Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 19:34   #1711
Marseille
Rozeznanie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Nais Pokaż wiadomość
Wiele dziewczyn opisuje wysyp pryszczy podczas pierwszego opakowania. Poczekaj do 3 opakowania, jeśli wtedy nie będzie poprawy to będzie oznaczało, że Diane nie jest dla ciebie
dzieki myslałam, ze to cudo bedzie działało od pierwszej tabletki
Stary 2010-10-11, 19:39   #1712
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marseille Pokaż wiadomość
dzieki myslałam, ze to cudo bedzie działało od pierwszej tabletki
Na mnie podziałało już od pierwszego opakowania, ale to kwestia indywidualna Ostatnio akurat sporo czytałam i naprawdę sporo dziewczyn opisuje na początku właśnie wysyp zamiast poprawy.
Nais jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-11, 20:13   #1713
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

Cytat:
Napisane przez kas18 Pokaż wiadomość
Jak kazała tak też robię.. lepiej tak niż nie robić w ogóle. Bała bym się zrobić dłuższą przerwę może kiedyś
Oczywiście że się zabezpieczałam ale nigdy nie ma 100% pewności.. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź
Jeszcze jedna sprawa która mnie dziwi jest taka, że po odstawieniu Syndi moja cera się polepszyła dziiiwne.. po przerwie zmieniam tabsy na Midiane podobno też dobra na carę.. spróbuje. Brała może któraś z Was to kiedyś?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

I jeszcze jedno.. czy po odstawieniu trzeba się jakoś specjalnie zabezpieczać czy prezerwatywa wystarczy? Bo wiem że podczas przerwy jajniki zaczynaja wariować i produkują większą ilość komórek jajowych
Trzeba się zabezpieczać tak jak przed braniem chociaż to możliwe,że jajniki nadrabiają po odstawieniu.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 07:03   #1714
madziara2
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. A więc moje spostrzeżenia: Diane 35 biorę trzeci tydzień. Jak już wcześniej wspominałam zmieniałam ją z Qlairy (po ostatniej czerwonej tabletce Q, na następny dzień wzięłam D). Okresu nie dostałam, brak chociażby plamień mam do dziś. Jestem generalnie pod opieką i dermatologa i ginekologa. Mój gin powiedział że brak miesiączki to może być normalne, ale kazał mi zrobić test ciążowy. Zrobiłam ich 3, ale tylko dlatego że pierwszy wyszedł nieważny, dwa następne już ok, ale i tak prawie po pierwszym dostałam zawału. Jeśli chodzi o Diane to pewnie za wcześnie żeby coś mówić, ale: już zauważyłam że moja cera się poprawia (pewnie też dlatego że stosuję maść epiduo). Jak na razie nie mam jakiegoś wzmożonego apetytu, więc nie tyję. Od tygodnia bolą mnie za to piersi - podobno normalny objaw. Badania, które wcześniej robiłam (hormonalne itp) wyszły ok, tylko mam za dużo leukocytów i za dużo prolaktyny po obciążeniu - u mnie zwiększa się około 15 razy (norma jest od 5 do 10, chociaż niektórzy podają od 5 do 7). Zobaczymy co dalej. Pozdrawiam
madziara2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 07:32   #1715
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. A więc moje spostrzeżenia: Diane 35 biorę trzeci tydzień. Jak już wcześniej wspominałam zmieniałam ją z Qlairy (po ostatniej czerwonej tabletce Q, na następny dzień wzięłam D). Okresu nie dostałam, brak chociażby plamień mam do dziś. Jestem generalnie pod opieką i dermatologa i ginekologa. Mój gin powiedział że brak miesiączki to może być normalne, ale kazał mi zrobić test ciążowy. Zrobiłam ich 3, ale tylko dlatego że pierwszy wyszedł nieważny, dwa następne już ok, ale i tak prawie po pierwszym dostałam zawału. Jeśli chodzi o Diane to pewnie za wcześnie żeby coś mówić, ale: już zauważyłam że moja cera się poprawia (pewnie też dlatego że stosuję maść epiduo). Jak na razie nie mam jakiegoś wzmożonego apetytu, więc nie tyję. Od tygodnia bolą mnie za to piersi - podobno normalny objaw. Badania, które wcześniej robiłam (hormonalne itp) wyszły ok, tylko mam za dużo leukocytów i za dużo prolaktyny po obciążeniu - u mnie zwiększa się około 15 razy (norma jest od 5 do 10, chociaż niektórzy podają od 5 do 7). Zobaczymy co dalej. Pozdrawiam
Mi przy Diane też zdarzało się, że bolały piersi. Nic takiego
Stary 2010-10-12, 10:14   #1716
_cherry_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kas18 Pokaż wiadomość
Jak kazała tak też robię.. lepiej tak niż nie robić w ogóle. Bała bym się zrobić dłuższą przerwę może kiedyś
Oczywiście że się zabezpieczałam ale nigdy nie ma 100% pewności.. W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź
Jeszcze jedna sprawa która mnie dziwi jest taka, że po odstawieniu Syndi moja cera się polepszyła dziiiwne.. po przerwie zmieniam tabsy na Midiane podobno też dobra na carę.. spróbuje. Brała może któraś z Was to kiedyś?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Tu się nie zgodzę że lepiej robić miesięczna przerwę niż nie robić w ogóle, bo to nie jest prawda, ale rób jak uważasz, w końcu to Twój organizm. A skoro po odstawieniu syndi cera Ci się polepszyła to ja bym już do niej nie wracała. Też bym tak chciała, za dwa miechy odstawiam i mam nadzieje że moje hormony nie zaczną znowu hulać każdy w swoja stronę Co do midiany to po prostu tańszy odpowiednik yasmine, tu masz wątek o tych tabletkach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452384
_cherry_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 14:39   #1717
Marseille
Rozeznanie

Mam nadzieję, ze ten wysyp przejdzie i nareszcie moja cera bedzie wygladała zdrowo

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Mam nadzieję, ze ten wysyp przejdzie i nareszcie moja cera bedzie wygladała zdrowo
Mnie tez piersi bolą i jakby nieco sie powiekszały

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-12, 15:41   #1718
may92
Przyczajenie

Dot.: Cyprest - nowe tabletki

Nie miałam robionych szczegółowych badań, ale po ok. 5-ciu latach leczenia przez dermatologa, nawet Izotekiem, trądzik nadal wraca i dermatolog poleciła mi odwiedzić ginekologa-endokrynologa. Ta zaś, zrobiła mi badanie krwi, z czego wyszło, że mam zwiększony poziom testosteronu oraz USG narządów rodnych. Po czym, przepisała mi Cyprest...
Czyli wcale nie musi być lepiej?

Tobie, życzę powodzenia!
Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Może jest źle lek dobrany?

A, i wyczytałam, że trzeba zachować szczególną ostrożność przy paleniu. Tu się pojawia problem, bo palę. Może się coś stać?
may92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 18:32   #1719
kas18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _cherry_ Pokaż wiadomość
Tu się nie zgodzę że lepiej robić miesięczna przerwę niż nie robić w ogóle, bo to nie jest prawda, ale rób jak uważasz, w końcu to Twój organizm. A skoro po odstawieniu syndi cera Ci się polepszyła to ja bym już do niej nie wracała. Też bym tak chciała, za dwa miechy odstawiam i mam nadzieje że moje hormony nie zaczną znowu hulać każdy w swoja stronę Co do midiany to po prostu tańszy odpowiednik yasmine, tu masz wątek o tych tabletkach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452384
Co do przerwy mam trochę inne informacje ale nie kwestionuje Twojego zdania..
Właśnie dziwnie z tym moim organizmem teraz praktycznie nie mam żadnych pryszczy ewentualnie coś drobnego, a w czasie brania miałam masakre przed braniem jakichkolwiek tabletek również.. zobaczymy jak będzie z Midianą. Ale trzeba przyznać że przy odstawieniu libido bardzo wzrasta aż chce się odstawić tabletki na dłużej
kas18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-12, 21:31   #1720
libra777
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Brałam Diane jakieś 6-7 lat nie pamiętam dokładnie i nie miałam bladego pojęcia że nie można tyle czasu bo mój ówczesny gin nie powiedział mi tego.
zaczęłam ją brać jako anty i jako lek na cere gdyż miałam koszmarny trądzik
Przez cały czas brania Diane nie stwierdziłam żadnych skutków ubocznych poza bolącymi piersiami ale nie było to az tak uciążliwe
nie przytyłam
cera się bardzo poprawiła
nadmierne owłosienie(bo to też był problem) nie zmniejszyło się ani trochę
po odstawieniu Diane miałam regularne cykle i po ok. pół roku zaszłam w ciążę , która przebiegła w sumie bezproblemowo.
Teraz (8 miesięcy temu urodziłam) z chęcią bym wróciła do Diane bo trądzik mam koszmarny , głównie na twarzy , czerwone , bolące długo się robiące pryszczyska , ale teraz sama nie wiem
Ja się dobrze czułam , ale jeśli nie można brać długo Diane to co na ten trądzik?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-13, 08:16   #1721
Nais
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Brałam Diane jakieś 6-7 lat nie pamiętam dokładnie i nie miałam bladego pojęcia że nie można tyle czasu bo mój ówczesny gin nie powiedział mi tego.
zaczęłam ją brać jako anty i jako lek na cere gdyż miałam koszmarny trądzik
Przez cały czas brania Diane nie stwierdziłam żadnych skutków ubocznych poza bolącymi piersiami ale nie było to az tak uciążliwe
nie przytyłam
cera się bardzo poprawiła
nadmierne owłosienie(bo to też był problem) nie zmniejszyło się ani trochę
po odstawieniu Diane miałam regularne cykle i po ok. pół roku zaszłam w ciążę , która przebiegła w sumie bezproblemowo.
Teraz (8 miesięcy temu urodziłam) z chęcią bym wróciła do Diane bo trądzik mam koszmarny , głównie na twarzy , czerwone , bolące długo się robiące pryszczyska , ale teraz sama nie wiem
Ja się dobrze czułam , ale jeśli nie można brać długo Diane to co na ten trądzik?
Teraz Diane bierze się przez kilka miesięcy, żeby zaleczyć trądzik, a potem przechodzi się na inne anty - np. Regulon, ale to już zależy od lekarza. Powinnaś się przebadać jeśli ten trądzik jest aż tak koszmarny, bo hormony tylko zaleczają sprawę ale nie usuwają przyczyny. Radziłabym ci się udać do dermatologa i zapytać, co on o tym sądzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-13, 15:34   #1722
_cherry_
Rozeznanie

A jakie masz te info co do tej przerwy w braniu? Jak dotąd spotykałam się zawsze z tym, że jak robić to już dłuższa. Ciekawa jestem

Ja to już się w sumie nie mogę doczekać aż odstawie, wreszcie libido będzie takie jak trza (mam nadzieję). Cerę już w sumie mam ok, jeszcze tylko chce się pozbyć małych zaskórników- bo to z nich lubi coś większego wyrosnąć (ale tu już zorac działa)
Stary 2010-10-13, 15:56   #1723
_cherry_
Rozeznanie

U mnie to dziwna historia z tymi hormonami, bo zanim zaczęłam brać (yasminelle) to cerę miałam dobrą (okazyjnie coś małego wylazło), tylko się przetłuszczała. W czasie brania yasminelle była długo bez zmian, dopiero po jakimś roku się pogorszyło, na to dostałam yaz- nie pasowały mi, podobnie jak regulon. Aż stanęło na cypreście. I po nim cera super i samopoczucie również (ha jakbym cukierki jadła), ale jak odstawiłąm to masakra, więc znów do nich wróciłam.

Badań za szczegółowych nie miałam- sam poziom testosteronu, który wyszedł podwyższony i dlatego dostałam cyprest. Teraz trochę poczytałam o tym całym testosteronie i przyczyn jego podwyższenia może być kilka, nie tylko jajniki (ale też nadnercza czy podwyższona prolaktyna). I to chce sobie zbadać jak odstawie, bo moja gin jakos dociec przyczyny tego testosteronu nie chciała. Moja lekarz jest zdania żeby przejść stopniowo na tabsy o niższym poziomie hormonów i dopiero spróbować odstawić, ale zbytnio jej nie ufam, wiec i tak zrobie po swojemu, żeby już na własną rękę porobić szczegółowe badania hormonalne. Poza tym moje libido sięgnęło dna po cypreście (i gdyby nie to nie czuje ze biorę tabletki) i dlatego już nie mogę doczekać się az odstawie. Po co mi tabletki skoro nie mam ochoty na nic ;( Niestety mi libido się obniża praktycznie po każdych tabletkach- to tylko kwestia czasu.

Nie chce dlatego być skazana na tabletki do końca życia żeby mieć ładną buzię i też miałam proponowany izotek. Na razie się wstrzymam i postawiłam na retinoidy zewn, które kiedyś baaardzo mi poprawiły stan cery mimo że nie stosowałam ich sumiennie. Mnie dziwi to, ze po okresie dojrzewania cera sama się uspokoiła na długo, dopiero potem dopadł mnie trądzik hormonalny, w trakcie brania anty. A jak brałaś izo to wybrałaś dawkę minimalną? po jakim czasie wrócił Ci trądzik i czy był tak samo nasilony jak przed braniem? i nie chciałaś powtarzać kuracji izo?

Co do palenia to lepiej żebyś rzuciła, bo kiedy bierzesz anty i palisz sporo wzrasta ryzyko zakrzepicy. A po co kusić los, a tak to jak rzucisz to na zdrówko Ci wyjdzie
Jeszcze mi się przypomniało, czytałam kiedyś że jak trądzik jest związany z zespołem policystycznych jajników to tabletki anty o działaniu antyandrogennym są wskazane żeby utrzymać cerę w ryzach.

Edytowane przez _cherry_
Czas edycji: 2010-10-13 o 16:02
Stary 2010-10-13, 19:09   #1724
kas18
Przyczajenie

Przy braku jakiejkolwiek przerwy przez długi okres czasu jajniki odzwyczajają się od produkcji komórek jajowych co może skutkowac w przyszłości problemem z zajściem w ciąże.. przy chociaż miesięcznej przerwie jajeczkowanie występuję mimo że tak krótka przerwa wywołuje burze w organiźmie.
kas18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 18:30   #1725
Marseille
Rozeznanie

dziewczyny jak wygladała wasza cera po dianie w czasie brania pierwszego opakowania. Ja jestem załamana, codziennie cos wyskakuja. Są to bulwy których nie moge niczym usunąc, nie wysychają pod wływem specyfików. czy któras z was tak miała?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-14, 19:12   #1726
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak wygladała wasza cera po dianie w czasie brania pierwszego opakowania. Ja jestem załamana, codziennie cos wyskakuja. Są to bulwy których nie moge niczym usunąc, nie wysychają pod wływem specyfików. czy któras z was tak miała?
biorę od niedzieli, pierwsze opakowanie...moja cera wygląda fatalnie- szczególnie na brodzie
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 19:36   #1727
Joonie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
biorę od niedzieli, pierwsze opakowanie...moja cera wygląda fatalnie- szczególnie na brodzie
u mnie jest to samo, z tym że jestem po 9 tabletkach drugiego opakowania. Mój trądzik był zawsze koszmarny, ale teraz przechodzi to wszelkie granice. Mam nadzieję, że to chwilowe, choć moja pani doktor endokrynolog mówiła, że takie pogorszenie będzie trwało 2,3 tyg, a ja Dianę biorę już od 5. Jak to bylo u was?
Joonie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 20:18   #1728
Marseille
Rozeznanie

Ja biorę ponad 2 tyg. naprawde jestem trochę podłamana. Ale skoro mam tak byc, niech bedzie. Oby pozniej była piekna buzka. Bardzo zalezy mi ma stanie cery bez stanów ropnych. Chcę pozbyc sie blizn za pomoca kawasów, ale z takimi zmnianami ropnymi nie mam szans narazie.
Stary 2010-10-15, 17:36   #1729
Joonie
Przyczajenie

Co dziwne, u mnie pojawił się jeszcze jeden dziwny efekt uboczny. Jest to nadmierne owłosienie. Z tego co wiem to Diane powinna je redukować, a moim przypadku bardzo się ono nasiliło.
Joonie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 10:27   #1730
honecka
Raczkowanie

Cześć! Niedawno skończyłam brać pierwszy listek Diane 35 i jestem w 7'dniowej przerwie. Podczas tej przerwy występowało u mnie bardzo małe krwawienie, wręcz na czarnej bieliźnie trudno było je zauważyć, natomiast wczoraj podczas kochania się z moim chłopakiem wyciekło ze mnie, że tak powiem jak z kranu, krwi było dużo na nim i na mnie, dzisiaj znowu tylko plamię, dosłownie kropelki krwi. Czy pojawił mi się okres? Ginekolog nie poinformował mnie kiedy mogę go dostać.. Dodam że zawsze okres dostawałam ok. 30-28 dnia, a wczoraj był 25 dzień cyklu.
Proszę o odpowiedź, ponieważ jestem początkująca w tych sprawach i zależy mi na odpowiedzi..

empire state of mind..
honecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-24, 20:46   #1731
Nais
Wtajemniczenie

Przy Diane krwawienie występuje często ok. 4 - 5 dnia przerwy. Może się zdarzyć, że będzie obfite, a może też być tylko plamienie. Najprawdopodobniej będzie trwało nieco krócej niż normalna miesiączka Nic się nie martw.
Stary 2010-10-25, 22:49   #1732
Bniewie
Zadomowienie

Ehh. Biorę tabletki od 17 roku życia. Zaczęłam od cilestu, potem była diana. Pan doktor przepisał mi je ze względu na fatalny stan mojej cery. Pierwsze 3 miesiące to był koszmar. Przeżyłam. Potem było idealne. Wyregulował mi się okres (który wcześniej przychodził kiedy chciał), miałam buzię w idealnym stanie, urosły mi piersi. Jedyny minus to to że przytyłam i miałam cellulit. Ale bilans i tak wychodził na duuużt plus. Jednak pan doktor stwierdzil, że diane mogę brać tylko rok. Po roku zmienił mi tabletki na regulon. Było ok, ale w sumie długo ich nie brałam. Zdarzyło się, że przychodnia do której chodziłam przeniosła się do innego budynku, w skutek czego zmieniłam lekarza. Przyszłam po receptę, a nowy lekarz uznał, że w sumie jeśli diana mi nie szkodzi, czuję się po niej dobrze i dobrze wpływa na moją cerę to mogę brać ją nadal. Chętnie na to przystałam. I wszystko było w porządku do czasu kiedy ostatnio skończyły mi się tabletki. Akurat mojego lekarza nie było w tym dniu w przychodni, a ja musiałam wziąć tabletkę jeszcze tego samego dnia. Zmuszona sytuacją poszłam po receptę do mojego dawnego lekarza.
Muszę przyznać, że baaaardzo wjechał mi na psychikę. Powiedzial, że jeśli wolę być ładniusia zamiast myśleć o swojej przyszłości to mój wybór, ale mam się nie zdziwić jeśli te tabletki zrujnują mi zdrowie i nie będę mogła mieć dzieci. I tak dalej i tak dalej. Wyszłam od niego ze łzami w oczach. Diane nadal biorę. Ale czuję się ogłupiona, skoro dwóch lekarzy z tej samej przychodni prezentuje różne punkty widzenia. Oczywiście obydwoje są bardzo mądrzy, ale żaden nie pofatygował się by wysłać mnie na badania, żeby dobrać tabletki odpowiednie dla mnie.
Ciężko mi myśleć o tym, że mogłabym mieć znów cerę w tak fatalnym stanie jak wcześniej... Czy jeśli czuję się po Dianie dobrze, to faktycznie ma ona aż taki zły wpływ na organizm? Dziewczyny, jakie wy słyszałyście opinie lekarzy na temat tych tabletek?
Bniewie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 17:59   #1733
riliana
Zadomowienie

ja też czułam się rewelacyjnie po Diane, tzn nie miała żadnego negatywnego wpływu na wagę i samopoczucie, okres się uregulował i wszystko ok, niemniej jednak 3 lekarki potwierdziły, że maks. 6 m-cy Diane, potem zmiana na inne lub rezygnacja. właśnie odstawiłam, muszę zrobić kilka miesięcy przerwy, bo prawie 2 lata brałam (Diane - Yasmin - Diane)
riliana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 07:38   #1734
justyniajego
Raczkowanie

Dziewczyny do tej pory bralam Yaz pol roku i przez ostatni miesiac Joanine, nie bylo po nich skutkow ubocznych poza zerowym libido i suchoscia, teraz czeka mnie wiec kolejna zmiana. Lekarz powiedzial ze moge sprobowac przejsc teraz wlasnie na Diane.
Jako ze tu znajduje sie watek zbiorczy o tych tabsach, to chcialabym zasiegnac opini dziewczyn bioracych diane. Jednym slowem: jak wyglada u Was ochota na wspolrzycie? Jest bez zmina? Zmalala? Wzrosła?
justyniajego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 08:16   #1735
Scarlett1992
Przyczajenie

Witam wizażanki.Ciekawi mnie czy jak zaczne brać tabletki to czy mnie wysypie na początek? Biorę dopiero trzecią tabletke
Scarlett1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 20:32   #1736
agnieszka_g
Raczkowanie

Matko dziewczyny nie bierzcie cyprestu (ani diane 35) jako środka antykoncepcyjnego!Tego leku nie zaleca się do używania jako leku antykoncepcyjnego jest to skutek uboczny, nie wiem co za barany przepisują go w tym celu. Chyba dlatego, że jest tani. Moja siostra go niestety musi brać bo jest chora, a jej lekarz jej to przepisał jako ostateczność.Leczy się u naprawde dobrego specjalisty ginekologa-endykrynologa.leczenie tym preparatem powinno zakończyć się po 3-4 cyklach od chwili całkowitego ustąpienia objawów i nie kontynuowani stosowania preparatu jedynie w celu doustnej antykoncepcje. Ten lek ma taki sam skład jak diane 35 a przecież ten lek jest wycofywany z rynków prawie całej Europy i USA. Odnotowano nawet w niektórych badaniach ( tych nie sponsorowanych przez koncerny)wpływ długiejtrwałej kuracji tym lekiem na niepłodność a wy chcecie to brać jako antykoncepcje.
agnieszka_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 10:43   #1737
shena
Rozeznanie

Ide dzisiaj wykupić cyprest 1 opakowanie. Brałam go wcześniej niecały rok, po odstawnieniu na początku było ok, ale po 3 miesiącach zaczeło sie psuć i czuje że będzie coraz gorzej więc zaczynam od nowa. Biore na trądzik.
Tylko że dzisiaj jest mój 9 dzień cyklu, a w ulotce pisze że do 5 można zacząć, ale to chyba chodzi o antykoncepcje, a mi w tym momencie nie jest potrzebnna więc chyba nic sie nie stanie.
shena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 10:47   #1738
michalinacolcina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zobaczymy czym się różnią, będę wizażowym królikiem doświadczalnym

Ja jestem co nowe tabletki królikiem doświadczalnym... a w zasadzie sama na sobie. Ja właśnie kończe opakowanie YAZ.. i czuję się mega depresyjnie. Czekam tylko na wizyte u ginekologa by zmienił mi te cholerne tabletki bo naprawdę nie mam już siły - całkiem inna ja.

A ty jak się czujesz? Cenowo widzę bardzo przystępna cena na tabletki...
michalinacolcina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-07, 11:19   #1739
Marseille
Rozeznanie

dziewczyny jestem w połowie 2 opakowania i mam dosc. Moja cera wygląda fatalnie, ewidentnie sie pogarsza podczas brania hormonów. Czy to jest normalne na poczatku? jestem załamana
Stary 2010-11-07, 13:04   #1740
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jestem w połowie 2 opakowania i mam dosc. Moja cera wygląda fatalnie, ewidentnie sie pogarsza podczas brania hormonów. Czy to jest normalne na poczatku? jestem załamana
bądź cierpliwa wszystko się poprawi, ja wzięłam ok 7-8 opakowań diane i cera bardzo dobra była na początku właśnie był wysyp a później wszystko ok

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości