![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Re: Diane35
to sa takie pryszcze.takie guzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
tabletki hormonalne musza byc dobrane dla kazdego indywidualnie wiec doswiadczenia poprzedniczek wcale nie musza sie sprawdzic. Ja bralam diane 2 lata ze wzgledow dermatologicznych. Cera i wlosy wygladaly super w trakcie przyjmowania zadnych pryszczy, przytylam 7 kilo ale akurat mnie to specjalnie nie martwilo bo jestem b szczupla, niestety pojawil sie bardzo mocny celulitis co bylo nowoscia bo nigdy nie posiadalam, mniej wiecej po 1,5 roku zaczelam miec bardzo silne bole glowy w okresie przerw miedzy opakowaniami i to byl powod dla ktorego przerwalam leczenie. Po odstawieniu wszystko wygladalo swietnie: wrocilam do poprzedniej wagi samoistnie, celulitis zniknal po jakis 3 miesiacach, pryszcze wrocily po pol roku ale radze sobie z nimi za pomoca acnederm (swietna masc) i wszystko byloby ok gdyby nie to ze od czasu do czasu po nacisnieciu sutka pojawia sie mleko!!! Robie badania hormonalne z ktorych nic nie wynika bo wszystko jest niby w normie ale wiem ze to przez diane
![]() ![]() pozdrawiam ika ps. wszystkim z problemami cery polecam strone: http://www2.pwsz.krosno.pl/~henroz/P...2_korektor.htm moze na poczatku trudno sie po niej poruszac bo dziwnie jest zrobiona ale informacje na niej zawarte to skarbnica wiedzy na temat skory tradzikowej i dostepnych lekow.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
ja diane zaczelam brac nie tylko ze wzdledu na problemy z cerą(ktore i tak nie były powazne) ale rowniez tego powodu ze bywalo tak, z okres pojawiał sie raz na pare miesięcy!! poszłam do ginekologa, zrobilam badanie poziomu hormonów i okazalo sie ze jednego jest za duzo, drugiego za malo itd. wiec pani ginekolog(podobna jedna z najlepszych w moim mieście)przepisala mi ,podobno dość delikatny środek zwany diane-35 . po poł roku powtorzyłam badania i okazalo sie ze wszystko zaczyna zblizac sie do normy. po roku wszystko było w najlepszym porządku. dodatkowo nie przytyłam ani kilograma!! pani doktor stwierdziła ze moge stosowac diane dalej i tak juz stosuje ją juz ponad 1,5 roku!! ostatniio słysze coraz wiecej niepochlebnych opini na temat tego leku i zaczynam sie zastanawiac nad słusznością wyboru pigułki... byłam u ginekologa z miesiąc temu i dostałam recepty na kolejne pół roku.więc zastanawiam sie czy dalej je brac i napomniec o moich wątpliwościach przy nastepnej wizycie mza 5 miesięcy czy iść teraz..
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
sousa napisala zeby odstawic, a przeciez w trakcie opakowania nie wolno. tetracykliny tez nie polecam bo to morderca watroby, podobno tez oslabia dzialanie tabletek antykonc. gdzies czytalam o tym chyba w ulotce jeanine.
a tak w ogole watek diane powraca prawie co tydz. jadalam 2 lata i dalam spokoj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
ja bralam Diane przez okolo 2 lata na trądzik-i powiem szczerze nie miałam żadnych zastrzeżeń,twarzyczkę miałam dużo lepszą i włosy mi się tak nie tłuściły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie!! Czy podczas brania Diane, podczas 7-dniowej przerwy na okres, wyskakiwały Wam krostki? Bo ja skończyłam brać drugi listek i martwi mnie to, że przed okresem nadal wyskakują mi krostki.
![]() ![]() Dodam jeszcze, że kiedy zaczęłam brać Diane, nie wystąpiło u mnie jakieś gwałtowne pogorszenie stanu cery, jak to często bywa przy początkach brania tego leku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Hej! Brałam Diane 35 przez 3 lata - było idealnie. Zmieniłam później na inne środki, lżejsze, które zaproponował lekarz. Dostałam przebarwień skóry na twarzy i okropnych migren. Musiałam pożegnać się z tabletkami. Każdy organizm reaguje w inny sposób. Przed zastosowaniem środków hormonalnych dobrze jest zrobić poziom hormonów. Ja tego nie zrobiłam, zresztą lekarz tego nie zaproponował. Może gdybym pozostała przy Diane nie miałabym takich doświadczeń. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Rh+ napisał(a):
> Hej! Brałam Diane 35 przez 3 lata - było idealnie. Zmieniłam później na inne środki, lżejsze, które zaproponował lekarz. Dostałam przebarwień skóry na twarzy i okropnych migren. Musiałam pożegnać się z tabletkami. Każdy organizm reaguje w inny sposób. Przed zastosowaniem środków hormonalnych dobrze jest zrobić poziom hormonów. Ja tego nie zrobiłam, zresztą lekarz tego nie zaproponował. Może gdybym pozostała przy Diane nie miałabym takich doświadczeń. Pozdrawiam. Oj, przykro mi, ze mialas pozniej takie klopoty. Sama bralam Dianke przez 5 lat i od niedawna przerzucilam sie na tabletki trojfazowe, z ktorych jestem ogromnie zadowolona. Dianke lubilam i nigdy nie mialam efektow ubocznych, ale widze, ze te nowe znacznie mniej ingeruja w moj organizm (objawia sie to np. podczas miesiaczki, ale nie chce tu robic plastycznych opisow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Witam. Ja biore Diane od pol roku. Zlych efektow nie zauwazyla, ale tez duzej roznicy na plus nie ma, no chyba ze mniej kasy wydaje na tabletki anty. Teraz musialam zrobic sobie miesiac przerwy w tabl z powodu licznych wyjazdow i czuje sie strasznie. Mam bole jakbym miala dostac okres, fale gorace, zachwianie rownowagi. No ale ponoc takie efekty moga wystapic po rzuceniu jakichkolwiek tabletek anty. A co sadzicie o tych nowych tabletkach Jeanine czy cos takiego? Czytalam w gazecie, ze dzialaja jak diane tylko zmniejsza iloscia hormonow. Zastanwiam sie ile moga kosztowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Hello!Ja przez 9 miesiecy bralam Diane 35,a od 2 dni biore Jeanine,nie zrobilam zadnej przerwy pomiedzy nimi,a chcialam rzucic Diane 35,bo po tych 9 miesiacach jestem jakas opuchnieta.Ja za Jeanine zaplacilam 38,90zl.Co najwazniejsze od nich sie nie tyje
![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
[i]Witam serdecznie!
Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi. Niestety/stety w moim przypadku, wygladalo to zle. Moj organizm wogole nie zaakcepotował Diany . Pojawily sie potezne bole glowy,obfite krwaw ienia (kilku tygodniowe!), samopoczucie fatalne. Musialam ja odstawic blyskawicznie.Ale to oczywiscie indywidualna cecha kazdego organizmu,jak reaguje na lek. Dziekuje raz jeszcze za zainteresowanie moim postem, wszystkie trafne uwagi i odpowiedzi Powodzenia w stosowaniu oraz wiele zdrowia ! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
hej Sylvia a z jakiego miasta jestes? bo slyszalam tez o cenie wyzszej niz 40 zl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
W moim malym miescie jest Kaufland,i tam jest apteka,ktora odejmuje Ci 1zl,jak masz recepte na dany lek,wiec zaplacilam 37,90
![]() ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
a co myslicie o cilest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
pytalas sie juz o to tysiac razy.
cilest jak cilest. dziewczyny pisaly, ze nie ma zadnej reguly, na kazdego pigulki siakie czy owakie dzialaja inaczej. sprobuj a sie przekonasz. jesli bedziesz siebie sama obserwowac, w razie niepokojacych objawow, zwrocisz sie do lekarza... nic Ci nie bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
pytam sie o to setny raz bo sie boje..mam do tego prawo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Odstwiłam dianę w styczniu tego roku a brałam 2 lata. Tabletki miały wyregulować miesiączkę i poprawić okropną cerę. Przez cały okres brania dobrze się czułam, nie wystąpiły żadne z opisywanych wyżej dolegliwości, no może trochę bardziej niż zwykle puchłam, ale nieznacznie. Miesiączka w styczniu,lutym i w marcu wystąpiła przepisowo po 28 dniach, natomiast w kwietniu miałam 20 dni spóźnienia!! Do zeszłego tygodnia z cerą było w miarę ok, ale zauważyłam na czole niepokojące zgrubienia wręcz guzy-cholernie bolące przy dotyku, wypełnione cieczą przypominającą ropę, ale rzadszą. Umiejscowiły się cudownie, bo między i nad brwiami, więc wyglądam cudownie!!!
![]() ![]() Do pozytywnych skutków odstawienia zaliczam powrót libido, jeszcze nie w pełni, ale widzę poprawę. Tabletki zamieniłam na witaminki i folik. Wcześniej brałam cilest, regulon. W maju wybieram się do gina na gruntowne badania. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i z zajściem w ciążę nie będzie problemów. Pozdrawiam gorąco. pa ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35
Biorę Diane-35 od chyba już 4 lat i nie wyobrażam sobie bez niej życia.
Oczywiście jak na każdy lek, tak i w tym przypadku reakcja jest indywidualna. Zaczęłam brać ze względu na trądzik, kiedy kilka różnych, antybiotykowych kuracji nie przyniosło rezultatu. Teraz już sama ją sobie aplikuję, robiąc okresowo badania, aby sprawdzić czy nie przynosi ukrytych "niekorzyści". Jak wiadomo cudów nie ma i nie należy się spodziewać, że już po pierwszym listku będziemy miały cerę jak z plakatu. Mnie potrzeba było trzech miesięcy, aby skóra zaczęła reagować, bo tyle czasu mój organizm wyrównywał poziom hormonów. Owszem, od czasu do czasu wyskoczy mi coś gdzieś, ale nie można tego nazwać trądzikiem. Za to cera mniej się przetłuszcza, włosy również. Nie przytyłam, nie mam żadnych skutków ubocznych, czuję się po niej zupełnie normalnie. Miesiączka jak w zegarku, nie ma bólów brzucha (a mnie akurat ból bardzo wtedy dokuczał, mdlałam, zwracałam - teraz jak palcem odjął), nie muszę się dodatkowo zabezpieczać przed niechcianą ciążą itp itd. Myślę, że to tycie jest trochę związane z naszym nastawieniem, a psychika może zdziałać dużo, jednak z tego co wiem, hormony tylko w początkowym stadium przyjmowania powodują zatrzymanie wody w oranizmie. Skutkuje to oczywiście uczuciem ciężaru czy lekkiego puchnięcia, to też zależy od organizmu. Ja takowych nie miałam. Ostrzegam tylko te, które robią sobie przerwę (jest ona konieczna, co jakieś 9 m-cy), że nie zawsze w pierwszym miesiącu przerwy występuje miesiączka, tzn. ona jest ale tak znikoma, że można ją przeoczyć. U mnie zdarza się to często w tych przerwach, ale, jak uświadomił mnie lekarz, nie ma się czym przejmować. A co do nawrotów tłustogębnego trądziku, to ja również je mam w czasie przerw w Diane, choć im dłużej ją biorę tym mniejsze ich nasilenie obserwuję. Dlatego powtórzę raz jeszcze: reakcja na hormony jest reakcją indywidualną, ale żeby dostrzec jej zalety, bądź odwrotnie, należy wybrać przynajmniej pierwszą serię, czyli brać przez 9 miesięcy. I w żadnym wypadku bez konsultacji z lekarzem nie powinno sie odstawiać hormonów na własną rękę. Chodzi tu przeciez o nasze zdrowie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
![]()
stosowałam ten lek przez 2 lata..
z cerą zauważyłam ogromną poprawę.. żadnych dolegliwości nie odczuwałam w trakcie przyjmowania leku -byłam nim zachwycona... jednak po odstawieniu zaczeły sie problemy hormonalne.. już ponad rok minął od zaprzestania stosowania Diane35 a do dziś mam problemy ![]() ![]() pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Izabelko twoj post jest raczej w nieodpowiednim miejscu. Widze, ze dopiero zaczynasz, wiec witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
![]()
używałam diane chyba przez dwa lata - z małymi przerwami na inne pigułki, ale jak sie okazało, tylko one były tolerowane przez mój organizm. Efekt: cera gładziutka, a jedyny skutek uboczny, to ogromniasty apetyt przez jakieś 3 m-ce od rozpoczecia przyjmowania tych pigułek. Jakieś pół roku temu wymieniłam je na Jeanine (niem. Valette) - tez mają działanie androgenne - a cera po nich jest jeszcze lepsza niż po Diane-35, nie mam tez przy nich takiego napadu apetytu (choć schudnąc tez mi się nie udało) - wada - są pierońsko drogie - teraz płace za nie 42 zł
![]() Jak wiadomo wszystkie pigułki mają swoje "wady", bo to jest w końcu terapia hormonalna - trzeba wiąść za tem wszystkie za i przeciw zanim sie je zacznie stosować. A stosowanie ich tylko dlatego, żeby pozbyć sie trądziku, to chyba raczej nie warto. Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny , najważniejsza sprawa przed zaczeciem brania jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych , trzeba zrobic badania na poziom chormonów , wtedy od razu bedzie widać czy powodem problemów ze skóra takich jak trądzik czy łojotokowe zapalenia skóry są zaburzenia hormonalne. Jeśli poziom hormonów jest w porzatku to zadne tabletki chormonalne nie pomoga tylko rozreguluja hormony i moze byc jeszcze gorzej. Wiem ze te badania sa drogie bo sama je robuiłam ale warto . Mi dokładnie wyszło których hormonów męskich mam zadóżo i na tej podstawie lekarz zastosował odpowiednie tabletki.
Nie moze dermatolog przepisywać hormonów to jest niee dożeczne , na tym zna sie ginekolog -endokrynolog. Wiem że takich którzy zeczywiscie znają sie na rzeczy jest mało. Mam namiary na dobrego w Warszawie jesli któraś dziewczyna by potrzebowała. Pamietajcie dziewczyny ze nierozsądne przyjmowanie takich tabletek może spowodować bezpłodność, znam taki przypadek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Mojej siostrze niestety nie pomogło na cerę, za to pomogło na przytycie!! Poważnie, myślałam, że to nieprawda z tym wsrostem wagi podczas stosowania pigułek, ale ona ma coś żle dobrane te pigułki!! ja za to przyjmuję MIcrogynon, czuję się dobrze, nie przytyłam, a co najważniejsze- moje problemy z trądzikiem (strrrasznym)- zniknęły natychmiast jak ręką odjął!!Powodzonka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
dziewczyny... co do tycia po tabletkach antyk. Rozmawialam z wieloma (ok7) ginekologami na ten temat. I kazdy mowi tak - fakt ze kazde hormonlane leki wzmagaja laknienie. Ale nie trzeba utyc. A jak kobieta zaczyna sobie folgowac to pozniej najlatwiej zwalic na tabletki.
Ja przez 4 lata bralam Cilest. Teraz od 2 miesiecy jestem na diane. chwale sobie obydwa. Nie przytylam. Z celullitem - jak tyjesz to sie pojawia. a na to sa super kremiki. wiec sobie profilaktycznie wcieram. I jesli nawet przytyje to bedzie powod mojego dojadania ![]() Jak kazde tabletki i Diane ma przeciwnikow i zwolennikow. Ja na razie jestem za. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Ja brałam diane-35 przez 2 lata.Efekty na skorze znikome,może cos sie polepszyło,ale nie na tyle,żeby sie tymi efektami zachwycac i chwalic się tym.Włosy przetłuszczały sie tak,jak przetłuszczały sie wcześniej i ze skóra to samo,nie zauważyłam żadnej zminy.Za to po odstawieniu diany rozregulowal mi sie okres do tego stopnia,że mija juz rok od jej odstawienia a nie ma miesią
ca kiedy okres nie spóźniłby sie przynajmniej o 1 dzień, a zaznaczam,że wcześniej takich problemów nie miałam.Po 4 miesią cach od zaprzestania kuracji okres mi sie wprost zatrzymał i skończyło się na zastrzykach w tyłek na wywołanie okresu.Skóra natomiast została zsypana przez stado zaskórników a na szyji zagościły piękne pryszcze i skończyło sie na kuracju antybiotykiem.Powiem tyle,jak bym wcześniej wiedziała że to paskudztwo narobi tyle zamieszania w moim organiźmie to bym w życiu tego nie wzięła!Zastanówcie sie 2 razy zanim sie zdecudujecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Ja cierpię na Łojotokowe Zapalenie Skóry, jednak chcę zaznaczyć od razu, to nie prawda, że każde zapalenie łojotokowe jest związane z zakażeniem Pityrosporum ovale. Zakażenie tym pasożytem może towarzyszyć tej chorobie. Ona sama ma zwykle podłoże genetyczne i może rozwinąć się w kazdym wieku. Można to potwierdzić zwykłym testem mykologicznym. U mnie np. na zapalenie skóry nałożyło się zakażenie roztoczem, to tzw nużyca. Przypomina to trochę trądzik i jest ciężkie do pozbycia się. Stosuję też od paru miesięcy Diane 35, bo z problem ze skóra borykam się już 10 lat, od czasu, gdy zaczęło się dojrzewanie. Najpierw miałam trądzik - teraz nie wiem, co jest gorsze... Po paru latach stosowania Cilestu (cera nadal w kiepskim stanie, do tego owłosienie zwiększone) mój nowy lekarz nie znajać mojej historii przypisał mi tabletki trójfazowe o minimalnej dawce hormonów (chciał chłopak dobrze). Rezultat, pół roku później cera a tragicznym stanie, atak ŁZSu. Niestety zwykłe tabletki to nie sposób na cerę, bo progesteron pobudza produkcję łoju i działa podobnie jak testosteron (stąd pryszcze przed okresem). W każdym razie u mnie problem związany jest z podwyższonym poziomem testosteronu we krwi, więc powrót do Dinae 35. Powiem tyle, Diane 35 nie jest środkiem-cud. Nic co jest związane z hormonami daje się rozwiązać, bo tabletki nie likwidują przyczyny, jedynie na jakiś czas tłumią problem, stąd nawroty, o czym mnie uprzedziła lekarka. Wręcz zapowiedziała, że muszę się liczyć z tym, że będę skazana na tabletki. To kwestia wyboru, coś za coś, teraz z cerą lepiej, włosy ok, owłosienie się zmniejsza. Ja boję się odstawić lek, bo nie chcę znów walczyć z plamami i krostami na twarzy, okropieństwo ![]() Pozdrawiam Życzę powodzenia Kasia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Diane 35 a Helicobacter pylori...
Niedawno wykryto u mnie Helicobacter pylori co związane jest z przyjmowaniem
antybiotyków (Duomox 1 gram, Lekoklar 500mg oraz Polprazol 20mg),ktore biore co 12 godzin po jednej tabletce przed jedzeniem. Czy istnieja przeciwskazania do przyjmowania tych lekow razem z diane35 (diane 35 biore od kwietnia 2005 roku)?? Bede bardzo wdzieczna za szybka odpowiedz. ________________________ pozdrowionka Kasia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja zaczęłam uzywac Diane juz dawno(jakies 6 lat temu)na swój okropny trądzik.Wbrew moim oczekiwaniom kuracja tym preparatem nie przyniosła zadnych korzyści.Cera poleprzyla sie nieznacznie,ale wzamian okropnie przytylam.przestalam wiec brac specyfik.Po jakims czasie zaszlam w ciąze i urodzilam zdrowe dziecko.Po ciazy schudlam a cera samoistnie poprawila sie juz w jej trakcie.W celu zabezpieczenia przed nastepna ciazą ginekolog zaproponowal mi zazywanie Diany.Niechętnie, ale zgodziłam sie i o dziwo cera nadal pozostawała w dobrym stanie a waga idealna.po jakims czasie,po usłyszeniu gdzies nieprzychylnych opinii na temat pigółek w zwiazku z mozliwa niepłodnością postanowiłam wycofa sie z zazywania Diane po raz drógi i znów cera fatalna!!!Następnie znów zaszlam w ciaze i okazało sie ze nastąpiło obumarcie płodu. Czy jest w tym jakis zwiazek?? ja nie wiem.Ginekolog twierdzi ze nie.nastepnie znowu wcisnął mi Diane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Dot.: Diane 35 a Helicobacter pylori...
Z tego co pamiętam a nie mam przy sobie materiałów, to nie ma między tymi lekami interakcji.
Dla pewności lepiej przeczytać dokładnie wszystkie ulotki od leków. W.K. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
DIANE-35
Czy używanie tabletek DIANE-35 jest całkowicie bezpieczne?????jakie sa skutki uboczne????czy jest jakis inny lek ktory ma podobne dzialanie do diane 35, ktory jest bezpieczniejszy w uzywaniu.Potrzebuje pańskiej opini na temat tych tabletek,prosze o odpowiedź!.........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.