Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-29, 16:38   #91
agusia_1988
BAN stały

Dot.: Zamiana diane 35 na Yasmin

ja rowniez biore diane. poprosilam lekarke zeby mi tanszy przepisala przy pierwszej wizycie odnosnie brania pigulek.te drozsze pigulki chyba maja mniej skutkow ubocznych i w mniejszym stopniu obciazaja watrobe(jezeli ja nie obciazaja wcale).lekarka nic mi nie mowi o zmianie na inne, i nawet bym sie nie zgodzila na zmiane na drozsze.nie jestem pewna ale piszesz o cenie pigulek ze jestes nie zadowolona(yasmin). wnioskuje ze tak jak ja nie powiedzialas rodzicom o braniu pigulek i koszt takich pigulek cie przerasta?
agusia_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 16:44   #92
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco
WItam,
Moj nowy lekarz bez uprzednich badan zdecydowal, ze powinnam zamienic uzywanie diane 35 na jakis nowy preparat YASMIN (ponoc o niebo lepszy ? a cala pewnoscia o 28 zl drozszy...)
Co Pan o tym sadzi ?
kazdy lek jest dobierany indywidualnie nie sugeruj sie cena moze lekarz uznal ze ten lek jest bardziej odpowiedni dla ciebie nie martw sie i bierz te ktore ci lekarz zapisal tutaj nikt ci nic nie poradzi bo nikt nie zna twojego profilu hormonalnego ani tez nikt z nas a tym barzdiej poan doktor cie nie badal i nie przeprowadzal wywiadu przez zapisaniem lekow

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-29, 17:36   #93
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Witajcie,
Hmm...
Ja juz duza dziewczynka jestem..hehe, 32-letnia...
Pytam o ten preparat poniewaz bez jakichkolwiek badan i odpowiedniego wywiadu nie zmienia sie chyba preparatu zwlaszcza, ze jest to ingerencja w gospodarke hormonalna...a diane 35 byla ok. Obawiam sie najzwyczajniej w swiecie przyjmowiania pigulek, o ktorych niewiele wiem. Taka baba juz jestem.
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 17:27   #94
Małgośka102
Raczkowanie

GG do Małgośka102
rozstępy a Diane 35

witam

mam pytanko! czy branie tab. Diane 35 moze powodować powstawanie rozstępów... błagam o odp!

z góry dziekuje
Małgośka102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 13:48   #95
1405
Raczkowanie

Dot.: pilne! rozstępy a Diane 35

no tak!!!!!!!!!!!!!!!u mnie pojawily sie na piersiach, biodrach!!!i w ogole mialam i mam od tej pory problemy z zylakami!!!!!albo bierz dodatkowo cos na rozstepy i przeplywowosc naczyn krwionosnych jezeli zylaki sa u Ciebie rodzinne, albo daj sobie spokoj z tymi tabletkami!!!!ja jeszcze po nich przytylam 10 kilo i mialam ciagle stany depresyjne!!!!!na prawde zaluje ze je bralam!!!!!
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 15:57   #96
Małgośka102
Raczkowanie

GG do Małgośka102

serdeczne dzieki za odp.

w takim razie jakie tabletki byś proponowała?
Stary 2005-12-22, 19:21   #97
Ray
Zakorzenienie

Dolegliwości po Diane 35

pisze tutaj bo sie ciagle zastanawiam jak to jest.. pewnie byl juz gdzies ten watek ale porusze go... otorz 1,5 roku bralam diane 35 na poprawe cery i antykoncepcja owszem zadowolona z cery jestem ale stan mojej skory ciala jest oplakany przesuszona tak az boli..wiec postanowilam odstawic juz te diane... wczesniej probowalam janine ale niestety wysyp krost dostalam wiekszy.. teraz lekarz przepisal mi Yasmin.. tak sie sklada ze koncze opakowanie ostatniej diany i dostane orkes na wazny wyjazd w dniu wyjazdu okres... chcialam sobie tego oszczedzic... czytalam ze mozna po prostu wziasc kolejne opakowanie jedno po drugim i okres nie wystapi.. ale zastanawałam sie czy moge wziasc tak wlasnie te nowa yasmin?? boje sie ze to nowe tabletki i moze powinnam zrobic jednak te przerwe na okres i wziasc normlanie po 7 dniach... boje sie ze jesli anwet wezme od razu te opakowanie to wysatpia jakies efekty uboczne..:/

druga sprawa... to bole glowy.. zastanawia mnie jeden fakt od roku mniej wiecej momentu jak biore diane mam okopne bole glowy po prostu jak jakas migrena napadaja mnie czasem ze nie jestem w stanie funkcjonowac.. bol glowy staje sie niedozniesienia leki przeciwbolowe nie pomagaja.. zastanawia mnie czy to wina tej diany czy ogolnie hormonow?? :/ moze hormony nie dla mnie?:/

i chcialam sie spytac ile moze kosztowac badanie poziomu hormonow??
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-22, 21:08   #98
paula78
Zakorzenienie

Dot.: ktos moze mi pomoc?

mnie natychmiast lekarz kazal odstwic pigulki gdy mialm bóle głowy.

skutki uboczne moga ale nie musza wystapic ,skoro to wazny wyjazd to wez od razu pigulki nowe.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-23, 07:58   #99
dr W.Kazimierak
Rozeznanie

Dot.: ktos moze mi pomoc?

No tak, jak pisałem.
Nie każdemu tabletki służą, a szczególnie Diane.

To badanie poziomu hormonów, to chyba po odstawieniu tabletek,
bo teraz stężenia będą wynikać ze składu tabletki.
A wogóle to chyba środowisko warszawskie o ile się nie mylę
dyktuje modę na badanie stężenia wszelakich hormonów, kiedy się tylko da.
Leczenie nie może być bardziej uciążliwe od choroby
dr W.Kazimierak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 19:09   #100
1405
Raczkowanie

Question Dot.: pilne! rozstępy a Diane 35

nie mam pojecia co....ja mam wielki uraz ....znowu chcialabym brac jakies tabletki tylko wlasnie sie boje ze to wszystko sie bedzie powtzrzac.....narazie szukam informacji....i dobrego ginekologa....
1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 19:20   #101
naanahanae
Zadomowienie

po pierwsze zawsze gwałtowne przytycie w danych partiach powoduje rozstępy. po drugie w ulotce pisze ze przeciwskazaniem do stosowania tabletek są problemy z krażeniem (tabletki obciązają krew w skutek czego nasilają lub nawet powodują zylaki u osób ze skłonnościami)

po trzecie nie znam osoby która byłaby zadowolona z diane35, to typowa "trądzikowa tabletka", na rylnku jest wiele lepszych specyfików.

ja proponuje cilest biore i nie mam problemów z zylakami (mimo ze mam skłonności), nie przytyłam, nie mam rozstępów, cera ładna, cena ok 28 zł
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-28, 19:49   #102
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1405
no tak!!!!!!!!!!!!!!!u mnie pojawily sie na piersiach, biodrach!!!i w ogole mialam i mam od tej pory problemy z zylakami!!!!!albo bierz dodatkowo cos na rozstepy i przeplywowosc naczyn krwionosnych jezeli zylaki sa u Ciebie rodzinne, albo daj sobie spokoj z tymi tabletkami!!!!ja jeszcze po nich przytylam 10 kilo i mialam ciagle stany depresyjne!!!!!na prawde zaluje ze je bralam!!!!!
Oj dziewuchy...mto jest przypadek złego dobrani aleku. Nie miałam ani pól bocznego efektu a juz biorę długi czas choc z przerwami..nie demonizujcie. To nie zło wcielone. Jedni mogą przyjmować pewne leki inni po prostu nie. Ja po Harmonecie miałam bole brzucha, ciągłe krwawienie, mdłości - odstawiłysmy i jest ok.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 19:43   #103
LaLunka
Przyczajenie

Dot.: DIANE-35

Moja koleżanka brała Diane35, wyjechała do Canady, tam źle się poczuła i poszła do lekarza, który powiedział, że w Canadzie Diane35 są wycofane ze względu na liczne przypadki różnych zachorowań u kobiet które brały Diane35. Ja też brałam je przez ok 6 m-cy i też bolał mnie brzuch, maiłam bolesne miesiączki, tkliwe piersi i brak ochoty na sex.
LaLunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 17:21   #104
ewa840
Przyczajenie

Exclamation Dot.: DIANE-35

DO PANA DOKTORA
Mam pytania odnośnie Diane 35.Zażywam je od 4lat i 2 mies.(nie długo skończe 22 lata)i zdecydowałam sie na ich odstawienie ze względu na skutki uboczne.Czy po tak długim zażywaniu nie będę miała problemów ze zdrowiem i zajściem w ciążę?Czytałam również że po ich odstawieniu należy zażywać inne środki ale z mniejszą ilością hormonów aby organizm stopniowo się dostosował,czy to prawda?Z góry dziękuje za odpowiedż i pozdrawiam.
ewa840 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-04, 10:53   #105
claudiax
Przyczajenie

