|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Silveris
|
Dot.: Diane 35, Efekt Za Drugim Razem
Ja też brałam Diane-35 i u mnie efekty pojawiły się dopiero po trzecim opakowaniu, więc jeszcze poczekaj - może tym razem organizm inaczej reaguje na hormony i wolniej zaczną działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Silveris
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
A ja brałam Diane - 35 przez trzy lata i nie przytyłam wcale... Jeśli masz skłonności do tycia, lub problemy z przemianą materii radzę wykonać badania poziomu hormonów w organizmie, dzięki temu lekarz będzie mógł dobrać idealne dla Ciebie...
Co do utrzymywania się wody w organizmie - podobno pomagają leki moczopędne - ale najpierw oczywiście trzeba się udać do lekarza żeby potwierdził diagnozę zastosował odpowiednie leczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Silveris
|
Dot.: Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania?
Zastanawiam się nad jedną rzeczą - jak kobieta może stwierdzić, ze jest niepłodna przez tabletki antykoncepcyjne - skoro zazwyczaj żadna nie sprawdza czy jest płodna - przecież nie zachodzi w ciążę tylko najpierw sięrzed tą ciążą zabezpiecza... Więc skąd one wiedzą, że nie były bezpłodne zanim zaczęły brać tabletki?
Poza tym, tak nam ciężko przyznać się do własnych błędów i wolimy zgonić nasze choroby lub problemy na przykład nna tabletki (żadna nie przyzna się że wcina tabliczkę czekolady dziennie - woli powiedzieć - utyłam od tabletek) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane 35 - krwawienie
Cytat:
A do lekarza ostatecznie nie poszłam.
![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#336 |
Zadomowienie
|
Dot.: Diane35
dziewczyny - mam do was głupie pytanie - jak się wymawia tę nazwę (Diane)?
Tak jak się pisze? ![]()
![]() |
#337 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Mam pytanko i to nie konkretnie do Cyprest,ale również do Diane:
Otóż jak tam z Waszymi włosami? Mi niestety po Dianie strasznie osłabły i nie chcą rosnąć (jak urosły 3cm na rok to sukces) Czy zauważyłyście przy Cyprest'cie też takie skutki uboczne? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
tabletki antykoncepcyjne a soczewki kontaktowe
Dermatolog przepisal mi wlasnie hormony na tradzik, bo juz zaden antybiotyk mi nie pomagal. Dostalam Diane. Czy ktoras z was stosuje jej polski odpowiednik Cyprest? W ogole jak wrazenia po tym leku? I jeszcze co wazniejsze, przeczytalam na ulotce, ze moga wystepowac efekty uboczne w postaci nietolerancji soczewek kontaktowych.. Czy ktoras z was nosi soczewki i stosuje/stosowala ten lek? Wystapily jakies niepozadane efekty?
z gory dziekuje ![]() Edytowane przez brigitte__ Czas edycji: 2007-04-22 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane - hormon na tradzik
archiwum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka naprawde nie gryzie;/
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
U mnie w aptekach też było trudno dostać Cyprest, a niektóre panie farmaceutki nawet nie wiedziały co to jest. Tabletki zamówiono i okazało się, że kosztują 18 zł mimo, że wcześnie pani w aptece powiedziała, że będą kosztowały 9zł. Ale mniejsza z tym.
Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i szczerze... czułam się fatalnie. Bolał mnie brzuch, chciało mi się wymiotować. Tabletkę wzięłam o 20.00. Pomyślałam, że jak pójdę spać to przez noc jakoś dam radę wytrzymać i że do rana przejdzie. Obudziłam się o 6.00 rano z tak potwornym bólem brzucha, miałam wrażenie, że żołądek mi się wykręca (coś jakby skurcz). Po Dianie nie miałam takich objawów (jedyne co to przytyłam, bo woda w organiźmi się zatrzymywała). Więc jeśli Cyprest byłoby tym samym co Diana to chyba miałabym te same objawy co przy Dianie???? To byłam dopiero moja pierwsza tabletka Cyprestu więc nie ma co oceniać jeszcze tego leku. Zobaczę po 2-3 opakowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Przyczajenie
|
tak sie sklada, ze watku soczewki-tabletki anty nie znalazlam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Rozeznanie
|
Jak przy pierwszej tabletce masz takie problemy to wydaje mi,że lepiej zmienić tabletki inne
![]() Ja Cyprestu wziełam 1 opakowanie, piersi mi bardzo po nich opuchły, bardzo trudno tez było je gdziekolwiek dostać, więc zmieniałam na inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Wczoraj wzięłam kolejną tabletkę Cyprestu z obawą, że znowu będę się czuła tak źle, ale ku mojemu zaskoczeniu nic mi nie było
![]() Mam jednak jedno pytanie. Pierwszą tabletkę wzięłam w 3. dniu okresu (bo musiałam czekać aż je sprowadzą do apteki). W ulotce było napisane, że można tak robić. I teraz dziewczyny jak to ma być jak będę musiała po 21 tabletce zrobić przerwę - skrócić 7 dni o te 3 dni? Czy zrobić normalnie 7 dni przerwy? Ale z tego będzie wynikało, że trochę przestawię sobie okres. Czy to trzeba wyrównać? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
Z jakiego powodu?
