki sam zapach. Teraz zastanawima sie czy ten zapach tak ma...bo widze ze u kazdej z nas jest inny czy w perfumerii wachalam sobie intense
Stary 2009-06-19, 15:40   #87
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Podnoszę watek, bo ostatnio oszalałam na punkcie Diamonds w wersji Intense. Pamiętam kiedyś założyłam taki wątek o zapachu perfumerii i właśnie odkryłam, że Diamonds Intense pachną właśnie tak jak w perfumerii Są niesamowicie kobiece, słodkie, świeże, lekko pachną gumą balonową, a jednocześnie są lekkie, niezobowiązujące. Właśnie cieszę się swoją 50tką

Klasyczne Diamonds też posiadam i na mnie pachną słodkimi frezjami z lekką malinową nutką. W ogóle te wersje są bardzo do siebie podobne, ale Intense są słodsze i nieco ładniejsze (moim zdaniem). Sa to najczęściej komplementowane na mnie perfumy
kiedy jakis czas temu zainteresowalam sie tymi perfumami, rozwazalam czy kupic Diamonds EDP, czy Diamonds Intense. ostatecznie nabylam Diamonds EDP - z uwagi na rewelacyjna cene uzywki na All. te perfumy to z pewnoscia "moj" zapach, choc mam wrazenie, ze poza mna, nikt ich nie czuje^^ (na nadgarstkach zas wyczuwam je jeszcze po dlugich godzinach). i faktycznie, czuje w nich balonowa gume - co ciekawe, ta sama guma mnie bardzo irytuje w Hypnose
nie wykluczam kiedys zakupu Intense, poniewaz mysle, ze one jeszcze bardziej winny przypasc mi do gustu (no i chyba sa trwalsze, z tego co czytalm na KWC).
tez uwazam, ze Diamonds EDP sa bardzo podobne do Intense - to juz wieksza roznice wyczuwam przy Diamonds EDT^^ (swoja droga - EDT tez mi sie podobaja ).
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 16:22   #88
kto11
Raczkowanie

Ja dostałam te perfumy i dla mnie są sliczne :P
kto11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 17:56   #89
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
mam pytanie odnośnie Diamondsów... (które swoją drogą bardzo mi się podobają - obie wersje, szkoda tylko że nie są zbyt trwałe... zapach czuć głównie przy skórze):

kupiłam kiedyś w Sephorze Diamonds klasyczne, a ostatnio na All zakupiłam Diamonds Intense (u sprzedawcy widniejącego na wizażu na liście sprawdzonych) i zauważyłam, że ten mały znaczek na przodzie flakona u klasyków jest taki wypukły jakby, jak się palcem przejedzie (a to na bank oryginały bo z Sephory), natomiast Intense mają ten znaczek taki gładki, nie czuć go pod palcem jak namalowany. To wzbudza moje obawy, czy aby na sto procent ten Sprzedawca oferuje oryginalne perfumy... zapach co prawda dokładnie taki jak być powinien, ale...

czy któraś z Was ma obie wersje ze 100% pewnego źródła (najlepiej z perfumerii) i mogłaby mi to porównać?

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 18:22   #90
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
mam pytanie odnośnie Diamondsów... (które swoją drogą bardzo mi się podobają - obie wersje, szkoda tylko że nie są zbyt trwałe... zapach czuć głównie przy skórze):

kupiłam kiedyś w Sephorze Diamonds klasyczne, a ostatnio na All zakupiłam Diamonds Intense (u sprzedawcy widniejącego na wizażu na liście sprawdzonych) i zauważyłam, że ten mały znaczek na przodzie flakona u klasyków jest taki wypukły jakby, jak się palcem przejedzie (a to na bank oryginały bo z Sephory), natomiast Intense mają ten znaczek taki gładki, nie czuć go pod palcem jak namalowany. To wzbudza moje obawy, czy aby na sto procent ten Sprzedawca oferuje oryginalne perfumy... zapach co prawda dokładnie taki jak być powinien, ale...

czy któraś z Was ma obie wersje ze 100% pewnego źródła (najlepiej z perfumerii) i mogłaby mi to porównać?
Mam 50 i 100ml Intense i 50 oraz 100ml klasycznych Diamonds. Moje flaszki pochodzą z allegro od sprawdzonych sprzedawców lub z perfumerii-już nie pamiętam skąd jakie pojemności, ale na bank oryginały. Rzeczywiście na Intense jak się dotyka znaczek jest płaski, wtopiony w szkło, a w klasycznych ciut wypukły. Dokladnie tak jak Ty opisałaś

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości