|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
czesc
![]() slyszalam, ze diane 35 moze tez przepisac mi lekarz pierwszego kontaktu, czy to prawda? dodam, ze juz od jakiegos czesu je biore i potrzebna mi tylko recepta dzieki za odpowiedz ![]() i z gory przepraszam jezeli takie pytanie wystapilo wczesniej w tym wattku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Diana nie daje 100%pewności jak i wszystkie inne tabletki czyli ok 96-98%. Żadna metoda anty nie da ci 100% chyba że szklanka wody zamiast ![]() A na przyszłość radze się zapoznać z ulotkom bo tam to wszystko pisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Przyczajenie
|
oczywiscie ze sie zapoznalam z ulotka tylko ze biore je pierwszy raz i wiadomo zawsze jakas watpliwosc jest dzieki za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
Przerwa 7-dniowa-okres-Diane 35. COś JEST NIE TAK...?
Hej
Mam problem i mam nadzieje, ze ktos mi pomoze. Otoz ponad miesiac temu bylam na wizycie u ginekologa z powodu braku okresu od 3 miesiecy. Zrobiono mi badanie krwi wyszlo, że mam podwyzszony poziom testosterony, prolaktyna w normie. Lekarz na wywolanie okresu kazal mi podjezykowo przyjmowac Luteine 50, a gdy okres wystapi pierwszego dnia mam rozpoczac branie tabletek DIANE 35. Bralam Lutweine przez 5 dni, okres dostalam za jakies 2 dni i wzielam pierwsza Dianke. Tak mi minelo 21 dni. Pozniej zrobilam 7-dniowa przerwe. Okres wystapil dopiero 6 dnia(wczoraj, a dzisiaj juz musze wziasc taletke nowa), ale co mnie martwi... Zawsze okresy przechodzilam bezobjawowo a wczoraj jak go dostalam to myslalam, ze nie wytrzymam... w lozku nie moglam wylezec, usiedziec tez nie, a co najgorsze jak leze w lozku to leje sie ze mnie niemilosiernie. Dzis rano tez wstalam , wylalo sie ze mnie, zrobilam chloipakowi sniadanie do pracy i chcialam sie polozyc spac,ale nic z tego bo zaraz sie lało. Podpaske zmienialam srednio co 2 godzinki, godzinke:/ Boli mnie starsznie brzuch. Nie wiem co mam robic, ile to bedzie trwac, i czy to normalne? Dzieki za pomoc ![]()
![]() |
#425 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
Ja brałam Diane przez tydzień i przytyłam 10kg w tym czasie, czułam sie okropnie spuchnięta, przez 2 miesiące borykałam sie z tym. Ale przed każdym okresem znowu puchłam. Teraz np. znowu jest źle bo przytyłam 6 kg w 3 dni(nic specjalnie nie jedząc) a okresu nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerwa 7-dniowa-okres-Diane 35. COś JEST NIE TAK...?
czasmi tak bywa nie martw sie
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam pytanko związane z kolejnością brania tabletek. Na ulotce pisze, że trzeba zacząć brać w odpowiednim dniu tygodnia, ale jeżeli wezmę 1szą np we środę to co z tymi poprzednimi tj. z poniedziałku i wtorku? Czy po wzięciu wszystkich (zgodnych z kierunkiem strzałki ) mam wziąć te z dni poprzedzających tę 1szą środową?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Cytat:
![]() Czyli zaczynasz brać tabletki w środę, a kończysz na ostatniej, wtorkowej, kiedy już weźmiesz wszystkie po kolei. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Dla wielu dziewczyn taki okres jest najzupelniej normalny(niestety). A że bierzesz hormony, z regóły zmiana powinna nastąpic w drugą strone(osłabienie krwawienia), ale to zależy od organizmu więc nie masz się czym przejmowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja rzuciłam w końcu to cholerstwo już jakis czas temu. Nie warto dla paru pryszczy puchnąć w oczach. Przestałam je brać, pilnowałam co jem, dużo się ruszałam i wróciłam do dawnej wagi. A więc można się tej wody pozbyć. Tylko pytanie: Po co to wogle brać? Nie warto naprawdę. Przetestowałam na sobie i nigdy więcej do tych tabletek nie powróce. Oj nigdy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez katzet Czas edycji: 2014-05-14 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
No dzisiaj jest trzeci dzień i jak narazie dalej ze mnie leci jak z kranu:/ naszczescie wieczorem biore ibuprom max i jakos zasypiam, ale od rana wszytsko mnie boli. Wczoraj wzielam pierwsza tabletke z nowego opakowania Diane wiec zoabcze co bedzie...ale zaczynam sie martwic
![]()
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Przy moim pierwszym opakowaniu pierwszych w życiu tabletek też miałam bardzo, bardzo obfity okres, też ze mne tak leciało tak, jak z ciebie, okres trwał dłużej niż zazwyczaj.Nie martw się, widocznie tak Twój organizm zareagował na tabletki i luteinę.
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pozbycie się nagromadzonej wody po Diane 35
Ja brałam Diane 35, jak dla mnie są rewelacyjne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
czesc!! wlasnie mi lekarz przepisal cyprest. dziewczyny nie wiecie czy po nich sie tyje??? i czy rosna piersi??... mam zespol policystycznych jajnikow i niedawno bralam yasmin ale po nim przytylam ok 15 kg i boje sie ze po tym moze byc tak samo;/
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Ja brałam Cyprestu tylko jedno opakowanie, a piersi urosły o jeden rozmiar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Konto usunięte
|
Ja już skończyłam pierwsze opakowanie i musze powiedzieć ze cera bardzo mi sie poprawiła, prawie wszystkie niedoskonalości poznikały (tzn 2 dni temu znowu wyszły ale to dlatego chyba ze miałam mieć okres a potem pewnie znowu znikną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane 35
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#440 |
Przyczajenie
|
Hej muszę Ci powiedzieć że stosowałam ten lek z tego samego powodu jak byłam nastolotką teraz lekarze niechętnie go przepisują bo ma dożo hormonów i jest postrzegany jako lek starej generacji ale możesz się doradzić grunt to mądry lekarz. Mi też sie wydawało że mam trądzik a lekarz mnie wyśmiał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
_no własnie gdzie za 30 zlotych? ja tez cos koło 10 złotych placilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wam bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Pomoże w czasie stosowania po odstawieniu zapewne sie nasili a później z reguły wraca do tego co było. Radzę dermatologa, może i dłużej będzie trwało leczenie ale może być skuteczniejsze i na pewno bezpieczniejsze Stosować takie hormony tylko na trądzik się zdecydowanie nie opłaca. Co z tego, że bedziesz miała czystą bużkę jak wpakujesz w siebie tyle niepotrzebnych hormonów, dostaniesz cellulitu i nie wiadomo co tam jeszcze. Jak leczenie dermatologiczne nie pomoże to wtedy myśl o takich środkach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Przyczajenie
|
może
faktycznie mniej kosztuje. Ja brałam dosyć długo i na cerę mi pomagał i na miesiączki też, ale na cerę dużo pigułek ma dobry wpływ. w sumie to wszystko zależy od lekarza mi jeden zapisywał a jak trafiłam na innego to natychmiast zmienił a z miesoączkami to się nie martw ja dalej tak mam że nieraz po 4 m- ce nic i nikt nie wiem dlaczego ja myślę że to hormony po prostu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
_ja nie stosowalam diane jako anty - to znaczy jak zaczynalam nie mialam takiego celu :P
Diane pomogło mi ![]() ![]() ![]() Powiem tez, ze mam problem z bolesnym okresem i jego obfitocia, a one pozwolily mi zyc w pierwszych 3 dniach normalnie ![]() _schudłam 10 kg. po odstawieniu przytyłam 3 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przerażona tymi wszystkimi opiniami na temat Diane, zapytałam się ginekologa czy po ich odstawieniu wszystko wróci do stanu wyjściowego. Odpowiedziała, że jak to w medycynie bywa nigdy nie wiadomo.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.