A mowili moze nad czym teraz warto sie zastanowic i w co zainwestowac? Juz 3 lata sie mecze z tradzikiem i nie powiem- mam serdecznie dosc.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie potrafię odpowiedzieć szczegółowo na Twoje pytania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Raczkowanie
|
Mimo wszystko lekarze przepisują Diane,trądzik rzeczywiście znika,soczewki na ogół są dobrze tolerowane,ale takie ostrzeżenie jest na ulotkach także innych tabletek.Jeśli masz problem ,,suchych oczu" to tabletki anty mogą ten stan nasilić.Diane jest zdecydowanie lepiej tolerowana przez organizm niż Cyprest,niestety powoduje przyrost wagi.Lekarze najchętniej przepisują teraz Yasmin lub Yasminelle,bo są to tabletki nowej generacji,z mniejszą ilością hormonów.A drugim powodem są częste wizyty w gabinetach lekarskich przedstawicieli firmy farmaceutycznej,która te leki produkuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanie:biore Diane od roku(przepisuje mi je hurtem dermatolog)co jak co w wygladzie twarzy jest OLBRZYMIA roznica zero pryszczy,skora sie wygladzila itd.W koncu gdy ostatnio poszlam do pani ginekolog zeby sprawdzic czy wsz jest w porzadku okazalo sie ze mam TORBIEL.Czy to skutek brania diane i zadnych badan w trakcie jej lykania?Dermatolog zalecil mi tylko badanie hormonow przed 1 opakowaniem Diane i okazlo sie ze jest wsz w normie a jednak zalecil łykanie Diane.Ginekolożka powiedziala ze na najblizszej wizycie dostane jakies leki na ta torbiel czy to oznacza ze przestane brac Diane?Az boje sie pomyslec co moze stac sie z moja cera po odstawieniu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Przyczajenie
|
A czy normalnym jest, ze narazie nastapilo nasilenie? Biore ok 2 tyg i jak narazie nie widze tej `gladkiej buzi`.. wlasciwie nie ma zadnych zmian, a nawet i powiedzialabym, ze jest gorzej;/ czy to normalne, ze najpierw tabletki `wyrzuca` wszystko, co ukrywalo sie pod skora? wrrr, wygladam fatalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
Cytat:
Mnie własnie p. ginekolog przepisała Diane 35. Poprosiłam ją o jakieś tabletki bo strasznie przetłuszczają mi się włosy, mam tłustą cerę na twarzy no i te ciągle wyskakujące pryszcze (w moim wieku!). Naczytałam się strasznych opinii na tym forum i teraz mam dylemat: brać czy nie brać?! Skoro Diane zatrzymuje wodę w organiźmie i od tego sie tyje to jest duże prawdopodobieństwo, że i ja przytyję. Mam taki problem podczas okresu: organizm zatrzymuje wodę, brzuch jest wzdęty i puchną mi nogi. Do tego mam problemy żylakowe. Boję się, że tymi tabletkami mogę narobić sobie więcej szkody niż pożytku. Mam 27 lat i nigdy jeszcze nie brałam tabletek homonalnych. Czy któraś z Was kobietki ma lub miała podobny problem? Jeśli tak proszę o Wasze opinie na ten temat. Pozdrawiam. Pa pa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to normalne.U mnie poprawa była po kilku dniach,ale czytając posty na ten temat dowiedziałam sie,że niektórym dziewczynom cera zaczęła sie poprawiac dopiero po trzech miesiącach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Raczkowanie
|
-------------------------
Edytowane przez [_eda_] Czas edycji: 2010-03-30 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
ja pytałam moja pania gin o to kiedy diane zacznie swoje działanie... powiedziała mi że efektów mogę sie spodziewac po około 3 miesiącach... i rzeczywiście.. po ok 2,5 miecha zauwazyłam poprawę... niedługo minie 6 m-cy jak biore diane.. moja cera poprawiła sie baaardzo, ja jestem zadowolona z działania tych pigułek...tylko hmmm..... mam dylemat: moja pani gin powiedziała że diane mozna brac nawet 3 lata... a ja czytałam że kuracja tymi tabletkami nie powinna przekraczać roku bodajże... wiecie cos na ten temat??? co wam mówili wasi lekarze??
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
multiwitaminka diane przepisała Ci dermatolog...a zanim zaczęłaś brać te tabletki byłaś u ginekologa żeby sprawdzic czy wszystko ok??
Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2007-05-02 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Przyczajenie
|
Ja brałam Diane 35 przez 13miesięcy póxniej lekarz zminił mi na rigevidon bo strasznei sie czułam ale już po jednym opakowaniu zaczęło sie najgorsze.. takich problemów z twarza jeszcze nie miałam.. więc zmuszona byłam wrócić do Diane.. nie czułam się juz źle ale występują teraz plamienia z którymi wczesniej podczas brania Diany nie miałam problemu.. nie wiem co jest nie tak... czy ktos miał juz taki problem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane35
Layila ja tak wymawiam
![]() Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2007-05-02 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
sylwix moj ginekolog uprzedzal mnie ze moga wystapic plamienia,szczegolnie przez pierwsze trzy miesiace,ze to jest absolutnie normalne i nie masz sie czym przejmowac.a mialas robione badania hormonow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Raczkowanie
|
Brałam Diane dłużej niż trzy lata( z 2-miesięczną przerwą na plastry Evra).Jedynym skutkiem ubocznym Diane był przyrost wagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny kurcze przecyztalam poczatek watku niestety nie jestem w stanie przeycztac całego.
Czy mozecie mi powiedziec czy faktycznie sa takie powiklania po diane ? w sumie to chyba po kazdych srdokach anty sa jakies komplikacje! ja kiedys bralam diane przez jakies 6 miesiecy no i teraz chcialam wrocic do niej i nie wiem co robic , ogolnie lecze sie u ginekologa jak i u endokrynologa no i jak by cos bylo nie tak to chyba by cos powiedzieli ? proszeo porady dziewczyny we wtorek zamierzam isc do ginekologa ! pozdrawiam
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.