Diane 35 - krwawienie

Zaczelam zazywac tabletki Diane 35 pierwszego dnia cyklu i krwawienie utrzymuje mi sie juz 13 dzien. Nie wiem czy mam dalej kontynuowac branie tabletek czy przestac?Mial ktos tez taki problem?
claudiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-07, 14:41   #106
Intuicja
Raczkowanie

Dot.: Diane 35 - krwawienie

Cytat:
Napisane przez claudiax
Zaczelam zazywac tabletki Diane 35 pierwszego dnia cyklu i krwawienie utrzymuje mi sie juz 13 dzien. Nie wiem czy mam dalej kontynuowac branie tabletek czy przestac?Mial ktos tez taki problem?
Teoretycznie, plamienie/ krwawienie przy pierwszych opakowaniach pigulek to norma. Jesli zas w gre wchodzi Diane, osobiscie staje sie ostrozna, bo sama mialam z nia nieprzyjemne przejscia.
Czy zauwazylas u siebie bole glowy?
Stary 2006-01-07, 21:37   #107
mormor
Przyczajenie

Mnie bolała głowa tylko pierwszego dnia, a plamienie baaardzo delikatne miałam 3go dnia i koniec...
Ja mam pytanie: po ilu dniach od pierwszej tabletki poprawia się stan skóry??? Kiedy przestanie się tak szalenie przetłuszczać??? Bo na razie nic się nie zmieniło...
mormor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-07, 21:54   #108
beta-ina
Rozeznanie

Biorę juz 2 opakowanie Diany i jest o.k. Co najdziwniejsze, po przeczytaniu waszych opini) schudłam a nie przytyłam, całe 2 kg nie mam ochoty na jedzenie nic a nic Więc sprawa tycia po dianie jest sprawą w 100% indywidualną. Cera poprawiła mi sie znacznie!! już po 1 opakowaniu, oceniam poprawę na jakieś 70%.Ciekawe jak będzie dalej.Mam zamiar zjeść tylko 3 opakowania i koniec, bo nie zależy mi na antykoncepcji tylko na poprawie cery.Aha...okres skrócił mi się i jest dużo mniej obfity.
beta-ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-07, 22:26   #109
Verena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beta-ina
Mam zamiar zjeść tylko 3 opakowania i koniec, bo nie zależy mi na antykoncepcji tylko na poprawie cery.
tyle, ze jak przestaniesz brać tabletki, to cera najprawdopodobniej wróci do poprzedniego stanu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-07, 23:43   #110
aanneettkkaa
Raczkowanie

JA tez jestem przy pierwszym opakowaniu Diane,cykl mialam 5 dniowy krotszy niz zwykle, ale po kilku dniach pokazalo mi sie plamienie:/ i trwa do dzisiaj:/ i strasznie boli mnie glowa ale nie wiem czym jest spowodowany ten bol,braniem tabletek czy duzym stresem i nerwami:/
aanneettkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 11:21   #111
claudiax
Przyczajenie

Nie, nie mam boli glowy.Apetyt w normie, chyba przytylam jakis 1-2 kg ale niekoniecznie przez tabletki.Ostatnio troche za malo sie ruszam Ogolnie nie czuje zebym brala tabletki,tylko to krwawienie.. No i troche mnie piersi bola. A cera narazie bez zmian, moze troche sie mniej przetluszcza
claudiax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-08, 11:29   #112
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aanneettkkaa
JA tez jestem przy pierwszym opakowaniu Diane,cykl mialam 5 dniowy krotszy niz zwykle, ale po kilku dniach pokazalo mi sie plamienie:/ i trwa do dzisiaj:/ i strasznie boli mnie glowa ale nie wiem czym jest spowodowany ten bol,braniem tabletek czy duzym stresem i nerwami:/
Te objawy wymagaja wizyty u lekarza.
Prawdopodobnie Diane nie jest dla ciebie odpowiednia.
Silne bole glowy to jeden z podstawowych powodow natychmiastowego odstawienia pigulek.
Stary 2006-01-08, 11:32   #113
Intuicja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiax
Nie, nie mam boli glowy.Apetyt w normie, chyba przytylam jakis 1-2 kg ale niekoniecznie przez tabletki.Ostatnio troche za malo sie ruszam Ogolnie nie czuje zebym brala tabletki,tylko to krwawienie.. No i troche mnie piersi bola. A cera narazie bez zmian, moze troche sie mniej przetluszcza
Unormowanie cery i lojotoku, wystepouje zazwyczaj po kilku cyklach, gdy poziom hormonow we krwi sie ustabilizuje (choc i to nie jest regula, w niektorych przypadkach poprawa przychodzi szybciej, w niektorych wcale)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-08, 16:19   #114
Gladiatorka01
Raczkowanie

Ja rowniez biore Diane-(7.cykl)i po ok.3 opakowaniach nastapila znaczna poprawa cery,przestalam sie"tluscic" i okres rzeczywiscie sie skrocil no i nie mam bolu brzucha...Lekarka stwierdzila, ze nie moge odstawic jej po 3 cyklach,bo tradzik znow sie nasili i bedzie trzeba od nowa go leczyc..okazuje sie wiec,ze tabletki trzeba brac troche dluzej,nawet jesli dokuczliwe objawy zniknely.Na poczatku bolal mnie bardzo brzuch po stosowaniu leku,ale po miesiacu minelo; glowa mnie nigdy nie bolala,za to urosly mi piersi ..nie mowie,ze to zle,ale jakos tak niepokoje sie tym...
Gladiatorka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-16, 22:12   #115
Małgośka102
Raczkowanie

GG do Małgośka102
Błagam pomocy! rozstępy!!

Witam!
Błagam o odpowiedź. Czy branie tab. Diane 35 może doprowadzić do powstania rozstępów. Już pisałam na ten temat lecz nikt nie udzielił mi odp.
U mnie niestety pojawiły sie rozstępy i nie wiem co mam robić! nie przytyłam a one sie pojawiły... coś nie tak! i na dodatek (żeby było weselej) pojawił sie celulit.... dół na maxa co mam robić? przestać brać? czy inne tab. bede tak samo na mnie działać?
Stary 2006-01-17, 07:12   #116
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Błagam pomocy! rozstępy!!

na rozstepy maja wplyw hormony ,na cellulit takze ,ja odstawilam piguly i cellulit zniknął.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 11:00   #117
Natalia*79
Raczkowanie

Dot.: Błagam pomocy! rozstępy!!

Ja rozstępy miałam zanim zaczęłam stosować pigułki. Pigułki biorę rok i nie zauważyłam żadnej różnicy, rozstępów mi nie przybyło.
Natalia*79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 21:17   #118
Małgośka102
Raczkowanie

GG do Małgośka102
Dot.: rozstępy a Diane 35

dzia za odp!
Wiec chyba sie zdecyduje na odstawienie pigułek... rozstępy pojawily sie nawet na ramionach... lekka przesada
Stary 2006-02-10, 19:41   #119
patrysieńka
Raczkowanie

GG do patrysieńka
Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie

WITAM!
Mam problem, bardzo bym chciała zeby ktoś mi pomógł.
No więc w pon skonczylam brac pierwsze opakowanie DIANE 35 (lecze tradzik). Jest juz piatek a ja do tej pory nie dostalam okresu. A z tego co mi wiadomo w 7-dniowej przerwie powinien się on pojawić. Przed diane w poprzednim cyklu bralam JEANINE i po niej normalnie mialam okres, skonczylam brac w pon a w czwartek dostalam okresu. Zmienilam JEANINE na DIANE 35 z zalecenia lekarza. PO diane 35 bardzo dobrze się czułam.
Nie wiem co może byc przyczyna braku okresu. CIĄŻĘ WYKLUCZAM.
Nie wiem tez czy to jest normalne? Kiedys slyszalam, ze jak sie bierze nowe tabletki to po pierwszym listku moze nie wystapic okres? Czy to prawda?
I czy jesli nie pojawi sie do poniedzialku to we wtorek mam zaczac nowy listek? Czy przerwac branie DIANE?
Błagam pomocy...
Stary 2006-02-10, 19:57   #120
Kasiek1987
Zakorzenienie

Dot.: Diane 35 - Brak Okresu W 7-dniowej Przerwie

Nie wiem czy w jakiś sposób Ci to pomoże, ale ja biorę Diane, ostatnią tabletkę biorę w niedzielę, a okres dostaję w piątek rano Czyli masz jeszcze czas do jutra
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości