Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-05, 17:07   #331
y@kor
Silveris

Dot.: Diane 35, Efekt Za Drugim Razem

Ja też brałam Diane-35 i u mnie efekty pojawiły się dopiero po trzecim opakowaniu, więc jeszcze poczekaj - może tym razem organizm inaczej reaguje na hormony i wolniej zaczną działać.
y@kor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-05, 17:38   #332
y@kor
Silveris

Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35

A ja brałam Diane - 35 przez trzy lata i nie przytyłam wcale... Jeśli masz skłonności do tycia, lub problemy z przemianą materii radzę wykonać badania poziomu hormonów w organizmie, dzięki temu lekarz będzie mógł dobrać idealne dla Ciebie...

Co do utrzymywania się wody w organizmie - podobno pomagają leki moczopędne - ale najpierw oczywiście trzeba się udać do lekarza żeby potwierdził diagnozę zastosował odpowiednie leczenie.
Stary 2007-04-05, 17:43   #333
y@kor
Silveris

Dot.: Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania?

Zastanawiam się nad jedną rzeczą - jak kobieta może stwierdzić, ze jest niepłodna przez tabletki antykoncepcyjne - skoro zazwyczaj żadna nie sprawdza czy jest płodna - przecież nie zachodzi w ciążę tylko najpierw sięrzed tą ciążą zabezpiecza... Więc skąd one wiedzą, że nie były bezpłodne zanim zaczęły brać tabletki?

Poza tym, tak nam ciężko przyznać się do własnych błędów i wolimy zgonić nasze choroby lub problemy na przykład nna tabletki (żadna nie przyzna się że wcina tabliczkę czekolady dziennie - woli powiedzieć - utyłam od tabletek)
Stary 2007-04-06, 07:57   #334
kashin
Raczkowanie

GG do kashin
Dot.: Diane 35 - krwawienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Dlaczego nie zrobiłaś przerwy? Jak nie robisz to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że krwawienie i tak wystąpi. W ciągu piewszych trzech opakowań npowinno się zawsze robić przerwę.
Bzdura. Nie zrobiłam przerwy zgodnie z instrukcją podaną w ulotce Diane35 jak i ulotce informacyjnej, którą dostałam od mojego lekarza. Zapomniałam o jednej pigułce w 3 tygodniu brania pierwszego opakowania. Jak byk wyryte, że wziąć zapomnianą pigułkę, nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać, ale rozpocząć nowe opakowanie bez przerwy.
A do lekarza ostatecznie nie poszłam.
Stary 2007-04-06, 09:33   #335
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Bzdura. Nie zrobiłam przerwy zgodnie z instrukcją podaną w ulotce Diane35 jak i ulotce informacyjnej, którą dostałam od mojego lekarza. Zapomniałam o jednej pigułce w 3 tygodniu brania pierwszego opakowania. Jak byk wyryte, że wziąć zapomnianą pigułkę, nie trzeba się dodatkowo zabezpieczać, ale rozpocząć nowe opakowanie bez przerwy.
A do lekarza ostatecznie nie poszłam.
A możesz mi powiedzieć, gdzie napisałaś, że zapomniałaś jakiejkolwiek tabletki? Zamiast się oburzać to patrz co piszesz. A zanim wyrazisz opinie to się zastanów trochę.
Stary 2007-04-18, 12:31   #336
Layila
Zadomowienie

Dot.: Diane35

dziewczyny - mam do was głupie pytanie - jak się wymawia tę nazwę (Diane)?
Tak jak się pisze?
Stary 2007-04-19, 11:04   #337
Mallwina
Raczkowanie

GG do Mallwina
Smile Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Witam Moje Wizażystki

Mam pytanko i to nie konkretnie do Cyprest,ale również do Diane:

Otóż jak tam z Waszymi włosami? Mi niestety po Dianie strasznie osłabły i nie chcą rosnąć (jak urosły 3cm na rok to sukces)
Czy zauważyłyście przy Cyprest'cie też takie skutki uboczne?

Całuję i pozdrawiam
Stary 2007-04-20, 09:40   #338
brigitte__
Przyczajenie

tabletki antykoncepcyjne a soczewki kontaktowe

Dermatolog przepisal mi wlasnie hormony na tradzik, bo juz zaden antybiotyk mi nie pomagal. Dostalam Diane. Czy ktoras z was stosuje jej polski odpowiednik Cyprest? W ogole jak wrazenia po tym leku? I jeszcze co wazniejsze, przeczytalam na ulotce, ze moga wystepowac efekty uboczne w postaci nietolerancji soczewek kontaktowych.. Czy ktoras z was nosi soczewki i stosuje/stosowala ten lek? Wystapily jakies niepozadane efekty?
z gory dziekuje

Edytowane przez brigitte__
Czas edycji: 2007-04-22 o 16:49
brigitte__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 10:22   #339
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Diane - hormon na tradzik

archiwum.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-20, 20:18   #340
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

wyszukiwarka naprawde nie gryzie;/

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-21, 09:12   #341
marika22
Rozeznanie

Dot.: Cyprest - nowe tabletki

U mnie w aptekach też było trudno dostać Cyprest, a niektóre panie farmaceutki nawet nie wiedziały co to jest. Tabletki zamówiono i okazało się, że kosztują 18 zł mimo, że wcześnie pani w aptece powiedziała, że będą kosztowały 9zł. Ale mniejsza z tym.
Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i szczerze... czułam się fatalnie. Bolał mnie brzuch, chciało mi się wymiotować. Tabletkę wzięłam o 20.00. Pomyślałam, że jak pójdę spać to przez noc jakoś dam radę wytrzymać i że do rana przejdzie. Obudziłam się o 6.00 rano z tak potwornym bólem brzucha, miałam wrażenie, że żołądek mi się wykręca (coś jakby skurcz). Po Dianie nie miałam takich objawów (jedyne co to przytyłam, bo woda w organiźmi się zatrzymywała). Więc jeśli Cyprest byłoby tym samym co Diana to chyba miałabym te same objawy co przy Dianie????
To byłam dopiero moja pierwsza tabletka Cyprestu więc nie ma co oceniać jeszcze tego leku. Zobaczę po 2-3 opakowaniu.
marika22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-21, 10:08   #342
brigitte__
Przyczajenie

tak sie sklada, ze watku soczewki-tabletki anty nie znalazlam.
Stary 2007-04-21, 23:08   #343
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brigitte__ Pokaż wiadomość
Dermatolog przepisal mi wlasnie hormony na tradzik, bo juz zaden antybiotyk mi nie pomagal. Dostalam Diane

Mi właśnie ostatnio na zajęciach z farmakologii mówili, że tego leku już się, jako przestarzałego, nie przepisuje...
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 10:33   #344
Snufki
Rozeznanie

Jak przy pierwszej tabletce masz takie problemy to wydaje mi,że lepiej zmienić tabletki inne

Ja Cyprestu wziełam 1 opakowanie, piersi mi bardzo po nich opuchły, bardzo trudno tez było je gdziekolwiek dostać, więc zmieniałam na inne.
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-22, 13:43   #345
marika22
Rozeznanie

Wczoraj wzięłam kolejną tabletkę Cyprestu z obawą, że znowu będę się czuła tak źle, ale ku mojemu zaskoczeniu nic mi nie było Więc myślę, że chyba w ogóle miałam coś z żołądkiem, a po hormonie jeszcze gorzej mnie ból zciął z nóg. I prawdopodobnie winą samą w sobie wcale nie była tabletka.
Mam jednak jedno pytanie. Pierwszą tabletkę wzięłam w 3. dniu okresu (bo musiałam czekać aż je sprowadzą do apteki). W ulotce było napisane, że można tak robić. I teraz dziewczyny jak to ma być jak będę musiała po 21 tabletce zrobić przerwę - skrócić 7 dni o te 3 dni? Czy zrobić normalnie 7 dni przerwy? Ale z tego będzie wynikało, że trochę przestawię sobie okres. Czy to trzeba wyrównać?
marika22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-22, 14:09   #346
brigitte__
Przyczajenie

Z jakiego powodu?
A mowili moze nad czym teraz warto sie zastanowic i w co zainwestowac?
Juz 3 lata sie mecze z tradzikiem i nie powiem- mam serdecznie dosc..
Stary 2007-04-23, 15:57   #347
rocki
Wtajemniczenie

Niestety nie potrafię odpowiedzieć szczegółowo na Twoje pytania To były zajęcia z farmakologii na temat hormonów płciowych (tzn. leków), a ginekologii jeszcze nie miałam. Po prostu zapamiętałam wzmiankę o Diane, bo też mnie to zaciekawiło... Chodziło o przestarzały skład i działanie, zbyt dużą ilość działań niepożądanych, itd.
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 15:44   #348
green-aria
Raczkowanie

Mimo wszystko lekarze przepisują Diane,trądzik rzeczywiście znika,soczewki na ogół są dobrze tolerowane,ale takie ostrzeżenie jest na ulotkach także innych tabletek.Jeśli masz problem ,,suchych oczu" to tabletki anty mogą ten stan nasilić.Diane jest zdecydowanie lepiej tolerowana przez organizm niż Cyprest,niestety powoduje przyrost wagi.Lekarze najchętniej przepisują teraz Yasmin lub Yasminelle,bo są to tabletki nowej generacji,z mniejszą ilością hormonów.A drugim powodem są częste wizyty w gabinetach lekarskich przedstawicieli firmy farmaceutycznej,która te leki produkuje.
green-aria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 15:51   #349
Multiwitaminka
Przyczajenie

A ja mam pytanie:biore Diane od roku(przepisuje mi je hurtem dermatolog)co jak co w wygladzie twarzy jest OLBRZYMIA roznica zero pryszczy,skora sie wygladzila itd.W koncu gdy ostatnio poszlam do pani ginekolog zeby sprawdzic czy wsz jest w porzadku okazalo sie ze mam TORBIEL.Czy to skutek brania diane i zadnych badan w trakcie jej lykania?Dermatolog zalecil mi tylko badanie hormonow przed 1 opakowaniem Diane i okazlo sie ze jest wsz w normie a jednak zalecil łykanie Diane.Ginekolożka powiedziala ze na najblizszej wizycie dostane jakies leki na ta torbiel czy to oznacza ze przestane brac Diane?Az boje sie pomyslec co moze stac sie z moja cera po odstawieniu..
Multiwitaminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-28, 22:04   #350
brigitte__
Przyczajenie

A czy normalnym jest, ze narazie nastapilo nasilenie? Biore ok 2 tyg i jak narazie nie widze tej `gladkiej buzi`.. wlasciwie nie ma zadnych zmian, a nawet i powiedzialabym, ze jest gorzej;/ czy to normalne, ze najpierw tabletki `wyrzuca` wszystko, co ukrywalo sie pod skora? wrrr, wygladam fatalnie
Stary 2007-04-30, 10:46   #351
silvi27
Raczkowanie

GG do silvi27 Send a message via Skype™ to silvi27
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35

Cytat:
Napisane przez myszolinka Pokaż wiadomość
Biorę Diane ze względu na trądzik. Niestety mimo diety, sportu zauważyłam, że po nich tyje Zastanawia mnie jedno. Czy po odstawieniu Diane 35 szybko się wraca do dawnej wagi???? W końcu to przecież zatrzymanie płynów w organizmie na czas przyjmowania pigułki a nie nagromadzony tłuszcz. A Wy wizażanki jak szybko wróciłyście do swojej wagi po odstawieniu pigułki ? Piszcie, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Cześć kobietki.
Mnie własnie p. ginekolog przepisała Diane 35. Poprosiłam ją o jakieś tabletki bo strasznie przetłuszczają mi się włosy, mam tłustą cerę na twarzy no i te ciągle wyskakujące pryszcze (w moim wieku!). Naczytałam się strasznych opinii na tym forum i teraz mam dylemat: brać czy nie brać?! Skoro Diane zatrzymuje wodę w organiźmie i od tego sie tyje to jest duże prawdopodobieństwo, że i ja przytyję. Mam taki problem podczas okresu: organizm zatrzymuje wodę, brzuch jest wzdęty i puchną mi nogi. Do tego mam problemy żylakowe. Boję się, że tymi tabletkami mogę narobić sobie więcej szkody niż pożytku. Mam 27 lat i nigdy jeszcze nie brałam tabletek homonalnych. Czy któraś z Was kobietki ma lub miała podobny problem? Jeśli tak proszę o Wasze opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
Pa pa.
silvi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-30, 14:57   #352
green-aria
Raczkowanie

Nie wiem czy to normalne.U mnie poprawa była po kilku dniach,ale czytając posty na ten temat dowiedziałam sie,że niektórym dziewczynom cera zaczęła sie poprawiac dopiero po trzech miesiącach.
Stary 2007-04-30, 15:26   #353
[_eda_]
Raczkowanie

-------------------------

Edytowane przez [_eda_]
Czas edycji: 2010-03-30 o 19:29
[_eda_] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-01, 14:10   #354
Isis23
Zakorzenienie

ja pytałam moja pania gin o to kiedy diane zacznie swoje działanie... powiedziała mi że efektów mogę sie spodziewac po około 3 miesiącach... i rzeczywiście.. po ok 2,5 miecha zauwazyłam poprawę... niedługo minie 6 m-cy jak biore diane.. moja cera poprawiła sie baaardzo, ja jestem zadowolona z działania tych pigułek...tylko hmmm..... mam dylemat: moja pani gin powiedziała że diane mozna brac nawet 3 lata... a ja czytałam że kuracja tymi tabletkami nie powinna przekraczać roku bodajże... wiecie cos na ten temat??? co wam mówili wasi lekarze??

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-01, 15:16   #355
Isis23
Zakorzenienie

multiwitaminka diane przepisała Ci dermatolog...a zanim zaczęłaś brać te tabletki byłaś u ginekologa żeby sprawdzic czy wszystko ok??

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2007-05-02 o 13:47
Stary 2007-05-01, 15:32   #356
sylwix88
Przyczajenie

Ja brałam Diane 35 przez 13miesięcy póxniej lekarz zminił mi na rigevidon bo strasznei sie czułam ale już po jednym opakowaniu zaczęło sie najgorsze.. takich problemów z twarza jeszcze nie miałam.. więc zmuszona byłam wrócić do Diane.. nie czułam się juz źle ale występują teraz plamienia z którymi wczesniej podczas brania Diany nie miałam problemu.. nie wiem co jest nie tak... czy ktos miał juz taki problem?
sylwix88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-01, 15:51   #357
Isis23
Zakorzenienie

Dot.: Diane35

Layila ja tak wymawiam

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2007-05-02 o 13:48
Stary 2007-05-04, 10:37   #358
pola_m
Wtajemniczenie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

sylwix moj ginekolog uprzedzal mnie ze moga wystapic plamienia,szczegolnie przez pierwsze trzy miesiace,ze to jest absolutnie normalne i nie masz sie czym przejmowac.a mialas robione badania hormonow?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 13:19   #359
green-aria
Raczkowanie

Brałam Diane dłużej niż trzy lata( z 2-miesięczną przerwą na plastry Evra).Jedynym skutkiem ubocznym Diane był przyrost wagi.
Stary 2007-05-06, 19:32   #360
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

dziewczyny kurcze przecyztalam poczatek watku niestety nie jestem w stanie przeycztac całego.
Czy mozecie mi powiedziec czy faktycznie sa takie powiklania po diane ?
w sumie to chyba po kazdych srdokach anty sa jakies komplikacje!

ja kiedys bralam diane przez jakies 6 miesiecy no i teraz chcialam wrocic do niej i nie wiem co robic , ogolnie lecze sie u ginekologa jak i u endokrynologa no i jak by cos bylo nie tak to chyba by cos powiedzieli ?

proszeo porady dziewczyny we wtorek zamierzam isc do ginekologa ! pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości