![]() |
#451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fenomen Angel
Podnoszę mój ulubiony wątek
![]() ![]()
![]() |
#452 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja nie schowałam ani na moment
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Wtajemniczenie
|
Podoba mi się ta odpowiedź
![]() ![]() ![]()
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
Ja już jakiś czas wyciagnęłam Aniłka rózanego na wesele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczynam już używać moją pierwszą angelową flachę
![]()
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Ja go wzięłam nad morze i nawet w największe upały był ze mną
![]()
![]() |
#458 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
![]() Dokładnie pamiętam jak z duszą na ramieniu (bo Angel tani nie jest, a i opinie zbiera skrajne) wybrałam się w pewien grudniowy wieczór do Douglasa zdecydowana zakupić pierwszą pięćdziesiątkę. Wybiegłam ze sklepu w zbryzganą światłami czerń nocy ciesząc się jak dziecko. Było mi gorąco z ekscytacji. To wspomnienie zostanie ze mną na zawsze. Ani przedtem ani potem już żaden zapach nie wzbudził we mnie takich emocji. No i grzechem byłoby nie dodać, że niemal za każdym razem kiedy noszę Anioła ktoś to zauważy i skomplementuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Angela EDP chyba nie lubię.
Użyłam banalnie na wesele przyjaciółki. Utrzymywał się pięknie, zebrałam komplementów co nie miara, baaaa wielu kawalerów wręcz zaciągało się w nim. Po całej nocy plus umyciu,gdy położyłam się do łóżka nadal go czułam. Ale jakoś dostałam przesytu - pewnie za dużo użyłam. Nie chciałam do niego wracać. Pokochałam za to Angel EDT. Gdy użyję do pracy i ktoś wchodzi do pokoju od razu jest tekst " co tak pięknie pachnie ". Z Angelem EDP mam mieszane uczucia,to jak narkotyk mimo że mam dziwne uczucia i tak pewnie wrócę ![]()
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Czy testowałyście może już Angela skórzanego? Bardzo jestem ciekawa jak się ma do klasyka. Czytałam na blogu elve, że wersja cuir pozbawiona jest sławnej nuty śmierci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a gdzie kupujecie swoje Anioły? Macie jakiś sprawdzony sklep w necie, ktory nigdy was nie oszukał ani nie sprzedał podróby, gdzie cena nie dochodzi do cen z Sephory za 100ml? Z tego, co mi wiadomo nie jest łatwo znaleźć ten konkretny zapach i mieć pewność, że warto kupić w ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
Za to ja swojego klasyka Edp ubóstwiam
![]()
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
To ja się też wypowiem. Moja historia z Angelem to przeciwieństwo większości wypowiedzi w tym wątku typu: najpierw obrzydzenie, a potem zauroczenie. U mnie to była miłość od pierwszego psika. Co zaskakuje, bo byłam wówczas zupełnie, totalnie, kompletnie "niewyrobiona" perfumeryjnie, więc teoretycznie powienien tym bardziej mnie odrzucić taki mocny, specyficzny zapach. Tymczasem, o dziwo, Angel od początku ukazał mi tylko swoją miła, przytulną, niesamowicie prześliczną twarz. Nie mogłam wprost uwierzyć, gdy czytałam w recenzjach o zapachu trupa itp.
To pierwszy zapach, przy którym doznałam pięknych "wizji" - zawsze czytałam takie wizjonerskie opisy zapachów i dziwiłam się, jak to możliwe, że pachnące wody aż tak działają na wyobraźnię. Przy Angelu zrozumiałam, o co chodzi. Pachniał bosko na skórze i na blotterku, który wąchałam codziennie, po kilka razy! Uzależniłam się. Gdy dostałam już flakonik to magia znikła i dopiero wtedy poczułam nie do końca fajną nutę głowy. I ciężko było z początku, ale szybko oswoiłam i tak trwałam z pół roku w zakochaniu. Od jakiegoś czasu jednak nie jest mi z nim aż tak po drodze, wydaje się za bardzo dominujący, krzykliwy, czasami tak brzydko pachnie - takim"głośnym kurzem" - tak to odbieram. Trupa nie wyczułam nigdy, nawet, jak się starałam. W ogóle zresztą nie kojarzy mi się z ciałem, ani z mięsem ani nawet z niczym jadalnym (poza bazą)! Angel nie kojarzy się z niczym znanym, tylko tak bardziej... kosmicznie, przestrzennie, powietrznie - czasem jest to ciężka chmura kurzu, a czasem świetlisty, bajkowy wręcz, gwiezdny pył. Pachnie dla mnie... biało (czasami tylko niebiesko czy granatowo), za to lubi, by ubierać się do niego na ciemno. Doceniam to, jak fajnie jest zbudowany z przeciwieństw. I ten jego zmienny charakterek. To jeden z zapachów typu "żywa istota". Ale nie czuję się z nim zawsze komfortowo, bo nigdy nie wiem, jak na mnie zapachnie. Tylko baza zawsze tak samo ładna - czekoladowa, ale nie tandetna. Jednak to otwarcie jest... no, nie brzydkie, ale dziwaczne i wulgarne, nie podoba mi się. Chociaż czasami, rzadko, bywa zupełnie inne, łagodniejsze. Obecnie po prostu jakieś rozczarowanie Angelem przechodzę - może już na stałe, a może nie.
![]() |
#466 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też Angel "złapał", chociaż nie od razu. Owszem już po pierwszych testach na nadgarstku spodobał mi się, ale nie rozumiałam, czemu robi taką furorę, myślałam także, jest w ogóle do mnie nie pasuje.
Kolejne testy (jakoś za wszelką cenę chciałam w Angelu zobaczyć coś specjalnego), i znowu, ładnie, ale bez szału, na skórze też jakoś dziwnie się rozwinął. Zapomniałam o tym i dalej robiłam zakupy, ale w którymś momencie zorientowałam się, że pachnę ładniej niż zazwyczaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia zapachowe z nowym Angelem Skórzanym ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zadomowienie
|
Ja mam doświadczenia, jest łagodniejszy niż wersja EDP, trochę jakby jaśniejszy bardziej owocowy. Nie mam pojęcia gdzie są nuty skórzane nie czuje takowych. Paczula nie jest tak mocno kakaowa jak w pierwowzorze.
![]() |
#469 |
Konto usunięte
|
Moja historia z Angelem była krótka i obrzydliwa
![]() Być może zapach mógłby mi się spodobać, być może... Ale... otóż, moja matka miała kiedyś (i znowu ma!) podróbę perfum, i strasznie nie znosiłam tego zapachu. Ciągle mówiłam ,że nie mogę normalnie oddychać, gdy jest w pobliżu. Potem naczytałam się o Angelu i poszłam przetestować. O panie boże! okazało się, że pachnie jak podróba matki! Być może polubiłabym ten zapach, ale mam złe skojarzenia, i niestety, mam odruch wymiotny. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Bang Bang Bang
|
Moja przygoda z Angelem zaczęła się dość zabawnie... Byłam z mężem w galerii handlowej - po pewnym czasie miał już dość włóczenia się po kolejnych sklepach, więc kiedy ja poszłam do Reserved, on udał się do Douglasa w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego zapachu dla siebie. Kilkanaście minut później znalazł mnie i podetknął pod nos blotter... Moja reakcja? Twarz wykrzywiła mi się w cudacznym grymasie, a ja sama miałam ochotę wskoczyć między wieszaki i ukryć się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Wtajemniczenie
|
orientuje się może ktoś kiedy dokładnie była reformulacja Angela?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Killing me softly
|
Mam pytanie dotyczące wyglądu gwiazdek. Chciałabym kupić mały flakonik Angela- 15 lub 25ml- czy gwiazdki różnią się wizualnie?
![]() ![]()
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny orientujecie się czy wszystkie flakony 100 ml EDP są rozkręcalne? jak jest z testerami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
mój tester stówka się nie rozkręca.
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Dla fanek Angela-kupiłam w Lidlu płyn do płukania "dal via" fioletowe opakowanie i jak dla mnie jest zdecydowanie w typie Aniołka
![]()
![]() |
#476 |
Guerlain Lover
|
Moja siostra pokochala Angela edt oraz edp i juz chyba wiem co jej kupie na urodziny
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj pachniałam globalnie Angelem Precious Star i muszę stwierdzić, że ma on mniejszą moc niż klasyk
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Spod wody.....
|
Ja od wczoraj testuję Różanego Aniołka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#479 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny odświeżam wątek, bo za pomocą wyszukiwarki nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Czy różnica między Angelem Edp a Edt jest faktycznie tak kolosalna jak piszą dziewczyny na KWC? Wąchałam EDP i się totalnie zakochałam, ale dobra cena EDT na iperfumy również jest kusząca.. Doradźcie proszę! Z góry dziękuje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez BlueberryMilkshake Czas edycji: 2014-10-15 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.