![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Zamiana diane 35 na Yasmin
ja rowniez biore diane. poprosilam lekarke zeby mi tanszy przepisala przy pierwszej wizycie odnosnie brania pigulek.te drozsze pigulki chyba maja mniej skutkow ubocznych i w mniejszym stopniu obciazaja watrobe(jezeli ja nie obciazaja wcale).lekarka nic mi nie mowi o zmianie na inne, i nawet bym sie nie zgodzila na zmiane na drozsze.nie jestem pewna ale piszesz o cenie pigulek ze jestes nie zadowolona(yasmin). wnioskuje ze tak jak ja nie powiedzialas rodzicom o braniu pigulek i koszt takich pigulek cie przerasta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Hmm... Ja juz duza dziewczynka jestem..hehe, 32-letnia... Pytam o ten preparat poniewaz bez jakichkolwiek badan i odpowiedniego wywiadu nie zmienia sie chyba preparatu zwlaszcza, ze jest to ingerencja w gospodarke hormonalna...a diane 35 byla ok. Obawiam sie najzwyczajniej w swiecie przyjmowiania pigulek, o ktorych niewiele wiem. Taka baba juz jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
rozstępy a Diane 35
witam
mam pytanko! czy branie tab. Diane 35 moze powodować powstawanie rozstępów... błagam o odp! z góry dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Dot.: pilne! rozstępy a Diane 35
no tak!!!!!!!!!!!!!!!u mnie pojawily sie na piersiach, biodrach!!!i w ogole mialam i mam od tej pory problemy z zylakami!!!!!albo bierz dodatkowo cos na rozstepy i przeplywowosc naczyn krwionosnych jezeli zylaki sa u Ciebie rodzinne, albo daj sobie spokoj z tymi tabletkami!!!!ja jeszcze po nich przytylam 10 kilo i mialam ciagle stany depresyjne!!!!!na prawde zaluje ze je bralam!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
serdeczne dzieki za odp.
w takim razie jakie tabletki byś proponowała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Dolegliwości po Diane 35
pisze tutaj bo sie ciagle zastanawiam jak to jest.. pewnie byl juz gdzies ten watek ale porusze go... otorz 1,5 roku bralam diane 35 na poprawe cery i antykoncepcja owszem zadowolona z cery jestem ale stan mojej skory ciala jest oplakany przesuszona tak az boli..wiec postanowilam odstawic juz te diane... wczesniej probowalam janine ale niestety wysyp krost dostalam wiekszy.. teraz lekarz przepisal mi Yasmin.. tak sie sklada ze koncze opakowanie ostatniej diany i dostane orkes na wazny wyjazd
![]() druga sprawa... to bole glowy.. zastanawia mnie jeden fakt od roku mniej wiecej momentu jak biore diane mam okopne bole glowy po prostu jak jakas migrena napadaja mnie czasem ze nie jestem w stanie funkcjonowac.. bol glowy staje sie niedozniesienia leki przeciwbolowe nie pomagaja.. zastanawia mnie czy to wina tej diany czy ogolnie hormonow?? :/ moze hormony nie dla mnie?:/ i chcialam sie spytac ile moze kosztowac badanie poziomu hormonow?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ktos moze mi pomoc?
mnie natychmiast lekarz kazal odstwic pigulki gdy mialm bóle głowy.
skutki uboczne moga ale nie musza wystapic ,skoro to wazny wyjazd to wez od razu pigulki nowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Dot.: ktos moze mi pomoc?
No tak, jak pisałem.
Nie każdemu tabletki służą, a szczególnie Diane. To badanie poziomu hormonów, to chyba po odstawieniu tabletek, bo teraz stężenia będą wynikać ze składu tabletki. A wogóle to chyba środowisko warszawskie o ile się nie mylę dyktuje modę na badanie stężenia wszelakich hormonów, kiedy się tylko da.
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
![]()
nie mam pojecia co....ja mam wielki uraz ....znowu chcialabym brac jakies tabletki tylko wlasnie sie boje ze to wszystko sie bedzie powtzrzac.....narazie szukam informacji....i dobrego ginekologa....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
po pierwsze zawsze gwałtowne przytycie w danych partiach powoduje rozstępy. po drugie w ulotce pisze ze przeciwskazaniem do stosowania tabletek są problemy z krażeniem (tabletki obciązają krew w skutek czego nasilają lub nawet powodują zylaki u osób ze skłonnościami)
po trzecie nie znam osoby która byłaby zadowolona z diane35, to typowa "trądzikowa tabletka", na rylnku jest wiele lepszych specyfików. ja proponuje cilest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Dot.: DIANE-35
Moja koleżanka brała Diane35, wyjechała do Canady, tam źle się poczuła i poszła do lekarza, który powiedział, że w Canadzie Diane35 są wycofane ze względu na liczne przypadki różnych zachorowań u kobiet które brały Diane35. Ja też brałam je przez ok 6 m-cy i też bolał mnie brzuch, maiłam bolesne miesiączki, tkliwe piersi i brak ochoty na sex.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
![]()
DO PANA DOKTORA
Mam pytania odnośnie Diane 35.Zażywam je od 4lat i 2 mies.(nie długo skończe 22 lata)i zdecydowałam sie na ich odstawienie ze względu na skutki uboczne.Czy po tak długim zażywaniu nie będę miała problemów ze zdrowiem i zajściem w ciążę?Czytałam również że po ich odstawieniu należy zażywać inne środki ale z mniejszą ilością hormonów aby organizm stopniowo się dostosował,czy to prawda?Z góry dziękuje za odpowiedż i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Diane 35 - krwawienie
Zaczelam zazywac tabletki Diane 35 pierwszego dnia cyklu i krwawienie utrzymuje mi sie juz 13 dzien. Nie wiem czy mam dalej kontynuowac branie tabletek czy przestac?Mial ktos tez taki problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane 35 - krwawienie
Cytat:
Czy zauwazylas u siebie bole glowy?
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Mnie bolała głowa tylko pierwszego dnia, a plamienie baaardzo delikatne miałam 3go dnia i koniec...
Ja mam pytanie: po ilu dniach od pierwszej tabletki poprawia się stan skóry??? Kiedy przestanie się tak szalenie przetłuszczać??? Bo na razie nic się nie zmieniło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Biorę juz 2 opakowanie Diany i jest o.k. Co najdziwniejsze, po przeczytaniu waszych opini) schudłam a nie przytyłam, całe 2 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
JA tez jestem przy pierwszym opakowaniu Diane,cykl mialam 5 dniowy krotszy niz zwykle, ale po kilku dniach pokazalo mi sie plamienie:/ i trwa do dzisiaj:/ i strasznie boli mnie glowa ale nie wiem czym jest spowodowany ten bol,braniem tabletek czy duzym stresem i nerwami:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
Nie, nie mam boli glowy.Apetyt w normie, chyba przytylam jakis 1-2 kg ale niekoniecznie przez tabletki.Ostatnio troche za malo sie ruszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawdopodobnie Diane nie jest dla ciebie odpowiednia. Silne bole glowy to jeden z podstawowych powodow natychmiastowego odstawienia pigulek.
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez biore Diane-(7.cykl)i po ok.3 opakowaniach nastapila znaczna poprawa cery,przestalam sie"tluscic" i okres rzeczywiscie sie skrocil no i nie mam bolu brzucha...Lekarka stwierdzila, ze nie moge odstawic jej po 3 cyklach,bo tradzik znow sie nasili i bedzie trzeba od nowa go leczyc..okazuje sie wiec,ze tabletki trzeba brac troche dluzej,nawet jesli dokuczliwe objawy zniknely.Na poczatku bolal mnie bardzo brzuch po stosowaniu leku,ale po miesiacu minelo; glowa mnie nigdy nie bolala,za to urosly mi piersi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Błagam pomocy! rozstępy!!
Witam!
Błagam o odpowiedź. Czy branie tab. Diane 35 może doprowadzić do powstania rozstępów. Już pisałam na ten temat lecz nikt nie udzielił mi odp. U mnie niestety pojawiły sie rozstępy i nie wiem co mam robić! nie przytyłam a one sie pojawiły... coś nie tak! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błagam pomocy! rozstępy!!
na rozstepy maja wplyw hormony ,na cellulit takze ,ja odstawilam piguly i cellulit zniknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Dot.: Błagam pomocy! rozstępy!!
Ja rozstępy miałam zanim zaczęłam stosować pigułki. Pigułki biorę rok i nie zauważyłam żadnej różnicy, rozstępów mi nie przybyło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dot.: rozstępy a Diane 35
dzia za odp!
Wiec chyba sie zdecyduje na odstawienie pigułek... rozstępy pojawily sie nawet na ramionach... lekka przesada |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie
WITAM!
Mam problem, bardzo bym chciała zeby ktoś mi pomógł. No więc w pon skonczylam brac pierwsze opakowanie DIANE 35 (lecze tradzik). Jest juz piatek a ja do tej pory nie dostalam okresu. A z tego co mi wiadomo w 7-dniowej przerwie powinien się on pojawić. Przed diane w poprzednim cyklu bralam JEANINE i po niej normalnie mialam okres, skonczylam brac w pon a w czwartek dostalam okresu. Zmienilam JEANINE na DIANE 35 z zalecenia lekarza. PO diane 35 bardzo dobrze się czułam. Nie wiem co może byc przyczyna braku okresu. CIĄŻĘ WYKLUCZAM. Nie wiem tez czy to jest normalne? Kiedys slyszalam, ze jak sie bierze nowe tabletki to po pierwszym listku moze nie wystapic okres? Czy to prawda? I czy jesli nie pojawi sie do poniedzialku to we wtorek mam zaczac nowy listek? Czy przerwac branie DIANE? Błagam pomocy... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie
Nie wiem czy w jakiś sposób Ci to pomoże, ale ja biorę Diane, ostatnią tabletkę biorę w niedzielę, a okres dostaję w piątek rano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.